Εικόνα σκοπευτικής γραμμής και η σχέση της με το που ρίχνει το όπλο στην πραγματικότητα

Εκεί κολλάω, θέλω το ίδιο και δεν ξέρω άμα βρω, είναι ασημί μπίλια εμένα.

Πάρε στην μπερεττα αν έχουν. Εμένα είχε το όπλο σε ένα κουτάκι 9 στόχαστρα σε 3 χρώματα. Άσπρο, πράσινο και κόκκινο. Διάλεξα το ίδιο σχήμα σε άλλο χρώμα. Αλλά εμένα το όπλο είναι και the best there is .yel. .yel.

Δάσκαλε, έχασα το στόχαστρο μπροστά στην κανη,να βάλω άλλο? Η δεν παίζει μεγάλη σημασία?
Εγώ αντικατέστησα και τη λευκή μπίλια με πορτοκαλί και με βοηθάει ακόμα περισσότερο, ειδικά σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού (συννεφιά κλπ).

Εγώ αντικατέστησα και τη λευκή μπίλια με πορτοκαλί και με βοηθάει ακόμα περισσότερο, ειδικά σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού (συννεφιά κλπ).
αφου δεν κανει στο ριζινι η οπτική ινα που σου εδωσα φερτην να την στείλουμε στον @outlander δωρο μην κλαμπαναει χωρις στοχαστρο 😆

Για μένα παίζει. Έχω ρίξει και χωρίς, για δοκιμή, μια χαρά βαραγα, αλλά κάτι δεν.
Να πάρεις τι ίδιο ακριβώς που είχες και πριν. Και εγώ πέρσι το έχασα, συνέχισα να βαράω αλλά κάτι με ξενιζε
Είναι απόλυτα σίγουρος ότι τα πήγατε μια χαρά κ χωρίς την ακίδα....

Αλλά τι είναι αυτό τι "κάτι δεν" η αυτό που σας"ξένισε"?
Μήπως η δυναμη της συνήθειας?
Δεδομενου πως δεν υπάρχουν όπλα που να πωλουνται χωρίς ακίδα στην άκρη της καννης........
Και ιδιαιτερα όλα τα σύγχρονα που φέρουν στόχαστρο οπτικής ίνας κ που "χτυπάει" έντονα στο μάτι( και χωρίς..επωμιση).....
Μήπως νιώσατε το όπλο σας "γυμνο" κ πως κάτι του λείπει??
Ασχέτως ότι πρόκειται για ένα μικροσκόπιο "κολοκύθι"...

Καποτε στην mossberg αφαιρεσα την πισω ακίδα(...Αμερικανικό βλέπεται..) κ ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν γιατί δεν μπορουσα να βλέπω ένα όπλο με δυο ακιδες, κ οχι γιατι με ενοχλούσε στην πραξη..
Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να βλέπω κ ένα όπλο χωρίς ακίδα(η συνήθεια που λέγαμε)....
Παρόλο που την "βλεπω" κ την χρησιμοποιώ μόνο στον σταθερό στόχο.....

Και μια ερώτηση από περιεργεια..
Τα σκοπευτικά όπλα(ποζέ) τι στόχαστρο φέρουν, ακίδα η στοχαστρο οπτικής ίνας?

Last edited:
Τα σκόπευτρα και οι ρίγες είναι χρήσιμα στο όπλο αλλιώς δε θα υπήρχαν
Το θέμα είναι τι ακριβώς εξυπηρετουν κ κατά ποσο είναι απαραίτητα για τον καθένα μας....

Δλδ ενας που κυνηγάει με άριγο όπλο η ακόμα κ του αφαιρεί την ριγα στην πορεια για να κερδίσει λιγότερο βαρος μειονεκτεί απο τους υπόλοιπους που τα όπλα τους εχουν ριγα?
Βέβαια σαν σκοπευτικη γραμμή δεν είναι κάτι το ευχάριστο σε όσους έχουν συνηθίσει να βλέπουν ριγα αλλά επειδή ξεκίνησα με μονοκαννα(αριγα)όλα μια συνήθεια είναι.......

Last edited:
Σημείο αναφοράς είναι η ακίδα.
Θα μπορούσε να μην υπάρχει η να είναι βαμμένη ανοιχτόχρωμη η άκρη της ρίγας.
Για κάποιος που ρίχνουν μονοφθαλμα ίσως να είναι περισσότερο βοήθημα σε σχέση μ'αυτους που ρίχνουν διοφθαλμα.
Το θέμα είναι να μην παρασύρεται το μάτι στην ακίδα και να εστιάζει εκεί που πρέπει.
Τα ογκώδη κι έντονα σκοπευτικά μάλλον κακό κάνουν παρά καλό.
Μικρή, μεταλλική, κλασική μπιλιΤΣΑ.

Τα σκόπευτρα και οι ρίγες είναι χρήσιμα στο όπλο αλλιώς δε θα υπήρχαν ,και θα ήταν και ευκολότερη η δουλειά των κατασκευαστών .
Αν ρίξεις σε καθιστό πουλί ή κάποιο σταθερό στόχο ναι είναι χρήσιμο το σκόπευτρο. Η ρίγα υπάρχει και για άλλο λόγω εκτός τη σκοπευτική γραμμή, μετά τις πολλές ντουφεκιες, ιδιαίτερα σε ζεστές ημέρες αν δεν υπήρχε,η θερμοκρασία από την κάννη δημιουργεί στο πάνω μέρος μια θολούρα, η ρίγα όμως "διασκορπίζει" τη θολούρα της ζέστης και έχει καθαρότερη εικόνα ο κυνηγός ή ο σκοπευτής.

Αν ρίξεις σε καθιστό πουλί ή κάποιο σταθερό στόχο ναι είναι χρήσιμο το σκόπευτρο. Η ρίγα υπάρχει και για άλλο λόγω εκτός τη σκοπευτική γραμμή, μετά τις πολλές ντουφεκιες, ιδιαίτερα σε ζεστές ημέρες αν δεν υπήρχε,η θερμοκρασία από την κάννη δημιουργεί στο πάνω μέρος μια θολούρα, η ρίγα όμως "διασκορπίζει" τη θολούρα της ζέστης και έχει καθαρότερη εικόνα ο κυνηγός ή ο σκοπευτής.
Η λέξη λογως γράφτηκε λάθος, το σωστό είναι λόγος. Συγνώμη, το διευκρίνισα για να βγει σωστά το νόημα.

Τα ογκώδη κι έντονα σκοπευτικά μάλλον κακό κάνουν παρά καλό.
Σαν γενίκευση, συμφωνώ. Εάν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις όμως πιο εξελιγμένα τα μάτια σου κατά περίπτωση, να μπορείς να παίξεις δηλαδή με την ένταση της εστίασης, τότε ίσως είναι πιο χρήσιμο ένα πιο έντονο σκοπευτικό. Αυτά τα κόλπα έχουν πιο πολλή σχέση με το σκοπευτήριο βέβαια και όχι τόσο με το κυνήγι. Εγώ σε όλα τα όπλα μου έχω κόκκινο LPA. Κυρίως συνήθεια, παρά αναγκαιότητα.

Σαν γενίκευση, συμφωνώ. Εάν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις όμως πιο εξελιγμένα τα μάτια σου κατά περίπτωση, να μπορείς να παίξεις δηλαδή με την ένταση της εστίασης, τότε ίσως είναι πιο χρήσιμο ένα πιο έντονο σκοπευτικό. Αυτά τα κόλπα έχουν πιο πολλή σχέση με το σκοπευτήριο βέβαια και όχι τόσο με το κυνήγι. Εγώ σε όλα τα όπλα μου έχω κόκκινο LPA. Κυρίως συνήθεια, παρά αναγκαιότητα.
Έχω βάλει στη Μπενελα ένα ανοιχτό πράσινο που ήταν μαζί με άλλα δύο διαφορετικου χρώματος στην συσκευασία μιας euro lion που είχα.
Είναι μικρουλι κι όχι έντονο.
Δεν ξέρω αν θα έβρισκα διαφορά σε σχέση με ένα μεταλλικό που έχω σε όλα τα υπόλοιπα όπλα μου.
Θυμάμαι ότι βολεύει σε σκούρο φόντο...

Back