Θαυμάζοντας...

Δημήτρη νάσαι καλά, ναξερες πόσα ψαρεματα πεστροφας μου θύμισες τώρα.
Τα ληγουρια με τα δίχτυα, φλομους, ψαροντουφεκα και τελευταία ηλεκτρικους εκκενωτες υπήρχαν ανέκαθεν. Έλεγχος ελάχιστος.

Δημήτρη νάσαι καλά, ναξερες πόσα ψαρεματα πεστροφας μου θύμισες τώρα.
Τα ληγουρια με τα δίχτυα, φλομους, ψαροντουφεκα και τελευταία ηλεκτρικους εκκενωτες υπήρχαν ανέκαθεν. Έλεγχος ελάχιστος.

Γιάννη μου ξύνεις πληγές.
Ε χει μαλλιάσει η γλώσσα μου να γράφω αλλά και να κάνω τηλέφωνα σε αρμόδιες υπηρεσίες για το έγκλημα που συντελείται.
Τα ληγούρια τα τελευταία χρόνια έχουν καταστρέψει κάθε ύπαρξη πέστροφας με τα πεζόβολα.Δεν έχουν αφήσει τίποτα ,τόσο στα μεγάλα ποτάμια αλλά το κυριότερο είναι στα μικρά πανέμορφα ποταμάκια που είναι ένας φυσικός παράδεισος και σημεία αναπαραγωγής.Μερικές απο τις φωτογραφίες ,συγκεκριμένα αυτές με τα καταρρακτάκια είναι σε υψόμετρο 1500μ.Δεν μπορω να σου περιγράψω την ομορφιά.Ολα αυτά όμως είναι έρμαια στα χέρια των πονηρών ληγουριών που όλα τα μεταφράζουν σε νούμερα κάνοντας την ζωή τους το απόλυτο μηδενικό.
Η πατρίδα μας έχει παραδεισένια μέρη και αισθάνομαι πολύ τυχερός που μέσα από τα κυνήγια αλλά και τέτοιου είδους ψαρέματα έχω δει ανεπανάληπτα μέρη και φανταστικές εικόνες.
Κρίμα που δεν μπορούμε να απολαύσουμε και τις πέστροφες σε αριθμούς όπως όπως παλιά.

Στην προσπάθεια να ψαρέψεις πέστροφες σε υψόμετρο πάνω από 900μ , στα μικρά ποτάμια που κυλάνε από πολύ ψηλά και διασχίζουν τους ορεινούς όγκους, είναι μοναδικές οι εικόνες που βλέπουν τα μάτια σου.
Έχω μετανοιώσει πολλές φορές που δεν έχω πάρει μαζί την φωτ.μηχανή και οι περισσότερες φωτογραφίες είναι με το κινητό.Όμως αυτό που βλέπουν τα μάτια μερικές φορές δεν αποτυπώνεται σε φωτογραφία με τίποτα.

Tzoymerka%20%20%20Nov.%202010%20037.jpg
IMG_0078._1.jpg
20140710_182355.jpg

20140710_184012.jpg

20140710_190422.jpg

20140710_201636.jpg

23d.jpg

hr34.jpg
Καμια φορα βλεποντας αυτες τις εικονες σκεφτομαι ποσο ατυχοι ειμαστε που γεννηθηκαμε στην Αθηνα και απο αναγκη κατοικουμε εδω μεσα στο τσιμεντο και στην βρωμα .smashfrak.

• Like
Reactions: jnp
Η Αγία Θεοδώρα πριν το χωριό Βάστα Αρκαδίας.
Πολύ κουραστική η διαδρομή αλλά μέσα σε καταπράσινο τοπίο απο δρυς .Ανεβαίνεις ,ανεβαίνεις και μετά κάθοδος 6,5χλμ στο βάθος μιας τεράστιας ρεματιάς.

4.jpg

2.jpg

3.jpg

1.jpg

Πολυ ομορφο μερος Δημητρη κ εντυπωσιακο για τον επισκεπτη, βλεπω δενε χασες ευκαιρια να τα γυρισεις τα βουνα...

Πολυ ομορφο μερος Δημητρη κ εντυπωσιακο για τον επισκεπτη, βλεπω δενε χασες ευκαιρια να τα γυρισεις τα βουνα...

Αν και φύγαμε γύρω στις 7 απο το εργοστάσιο και είμαστε και νηστικοί την κάναμε την βόλτα.Μόνο που ξελιγώθηκα απο τα στροφιλίκια.

Φέτος που ήμουν εκεί γύρω για μπεκατσες με ντόπιο φίλο, με πήγε και το είδα.

Απο τις περσινες πλημμυρες το εκκλησακι την γλιτωσε στο παρα πεντε εχει συμβει και αλλες φορες αλλωστε
Βλεπεις οταν αφηνεις κατι στην τυχη του και δεν το προστατευεις καποια στιγμη σε αφηνει και αυτο

Ειχα να παω κοντα στα 25 χρονια τοτε που ακομα η διαδρομη ηταν χωματοδρομος
Πηγα φετος το Πασχα και αυτο που αλλαξε απο τοτε ειναι οτι ο χωματοδρομος εγινε ασφαλτος με κατι λακουβες που κοβεις λαστιχο για πλακα αλλα η διαδρομη παραμενει η ιδια σε σημειο να φτανεις στο ξερασμα απο τις πολλες στροφες
Προστεθηκαν και δυο ταβερνες και μεχρι εκει
Κατα τα αλλα ολα για το κερδος και απο παρεμβασεις και βελτιωσεις ουτε λογος

Back