Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτός τα μαμησε όλα, το τερμάτισε. Επόμενο στάδιο πλυντήριο για να μη κουράζεται. Τα μουλιασε κιόλας. Μετά τα έβαλε και στο αεροθερμο να μη κρυώσουν. Το μαλακτικό ξέχασε . Έπλυνε και τη λιγδα από τα χέρια του με την ευκαιρία.

Απλα πραγματα...cal 12...cal 20 καβυλιες 12χιλ και 10χιλ....
Ενα χαραγματακι στην ακρη να περασει το συρμα και τυλιγμα γυρω στην βεργα....αυτο ηταν....
Περασμα στον δραπανο και ως δια μαγειας εξαφανιζωνται τα παντα....δεν μενει τιποτα μεσα.........το κανω πανω απο 35 χρονια χωρις κανενα προβλημα!!!!!
View attachment 56931
View attachment 56932
τωρα που ειδα την φωτο καταλαβα γιατι την λες καβίλια

Λοιπόν μάγκες μου, περιμένουν όλοι να φέρει ο Κύργιας για να πάρουν και αυτοί!. Μόνον ένας έχει στην Κάσο, (markou-shop.gr) αλλά και αυτός μου είπε ότι είναι παλιά παρτίδα, τα έχει χρόνια!. Έμ...που να τα πουλήσει στην Κάσο. Λέω τώρα εγώ... δεν θα έχουν αλλοιωθεί τα χημικά τους μετά από τόσα χρόνια?. Ο Κύργιας τέλος Νοέμβρη αναμένεται να παραλάβει.

Ξέρει κανείς πως μπορώ να καθαρίσω την λαβή από το κοντάκι από ένα guerini που έχω. Έχει πιάσει μια λεπτή κρουστά από τον ιδρώτα και την σκόνη και δεν είναι λείο όπως το υπόλοιπο κοντάκι

Λοιπόν μάγκες μου, περιμένουν όλοι να φέρει ο Κύργιας για να πάρουν και αυτοί!. Μόνον ένας έχει στην Κάσο, (markou-shop.gr) αλλά και αυτός μου είπε ότι είναι παλιά παρτίδα, τα έχει χρόνια!. Έμ...που να τα πουλήσει στην Κάσο. Λέω τώρα εγώ... δεν θα έχουν αλλοιωθεί τα χημικά τους μετά από τόσα χρόνια?. Ο Κύργιας τέλος Νοέμβρη αναμένεται να παραλάβει.
Τίποτα δεν θα έχουν πάθει, το πιστεύω ακράδαντα !!! :cool: Εγώ τα έχω κάπου 25 χρόνια. Nitro powder solvent και lubricating oil, μαζί τα είχα πάρει, το 2ο σετ ... (το 1ο το είχα ξοδέψει πιο πριν) και παρόλο που τα έχω ανοίξει/χρησιμοποιήσει, είναι ακόμα "ολόφρεσκα" όπως την πρώτη μέρα. Μου ξέμειναν γιατί εντωμεταξύ μπήκα στον πειρασμό και δοκίμαζα και διάφορα άλλα λάδια και καθαριστικά, και κάποτε κόλλησα με τα M-Pro7 ...
Μάλιστα κάποια στιγμή μετέφερα το oil στο γυάλινο μπουκαλάκι του solvent του 1ου σετ που είχε αδειάσει, γιατί το πλαστικό μπουκαλάκι με το αναδιπλούμενο ρύγχος στο καπάκι είχε ψιλοδιαρροή από εκεί και λάδωνε εξωτερικά το μπουκαλάκι (... και μού 'σπαγε τα νεύρα !!!). Το ίδιο θέμα είχα και με τα M-Pro7, gun oil & CLP, γι' αυτό δε χωνεύω αυτού του είδους τα καπάκια !!!
1664821827220.jpg ... Βλέπεις έχω ανοίξει και "παραθυράκι" στη χάρτινη ετικέτα στο πλάι, για να βλέπω τη στάθμη του λαδιού. ;) :):rolleyes:
Πάντως εξακολουθεί να είναι λεπτόρευστο και εξαιρετικά λιπαντικό, όπως και στην αρχή. Δεν έχει καμία αλλοίωση.
(Απεναντίας, το Break_Free CLP που έχω επίσης 30++ χρόνια, έχει σχεδόν πήξει εδώ και πολλά χρόνια, κι έχει μετατραπεί σε ένα πολύ παχύρευστο λευκοκίτρινο γαλάκτωμα που με δυσκολία βγαίνει από το μπουκάλι του !!!)

Τίποτα δεν θα έχουν πάθει, το πιστεύω ακράδαντα !!! :cool: Εγώ τα έχω κάπου 25 χρόνια. Nitro powder solvent και lubricating oil, μαζί τα είχα πάρει, το 2ο σετ ... (το 1ο το είχα ξοδέψει πιο πριν) και παρόλο που τα έχω ανοίξει/χρησιμοποιήσει, είναι ακόμα "ολόφρεσκα" όπως την πρώτη μέρα. Μου ξέμειναν γιατί εντωμεταξύ μπήκα στον πειρασμό και δοκίμαζα και διάφορα άλλα λάδια και καθαριστικά, και κάποτε κόλλησα με τα M-Pro7 ...
Μάλιστα κάποια στιγμή μετέφερα το oil στο γυάλινο μπουκαλάκι του solvent του 1ου σετ που είχε αδειάσει, γιατί το πλαστικό μπουκαλάκι με το αναδιπλούμενο ρύγχος στο καπάκι είχε ψιλοδιαρροή από εκεί και λάδωνε εξωτερικά το μπουκαλάκι (... και μού 'σπαγε τα νεύρα !!!). Το ίδιο θέμα είχα και με τα M-Pro7, gun oil & CLP, γι' αυτό δε χωνεύω αυτού του είδους τα καπάκια !!!
View attachment 57079 ... Βλέπεις έχω ανοίξει και "παραθυράκι" στη χάρτινη ετικέτα στο πλάι, για να βλέπω τη στάθμη του λαδιού. ;) :):rolleyes:
Πάντως εξακολουθεί να είναι λεπτόρευστο και εξαιρετικά λιπαντικό, όπως και στην αρχή. Δεν έχει καμία αλλοίωση.
(Απεναντίας, το Break_Free CLP που έχω επίσης 30++ χρόνια, έχει σχεδόν πήξει εδώ και πολλά χρόνια, κι έχει μετατραπεί σε ένα πολύ παχύρευστο λευκοκίτρινο γαλάκτωμα που με δυσκολία βγαίνει από το μπουκάλι του !!!)
Συμφωνώ και επαυξάνω! .RESPECT.

Κι εγώ έχω το σέτ καθαρισμού της Hoppe's αγορασμένο από τον Κύργια το 1999 - το απλό με αλουμινένια βέργα, βούρτσες, πανάκια, λάδι και καθαριστικό υγρό - και το αρχικό λάδι όπως και ότι απέμεινε από το Nitro Solvent υπάρχουν ακόμα.

https://eshop.kirgias.gr/1458-thickbox_default/hoppe-s-sgo-12.jpg

Δεν άλλαξε ούτε η όψη τους ούτε η υφή τους ούτε η οσμή τους ούτε οι καθαριστικές και λιπαντικές τους ιδιότητες.
Το μπουκαλάκι του λαδιού πάντως χάνει και σε μένα και το έχω πάντα με ένα ύφασμα από κάτω για να μην λερώνει.

Συμφωνώ και επαυξάνω! .RESPECT.

Κι εγώ έχω το σέτ καθαρισμού της Hoppe's αγορασμένο από τον Κύργια το 1999 - το απλό με αλουμινένια βέργα, βούρτσες, πανάκια, λάδι και καθαριστικό υγρό - και το αρχικό λάδι όπως και ότι απέμεινε από το Nitro Solvent υπάρχουν ακόμα.

https://eshop.kirgias.gr/1458-thickbox_default/hoppe-s-sgo-12.jpg

Δεν άλλαξε ούτε η όψη τους ούτε η υφή τους ούτε η οσμή τους ούτε οι καθαριστικές και λιπαντικές τους ιδιότητες.
Το μπουκαλάκι του λαδιού πάντως χάνει και σε μένα και το έχω πάντα με ένα ύφασμα από κάτω για να μην λερώνει.
Ακριβώς . Αυτό το κιτ καθαρισμού έχω κι εγώ ... αλλά στη διάφανη "οικονομική" συσκευασία (blister τη λένε, νομίζω ??) - όχι σε αυτό το σκληρό πλαστικό βαλιτσάκι ... ;)

Αυτή την συσκευασία έχω και εγώ σε πορτοκαλί χρώμα, και είχα αγοράσει δύο στην Βοστώνη το 1980 και το λάδι είναι με το ρύγχος! (Δείτε φωτό πιό πίσω). Θα τον πάρω τηλέφωνο αύριο να μου στείλει 3 μπουκάλια! https://eshop.kirgias.gr/1458-thickbox_default/hoppe-s-sgo-12.jpg

Τα wipes ειναι καλα καπετανιο?
... εγώ τα βρισκω πολυ καλά ... καθάρισμα η κάννες εξωτερικά με πανάκι η χαρτί να φύγουν τα χοντρά , ένα πέρασμα με το wipe και ως την επόμενη έξοδο , γυαλί η κάννες και οξείδωση μηδέν... ;)

Απλα πραγματα...cal 12...cal 20 καβυλιες 12χιλ και 10χιλ....
Ενα χαραγματακι στην ακρη να περασει το συρμα και τυλιγμα γυρω στην βεργα....αυτο ηταν....
Περασμα στον δραπανο και ως δια μαγειας εξαφανιζωνται τα παντα....δεν μενει τιποτα μεσα.........το κανω πανω απο 35 χρονια χωρις κανενα προβλημα!!!!!
View attachment 56931
View attachment 56932
Έκανα με αυτό το σύρμα την κάννη με λάδι χωρίς δραπανο και έγινε γυαλί.. δεν καθάριζε με τίποτα από τα μαλλινοταπα και ελικοιδες διασποράς...

Έκανα με αυτό το σύρμα την κάννη με λάδι χωρίς δραπανο και έγινε γυαλί.. δεν καθάριζε με τίποτα από τα μαλλινοταπα και ελικοιδες διασποράς...
Ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τα ελικοειδές. Με την μπρούντζινη βούρτσα και την βέργα στο δράπανο έγινε καθρέφτης.

Που τι βρήκε τόση καρβουνιλα και μόνο στη διαμόρφωση εξόδου .Ποτέ δεν μου έχει συμβεί να βάζω το δάχτυλο στο στόμιο και να μην είναι λείο οποιοδήποτε τσοκ και να έχω βιδωμενο.Οπως και η κάννη όταν την βλέπεις στο φως γυαλίζει και ας έχει ρίξει φυσίγγια και βγάζει μαυρίλα όταν τη καθαρίζεις.IMG_20221030_194715.jpg

Status
Not open for further replies.
Back