Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ το μηχανισμό της σκανδάλης αφού τον βγάλω τον ψεκάζω καλά με Crud Buster, αφήνω να τρέξουν τα υγρά, μετά τον στεγνώνω και τον ξαναβάζω και έτσι είναι πάντα καθαρή η σκανδάλη.
View attachment 43063
Καλό, ασφαλές για πλαστικά αλλά πανααααακριβο ...

Αυτό όταν το ψεκάζεις θα πρέπει να φοράς σκάφανδρο για να είσαι ασφαλής‼️καθαρό πετρέλαιο πάρε‼️
Εγώ τρώω σουβλάκια και γλυκά και μπέργκερ, δηλαδή τον καρκίνο και το έμφραγμα τρώω καθημερινά, στο crud buster θα μασήσω τώρα... :)

Με το σπρέυ ψεκάζεις 3-5ml και με δύναμη πάει παντού και καθαρίζει. Το πετρέλαιο θέλει 300-400ml να βάλεις σε δοχείο για να βάλεις τη σκανδάλη μέσα. Δε ξέρω αν βγαίνει φτηνότερα :rolleyes:

Εγώ τρώω σουβλάκια και γλυκά και μπέργκερ, δηλαδή τον καρκίνο και το έμφραγμα τρώω καθημερινά, στο crud buster θα μασήσω τώρα... :)

Με το σπρέυ ψεκάζεις 3-5ml και με δύναμη πάει παντού και καθαρίζει. Το πετρέλαιο θέλει 300-400ml να βάλεις σε δοχείο για να βάλεις τη σκανδάλη μέσα. Δε ξέρω αν βγαίνει φτηνότερα :rolleyes:
Ένα πόιντ το έχεις‼️έμεινα σε τιμές...του τότε‼️

όχι βρε Θαλή μην το βλέπεις έτσι, τα χημικά που εισπνέεις είναι ΠΟΛΥ χειρότερα, μην το παίρνεις αψήφιστα

άντε να σας πω ένα κόλπο καλό, να μην ξεπαραδιάζεστε άδικα

το καθαρό πετρέλαιο ή μείγμα βενζίνης - πετρελαίου βγαίνει πολύ φθηνότερα.
έχεις ένα γυαλινο βάζο με πετρέλαιο: βουτάς πιστονι μέσα, το αφήνεις για κανα 10λεπτο - τέταρτο, το βγάζεις το φυσας-σκουπίζεις και είσαι οκ
το βαζάκι ΔΕΝ το αδειάζεις κρατάει για πάμπολλες χρήσεις
βλέπεις ότι μαζεύει την κάπνα - γίνεται ίζημα και πάει στον πάτο στις 5-6 χρήσεις το φιλτράρεις κι είσαι οκ!!!! εγώ ούτε που το φιλτράρω, απλά βάζω το πιστόνι προσεκτικά μέσα να μην αναδεύεται.
.my man.

όχι βρε Θαλή μην το βλέπεις έτσι, τα χημικά που εισπνέεις είναι ΠΟΛΥ χειρότερα, μην το παίρνεις αψήφιστα

έχεις ένα γυαλινο βάζο με πετρέλαιο: βουτάς πιστονι μέσα, το αφήνεις για κανα 10λεπτο - τέταρτο, το βγάζεις το φυσας-σκουπίζεις και είσαι οκ
βλέπεις ότι μαζεύει την κάπνα - γίνεται ίζημα και πάει στον πάτο στις 5-6 χρήσεις το φιλτράρεις κι είσαι οκ!!!! εγώ ούτε που το φιλτράρω, απλά βάζω το πιστόνι προσεκτικά μέσα να μην αναδεύεται.
.my man.
Κ την σκανδάλη το ίδιο σωστά❓

.my man.
Έπιβεβαιωνω
Ετσι καθαριζω τα αλυσοπριονα και τις αλυσιδες
Και εκει η βρωμια ειναι πολυ πιο βαρια
Οτι καυσιμο δεν δουλευτει(καθαρο) σε ενα μηνα φυλαγεται γιαυτο το σκοπο

Εντάξει δίκιο έχετε. Με το πετρέλαιο σου έρχεται πιο φτηνά.
Και όντως είναι ακριβό το CB, απλά με βολεύει πολύ σε διάφορα όπλα που έχω.

Γιατί τα χημικά που εισπνέω είναι πολύ χειρότερα από τα χημικά που τρώω;
Το 95% των τροφών που πωλούνται σήμερα στο σούπερμάρκετ είναι δηλητηριώδης.
Πίεση, χοληστερίνη, διαβήτης, εμφράγματα, καρκίνοι, αυτοάνοσα. Αυτά πωλούνται στα σούπερμάρκετ στην υπέροχη εποχή μας. Παίρνεις το καλαθάκι και κάνεις shopping νοσημάτων.

Και έτσι προς τιμήν σου σήμερα θα πάω στο Χατζή στο Σύνταγμα και θα φάω ένα Χανούμ Μπουρέκ, ένα Σεκέρ Παρέ, ένα Ταούκ Γιοκσού, ένα Μαλεμπί και ένα Κεσκούλ. Και αν έχω χρόνο θα παραγγείλω και ένα Γκιουνεφέ Κανταΐφ με τυρί αλλά θέλει 40 λεπτά να το ψήσει. Και για το βράδυ κάτι ελαφρύ, μάλλον Ασουρέ θα πάρω.

Last edited:
Εγώ παίδες remoil παντού και μετά φύσημα στην σκανδαλοθήκη ή καλό σκούπισμα.
Βρήκα την υγειά μου με την αδράνεια.
Ούτε να ακουμπήσω αερίων δεν θέλω πια.

Φυσικά "καθαρίζω" το όπλο κάθε φορά μετά το κυνήγι, αν ρίξω το λύνω αν δεν ρίξω μόνο εξωτερικά.
Αν πάω ΣΚ το καθαρίζω μια και καλή Κυριακή.

Σκανδαλοθήκη ρίχνω λάδι αρκετά αραιά.
Δεν έχουμε πολικές θερμοκρασίες εδώ.

Το φύσημα με πίεση δεν το φοβάσαι; Είναι ευαίσθητος ο μηχανισμός της σκανδάλης, μπορεί να φύγει κάποιο ελατηριάκι
Η benelles δεν χαλάνε :)

ps
Φυσάω από μακρυά μόνο όταν υπάρχουν ξένα σώματα στην σκανδαλοθήκη που δεν βγαίνουν με πινέλο.

Εχω ξαναπεί ότι ο πατερας ενός φίλου καταλαθος μπέρδεψε το σπρέι όπλου με σπρει καρμπυρατερ, άφησε ένα λεπτό στρώμα εξωτερικα στο zabala 213 κ όταν πηγε να το σκουπίσει για να παει κυνήγι μαζί με το υγρό έφυγε κ το χρώμα, με αποτέλεσμα να στείλει την κάννη για βάψιμο...
Bεβαια έμεινε κ για αρκετό διάστημα πανω στην κάννη, καλο ειναι να προσεχετε όσοι το χρησιμοποιείται να μην έρθει σε επαφή με τα εξωτερικά μέρη του όπλου......

Γιατι στον καθαρισμο σκανδαλης δεν χρησιμοποιειτε wd40;....με προσοχη να μην μεινει επανω στην εγκοπη συγκρατησης της σφυρας με την σχαστηρια....
Γιατί το λιπαρό φιλμ που αφήνει μετά την εφαρμογή, κάνει να επικάθονται και να κολλάνε τα υπολείμματα της καμένης πυρίτιδος επάνω του, με αποτέλεσμα να βρωμίζει πολύ πιο γρήγορα από ότι αν δεν υπήρχε αυτό το φιλμ λαδιού.
Μπορείς να την καθαρίσεις με wd40 και παρόμοια σπρέι αλλά μετά βάλε κάτι που να διώχνει το λάδι, πχ Crud Buster.

Λάδι=Βρωμιά.

Γιατί το λιπαρό φιλμ που αφήνει μετά την εφαρμογή, κάνει να επικάθονται και να κολλάνε τα υπολείμματα της καμένης πυρίτιδος επάνω του, με αποτέλεσμα να βρωμίζει πολύ πιο γρήγορα από ότι αν δεν υπήρχε αυτό το φιλμ λαδιού.
Μπορείς να την καθαρίσεις με wd40 και παρόμοια σπρέι αλλά μετά βάλε κάτι που να διώχνει το λάδι, πχ Crud Buster.

Λάδι=Βρωμιά.
Ενα στεγνο λιπαντικο σπρευ ισως να εκανε καλη δουλεια στις σκανδαλες Νομιζω το ρεμ οιλ ειναι τετοιο

Γιατι στον καθαρισμο σκανδαλης δεν χρησιμοποιειτε wd40;....με προσοχη να μην μεινει επανω στην εγκοπη συγκρατησης της σφυρας με την σχαστηρια....
το wd 40 κάποιοι λενε οτι δεν ειναι καλο για οπλα. εγω νομιζω οτι ειναι πολυ καλο για καθαρισμα και προστασια απο σκουρια. μετα το σκουπιζεις και λιπαινεις τα κινουμενα μερη και την καννη εσωτερικα με μερικες σταγονες απο καποιο λαδι για οπλο. εξωτερικα το wd 40 προστατευει απο σκουρια και διωχνει την υγρασια. το εχω δοκιμασει. δεν βγαζει μολυβδωσεις ομως.

δεν βγαζει μολυβδωσεις ομως.
.......Απο μόνο του όχι.........
Αν έχεις στην άκρη της βέργας σου πυκνη ορειχαλκινη βουρτσα η καλυτερα ψιλό ατσαλομαλλο(για να το πετας κιολας όταν το "πνιγουν" οι μολυβδωσεις) μια χαρά της αφαιρεί ....

Αν έχεις στην άκρη της βέργας σου πυκνη ορειχαλκινη βουρτσα η καλυτερα ψιλό ατσαλομαλλο(για να το πετας κιολας όταν το "πνιγουν" οι μολυβδωσεις) μια χαρά της αφαιρεί ....
Ακριβως αυτο.....

τοτε με μια μεγαλη συσκευασια wd40 και ενα μπουκαλακι λαδι εισαι οκ. πολυ οικονομικα. μιλαμε για λιγα ευρω και θα κρατησουν πολυ καιρο. δε βλεπω το λογο μερικοι να μη συντηρουν τα οπλα τους

Status
Not open for further replies.
Back