Ωωωπα, σοβαρά??Το παγκόσμιο χρώμα της οικολογίας. Πονηρέ...
Στάσου να την πετάξω και να βάλω μεταλλικουλα!!
Ωωωπα, σοβαρά??Το παγκόσμιο χρώμα της οικολογίας. Πονηρέ...
Yψηλή ραπτική.να μπορείς να παίξεις δηλαδή με την ένταση της εστίασης
Εσύ ειδικά καταλαβαίνεις τι εννοώ.Yψηλή ραπτική.
Ωραία πράματα.
Γιαυτό η σκόπευση είναι μαγική κ ξελογιάστρα.
Είναι απόλυτα σίγουρος ότι τα πήγατε μια χαρά κ χωρίς την ακίδα....
Αλλά τι είναι αυτό τι "κάτι δεν" η αυτό που σας"ξένισε"?
Μήπως η δυναμη της συνήθειας?
Δεδομενου πως δεν υπάρχουν όπλα που να πωλουνται χωρίς ακίδα στην άκρη της καννης........
Και ιδιαιτερα όλα τα σύγχρονα που φέρουν στόχαστρο οπτικής ίνας κ που "χτυπάει" έντονα στο μάτι( και χωρίς..επωμιση).....
Μήπως νιώσατε το όπλο σας "γυμνο" κ πως κάτι του λείπει??
Ασχέτως ότι πρόκειται για ένα μικροσκόπιο "κολοκύθι"...
Καποτε στην mossberg αφαιρεσα την πισω ακίδα(...Αμερικανικό βλέπεται..) κ ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν γιατί δεν μπορουσα να βλέπω ένα όπλο με δυο ακιδες, κ οχι γιατι με ενοχλούσε στην πραξη..
Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να βλέπω κ ένα όπλο χωρίς ακίδα(η συνήθεια που λέγαμε)....
Παρόλο που την "βλεπω" κ την χρησιμοποιώ μόνο στον σταθερό στόχο.....
Και μια ερώτηση από περιεργεια..
Τα σκοπευτικά όπλα(ποζέ) τι στόχαστρο φέρουν, ακίδα η στοχαστρο οπτικής ίνας?
Κυνηγάς με ένστικτο και αγνόηση της κάννης σίγουρα.Εγώ που ρίχνω με Α φλατζα στο πίνακα και είμαι 80-20 επάνω και με την C είμαι 60-40 και όταν πάω για κυνήγι δεν πετυχαίνω τίποτα με την C και μόλις βάζω την Α ανεβαίνω κατακόρυφα στης επιτυχίες τι να πω το όπλο είναι μια black eagle 3 με υπεριψομενη ρίγα.
Δηλαδή δεν το πολυκατάλαβα και τι χρειάζεται για να το αλλάξω να επιμείνω με την C ή χρειάζομαι μαθήματα ;Κυνηγάς με ένστικτο και αγνόηση της κάννης σίγουρα.
Είπα εγώ για μαθήματα; Απλά μία επισήμανση έκανα. Όταν δεν σε ενδιαφέρει η εικόνα του όπλου, ανέχεσαι πολύ ψηλά κοντάκια. Στην πραγματικότητα το ένστικτο τα διαχειρίζεται καλύτερα από αυτά που είσαι θεωρητικά κέντρο.Δηλαδή δεν το πολυκατάλαβα και τι χρειάζεται για να το αλλάξω να επιμείνω με την C ή χρειάζομαι μαθήματα ;
Να αφήσεις το όπλο όπως είναι και να συνεχίσεις να ρίχνεις με τον ίδιο τρόπο όπως ρίχνεις μέχρι τώρα επιτυχημένα,αν ρίξεις στο πίνακα με τον ίδιο τρόπο που ρίχνεις στο πουλί θα δεις ότι δεν υπάρχει 80/20, με μια παρένθεση, εκτός και αν όταν ντουφεκας βλέπεις το θήραμα ολόκληρο πάνω από την κανη σου και έχεις συνηθίσει έτσι .Δηλαδή δεν το πολυκατάλαβα και τι χρειάζεται για να το αλλάξω να επιμείνω με την C ή χρειάζομαι μαθήματα ;
Νομίζω ότι το βλέπω ποτέ δεν κρύβω το θήραμα ακόμη και στης γρήγορες τουφεκιές έχω σαν εικόνα ότι το βλέπω.Να αφήσεις το όπλο όπως είναι και να συνεχίσεις να ρίχνεις με τον ίδιο τρόπο όπως ρίχνεις μέχρι τώρα επιτυχημένα,αν ρίξεις στο πίνακα με τον ίδιο τρόπο που ρίχνεις στο πουλί θα δεις ότι δεν υπάρχει 80/20, με μια παρένθεση, εκτός και αν όταν ντουφεκας βλέπεις το θήραμα ολόκληρο πάνω από την κανη σου και έχεις συνηθίσει έτσι .
Οχι απλά λέω αν μπορεί να βελτιωθεί αυτό με μαθήματα ή είναι πολύ δύσκολο;Είπα εγώ για μαθήματα; Απλά μία επισήμανση έκανα. Όταν δεν σε ενδιαφέρει η εικόνα του όπλου, ανέχεσαι πολύ ψηλά κοντάκια. Στην πραγματικότητα το ένστικτο τα διαχειρίζεται καλύτερα από αυτά που είσαι θεωρητικά κέντρο.
Παναγιώτη, αν αισθάνεσαι ευχαριστημένος με την απόδοσή σου, όχι, να μην κάνεις τίποτα.Οχι απλά λέω αν μπορεί να βελτιωθεί αυτό με μαθήματα ή είναι πολύ δύσκολο;
Λοιπόν φάσσες μια ημέρα πήρα 5 από οποια πλευρά και να έρχονταν και μιλάω για μικρά κοπαδακια με 7-5-3 πουλιά οπότε έπεφταν αυτά που σημάδευα όχι αλλά από το μπουλούκι σε αποστάσεις 30-35 μέτρα. Έχασα όμως 3 καθιστές που της τουφέκισα μια-μια εννοείτε έφυγαν τραυματισμένες ακόμη και στα πόδια που έβαλα το σκοπευτικό το ίδιο. Ευτυχώς ήμουν μόνος μου γιατί αν είχα το φιλαράκι κοντά θα με είχε σπάσει στο δούλεμα . Ενα άλλο που παρατήρησα ήταν ότι τα πουλιά που έπεσαν ήταν ζωντανά και όταν τα καθάρισα είχαν 2-3-4 σκάγια επάνω τους οπότε μάλλον πιστεύω ότι δεν τα πήρε σωστά η τουφεκιά αλλά τα περιφερικά σκάγια το ίδιο έβλεπα και με τα τρυγόνια φέτος. Εχω την εντύπωση ότι ρίχνω ψηλά να επιμείνω στην C φλατζα ή να συνεχίσω με την Α που έχω επάνω τώρα και όπου βγει ; Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθώ ή θα συνεχίσω να ρίχνω όπως αναφέρεις με το ένστικτο;Παναγιώτη, αν αισθάνεσαι ευχαριστημένος με την απόδοσή σου, όχι, να μην κάνεις τίποτα.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς εδώοπότε έπεφταν αυτά που σημάδευα όχι αλλά από το μπουλούκι σε αποστάσεις 30-35 μέτρα
Ότι έπεφτε το πουλί που σκόπευα και όχι κάποιο άλλο όπως τυχαίνει σε κάποιο μεγάλο κοπάδι που πέφτουν και κάποια αλλά γύρο γύρο από τα σκάγιαΔεν καταλαβαίνω τι εννοείς εδώ
ΟΚ, κατανοητό. Για μένα δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος σκόπευσης. Εάν όπως σκοπεύεις τα πουλιά πέφτουν, τότε κάτσε εκεί που είσαι. Εάν κάτι δεν σου αρέσει, ψάξου.Ότι έπεφτε το πουλί που σκόπευα και όχι κάποιο άλλο όπως τυχαίνει σε κάποιο μεγάλο κοπάδι που πέφτουν και κάποια αλλά γύρο γύρο από τα σκάγια
Ενδιάμεσα υπάρχει και η Β. Εχω την εντύπωση ότι ρίχνω ψηλά να επιμείνω στην C φλατζα ή να συνεχίσω με την Α που έχω επάνω τώρα και όπου βγει ;
Ενδιάμεσα υπάρχει και η Β
Το έχω κάνει αλλά ΔυστυχώςΌχι οτι δεν το ξέρεις, αλλά ίσως η μέση λύση σου ταιριάξει καλύτερα, δοκίμασέ την