Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αλλά η κατανομή που βλέπω είναι ανεπανάληπτη...
Με τέτοια κατανομή Γιάννη θα προτιμούσα Rottweil Brenneke 39gr, ή οτιδήποτε σε αμερικάνικα Foster 28άρια 2 3/4" ή 3" ... 1000 φορές καλύτερα.
Είναι πολύ σφιχτή η τουφεκιά ... για εμένα πάντα, δεν θα διαφωνήσω ότι κάποιοι μπορούν να την βρίσκουν ιδανική.
Τα πάντα εξαρτώνται από την απόσταση, τον χρόνο που έχεις στην διάθεσή σου και την σκοπευτική δεινότητα του καθενός.
Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει που θα βγει το γουρούνι και όταν το ξέρει δεν θα καθίσει 50-70μ μακρυά, θα καθίσει στα 10-20μ.
Εγώ έτσι σκέφτομαι στα τερέν τα δικά μας.
Σε πιο ανοιχτά μέρη ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Το ψάχνεις όμως πολύ και μπράβο σου. 😍

Με τέτοια κατανομή Γιάννη θα προτιμούσα Rottweil Brenneke 39gr, ή οτιδήποτε σε αμερικάνικα Foster 28άρια 2 3/4" ή 3" ... 1000 φορές καλύτερα.
Είναι πολύ σφιχτή η τουφεκιά ... για εμένα πάντα, δεν θα διαφωνήσω ότι κάποιοι μπορούν να την βρίσκουν ιδανική.
Τα πάντα εξαρτώνται από την απόσταση, τον χρόνο που έχεις στην διάθεσή σου και την σκοπευτική δεινότητα του καθενός.
Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει που θα βγει το γουρούνι και όταν το ξέρει δεν θα καθίσει 50-70μ μακρυά, θα καθίσει στα 10-20μ.
Εγώ έτσι σκέφτομαι στα τερέν τα δικά μας.
Σε πιο ανοιχτά μέρη ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Το ψάχνεις όμως πολύ και μπράβο σου. 😍
Κι εγώ βασικά δεν τη θεκω τόσο σφιχτή αλλά έχω φρέσκο όπλο κ πρπει να δοκιμάσω τα πάντα. Δε θα ρηξω όμως μη επώνυμα. Απλώς ανέβασα τη φώτο που μου έκανε εντύπωση.

Βρήκα στο φυσιγγιοκιβώτιό μου αυτά τα magnum μονόβολα, μάλλον από λανθασμένη παραγγελία, μια και εγω δεν έχω όπλο για magnum φυσίγγια. Το δίλημμά μου τώρα είναι:
-- πουλώ, δωρίζω ή ανταλλάσω το κουτί με τα φυσίγγια
ή
-- αγοράζω νέο όπλο;;;
IMG_20220923_222610_s.jpg

Βρήκα στο φυσιγγιοκιβώτιό μου αυτά τα magnum μονόβολα, μάλλον από λανθασμένη παραγγελία, μια και εγω δεν έχω όπλο για magnum φυσίγγια. Το δίλημμά μου τώρα είναι:
ή
-- αγοράζω νέο όπλο;;;
View attachment 56323
Έχω πετύχει μ αυτά και τη montefeltro 4*, σε τριψήφια απόσταση μια γουρούνα 80 κιλά και της έσπασα τα πισω μηριαία οστά (διαμπερές τραύμα)! Τη προλάβαμε λίγο πιο κάτω και τη τελείωσαμε... Σεπτέμβρης 2009 ανήμερα εκλογών για πέρδικες! Σεταρισμενα με καλό όπλο 870 custom...δείτε 2 βολές σε χαρτί(4 κ 5):

Attachments

• IMG20220923152416.jpg
    IMG20220923152416.jpg
    384,2 KB · Προβολές: 41
Έχω πετύχει μ αυτά και τη montefeltro 4*, σε τριψήφια απόσταση μια γουρούνα 80 κιλά και της έσπασα τα πισω μηριαία οστά (διαμπερές τραύμα)! Τη προλάβαμε λίγο πιο κάτω και τη τελείωσαμε... Σεπτέμβρης 2009 ανήμερα εκλογών για πέρδικες! Σεταρισμενα με καλό όπλο 870 custom...δείτε 2 βολές σε χαρτί(4 κ 5):
... άρα θα κάνω δώρο στο εαυτό μου τα Χριστουγεννα ένα οπλάκι με magnum θαλάμη.hunter.
Ευχαριστώ Δημήτρη για την έμμεση υποστήριξη;) στην απόφασή μου

ή
-- αγοράζω νέο όπλο;;;
View attachment 56323
Πουλιούνται τέτοια φυσίγγια; Πάρε όπλο ;)

ή
-- αγοράζω νέο όπλο;;;
View attachment 56323
Άνοιξε το κουτί μην έχεις τίποτα τσιχλοφύσσιγα.
Αν όχι, όπλο...

Του Κύργια τα 27 βόλα η και τα 9βολα τα έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος ?
Τα έχω δοκιμάσει πριν αρκετά χρόνια, δεν είδα κάτι που να με κάνει να τα βάλω στη ζώνη για κυνήγι. Μπορεί να έχει αλλάξει κάτι όμως στα χρόνια που πέρασαν. Αν έπρεπε να βάλω ένα φυσίγγι με μισοταπα, χωρίς μπαφερ τότε θα επέλεγα τα Lambro, τα είχα βρει καλύτερα σε συγκέντρωση και πιο ζωηρά.

Τα έχω δοκιμάσει πριν αρκετά χρόνια, δεν είδα κάτι που να με κάνει να τα βάλω στη ζώνη για κυνήγι. Μπορεί να έχει αλλάξει κάτι όμως στα χρόνια που πέρασαν. Αν έπρεπε να βάλω ένα φυσίγγι με μισοταπα, χωρίς μπαφερ τότε θα επέλεγα τα Lambro, τα είχα βρει καλύτερα σε συγκέντρωση και πιο ζωηρά.
Να είσαι καλά , σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση .

View attachment 56288Μαγκες για κοιτάξτε εδώ τη βρήκα στο ίντερνετ.. 9βολο ροκετ λέει με ταχύτητα 461 λογικά v1 και συγκέντρωση απίστευτη. Τα έχει ρήξει κανείς είναι ασφαλές φυσίγγι;
βγαζει καλα φυσιγγια και ειναι προσεκτικος ο παπατριανταφυλου ,φαινεται πολυ καλο .με μπαφερ ειναι?ανοιξες?τιμη?

βγαζει καλα φυσιγγια και ειναι προσεκτικος ο παπατριανταφυλου ,φαινεται πολυ καλο .με μπαφερ ειναι?ανοιξες?τιμη?
Δε τα πήρα καθόλου.. Απλά τα είδα και γιαυτό ρώτησα.. Εγώ είμαι των nsi και των Αμερικανών

Ανεβάζω 2 δοκιμες με δράμια ιδιογομωσης.....
Νομιζω εδω ειναι το πιο καταλληλο θεμα, αν οχι παρακαλω να μεταφερθει το ποστ.
1η βολη στα 40 μετρα με 8βολο 11/0 χωρις αλεύρι και τσοκ BX brain
20220927_081005.jpg
Παλι η ιδια φωτο απλως τα δραμια ειναι σημειωμενα και αυτο που εχω κυκλωσει χτυπησε χωμα και μετα στοχο.
Screenshot_20220927-114537_Gallery.jpg
2η βολή με 6βολο με αλευρι12/0 στα 40μ και αλλο τσοκ brain BR
Τα δραμια ειναι κυκλωμενα με 6αγωνο(υποτιθεται) και μπλε μαρκαδορο. Θελω να τη μαζεψω ελαφρως.
20220927_082433.jpg
20220927_082247.jpg
Αυτα απο εμενα και ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ.

Ανεβάζω 2 δοκιμες με δράμια ιδιογομωσης.....
Νομιζω εδω ειναι το πιο καταλληλο θεμα, αν οχι παρακαλω να μεταφερθει το ποστ.
1η βολη στα 40 μετρα με 8βολο 11/0 χωρις αλεύρι και τσοκ BX brain
View attachment 56534
Παλι η ιδια φωτο απλως τα δραμια ειναι σημειωμενα και αυτο που εχω κυκλωσει χτυπησε χωμα και μετα στοχο.
View attachment 56537
2η βολή με 6βολο με αλευρι12/0 στα 40μ και αλλο τσοκ brain BR
Τα δραμια ειναι κυκλωμενα με 6αγωνο(υποτιθεται) και μπλε μαρκαδορο. Θελω να τη μαζεψω ελαφρως.
View attachment 56536
View attachment 56538
Αυτα απο εμενα και ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ.
Πιστευω ειναι πολυ ανοιχτες φιλαρακι, θελουν πολυ μαζεμα οχι λιγο...το bx λογικα ειναι παρα πολυ σφιχτο για δραμια.
Ισως με το τριαρι να ειχες πολυ καλυτερη συγκεντρωση γιατι θα ειχαν λιγοτερο στρεσαρισμα τα δραμια

Πιστευω ειναι πολυ ανοιχτες φιλαρακι, θελουν πολυ μαζεμα οχι λιγο...το bx λογικα ειναι παρα πολυ σφιχτο για δραμια.
Ισως με το τριαρι να ειχες πολυ καλυτερη συγκεντρωση γιατι θα ειχαν λιγοτερο στρεσαρισμα τα δραμια
Ναι έχεις δίκιο! Με το BX μου το είπε και ο Σωτηροπούλος ότι δεν θα τα πηγαινει καλά τα πεσισσοτερα. Το άλλο είναι ειδικό για δραμια αλλά η τουφεκιά ήταν δοκιμαστική και θέλει διορθώσεις.

Ναι έχεις δίκιο! Με το BX μου το είπε και ο Σωτηροπούλος ότι δεν θα τα πηγαινει καλά τα πεσισσοτερα. Το άλλο είναι ειδικό για δραμια αλλά η τουφεκιά ήταν δοκιμαστική και θέλει διορθώσεις.
41 μετρα Kicks xfull και nobelsport 8βολο, κατι παρομοιο πρεπει να φτιαξεις
received_455547345391196.jpeg

Καλυτερα θα παρω το τσοκακι και τα ιδια φυσιγγια χαχαχα
ενταξυ το εχετε τερματησει!!! τα δραμια τα βαραμε σε κοντινα γουρουνια για διωρθωση σκοπευτικου λαθους !!! αν στα 40 μετρα εχεις 30 ποντους ανοιγμα μεχρι τα 35 μετρα πανε μονοβολα !! βαρατε τοτε μονοβολα απο τα 5 μεχρι τα 100 μετρα που ειναι και το καταληλο φυσιγγι για τα γουρουνια !!!!

Status
Not open for further replies.
Back