Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το γράσο πρέπει να ανανεώνεται ... "πιάνει" διάφορα και τα κρατά εγκλωβισμένα.
Πως καθαρίζεις (αφαιρείς πλήρως) το παλιό γράσο ??????????? με σκούπισμα ? με φύσημα ?
Σε ποιο στρατιωτικό φορητό όπλο σε χρήση σε πόλεμο χρησιμοποιείται γράσο ?
Σε ποιο αυτογεμές χρησιμοποιείται γράσο και που ?
Ποιο manual γράφει για γράσο σε λειόκανο αυτογεμές ? ποιο γράφει για δίκανα ? (με τα δεύτερα είμαι άσχετος)

Ερωτήσεις κάνω ... δεν κατέχω το αλάθητο.
Καταρχήν να πω ότι και εγώ στα λειοκαννα μου δεν έχω εφαρμόσει ποτέ γράσο. Το βάζω μόνο εξωτερικά από την κάννη του πιστολιού που υπάρχουν τριβές. Μετά από 100-150 σφαίρες φαίνεται άψογο, σα να το έβαλα εκείνη την ώρα. Όμως εγώ το σκουπίζω με ένα βαμβακερό ύφασμα καλά και μετά με πινέλο και βενζίνη ή σπρέι απολιπαντικο και το ανανεώνω. Τι ποσότητα; Πιέζω ελαφρά το σωληνάριο ίσα να εμφανιστεί και ξύνω με το νύχι. Μιλάμε για απειροελάχιστο. Το απλώνω καλά γύρο από την κάννη και όλα good. Και για να απαντήσω για το επιχειρησιακό όπλο, αν ήταν το όπλο μου δεν θα έβαζα καθόλου γράσο πουθενά. Το επιχειρησιακό όπλο θες να λειτουργήσει άψογα όποτε το χρειαστείς. Δεν σε νοιάζει η μακροχρόνια φθορά όμως σε αυτά τα όπλα.

το γρασσο χρειαζεται στα δικανα ειδικα στους πειρους Ο καθε τεχνιτης εχει την αποψη του ,Μου εκανε κακη εντυπωση η ποσοτητα λαδιου που εριξε στην καννη ειδικα, στις οπες που μπαινουν τα ελατηρια του εξωλκεα επρεπε να το καθαρισει σχολαστικα με ειδικο ψιλο βουρτσακι αντι αυτου το πλακωσε στο λαδι. Εντυπωση μου εκανε παλι οτι δεν αντικατεστησε τα ελατηρια εξωλκεα τα οποια ηταν ταλαιπωρημενα τα πλακωσε στο γρασο και τα εβαλε επανω.Σκεφθητε τωρα τι θα γινει οταν γεμισει το το συστημα με καταλοιπα Μετα απο αυτο σταματησα να παρακολουθω το υπολοιπο βιντεο. Ο καθενας εχει τον τροπο του τι να πω
Εγω βαρεθηκα να το δω. Αλλά οταν σας ελεγα να πλυνουμε τα οπλα με τρυλετ γελαγατε. Αυτος βαζει μια αλλη μαλακια απο τη γυναικα του

Τα δικάνα θέλουν γρασο στο σίδερο της πάπιας αλλιώς............
Τα δίκανα δεν είναι όπλα ... είναι δίκανα 🤪🤣
Εγώ για όπλα μιλούσα ... και όπλα ως γνωστό είναι μόνο τα αυτογεμή αχαχαχα
(Αστείο)

ps
Για τα δίκανα απάντησε ο Βάγγος.

Εγω παντως μολις το περασα με λάδι.
Τωρα κάποιος που θέλει να το κρατήσει για παρα πολλα χρονια ισως να ειναι καλυτερα να το περνάει με γρασο να το αλλάζει συχνα κτλ.
Έχω αποφασίσει ότι τα οπλα δεν πρόκειται να τα ψυρισω. Λιώσιμο και οταν χαλάσει να είμαστε καλά να πάρουμε αλλο!
Δεν θα ζήσουμε 10 ζωές!

Απλα μυστικα που κρατανε χρονια χωρις να κοστιζουν.....δοκιμασμενα και αποδεδειγμενα στην πραξη.!!!!
Καλα κανει το marketing και προωθει διαφορα καθαριστικα (γι'αυτο υπαρχει αλλωστε)αλλα με απλα πραγματακια κανουμε αριστη δουλεια.
Λαδακι 90αρα βαλβολινη σε ολα τα σημεια τριβης των μεταλων(μικρη ποσοτητα)και χοντρο συρμα κατσαρολας για καθαρισμο καννης με ενα λαδακι τυπου Balistol........και δουλεια κανει και δεν καταστρεφει τα ξυλα!!!!!!!!!!!!
Τα οπλα δεν χαλανε απο την σωστη χρηση αλλα απο την λαθος συντηριση!!!!!!!!!!

Απλα μυστικα που κρατανε χρονια χωρις να κοστιζουν.....δοκιμασμενα και αποδεδειγμενα στην πραξη.!!!!
Καλα κανει το marketing και προωθει διαφορα καθαριστικα (γι'αυτο υπαρχει αλλωστε)αλλα με απλα πραγματακια κανουμε αριστη δουλεια.
Λαδακι 90αρα βαλβολινη σε ολα τα σημεια τριβης των μεταλων(μικρη ποσοτητα)και χοντρο συρμα κατσαρολας για καθαρισμο καννης με ενα λαδακι τυπου Balistol........και δουλεια κανει και δεν καταστρεφει τα ξυλα!!!!!!!!!!!!
Τα οπλα δεν χαλανε απο την σωστη χρηση αλλα απο την λαθος συντηριση!!!!!!!!!!
Ηρακλή, το σύρμα κατσαρόλας, κάνει και για τις αχρωμείωτες κάνες;
Αυτό εννοώ:
1664603351737.png

το γρασσο χρειαζεται στα δικανα ειδικα στους πειρους Ο καθε τεχνιτης εχει την αποψη του ,Μου εκανε κακη εντυπωση η ποσοτητα λαδιου που εριξε στην καννη ειδικα, στις οπες που μπαινουν τα ελατηρια του εξωλκεα επρεπε να το καθαρισει σχολαστικα με ειδικο ψιλο βουρτσακι αντι αυτου το πλακωσε στο λαδι. Εντυπωση μου εκανε παλι οτι δεν αντικατεστησε τα ελατηρια εξωλκεα τα οποια ηταν ταλαιπωρημενα τα πλακωσε στο γρασο και τα εβαλε επανω.Σκεφθητε τωρα τι θα γινει οταν γεμισει το το συστημα με καταλοιπα Μετα απο αυτο σταματησα να παρακολουθω το υπολοιπο βιντεο. Ο καθενας εχει τον τροπο του τι να πω
με αυτο καθαριζεις τις οπες των ελατηριων στους εξωλκεις20220930_214039.jpg

με αυτο καθαριζεις τις οπες των ελατηριων στους εξωλκειςView attachment 56898
Καλημερα παιδες! Βαγγο...να ρωτησω....στο δικαννακι....βαζω γρασσο στον πειρο και στα κλειδια και στο κουμπωμα της παπιας! Τις καννες τις περναω με λαδι singer! Χρειαζεται καπου αλλου?

(Γρασαρισμα ) δικαννου ,βαζουμε παντα την μικροτερη δυνατη ποσοτητα Προσοχη στην παπια να μην παει γρασσο στους εντολεις των εξωλκεων Τα μερη του οπλου μιλανε απο μονα τους,εκει που υπαρχουν τριβες πχ στα πλαινα των κλειδιων βαζουμε μια σταγονα λαδι και την απλωνουμε με το δακτυλο20221001_093628.jpg20221001_093947.jpg20221001_094150.jpg

Last edited:
(Γρασαρισμα ) δικαννου ,βαζουμε παντα την μικροτερη δυνατη ποσοτητα Προσοχη στην παπια να μην παει γρασσο στους εντολεις των εξωλκεων Τα μερη του οπλου μιλανε απο μονα τους,εκει που υπαρχουν τριβες πχ στα πλαινα των κλειδιων βαζουμε μια σταγονα λαδι και την απλωνουμε με το δακτυλοView attachment 56899View attachment 56900View attachment 56901
Ευχαριστουμε Βαγγο

Αυτό εννοώ:
View attachment 56893
Πως δεν κάνει...
Και στην moss(αχρωμιοτη) το χρησιμοποιουσα για πολλα χρονια κ στο Baikal...
Πάντα σε συνδιασμο με σπρει-λαδι καθαρισμου...
Το βρίσκεις κ σε συσκευασία "τουφας"σε πολλά market..

Αυτό εννοώ:
View attachment 56893
Κανει και αυτο αλλα εγω δουλευω το χοντρο ....πιο γρηγορο και δυνατο..........πανω σε μια καβυλια του μετρου και στο δραπανο........μια δεξια και μια αριστερα εγινε γυαλι η καννη χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!! μην το φοβαστε........
Ειδηκα σε αχρωμιωτα οπλα ειναι οτι καλιτερο!!!!

Κανει και αυτο αλλα εγω δουλευω το χοντρο ....πιο γρηγορο και δυνατο..........πανω σε μια καβυλια του μετρου και στο δραπανο........μια δεξια και μια αριστερα εγινε γυαλι η καννη χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!! μην το φοβαστε........
Ειδηκα σε αχρωμιωτα οπλα ειναι οτι καλιτερο!!!!
Τυλίγεις κια καλή τούφα στην άκρη της καβύλιας ή βάζεις την χάλκινη βούρτσα και τυλίγεις επάνω στην βούρτσα το σύρμα;

Τυλίγεις κια καλή τούφα στην άκρη της καβύλιας ή βάζεις την χάλκινη βούρτσα και τυλίγεις επάνω στην βούρτσα το σύρμα;
Θα πας στο πρακτικερ και θα παρεις μια βεργα αλουμινιο 7-8 χιλ διαμετρο μασιφ οχι σωληνα και με ενα πριονι θα κανεις ενα κοψιμο στην ακρη περιπου 2 ποντους εκει στο κοψιμο θα περασεις το ψιλο συρμα, Εαν εισαι αθηνα πηγαινε στον μανουσαριδη στην νεα ιωνια ,οδος εργασιας εχει πολλα αλουμινια

Εγώ παίδες αυτό που φοβάμαι με αυτά τα σύρματα είναι ότι μερικές φορές αφήνουν κομματάκια σε σημεία που δεν μπορείς να δεις.
Αυτά τα μικρά κομματάκια μπορεί να γίνουν εστία σκουριάς.
Εντάξει υπερβολικό θα μου πείτε, αλλά προτιμώ το ασφαλές.
Προτιμώ να βάλω λίγο λάδι εσωτερικά και να τραβήξω 20 τρομπαρισιές με την ελικοειδή βούρτσα ή 40 αν χρειαστεί παρά να βάλω σύρμα.
Το έχω κάνει όμως παλιότερα και πράγματι κάνει δουλειά.

Εγώ παίδες αυτό που φοβάμαι με αυτά τα σύρματα είναι ότι μερικές φορές αφήνουν κομματάκια σε σημεία που δεν μπορείς να δεις.
Αυτά τα μικρά κομματάκια μπορεί να γίνουν εστία σκουριάς.
Εντάξει υπερβολικό θα μου πείτε, αλλά προτιμώ το ασφαλές.
Προτιμώ να βάλω λίγο λάδι εσωτερικά και να τραβήξω 20 τρομπαρισιές με την ελικοειδή βούρτσα ή 40 αν χρειαστεί παρά να βάλω σύρμα.
Το έχω κάνει όμως παλιότερα και πράγματι κάνει δουλειά.
Βασιλη ατσαλομαλο το ψιλο ,παλια οταν ειμασταν πιτσιρικαδες του βαζαμε φωτια θυμασαι? Τα κομματακια στην καννη που θα κρυφτουν? Βαλτο αφοβα κανει δουλεια

Status
Not open for further replies.
Back