Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Μανώλη. Δεν θέλω βούρτσα για την θαλάμη γιατί όπως είπες καθαρίζεται πολύ εύκολα. Απλώς βλέποντας την βούρτσα σαν πιο φαρδιά σκέφτηκα μήπως χαλάσει με χρήση στην κάννη. Έχω μια πιο στενή και σκέφτηκα αυτήν για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα.
Η κάννη λόγο μολυβδωσεων χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις βούρτσα που να είναι αρκετα πιο φαρδιά ειδικά αν είναι τριχωτή και όχι εληκωειδη για να είναι αποτελεσματική. Και αυτή της Napier είναι από τις πολύ καλές βουρτσες. Προσωπικά βέβαια επειδή έχω και άλλες πιο απλές-φτηνες αλλα και ελικωειδης την έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές όλες και όλες.

Χαίρεται παίδες. Έχει κάποιος συνάδερφος τη συγκεκριμένη βούρτσα ; Αν χρησιμοποιηθεί εκτός από τον καθαρισμό της θαλάμης και για καθαρισμό κάννης θα χαλάσει ;

https://www.outdooraction.gr/-914-9...-973-922-940-957-951-962-napier-12g-6108.html
Την έχω ... καθαρισμός κάνης κανονικά αλλά δεν κάνει πολλά σε κάνη με μολυβδώσεις.
Είναι για νορμάλ καταστάσεις οπότε τζάμπα την πήρα και θα την πάρεις.

Την έχω ... καθαρισμός κάνης κανονικά αλλά δεν κάνει πολλά σε κάνη με μολυβδώσεις.
Είναι για νορμάλ καταστάσεις οπότε τζάμπα την πήρα και θα την πάρεις.
Πρώτα θα αμολησεις τα νανάκια με τη Χιονάτη ‼️θα τα αφήσεις να την παρτουζωσουν κ μετααααα θα βάλεις σκούπα‼️

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση
When I am cleaning, I don’t want to be applying oil, it’s a contradiction in terms.
I don’t need to be oiling my gun as I am cleaning it, I want to be cleaning my gun as I am cleaning it.
I oil nothing else. I don't oil pins inside, I don't oil the hammer, I don't oil the trigger, I don't oil anything...

.love. 85788bb5ae718399cc3a352b11827e2b.png

Επιστροφή από κυνήγι και καθαρισμός του μωρού. Γυαλιστερή και ωραία. IMG_20220921_133124.jpg
Αυτό το καθαριστικό το προτείνω σε όλους τους συναδέλφους και ειδικά σε αυτούς με καραμπίνες αερίων. Καθαρίζεις οποιοδήποτε εξάρτημα με λαδάκι και μετά με αυτό, λάδια - κατάλοιπα όλα φεύγουν με ένα απλό ψέξασμα.
IMG_20220921_133157.jpg

IMG_20220927_115823.jpg
IMG_20220927_115831.jpg

Έτοιμο το μωρό για αύριο. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν καθάρισα το όπλο ένα βράδυ πριν την έναρξη. Το είχα καθαρίσει όμως στο κλείσιμο. Οπότε δεν χρειαζόταν. Απλά άλλαξα τσοκ, του έβαλα γράσο και πήγα για κυνήγι. Σήμερα όμως έφαγε ολικό καθαρισμό και είναι στην πένα.

View attachment 56554
View attachment 56555

Έτοιμο το μωρό για αύριο. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν καθάρισα το όπλο ένα βράδυ πριν την έναρξη. Το είχα καθαρίσει όμως στο κλείσιμο. Οπότε δεν χρειαζόταν. Απλά άλλαξα τσοκ, του έβαλα γράσο και πήγα για κυνήγι. Σήμερα όμως έφαγε ολικό καθαρισμό και είναι στην πένα.
Γεια σου Σταματη Μερακλη! Καλη εναρξη με Υγεια!

View attachment 56554
View attachment 56555

ετσι να βλεπω μερακλιδικα πραγματα

Επιστροφή από κυνήγι και καθαρισμός του μωρού. Γυαλιστερή και ωραία. View attachment 56135
Αυτό το καθαριστικό το προτείνω σε όλους τους συναδέλφους και ειδικά σε αυτούς με καραμπίνες αερίων. Καθαρίζεις οποιοδήποτε εξάρτημα με λαδάκι και μετά με αυτό, λάδια - κατάλοιπα όλα φεύγουν με ένα απλό ψέξασμα.
View attachment 56137
ωραιος παγκος αψογος

Εδω ο φίλος λέει ότι δεν πρέπει να βάζουμε καθολου γράσο στα δικανα.
Μου έκανε εντύπωση καθώς σχεδόν όλοι προτείνουν γρασο.
Ωστόσο ο συγκεκριμένος μόνο άσχετος δεν είναι!
Αυτός είναι ο σχετικός και οι άλλοι οι άσχετοι :)
Κανένα όπλο που χρησιμοποιείται δεν χρειάζεται γράσο πουθενά στον μηχανισμό του.
Εξαίρεση ίσως τα γράσα στα τσοκ που πάλι προσωπικά δεν χρησιμοποιώ.

Διάβασε πότε χρησιμοποιούμε γράσο και πότε λάδι για λίπανση και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Εδω ο φίλος λέει ότι δεν πρέπει να βάζουμε καθολου γράσο στα δικανα.
Μου έκανε εντύπωση καθώς σχεδόν όλοι προτείνουν γρασο.
Ωστόσο ο συγκεκριμένος μόνο άσχετος δεν είναι!
το γρασσο χρειαζεται στα δικανα ειδικα στους πειρους Ο καθε τεχνιτης εχει την αποψη του ,Μου εκανε κακη εντυπωση η ποσοτητα λαδιου που εριξε στην καννη ειδικα, στις οπες που μπαινουν τα ελατηρια του εξωλκεα επρεπε να το καθαρισει σχολαστικα με ειδικο ψιλο βουρτσακι αντι αυτου το πλακωσε στο λαδι. Εντυπωση μου εκανε παλι οτι δεν αντικατεστησε τα ελατηρια εξωλκεα τα οποια ηταν ταλαιπωρημενα τα πλακωσε στο γρασο και τα εβαλε επανω.Σκεφθητε τωρα τι θα γινει οταν γεμισει το το συστημα με καταλοιπα Μετα απο αυτο σταματησα να παρακολουθω το υπολοιπο βιντεο. Ο καθενας εχει τον τροπο του τι να πω

Κανένα όπλο που χρησιμοποιείται δεν χρειάζεται γράσο πουθενά στον μηχανισμό του.

Διάβασε πότε χρησιμοποιούμε γράσο και πότε λάδι για λίπανση και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.
Τα δικάνα θέλουν γρασο στο σίδερο της πάπιας αλλιώς............

Την ίδια άποψη με σένα είχα και εγώ. Ωστόσο πήρα γράσο super lube ( ένα διάφανο είναι) και έβαλα ελάχιστο, πάνω στην κάννη του πιστολιού. Το άπλωσα με το δάχτυλο σε όλη την κάννη. Μην φανταστείς ότι φαινόταν, σαν φιλμ για να καταλάβεις. Ε καμία σχέση. Πολύ μεγάλη διαφορά από το λάδι. Το καταλαβαίνεις στην όπλιση.

Την ίδια άποψη με σένα είχα και εγώ. Ωστόσο πήρα γράσο super lube ( ένα διάφανο είναι) και έβαλα ελάχιστο, πάνω στην κάννη του πιστολιού. Το άπλωσα με το δάχτυλο σε όλη την κάννη. Μην φανταστείς ότι φαινόταν, σαν φιλμ για να καταλάβεις. Ε καμία σχέση. Πολύ μεγάλη διαφορά από το λάδι. Το καταλαβαίνεις στην όπλιση.
Το γράσο πρέπει να ανανεώνεται ... "πιάνει" διάφορα και τα κρατά εγκλωβισμένα.
Πως καθαρίζεις (αφαιρείς πλήρως) το παλιό γράσο ??????????? με σκούπισμα ? με φύσημα ?
Σε ποιο στρατιωτικό φορητό όπλο σε χρήση σε πόλεμο χρησιμοποιείται γράσο ?
Σε ποιο αυτογεμές χρησιμοποιείται γράσο και που ?
Ποιο manual γράφει για γράσο σε λειόκανο αυτογεμές ? ποιο γράφει για δίκανα ? (με τα δεύτερα είμαι άσχετος)

Ερωτήσεις κάνω ... δεν κατέχω το αλάθητο.

Status
Not open for further replies.
Back