Θαυμάζοντας...

Φθινόπωρο στην περιοχή της Βωβούσας Ιωαννίνων σε κυνήγι φάσσας σε δάση οξυάς.

OKTOM.%202008%20121.jpg

OKTOM.%202008%20123...jpg

OKTOM.%202008%20132..jpg
και αυτο το ζηλευω.τελικα μηπως ειμαι ζηλιαρης??????????????

και αυτο το ζηλευω.τελικα μηπως ειμαι ζηλιαρης??????????????

Φίλε Ευριπίδη τα δάση οξιάς είναι ένα μεγαλείο.Η φωτογραφία δεν λεει τίποτα.Όταν 'ήμουνα εκεί την συγκεκριμένη χρονιά τα χρώματα ήταν τόσο έντονα και τα φύλλα να πέφτουν σαν να έβρεχε,Οι δρόμοι μέσα σ αυτά τα δάση είναι εικόνα απο παραμύθι.Είναι κάτι που δεν μπορει να μην το ζηλέψεις και να μη θέλεις να το ζήσεις από κοντά.Αυτή ήταν για μένα μια από τις ομορφότερες στιγμές.Βρέθηκα στον σωστό τόπο στο σωστό χρόνο.

Φθινόπωρο στην περιοχή της Βωβούσας Ιωαννίνων σε κυνήγι φάσσας σε δάση οξυάς.

OKTOM.%202008%20121.jpg

OKTOM.%202008%20123...jpg

OKTOM.%202008%20132..jpg
Εδω το μερος πρεπει να κραταει και γουρουνι .xm.
Για τις φωτο και την Ηπειρο δεν εχω λογια .buy.
Δυο πραγματα μου μενουν αν
κατσει αυτο το ρουφιανικο το τζοκερ .xm.
Να αγορασω ενα σπιτι στον τοπο σου και ενα στον Εβρο για μονιμες κατοικιες και να πηγαινοερχομαι πανω κατω .well done.
Οσο για την Αθηνα?
Ουτε αγναντιο που λενε και στο χωριο μου .well done.

Ο παππούς μου στην αυλή του χωριού είχε ένα κοπάδι μποζες. Χειρότερες από μαντροσκυλα ήταν. Έτσι και πλησίαζε άνθρωπος σηκωναν το χωριό στο πόδι.
Γιωργη τι ειναι οι μποζες?
Εμεις στο χωριο που ειναι ο παππους, ενα ζευγαρι σπιτικες - ημερες χηνες εχουμε και δεν πλησιαζει εκει αλλος με τιποτα.Οχι να μιλαμε για αγρια πουλια.

Κάποτε περιμέναμε να γίνει η γέφυρα Ριου -Αντιρίου για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία του καραβιού.
Η γέφυρα έγινε και είμαστε χαρούμενοι που περνάγαμε τόσο γρήγορα απέναντι.
Τώρα περνάμε από κάτω .Ξανά με το καράβι ........xm.....13,90
€ !!!

6%20Ianouariou%202015%202.jpg

Last edited:
Κάποτε περιμέναμε να γίνει η γέφυρα Ριου -Αντιρίου για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία του καραβιού.
Η γέφυρα έγινε και είμαστε χαρούμενοι που περνάγαμε τόσο γρήγορα απέναντι.
Τώρα περνάμε από κάτω .Ξανά με το καράβι ........xm.....13,90
€ !!!

6%20Ianouariou%202015%202.jpg
Ωραία φωτο Μήτσο , όπως όλες άλλωστε.

Γέφυρα ....14 και 14 μας κανουν 28
Καραβάκι.....6,5 και 6,5 μας κανουν 13

Η διαφορα είναι τεράστια.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτο.
Χρησιμοποιώντας το καραβάκι βοηθάς τον λιμενεργάτη να εχει εργασία , δίνεις δουλειά σε αμέτρητους τεχνικούς επισκευαστές μηχανικούς κλπ , και το βασικότερο ασκείς πίεση στους διαχειριστές της γέφυρας να κατεβάσουν τις τιμές διέλευσης.

Ωραία φωτο Μήτσο , όπως όλες άλλωστε.

Γέφυρα ....14 και 14 μας κανουν 28
Καραβάκι.....6,5 και 6,5 μας κανουν 13

Η διαφορα είναι τεράστια.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτο.
Χρησιμοποιώντας το καραβάκι βοηθάς τον λιμενεργάτη να εχει εργασία , δίνεις δουλειά σε αμέτρητους τεχνικούς επισκευαστές μηχανικούς κλπ , και το βασικότερο ασκείς πίεση στους διαχειριστές της γέφυρας να κατεβάσουν τις τιμές διέλευσης.

Ετσι ακριβως Διονυση, απο την αλλη πλευρα ομως δεν καταλαβαινω με τιποτα την επιχειρηματικη λογικη των διαχειριστων της γεφυρας. Το διοδιο αυτο ειναι το πιο ακριβο στην Ευρωπη βαση αποστασης. Παρομοια παραδειγματα με γεφυρες πανω απο θαλασσα υπαρχουν πολλα στην Σκανδιναβια, εκει που και τα εξοδα συντηρησης ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα δικα μας λογω μισθων και δυσμενοτερων καιρικων συνθηκων. Και ρωταω πως ο διαχειριστης της γεφυρας επιμενει ακομη σε αυτη τη τιμη οταν βλεπει μηνα με τον μηνα τις εισπραξεις του να μειωνονται λογω της κρισης. Θα μπορουσε ανετα να κατεβασει τα διοδια του στα 9 Ευρω, θα επαιρνε μεγαλυτερο μεριδιο αγορας, θα ειχε μεγαλυτερα κερδη αφου τα λειτουργικα του εξοδα θα ηταν τα ιδια. Μηπως επιδοτειται απο καπου και ειναι αδιαφορος?

Ετσι ακριβως Διονυση, απο την αλλη πλευρα ομως δεν καταλαβαινω με τιποτα την επιχειρηματικη λογικη των διαχειριστων της γεφυρας. Το διοδιο αυτο ειναι το πιο ακριβο στην Ευρωπη βαση αποστασης. Παρομοια παραδειγματα με γεφυρες πανω απο θαλασσα υπαρχουν πολλα στην Σκανδιναβια, εκει που και τα εξοδα συντηρησης ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα δικα μας λογω μισθων και δυσμενοτερων καιρικων συνθηκων. Και ρωταω πως ο διαχειριστης της γεφυρας επιμενει ακομη σε αυτη τη τιμη οταν βλεπει μηνα με τον μηνα τις εισπραξεις του να μειωνονται λογω της κρισης. Θα μπορουσε ανετα να κατεβασει τα διοδια του στα 9 Ευρω, θα επαιρνε μεγαλυτερο μεριδιο αγορας, θα ειχε μεγαλυτερα κερδη αφου τα λειτουργικα του εξοδα θα ηταν τα ιδια. Μηπως επιδοτειται απο καπου και ειναι αδιαφορος?

Παύλο είναι το γενικότερο πλάισιο έτσι βλέπεις.
Γιατί αν δεν αυξανόταν ο ΦΠΑ δεν θα γινόταν μεγαλύτερος τζίρος οπότε θα είχαν περισσότερα κέρδη ;
Αν δεν αυξανόταν ο φόρος και το ειδικό τέλος στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα εισέπραττε το κράτος περισσότερα ; αφού απο την επιβολλή του έχασε πάνω απο 300.000.000 λόγω πτώσης της κατανάλωσης κατά 70%
Τι να λέμε τώρα .....πως να με πείσουν ότι θέλουν να πάει η χώρα μπροστά ;

Πως λέγεται το χωριό της γυναίκας σας κύριε Δημήτρη;;
Πολύ όμορφο μέρος!!

Μπορεί να πάω τότε καμιά βόλτα την άλλη βδομάδα μόλις τελειώσω την εξεταστική, ακόμη δεν έχω πάει πουθενά εκτός πόλης (τη Ν.Χιλή δεν τη βάζω μέσα, περνάω κάθε μέρα για τη σχολή στη Δραγάνα)

Back