Εικόνα σκοπευτικής γραμμής και η σχέση της με το που ρίχνει το όπλο στην πραγματικότητα

Μια χαρα γινεται να την βλεπεις οπως το εξηγει ο Αρης
Και εγω ετσι βλεπω

Εντω μεταξυ
το ποσο βλεπουμε την ρηγα έχει να κανει και με το ποσο κουμπωνουμε στο κοντακι
Ναι μεν η θεωρια και η τεχνικη λεει να κουμπωνει το ζυγοματικο αλλα το ποσο ειναι κατι πολυ πολυ υποκειμενικο και εξαρταται απο τον κάθε ενα μας
Αρκει να δεις καποιος σκοπευτες για να δει οτι καποιοι το πατανε εντελως και καποιοι τοσο ανεπαισθητα που νομιζεις οτι ειναι στον αερα
Το κανουν ομως ιδιο σταθερα καθε φορα

Μια χαρα γινεται να την βλεπεις οπως το εξηγει ο Αρης
Και εγω ετσι βλεπω

Εντω μεταξυ
το ποσο βλεπουμε την ρηγα έχει να κανει και με το ποσο κουμπωνουμε στο κοντακι
Ναι μεν η θεωρια και η τεχνικη λεει να κουμπωνει το ζυγοματικο αλλα το ποσο ειναι κατι πολυ πολυ υποκειμενικο και εξαρταται απο τον κάθε ενα μας
Αρκει να δεις καποιος σκοπευτες για να δει οτι καποιοι το πατανε εντελως και καποιοι τοσο ανεπαισθητα που νομιζεις οτι ειναι στον αερα
Το κανουν ομως ιδιο σταθερα καθε φορα
ΟΚ αλλά τα εκατοστά πώς τα εννοείτε;

Θέλουν να πουν ίσως εκ κάνης στο εμπρός μέρος όχι ρίγας ρίγα την βλέπεις όλη από πάνω σηκώνοντας λίγο κεφάλι βλέπεις μέρος της κάνης του όπλου δεξιά αριστερά εμπρός όχι εκ Ρίγας γιατί απλά την βλέπεις όλη κατά μήκος

Περαν απο το στοχαστρο βλεπεις και ενα μικρο μερος της ρηγας απο το τμημα της που ειναι ακριβως πισω απο το στοχαστρο
Δεν υπάρχει μικρό μέρος της ρίγας ρε παιδιά... Ή όλη ή καθόλου. Θα μου κάψετε τον εγκέφαλο βραδιάτικα. Και ένα χιλιοστό πάνω από τη ρίγα να είναι το μάτι, ολόκληρη θα την δει.

Δεν υπάρχει μικρό μέρος της ρίγας ρε παιδιά... Ή όλη ή καθόλου. Θα μου κάψετε τον εγκέφαλο βραδιάτικα. Και ένα χιλιοστό πάνω από τη ρίγα να είναι το μάτι, ολόκληρη θα την δει.
Ωραία.
Αν είναι 2 χιλιοστα πάνω? Περιέγραψέτο.
3 mm..
4mm..?
Βλέπεις ελάχιστα ρίγα? Λίγο ρίγα ? Πολύ ρίγα?

Για πέ.

Δάσκαλε, έχασα το στόχαστρο μπροστά στην κανη,να βάλω άλλο? Η δεν παίζει μεγάλη σημασία?
Μια σεζόν ολόκληρη κυνήγησα χωρίς καθόλου Ρίγα, είχα χάσει το βιδακι από την Benelli crio,και για να μην την σπάσω γιατί με τις τουφεκιές έφευγε και έπεφτε στο πρόσωπο μου η κάτω ,την είχα βγάλει τελείως. Δεν μπορώ πω πως είδα διαφορά στα ποσοστά μου....

Δεν σου βρισκω αδικο δασκαλε σε αυτο που λες αλλα αφου ετσι το βλεπω εγω στο οπλο μου
Και το βρισκω λογικο οταν το κοντακι δεν ειναι μοντε καρλο
Εσενα ειναι η δουλεια σου εμενα οχι
Απο τα μυνηματα δεν βγαζουνε ακρη
Αν βρεθουμε καμια φορα να σου δειξω απο κοντα τι εννοω

Δεν σου βρισκω αδικο δασκαλε σε αυτο που λες αλλα αφου ετσι το βλεπω εγω στο οπλο μου
Και το βρισκω λογικο οταν το κοντακι δεν ειναι μοντε καρλο
Εσενα ειναι η δουλεια σου εμενα οχι
Απο τα μυνηματα δεν βγαζουνε ακρη
Αν βρεθουμε καμια φορα να σου δειξω απο κοντα τι εννοω
Μήπως το <<κάρφωμα >> του ζυγωματικου στο κοντάκι δεν είναι κάθε φορά ακριβώς το ίδιο με αποτέλεσμα αυτή η ανεπαίσθητη πίεση που δεν ασκείται να σε κάνει να βλέπεις περισσότερη Ρίγα ενώ όταν <<καρφώνεις>>
δυνατά δεν την βλέπεις καθόλου???

Back