Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Που τι βρήκε τόση καρβουνιλα και μόνο στη διαμόρφωση εξόδου .Ποτέ δεν μου έχει συμβεί να βάζω το δάχτυλο στο στόμιο και να μην είναι λείο οποιοδήποτε τσοκ και να έχω βιδωμενο.Οπως και η κάννη όταν την βλέπεις στο φως γυαλίζει και ας έχει ρίξει φυσίγγια και βγάζει μαυρίλα όταν τη καθαρίζεις.View attachment 59103
Ούτε ....μια φωτοβολίιιιιιδα μες τη νύχτα σκάει....να έριχνες‼️

Βασίλη θέλω να βρω ενα καλο clp που να βγαζει και μολυβδωσεις. Απο αυτα που εχω δοκιμασει το ballistol ειναι το καλυτερο (σαν clp)
Εχω τεσταρει:
Napier gun cleaner
Brunox
G96
Break free
Legia
Nano protection (αφρο και λαδι)

Ενα φτηνο ιταλικο
Q20 (οχι εξειδικευμενο, με εξεπληξε ευχαριστα)
AC 90 (οχι εξειδικευμενο)
Sonax (οχι εξειδικευμενο, βρωμαγε αισχρα)
Δε θυμαμαι τι αλλο.
Τα bold καθαριζαν καλα, αλλα τις μολυβδωσεις στην περιοχη του τσοκ οχι. Εκει και στο σημειο του κωνου παιζει hoppe's 9.
To βαλλιστολ αν επιμεινεις καθαριζει.
To Brunox δεν σου άρεσε στο καθάρισμα;

To Brunox δεν σου άρεσε στο καθάρισμα;
Καλο ειναι αλλα δεν ειναι πολυ αποτελεσματικο στις μολυβδωσεις. Αυτο καλο ειναι να το αφησεις να δρασει πρωτα αρκετη ωρα (για την καννη) Κανα μισαωρο. Κανεις τα αλλα πινεις και λιγο καφε και μετα πιανεις την καννη. Αφαιρει και τα παλια γρασσα με τη μια. Μου αρεσει και σαν λιπαντικο. Λειτουργει καλυτερα αν περασεις την καννη πρωτα με τη βουρτσα στεγνα και το βαζεις μετα.

Καλο ειναι αλλα δεν ειναι πολυ αποτελεσματικο στις μολυβδωσεις. Αυτο καλο ειναι να το αφησεις να δρασει πρωτα αρκετη ωρα (για την καννη) Κανα μισαωρο. Κανεις τα αλλα πινεις και λιγο καφε και μετα πιανεις την καννη. Αφαιρει και τα παλια γρασσα με τη μια. Μου αρεσει και σαν λιπαντικο. Λειτουργει καλυτερα αν περασεις την καννη πρωτα με τη βουρτσα στεγνα και το βαζεις μετα.
Το δικό μου, ακόμα έρχεται....

Βασίλη θέλω να βρω ενα καλο clp που να βγαζει και μολυβδωσεις. Απο αυτα που εχω δοκιμασει το ballistol ειναι το καλυτερο (σαν clp)
Εχω τεσταρει:
Napier gun cleaner
Brunox
G96
Break free
Legia
Nano protection (αφρο και λαδι)

Ενα φτηνο ιταλικο
Q20 (οχι εξειδικευμενο, με εξεπληξε ευχαριστα)
AC 90 (οχι εξειδικευμενο)
Sonax (οχι εξειδικευμενο, βρωμαγε αισχρα)
Δε θυμαμαι τι αλλο.
Τα bold καθαριζαν καλα, αλλα τις μολυβδωσεις στην περιοχη του τσοκ οχι. Εκει και στο σημειο του κωνου παιζει hoppe's 9.
To βαλλιστολ αν επιμεινεις καθαριζει.

Σε κάννη - πιστόνι χρησιμοποιώ το Napier Gun Oil σε σπρέι https://www.hobbi.gr/ladi-syntirisis-napier-gun-oil-aerosol-300ml-p-21688.html

Στο πιστόνι αφού το τρίψω με το βουρτσάκι ψεκάζω με το Napier Gun Cleaner και ξεπλένει τα πάντα https://www.hobbi.gr/sprey-katharismou-napier-gun-cleaner-300ml-p-20214.html

Σε υγρό έχω το Napier Gun Oil https://www.hobbi.gr/ladi-syntirisis-napier-gun-oil-dropper-bottle-125ml-p-21687.html

Στο κλείστρο χρησιμοποιούσα το Napier σε σπρέι και άλλες φορές το Napier σε υγρό. Τα σταμάτησα διότι και ελάχιστη ποσότητα να έβαζα έπιανε σκόνη - σκουπιδάκια και γινόταν μακα. Τώρα βάζω WD40 το οποίο στεγνώνει πολύ γρήγορα αφήνοντας ένα λεπτό φιλμ και δεν κρατάει βρομιές. Είχα να καθαρίσω κλείστρο από τον αύγουστο που τα φρέσκαρα πριν την έναρξη. Προχθές που καθάρισα κάννη πιστόνι έβγαλα και κλείστρο να καθαρίσω και είχε ακόμα ένα λεπτό φιλμ λαδιού χωρίς να έχουν κολλήσει πάνω υπερβολικές βρομιές για να κάνει μακα.

Για τις μολυβδώσεις έχω το Hoppe's No9 το οποίο τελειώνει και δεν θα πάρω ξανά. https://www.ionex.gr/index.php?act=viewProd&productId=3535.
Δεν με απασχολούν πλέον οι μολυβδώσεις. Ψεκάζω με λάδι την κάννη (όποιο και αν χρησιμοποιώ) και βάζω τη βέργα με την μπρούτζινη βούρτσα στο δράπανο σε χαμηλές στροφές και γίνεται καθρέφτης. Με τα ελικοειδή διασποράς είχα φάει πολύ ώρα να καθαρίσω και έτσι χρησιμοποίησα το δράπανο.

Πιστεύω ότι όπως είπε και ο Βασίλης ένα δυνατό που να βγάζει εύκολα τις μολυβδώσεις μπορεί να κάνει ζημιά αν πέσει αλλού.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλημέρα .cofee.

Το χρησιμοποιεις και για λιπανση ή μονο καθαρισμα Σταύρο?
Παλαιότερα για τα πάντα για καθαρισμό περνούσα ένα χέρι την κάνη κάθε μέρα που γύριζα από το κυνήγι τώρα το έχω μόνο για την κάνη εσωτερικά και εξωτερικά χρησιμοποιώ το κόκκινο του lidl που είναι απίστευτο

Παλαιότερα για τα πάντα για καθαρισμό περνούσα ένα χέρι την κάνη κάθε μέρα που γύριζα από το κυνήγι τώρα το έχω μόνο για την κάνη εσωτερικά και εξωτερικά χρησιμοποιώ το κόκκινο του lidl που είναι απίστευτο
Είναι της parkside αυτό το λάδι που λες;

Όταν καθαρίζουμε την κάννη με δράπανο που έχουμε προσαρμόσει βούρτσα, δεν υπάρχει πρόβλημα?
Αν δεν υπάρχει μην κάθομαι και ζορίζομαι με το χέρι!
Κανένα απολύτως!
Πιάσε την βέργα στο τσοκ του δραπανου,βάλε μια παλιά φθηνή μεταλλική βούρτσα,τύλιξε πάνω της, δεξιόστροφα,ατσαλομαλλο 000 και με λίγες στροφές δούλεψε τη μπρος-πισω.
Θα εκπλαγεις ευχάριστα με το αποτέλεσμα!

Καλό είναι να έχεις ψεκάσει το εσωτερικό της κάνης(αυλό) με λάδι καθαρισμού και να το έχεις αφήσει κάνα πεντάλεπτο,να "δουλέψει".
Προσωπικά,βάζω WD 40 και στο τέλος καθαρίζω τυχόν υπολείμματα.

Δοκιμασμένο πάνω από 30 χρόνια!🙂

Κανένα απολύτως!
Πιάσε την βέργα στο τσοκ του δραπανου,βάλε μια παλιά φθηνή μεταλλική βούρτσα,τύλιξε πάνω της, δεξιόστροφα,ατσαλομαλλο 000 και με λίγες στροφές δούλεψε τη μπρος-πισω.

Καλό είναι να έχεις ψεκάσει το εσωτερικό της κάνης(αυλό) με λάδι καθαρισμού και να το έχεις αφήσει κάνα πεντάλεπτο,να "δουλέψει".

Γιάννη ευτυχώς για μας άρχισες να ξαναγράφεις!
Ποιό είναι το ατσαλομαλλο 000; Το ψιλό σύρμα για κατσαρόλες ή ακόμα πιο ψιλό;

Κανένα απολύτως!

Κύριε Γιάννη κάνει να γίνει αυτό σε αχρωμιωτο ;; :)

Status
Not open for further replies.
Back