Εξορμήσεις με ψαροτούφεκο

Ησυχάσαμε από τα παλιόπουλα και ξεκινήσαμε προπόνηση..
View attachment 96216

View attachment 96217
Κυριακο ΗΓΕΤΗ! .RESPECT.
Το τερμα δεξια τι ειναι, στηρακλα ή πιγγα?

Στα λιονταρια δεν κοβεις τα αγκαθια επιτοπου?
Στο τελευταιο ψαρεμα βρηκα ενα μεγαλουτσικο κ το αφησα λογω φοβου.
Την μονη εμπειρια καθαρισματος που εχω απο αυτα ειναι καποια βιντεο του Αδαμη.

Κυριακο ΗΓΕΤΗ! .RESPECT.
Το τερμα δεξια τι ειναι, στηρακλα ή πιγγα?

Στα λιονταρια δεν κοβεις τα αγκαθια επιτοπου?
Στο τελευταιο ψαρεμα βρηκα ενα μεγαλουτσικο κ το αφησα λογω φοβου.
Την μονη εμπειρια καθαρισματος που εχω απο αυτα ειναι καποια βιντεο του Αδαμη.
Ροφός ειναι Σπύρο.
Δεν τα κόβουμε επιτόπου, πλέον εχουμε παρει pole και οταν ασχοληθούμε με αυτα ειναι ενας νερο και ένας βαρκα. Το βαρας με το pole, το δίνεις απευθείας επανω και συνεχίζεις. Μετα στο σπιτι που ειναι ολα ψόφια ασχολούμαστε με το καθάρισμα.

ερώτηση ,,
εάν κόβεις τα ακγάθια στη θάλασσα μέσα και κοντά είναι παραλία με κόσμο και παει το ακγάθι εκει και τ πατήσει καποιος πεζει να τσούξει;
Τα αγκάθια τους ειναι βελόνες Αντρέα. Πάρα πολύ μυτερα. Δεν ξερω αν θα έχουν δηλητήριο οταν ειναι κομμένα αλλά καρφώνουν άσχημα.

Λογικα δεν θα εχουν δηλητηριο οταν κοπουν

Το δηλητηριο συνηθως στους οργανισμους παράγετε και διαχεεται μεσω των αγκαθιων δοντιων κλπ

σιγουρα το τσιμπημα εστω και απο κομμενο θα πονεσει καποιον αφου τρυπα το κρεας

Βιολογος δεν ειμαι και δεν ξερω!
Απλα με βαση την λογικη μιλαω

Πχ στα φιδια ακομη και μετα τον θανατο επειδη το δοντι ειναι συνδεδεμενο με την φουσκα τοθ δηλητηριου στο κεφαλι εξακολουθει να εχει δηλητηριο

Εφοσον λοιπον το αγκαθι του λεοντοψαρου εχει κοπει λογικα δεν θα εχει

View attachment 96146

Κάτι έκανα και χθες

4/4 λαβράκια

Τον μικρό σηκιο τον έτρωγε το χταποδι παράπλευρη απώλεια

Πάω ψήσω τα χταπόδια

Καλή σαρακοστή
το χταπόδι το πέρνεις όπως είναι το βάζεις σε κατσαρόλα με 2 δαφνόφιλα κόκους απο μπαχάρι και πιπέρι μισό ποτίρι ξύδι και το βράζεις για 40 λεπτά με κληστό το καπάκι ..
το βγάζεις το κοβεις τα πλοκάμια και τα περνας απο σχαρα ητε σε κάρβουνο είτε σε κγάζι ....
απλα γαμάει ...
και ούτε κατάψιξη ουτε χτυπήματα,,,,

το χταπόδι το πέρνεις όπως είναι το βάζεις σε κατσαρόλα με 2 δαφνόφιλα κόκους απο μπαχάρι και πιπέρι μισό ποτίρι ξύδι και το βράζεις για 40 λεπτά με κληστό το καπάκι ..
το βγάζεις το κοβεις τα πλοκάμια και τα περνας απο σχαρα ητε σε κάρβουνο είτε σε κγάζι ....
απλα γαμάει ...
και ούτε κατάψιξη ουτε χτυπήματα,,,,

Είναι ο παραδοσιακός τρόπος του νησιού έτσι που το κάνουμε είναι θέμα συνήθειας και γευστικής μνήμης ότι άλλη συνταγή ούτε να την μυρισω δεν μπορω

Σίγουρα υπάρχουν 100 τρόποι να το φτιάξεις και να είναι ωραίο

Είναι ο παραδοσιακός τρόπος του νησιού έτσι που το κάνουμε είναι θέμα συνήθειας και γευστικής μνήμης ότι άλλη συνταγή ούτε να την μυρισω δεν μπορω

Σίγουρα υπάρχουν 100 τρόποι να το φτιάξεις και να είναι ωραίο
ok
πάσο και τα ρέστα μου....

https://gopro.com/v/NNXQdrK9P98L7

Προχθές 2 τέτοιες μπάφες 5 κιλά σύνολο ωραία ψάρια

Δεν μασαγανε από καρτέρι όπου και να έκανα εντελώς κρυμμένος αργούσαν να έρθουν και πέρναγαν ψηλά σαν τορπίλες

Οπότε τις άφησα για λίγο και επέστρεψα εκεί που αφριζε το κύμα τέρμα έξω με συρτό πανω στα βράχια έγινε η δουλειά

Ωραίος, δεν εχω δει ποτε μου μυλοκοπι στη θάλασσα...
Στα μερη μου απιστευτη ανυπαρξια ψαριών αυτη τη βδομάδα, την βουτιά την εσωσαν αυτες οι κυρίες, πού βρεθηκαν τοσο εκτός εποχής δεν μπορω να καταλάβω...
1000004547.jpg

Και εδώ χαμένα τα ψάρια σε γενικές γραμμές .

Αυτο βάρεσα + μια καλή μπάφα 2 κιλά και έναν σηκιο μέγεθος όσο το μυλοκοπι

Ρε τα μυλοκοπια 3 μέρες δεν τα έφερα κοντά τι καρτέρι τι πλασάρισμα φεύγανε σφαίρα

Χθες κόλλησα πάνω στα βράχια εκανα λίγο θόρυβο μέσα στην σκιά και ήρθαν σφαίρα να ακουμπήσουν την βέργα απίστευτα πράγματα

Back