Εικόνα σκοπευτικής γραμμής και η σχέση της με το που ρίχνει το όπλο στην πραγματικότητα

Αφού σήμερα δεν είχε ορτύκια ούτε για δείγμα πάλι πήγα σε δεύτερο χρόνο για καμία τσίχλα ,ίσως να βγεις αληθινός χθες με έφαγαν οι σκέψεις έτσι σήμερα απλά έριξα όπου έβλεπα καθως λιγοστά τα πουλιά πήρα 3 πουλιά από τα 7 σε μεγάλες αποστάσεις αρκετά τα δύο ζωντανά με mod seminole και 10 αρακια έχω κάτι τελευταία παλιάς αγοράς ,μου έφτιαξαν τη διάθεση αυτές οι ντουφέκιες καθώς απλά κούμπωνα και πάτησα σαν να μην έχω άλλη εικόνα κάτι που συνήθιζα αλλά με αυτό το όπλο με είχε βγάλει από νερά μου.Συμπερασμα αν και λιγες ντουφέκιες μάλλον έχεις δίκιο και εννοείται ότι ο Γιάννης έχει κάνει το κοντάκι ακριβώς όπως πρέπει .Το επιβεβαίωσε και μια αλεπού κάνα 40 αρι μέτρα που πρόλαβα και άλλαξα σε ενιάβολο μιας που έχω εύκαιρα φυσίγγια στο χέρι και την ανατίναξα καθώς κινούταν σε πεδίο βολής τσιχλών και δεν ήθελα να κυνηγάμε εκεί η τριγύρω για αυτήν .

Attachments

• IMG-f17a6697fa5163648cfd508b81d487db-V.jpg
    IMG-f17a6697fa5163648cfd508b81d487db-V.jpg
    259 KB · Προβολές: 40
Φυσικά. Σηκώνοντας το κοντάκι ώστε να βλέπουμε όσο ρίγα χρειάζεται.
Θα συγκλίνει στο κέντρο, όμως σε ποια απόσταση;
Και στις υπόλοιπες;
Στο δικό μου το μυαλό το εκ κατασκευής όπλο με "κέντρο" κάννη είναι το ""σωστό "".
Είναι ένα θέμα αυτό με τις συγκλισεις ακόμα και σε ακριβά δικαννα.

Θα συγκλίνει στο κέντρο, όμως σε ποια απόσταση;
Και στις υπόλοιπες;
Στο δικό μου το μυαλό το εκ κατασκευής όπλο με "κέντρο" κάννη είναι το ""σωστό "".
Είναι ένα θέμα αυτό με τις συγκλισεις ακόμα και σε ακριβά δικαννα.
Μια χαρά θα είναι. Η ευθυγράμμιση ματιού και στόχαστρου μας ενδιαφέρει μόνο.

Η σύγκλιση των καννών στα δίκανα είναι τελείως άλλο θέμα. Θέλουμε και οι δύο κάννες να βάλλουν στο ίδιο σημείο σε μία μέτρια απόσταση (25-35 μέτρα).

Last edited:
Αυτό δεν γίνεται αν το όπλο ψηλοτουφεκαει όμως. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνει εκεί που θέλει αυτό.
Γνωρίζεις πολλές εταιρίες που σχεδιάζουν λειόκανα που χαμηλοτουφεκούν να παινεύονται για αυτό και να το διαφημίζουν ;
Γνωρίζεις πολλές εταιρίες που σχεδιάζουν λειόκανα να ψηλοτουφεκούν τόσο ώστε να ρίχνουν εκεί που θέλουν αυτά ;
Νομίζω ότι υπερβάλεις αλλά στην τελική αν δεν μπορεί κάποιος να ρίχνει ίσια με ένα όπλο κάνει ότι μπορεί για να το στρώσει ή το πουλάει.

Μια χαρά θα είναι. Η ευθυγράμμιση ματιού και στόχαστρου μας ενδιαφέρει μόνο.

Η σύγκλιση των καννών στα δίκανα είναι τελείως άλλο θέμα. Θέλουμε και οι δύο κάννες να βάλλουν στο ίδιο σημείο σε μία μέτρια απόσταση (25-35 μέτρα).
Καταρχάς το στόχαστρο με το μάτι πάντα στην ίδια ευθεία βρίσκονται όπως κι αν είναι το όπλο, μιας και δύο σημεία αφοριζουν πάντα μία ευθεία.
Το θέμα είναι η ευθεία αυτή (μάτι στόχαστρο) ως προς την ευθεία της κάννης τί γωνία σχηματίζει.
Άρα ξαναρωτάω τί διαφορά υπάρχει σε ένα όπλο που η κάννη του ψηλοτουφεκαει με ένα που η κάννη του χαμηλοτουφεκαει;
Αν δε μπορεί να έρθει το ένα κέντρο γιατί μπορεί το άλλο;
Και σαφώς σε αυτό είναι ίδιο θέμα η σύγκλιση στα δικαννα.
Μιας και έχεις δύο διαφορετικές Κάννες άρα εξ ορισμού δύο διαφορετικές ευθείες που πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την ευθεία μάτι -στροχαστρο.
Αυτά φυσικά δεν είναι θέματα σκοποβολής ή "κοντακιακής" αλλά εφαρμογές μαθηματικών.

Άρα ξαναρωτάω τί διαφορά υπάρχει σε ένα όπλο που η κάννη του ψηλοτουφεκαει με ένα που η κάννη του χαμηλοτουφεκαει;
Αν δε μπορεί να έρθει το ένα κέντρο γιατί μπορεί το άλλο;
Γιατί αυτό που ψηλοτουφεκαει ενώ βλέπεις μόνο στόχαστρο και καθόλου ρίγα, για να ρίξει ίσια θα πρέπει να μην βλέπεις καθόλου στόχαστρο.

Σε αυτό που χαμηλοτουφεκαει απλά σηκώνεις το κοντάκι.

Δεν είναι κατανοητό;

Φλατ ρίγα???
Υπερυψωμένη παράλληλη ρίγα???
Υπερυψωμένη που σβήνει στο στόμιο ρίγα???
Άλλη ρίγα???
Ερωτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις ψηλά/χαμηλά.
Επίσης πώς γίνεται ένα όπλο εκ κατασκευής να ρίχνει ψηλά/χαμηλά???
"Σε αυτό που χαμηλοτουφεκαει απλά σηκώνεις το κοντάκι" τί εικόνα έχεις πριν και τί μετά???
Εν τέλει η εικόνα στόχαστρο-ριγας παίζει ή δεν παίζει ρόλο στο πού ρίχνει το όπλο;;;

Φλατ ρίγα???
Υπερυψωμένη παράλληλη ρίγα???
Υπερυψωμένη που σβήνει στο στόμιο ρίγα???
Άλλη ρίγα???
Ερωτήσεις και για τις δύο περιπτώσεις ψηλά/χαμηλά.
Επίσης πώς γίνεται ένα όπλο εκ κατασκευής να ρίχνει ψηλά/χαμηλά???
"Σε αυτό που χαμηλοτουφεκαει απλά σηκώνεις το κοντάκι" τί εικόνα έχεις πριν και τί μετά???
Εν τέλει η εικόνα στόχαστρο-ριγας παίζει ή δεν παίζει ρόλο στο πού ρίχνει το όπλο;;;
Συνάδελφε σου απάντησα με απλό τρόπο σε ένα θέμα που θεωρώ απλό. Δεν μπορώ να το δω πολύπλοκα και πολυδιάστατα όπως το παρουσιάζεις, άρα αν δεν σε καλύπτει η απάντησή μου, δεν έχω κάποια άλλη να σου δώσω.

Για να ρίχνει κάποιο όπλο εκεί ακριβώς που είναι το στόχαστρο, πρέπει να υπάρχει και το στόχαστρο στο οπτικό μας πεδίο, είτε με ρίγα είτε χωρίς. Ένα όπλο που ψηλοτουφεκαει θα ρίξει πάνω από το στόχαστρο. Δεν αλλάζει αυτό.

Εγώ προσωπικά το ξεφορτώνομαι άμεσα.
Άρα τελικά η σύγκλιση των Καννών παίζει ρόλο σε αυτά που συζητάμε.
Και προφανώς οπότε είναι ένα πολυδιάστατο θέμα "όπως το παρουσιάζω" :)
Αλλιώς να μιλήσουμε μόνο για μονοκαννα ή καραμπίνες με φλατ ρίγα.
Εκεί ναι "χοντροκομμένα" ισχύουν αυτά που λες.

Άρα τελικά η σύγκλιση των Καννών παίζει ρόλο σε αυτά που συζητάμε.
Και προφανώς οπότε είναι ένα πολυδιάστατο θέμα "όπως το παρουσιάζω" :)
Αλλιώς να μιλήσουμε μόνο για μονοκαννα ή καραμπίνες με φλατ ρίγα.
Εκεί ναι "χοντροκομμένα" ισχύουν αυτά που λες.
Προφανώς και παίζει σημαντικότατο ρόλο αλλά είναι τελείως διαφορετικό θέμα από αυτό που συζητάμε.

Το ιδανικό βιομηχανικό όπλο πρέπει να ρίχνει ίσια ή ελάχιστα ψηλά για τον περισσότερο κόσμο.
Αυτό είναι το στάνταρ της βιομηχανίας.
Ακόμα όμως και αυτό που ρίχνει ίσια για κάποιον (ανεξαρτήτως κοντακίου) αν το πάρει άλλος μπορεί να ψηλοτουφεκάει ή να χαμηλοτουφεκάει.
Άρα τα όπλα χαμηλοτουφεκάνε ή ψηλοτουφεκάνε ανάλογα τον χρήστη και πως αυτός γουστάρει να σκοπεύει.
Αν εγώ γουστάρω να βλέπω πολύ ρίγα ακόμα και ένα όπλο που χαμηλοτουφεκάει ελαφρά με φλατ ρίγα για εμένα θα ψηλοτουφεκάει.

Αν το πρόβλημα είναι μερικά εκατοστά στα 15μ ας ψάξει αλλού για τις αστοχίες του εκτός αν σκοπεύει με ακρίβεια χιλιοστού.
Αν είναι μερικές δεκάδες εκατοστά ας το ξεφορτωθεί.

Το ιδανικό βιομηχανικό όπλο πρέπει να ρίχνει ίσια ή ελάχιστα ψηλά για τον περισσότερο κόσμο.
Αυτό είναι το στάνταρ της βιομηχανίας.
Ακόμα όμως και αυτό που ρίχνει ίσια για κάποιον (ανεξαρτήτως κοντακίου) αν το πάρει άλλος μπορεί να ψηλοτουφεκάει ή να χαμηλοτουφεκάει.
Άρα τα όπλα χαμηλοτουφεκάνε ή ψηλοτουφεκάνε ανάλογα τον χρήστη και πως αυτός γουστάρει να σκοπεύει.
Αν εγώ γουστάρω να βλέπω πολύ ρίγα ακόμα και ένα όπλο που χαμηλοτουφεκάει ελαφρά με φλατ ρίγα για εμένα θα ψηλοτουφεκάει.

Αν το πρόβλημα είναι μερικά εκατοστά στα 15μ ας ψάξει αλλού για τις αστοχίες του εκτός αν σκοπεύει με ακρίβεια χιλιοστού.
Αν είναι μερικές δεκάδες εκατοστά ας το ξεφορτωθεί.
Το όπλο κανονικά θα πρέπει μυρίζοντας με το μάτι την ριγα και βλέποντας ολόκληρο το στoχαστρο να ρίχνει ίσια το βλέπω πολύ ρίγα η δε βλέπω καθόλου προσωπικά το βλέπω λανθασμένα επιλογές του κατασκευαστή ,όπως το ψηλοντουφεκαει και χαμηλό τουφεκαει,δε καταλαβαίνω γιατί να μην ρίχνει κέντρο .Τις προσκοπευσεις θα τις βρω μόνος δε χρειάζομαι το όπλο δε ρίχνω σε προδιαγεγραμμένες τροχιές ρίχνω στο κυνήγι που οι βολές έχουν κυριολεκτικά οποιαδήποτε κατεύθυνση.Αν κυνηγάω λαγούς μόνο να ψηλοντουφεκαει στα υπόλοιπα γιατί σαμπως στις φέρμες ρίχνουμε πάντα στο ξεπεταγμα η ρίχνουμε μόνο ροαγιαλ και θέλουμε να βλέπουμε το στόχο

Υπαρχει μια συγχηση αναμεσα σε δυο θεματα οπως βλεπω
Αλλο η συγκληση καννων αλλο το που ριχνει το οπλο με βαση την σχεση κοντακιου και πως καθετε στο σωμα του κατοχου

το θεμα συγκληση το θεωρουμε δεδομενο
Ας μην το αναλυσουμε περαιτερο σε αυτο το θεμα
Αν θελετε ανοιξτε αλλο

Απο κει και περα

Σε ενα οπλο με κανονικη ρηγα οταν ολα τα υπολοιπα μετρα ειναι σωστα στον σωματοτυπο μας εαν βλεπουμε σε μια σωστη επομιης μονο ακιδα πρεπει να ριχνει 50-50
Οσο περισσοτερη ρηγα βλεπουμε τοσο σηκωνετε η ντουφεκια
Οσο χανετε το στοχαστρο τοσο χαμηλωνει
Αναλογα την χρηση του οπλου στο σκοπευτηριο η το κυνηγι και αναλογα τα θελω του κατοχου μπορει να προσαρμοστει αυτο συφμωνα με το τι ζηταμε
Υπαρχουν περιπτωσεις που αυτο ειναι δυσκολο να γινει εως ακτορθωτο
Ο γενικος κανονας ειναι αυτος
Ο καθε ενας βλεπει αξιολογει και πραττει
Αν δεν μπορει να βγακει ακρη υπαρχει κοσμος να τον βοηθησει
Ενας κοντακας ενας δασκαλος σκοποβολης ενας εμπειρος φιλος κλπ

Το πολυ το κυριε Ελεησον βλαπτει οταν ειναι περι τετοιων θεματων

Υπαρχει μια συγχηση αναμεσα σε δυο θεματα οπως βλεπω
Αλλο η συγκληση καννων αλλο το που ριχνει το οπλο με βαση την σχεση κοντακιου και πως καθετε στο σωμα του κατοχου

το θεμα συγκληση το θεωρουμε δεδομενο
Ας μην το αναλυσουμε περαιτερο σε αυτο το θεμα
Αν θελετε ανοιξτε αλλο

Απο κει και περα

Σε ενα οπλο με κανονικη ρηγα οταν ολα τα υπολοιπα μετρα ειναι σωστα στον σωματοτυπο μας εαν βλεπουμε σε μια σωστη επομιης μονο ακιδα πρεπει να ριχνει 50-50
Οσο περισσοτερη ρηγα βλεπουμε τοσο σηκωνετε η ντουφεκια
Οσο χανετε το στοχαστρο τοσο χαμηλωνει
Αναλογα την χρηση του οπλου στο σκοπευτηριο η το κυνηγι και αναλογα τα θελω του κατοχου μπορει να προσαρμοστει αυτο συφμωνα με το τι ζηταμε
Υπαρχουν περιπτωσεις που αυτο ειναι δυσκολο να γινει εως ακτορθωτο
Ο γενικος κανονας ειναι αυτος
Ο καθε ενας βλεπει αξιολογει και πραττει
Αν δεν μπορει να βγακει ακρη υπαρχει κοσμος να τον βοηθησει
Ενας κοντακας ενας δασκαλος σκοποβολης ενας εμπειρος φιλος κλπ

Το πολυ το κυριε Ελεησον βλαπτει οταν ειναι περι τετοιων θεματων
Ακριβώς!

Back