Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να πώ κι εγώ κύριε; (που λέγαμε κάποτε στο σχολείο)

Μέχρι τώρα τα μόνα καθαριστικά - λιπαντικά που χρησιμοποιώ είναι :
- το λάδι Hoppe's No 9 Lubricating Oil (το απλό στο πορτοκαλί μπουκαλάκι - δεν παγώνει ούτε αλλοιώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες )
- το κλασσικό Ballistol για εξωτερική περιποίηση σε μέταλλα και ξύλα και καθαρισμό εσωτερικού καννών από κατάλοιπα μολύβδου, πυρίτιδας καμμένης και άκαυτης
- το καθαριστικό απομολυβδωτικό υγρό Hoppe's No 9 Bench Rest Copper Bore Cleaning Solvent - το ισχυρότερο της εταιρείας για λειόκαννα και ραβδωτά όλων των τύπων που αφαιρεί βρωμιές, κατάλοιπα πυρίτιδας, μόλυβδο, χαλκό ΚΑΙ κατάλοιπα πλαστικού από τούς πλαστικούς συγκεντρωτήρες των φυσιγγίων
- το κλασσικό καθαριστικό Hoppe's No 9 Gun Bore Cleaner - έχει μείνει λίγο στην αρχική συσκευασία και το κρατάω ακόμα (από το πρώτο μου όπλο - μονόκαννο το 1999 που ήταν με αχρωμίωτη κάννη)

Δεν μου χρειάστηκε ποτέ ως τώρα κάτι καλύτερο - σκέφτομαι πάντως κατά καιρούς να αγοράσω διάφορα άλλα προϊόντα έτσι για να υπάρχουν και να τα βάζω πότε-πότε (για ποικιλία άς πούμε, να μυρίζουν πιο όμορφα κλπ).

Δεν είμαι fan των συσκευασιών με σπρέϋ - ότι κι άν είναι αυτό.
Πληρώνεις ακριβότερα για μικρότερη ποσότητα προϊόντος και δεν ελέγχεις πάντοτε καλά την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Το Ballistol π.χ το έχω σε γυάλινο μπουκαλάκι και σε συσκευασία μισόλιτρου.

8 product ratings

Κανει και αυτο αλλα εγω δουλευω το χοντρο ....πιο γρηγορο και δυνατο..........πανω σε μια καβυλια του μετρου και στο δραπανο........μια δεξια και μια αριστερα εγινε γυαλι η καννη χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!! μην το φοβαστε........
Ειδηκα σε αχρωμιωτα οπλα ειναι οτι καλιτερο!!!!
Ηρακλή καπου ειχα ακουσει οτι στις αχρωμιωτες καννες δεν κανει να κανουμε με το δραπανο δεξια αριστερα αλλα μονο μπρος πισω. Μου φάνηκε μαλακια να σου πω την αληθεια. Δηλαδη μπρος πισω ειναι οκ αλλα περιστροφικα θα κανει ζημια? Εσυ δεν εχεις διαπιστωσει κατι τετοιο καταλαβα.

Ηρακλή καπου ειχα ακουσει οτι στις αχρωμιωτες καννες δεν κανει να κανουμε με το δραπανο δεξια αριστερα αλλα μονο μπρος πισω. Μου φάνηκε μαλακια να σου πω την αληθεια. Δηλαδη μπρος πισω ειναι οκ αλλα περιστροφικα θα κανει ζημια? Εσυ δεν εχεις διαπιστωσει κατι τετοιο καταλαβα.
Ξερεις ποσες σαχλαμαρες κυκλοφορουν εκει εξω?????ειναι δυνατον να κανει ζημια ?????
Το μονο που πρεπει να πω ειναι πως αν δουλεψουμε δραπανο θα βαλουμε μονο ξυλινη βεργα και οχι μεταλικη.
Το αποτελεσμα ειδηκα στις αχρωμιωτες ειναι οτι καλιτερο!!!!
Το ψιλο συρμα κατσαρολας στουμπωνει ευκολα........γι'αυτο χρησιμοποιω το χοντρο με καλιτερα και ποιο γρηγορα αποτελεσματα.

Εγώ παίδες αυτό που φοβάμαι με αυτά τα σύρματα είναι ότι μερικές φορές αφήνουν κομματάκια σε σημεία που δεν μπορείς να δεις.
Αυτά τα μικρά κομματάκια μπορεί να γίνουν εστία σκουριάς.
Εντάξει υπερβολικό θα μου πείτε, αλλά προτιμώ το ασφαλές.
Προτιμώ να βάλω λίγο λάδι εσωτερικά και να τραβήξω 20 τρομπαρισιές με την ελικοειδή βούρτσα ή 40 αν χρειαστεί παρά να βάλω σύρμα.
Το έχω κάνει όμως παλιότερα και πράγματι κάνει δουλειά.
Αμα ριξεις μπολικα φυσιγκια με την ελικοειδη μονο τρομαπα θα βαρας τζαμπα

To μπρος πισω ειναι καλυτερα,το δεξια αριστερα χαλαει τον οβελο;).yel.

Εγώ γράσο βάζω μόνο στο σπείρωμα του τσοκ. Νομίζω κάνει καλύτερη δουλειά από το λάδι.
γρασο θα βαζεις σε ολο το τσοκ μικρη ποσοτητα,Οταν το βαλεις επανω στην καννη και το σφιξεις κοιτα μεσα στην καννη εαν εχει βγει καθολου γρασο στο κοιλο για να το καθαρισεις

γρασο θα βαζεις σε ολο το τσοκ μικρη ποσοτητα,Οταν το βαλεις επανω στην καννη και το σφιξεις κοιτα μεσα στην καννη εαν εχει βγει καθολου γρασο στο κοιλο για να το καθαρισεις

Αυτό ακριβώς κάνω Βαγγέλη. Σε όλο το μήκος του τσοκ που μπαίνει μέσα. Κάπου είχα δει ένα βίντεο αμερικανικό νομίζω της carlson και το εφάρμοσα και εγώ.

Γρασαρουμε περιπου ετσι20221002_182911.jpg

Να πώ κι εγώ κύριε; (που λέγαμε κάποτε στο σχολείο)

Μέχρι τώρα τα μόνα καθαριστικά - λιπαντικά που χρησιμοποιώ είναι :
- το λάδι Hoppe's No 9 Lubricating Oil (το απλό στο πορτοκαλί μπουκαλάκι - δεν παγώνει ούτε αλλοιώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες )
- το κλασσικό Ballistol για εξωτερική περιποίηση σε μέταλλα και ξύλα και καθαρισμό εσωτερικού καννών από κατάλοιπα μολύβδου, πυρίτιδας καμμένης και άκαυτης
- το καθαριστικό απομολυβδωτικό υγρό Hoppe's No 9 Bench Rest Copper Bore Cleaning Solvent - το ισχυρότερο της εταιρείας για λειόκαννα και ραβδωτά όλων των τύπων που αφαιρεί βρωμιές, κατάλοιπα πυρίτιδας, μόλυβδο, χαλκό ΚΑΙ κατάλοιπα πλαστικού από τούς πλαστικούς συγκεντρωτήρες των φυσιγγίων
- το κλασσικό καθαριστικό Hoppe's No 9 Gun Bore Cleaner - έχει μείνει λίγο στην αρχική συσκευασία και το κρατάω ακόμα (από το πρώτο μου όπλο - μονόκαννο το 1999 που ήταν με αχρωμίωτη κάννη)

Δεν μου χρειάστηκε ποτέ ως τώρα κάτι καλύτερο - σκέφτομαι πάντως κατά καιρούς να αγοράσω διάφορα άλλα προϊόντα έτσι για να υπάρχουν και να τα βάζω πότε-πότε (για ποικιλία άς πούμε, να μυρίζουν πιο όμορφα κλπ).

Δεν είμαι fan των συσκευασιών με σπρέϋ - ότι κι άν είναι αυτό.
Πληρώνεις ακριβότερα για μικρότερη ποσότητα προϊόντος και δεν ελέγχεις πάντοτε καλά την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Το Ballistol π.χ το έχω σε γυάλινο μπουκαλάκι και σε συσκευασία μισόλιτρου.

8 product ratings
Σωστος!!

Status
Not open for further replies.
Back