Θαυμάζοντας...

Γιώργο μπαίνοντας στο λιμάνι της Σεριφου βλεπουμε ένα καβο πέρα αριστερά.
Εκεί τέλος Οκτώβρη είχα ψαρεψει αρκετά σκαθαρια με καλαμι απικο και μαλαγρα.
Πολλοί κάνουν λόγο για το σημείο που περιγράφεις και τα σκαθάρια του, εγώ στην Σέριφο ασχολούμαι με ΜΟΝΟ ένα σημείο πάνω στον ντόκο που δένει το καράβι και μου δίνει φανταστικούς σαργούς μέχρι 1,3 κιλά ο ένας, αλλά θέλει μεγάλη ακρίβεια στο σημείο και στο βάθος.

Πολλοί κάνουν λόγο για το σημείο που περιγράφεις και τα σκαθάρια του, εγώ στην Σέριφο ασχολούμαι με ΜΟΝΟ ένα σημείο πάνω στον ντόκο που δένει το καράβι και μου δίνει φανταστικούς σαργούς μέχρι 1,3 κιλά ο ένας, αλλά θέλει μεγάλη ακρίβεια στο σημείο και στο βάθος.
Με τι μέθοδο;

Με τι μέθοδο;
Εγγλέζικο ολονύκτιο, Γιάννη. Δεν είναι κάθε φορά αποδοτική αλλά έτσι και καταφέρεις να τους ξεβραχώσεις και να τους κρατήσεις από κάτω, γίνεται πάρτυ. Ξέρεις ότι αν πάρεις τσίμπημα είναι σοβαρό ψάρι και δεν χωράνε απροσεξίες. Παράμαλλο 16άρι Grandmax, προσεγμένες θηλιές γιατί η πίεση είναι μεγάλη και σχίζονται και κάθε 2 με 3 ψάρια, αλλαγή το παράμαλλο.
Ο μόνος φόβος είναι να μαλαγρωθούν οι λούτσοι, εκεί υπάρχει πρόβλημα ... .kkk.

Γουστάρω φάση!!
Απόσταση και βάθος;
Δόλωμα;
Για να καταλάβω το ζόρι.
Στην Ιο που ψαρεψες, ντοκο;

Απόσταση και βάθος;
Αν μου πεις ποιο είναι το καλύτερο καρτέρι για τα μπασίματα απέναντι από το χωριό σου, θα σου πω που ακριβώς είναι η φωλιά των παππούδων ... .very funny..

Δόλωμα;
Μπεκατίνι.

Στην Ιο που ψαρεψες, ντοκο;
Στην Ίο ψάρεψα παντού, όταν λέω παντού, παντού, μέχρι πεζοπορία 1 ώρα στα κατσάβραχα κάναμε για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε και τελικά στο λιμάνι καταλήξαμε. Τρία 24ώρα ψάρεμα με λίγο ύπνο ενδιάμεσα.

Αν μου πεις ποιο είναι το καλύτερο καρτέρι για τα μπασίματα απέναντι από το χωριό σου, θα σου πω που ακριβώς είναι η φωλιά των παππούδων ... .very funny..
.
Θα σε παω ,dont worry-be happy!!!
Στη Σεριφο δεν κανω κεφι ,εδω κοντα κανενα εγγλεζικο να παμε γιατι σαυτο ειμαι ντουβαρι.

IMG_1249.jpg

IMG_1264.jpg

Το περασμενο Σ/K βρεθηκα με την οικογενεια στο Στρασβουργο. Περπατωντας διπλα απο τα πανεμορφα καναλια της πολης ειδα για πρωτη φορα φετος σε αυτο το γεωγραφικο πλατος νεογεννητα πρασινοκεφαλα, δυο
καστανιες με 12 και 9 μικρα αντιστοιχα. Συνηθως εδω μεσα Μαιου βλεπουμε τα πρωτα. Επισης και πρωτη φορα αγριοπαπια με προχωρημενο αλπινισμο. Οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες απο το iphone

CO8NuMq.jpg

5uFbvza.jpg

e0bnHjb.jpg

Ωραιος Παυλο, εχω προσπαθησει αρκετες φορες να τα βρω σε τοση μικρη ηλικια αλλα κατι που τα μερη που γεννανε ειναι αρκετα σφιχτα κ λογω του οτι δεν πολυθελω να τα ενοχλησω δεν τα εχω καταφερει...

Γέννησε ο κύκνος μας στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.. Πολύ όμορφο θέαμα..Δεν πλησίαζες ούτε για πλάκα..μέχρι τα 5 μέτρα και πολύ λέω..

e13gwj.jpg
Και γιατί ήθελες να πας πιο κοντα; Ήθελες να φτιάξεις ομελετα;

Και γιατί ήθελες να πας πιο κοντα; Ήθελες να φτιάξεις ομελετα;

Αχαχαχα οχι ρε συ και η φωτο που τραβηξα ειναι ζουμαρισμενη..παιδάκια πλησίαζαν και σήκωνε κεφάλι..εννοειτε κάτι πράσινοκέφαλα κάτι γάτες και κάτι γλάρους τους είχε για πλάκα έτσι..

Γέννησε ο κύκνος μας στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.. Πολύ όμορφο θέαμα..Δεν πλησίαζες ούτε για πλάκα..μέχρι τα 5 μέτρα και πολύ λέω..

e13gwj.jpg
Και που να δεις μολις βγουν τα κυκνακια. Αν εισαι ατυχος και πλησιασεις πολυ κοντα μεχρι και τα ματια σου βγαζει. Η γυναικα μου εχει πολυ ασχημη εμπειρια απο τσιμπημα κυκνου στα ποδια με πονους και μελανιασματα θελοντας μια φορα σε μια λιμνη να χαιδεψει ενα νεογεννητο κυκνακι.

Και που να δεις μολις βγουν τα κυκνακια. Αν εισαι ατυχος και πλησιασεις πολυ κοντα μεχρι και τα ματια σου βγαζει. Η γυναικα μου εχει πολυ ασχημη εμπειρια απο τσιμπημα κυκνου στα ποδια με πονους και μελανιασματα θελοντας μια φορα σε μια λιμνη να χαιδεψει ενα νεογεννητο κυκνακι.
Για τις χηνες ηξερα... Για τους κυκνους ειχα αγνοια...

Back