Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εννοείς με το χέρι φαντάζομαι. Εγώ έτσι την καθαρίζω (με το χέρι) απλά είπα, μήπως με το δράπανο έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
Με το δραπανο καλητερα συρμα της κατσαρολας......οπως αναφερουν οι συναδελφοι παραπανω

Την 11-87 θες να καθαρισεις φιλαρακι?
Την δικη μου την εχω καθαρισει και γυαλισει με δραπανο και ατσαλομαλλο αλλα πλεον δεν το χρειαζεται, εχει κανει τετοιο γυαλισμα που καθαριζει αμεσως μονο την βουρτσα.

Παρε μια βουρτσα οχι ομως ατσαλινη, τυλιξε ατσαλομαλλο με λαδι η καποια γυαλιστικη αλοιφη και γυαλισε την, αν το κανεις μερικες φορες μετα θα πιανει πολυ δυσκολα βρωμια η καννη.
Και οταν θα πιανει θα φευγει παρα πολυ ευκολα.
Εκτός την 1187, έχω και την Auto 5 και την Remington 870 wingmaster. Όλες αχρωμείωτες, οπότε έχει καθάρισμα αρκετά συχνά. Περισσότερο ρίχνω με την 1187, αλλά και τις άλλες, επειδή τις γουστάρω, πάντα τις κυνηγάω, έστω και για λίγα φυσίγγια. Αλοιφή δεν έχω βάλει ποτέ. Ποια χρησιμοποιείς Αλέξανδρε;

Εκτός την 1187, έχω και την Auto 5 και την Remington 870 wingmaster. Όλες αχρωμείωτες, οπότε έχει καθάρισμα αρκετά συχνά. Περισσότερο ρίχνω με την 1187, αλλά και τις άλλες, επειδή τις γουστάρω, πάντα τις κυνηγάω, έστω και για λίγα φυσίγγια. Αλοιφή δεν έχω βάλει ποτέ. Ποια χρησιμοποιείς Αλέξανδρε;
Ειχα χρησιμοποιησει δυο, την flitz και μια της 3Μ αυτες βεβαια τις εβαλα για να καθαρισω και να γυαλισω τον κωνο οσο μπορουσα, το αποτελεσμα ηταν παρα πολυ καλο.
Για το γυαλισμα βεβαια επεμενα παρα πολυ και το εκανα καπου 5 φορες και οντως γυαλισε και λειανθηκε περισσοτερο, για απλο καθαρισμο ομως δεν εχει καθολου κοπο.

Με εχετε μπερδέψει!
Θελω την δουλεια που κανω με το χέρι να την κάνω με το δραπανο.
Να βάλω στο δραπανο ξύλινη βέργα με χάλκινη βουρτα και να το καθαρίζω.
Γινεται ή θα κανω ζημια?
Σου απάντησαν ότι η ξύλινη ίσως να εγκυμονεί κίνδυνο...
Προτιμότερη η βέργα αλουμινιου

Με εχετε μπερδέψει!
Γινεται ή θα κανω ζημια?
Βάλε τη χάλκινη βούρτσα στη βέργα και με το δράπανο σε χαμηλές στροφές θα κάνεις τέλεια δουλειά. Όσο για την ξύλινη βέργα εγώ είδα τα ακριβώς αντίθετα. 12χιλ διάμετρο έχει η ξύλινη που έχω και δεν έχει πάθει το παραμικρό. Αγόρασα αλουμινένια με εξωτερικό πλαστικό για προστασία και μετά από 2 καθαρίσματα με το χέρι έχει στραβώσει. Όταν περνούσα την βούρτσα στην κάννη καταλάβαινα ότι η βέργα λυγίζει. Την πέταξα στα σκουπίδια.

Η χάλκινη δεν μπορεί να τραυματίσει την εσωτερική χρωμίωση της κάννης.

Με εχετε μπερδέψει!
Γινεται ή θα κανω ζημια?
O Γιάννης το κανει 30 χρονια και δεν ειχε ποτε θεμα.
Εγω το κανω οταν εχω κεφια και δεν ειχα ποτε θεμα.
Κανει την καννη σουπερ και με απλο λαδι.
Καντο κι εσυ Γιώργη να δεις χαρα.
Εχω δει-ακουσει σε ενα βιντεο οτι στις αχρωμιωτες καννες η περιστροφικη κινηση δεν κανει. Μονο μπρος πισω. Δεν το ξερω αυτο και δεν το καταλαβαινω κιολας

Τα αχρωμιωτα δεν τα αφήνετε να κάνουν πατίνα❓
Κανουν πατινα Τζων και μετα καθαριζουν πανευκολα, ασε που δεν πιανουν πολυ βρωμια μετα.
Εγω την καθαριζω χωρις λαδι στην αρχη μονο τριψιμο με την βουρτσα και καθαριζει αμεσως, μετα λαδακι σε ενα πανι και στο τελος σκουπισμα με πανι και χαρτι καμια φορα.
Ουτε 10 λεπτα δεν μου παιρνει.
Με εχετε μπερδέψει!
Γινεται ή θα κανω ζημια?
Ναι γινεται δεν εχεις θεμα, την ειχα γυαλισει πολλες φορες ετσι, θα βαλεις και λαδι βεβαια και αν θες και ατσαλομαλλο.

στις αχρωμιωτες καννες η περιστροφικη κινηση δεν κανει. Μονο μπρος πισω.
Για να ροταριστεί-γυαλιστεί σωστά η αχρωμίωτη ναι μόνο μπρος πίσω.Σε 2-3 χρόνια με καθάρισμα με βούρτσα κ λάδι μετά από κάθε κυνήγι η κάννη θα κεντάει.
Οι περιστροφικές κινήσεις ( κυκλικές γραμμές που δεν είναι εμφανής με το μάτι) είναι αντίθετες με την φορά την γόμωσης.
Χιλιορηγμένη-λιωμένη αλλά καλά συντηρημένη κάννη και ειδικά αχρωμίωτη με σταθερό τσοκάρισμα είναι για μένα ότι καλύτερο σε βλητική απόδοση.

Για να ροταριστεί-γυαλιστεί σωστά η αχρωμίωτη ναι μόνο μπρος πίσω.Σε 2-3 χρόνια με καθάρισμα με βούρτσα κ λάδι μετά από κάθε κυνήγι η κάννη θα κεντάει.
Οι περιστροφικές κινήσεις ( κυκλικές γραμμές που δεν είναι εμφανής με το μάτι) είναι αντίθετες με την φορά την γόμωσης.
Χιλιορηγμένη-λιωμένη αλλά καλά συντηρημένη κάννη και ειδικά αχρωμίωτη με σταθερό τσοκάρισμα είναι για μένα ότι καλύτερο σε βλητική απόδοση.
Σωστοτατος, το δραπανο το εχω χρησιμοποιησει βασικα μονο για γυαλισμα μεχρι τον κωνο και μονο μια φορα ειχα κανει ολη την καννη.
Το αχρωμιωτο αν εισαι συνεπης με τον καθαρισμο κανει πολυ καλη πατινα και απο ενα σημειο και μετα καθαριζει πανευκολα χωρις κοπο, αλλα θελει μετα απο καθε κυνηγι καθαρισμα.
Που και παλι δεν ειναι κατι σπουδαιο να αφιερωσεις 10 λεπτα για να καθαρισεις την καννη.

Γρασο στο συστημα του κλειστρου καλο ειναι να μην βαζουμε ,δημιουργει προβληματα ΥΓ Ασχετο με την λιπανση αλλα επειδη ειναι στην φωτο το σχολιαζω, Προσεχτε την φθορα του εξωστηραView attachment 59934
Η φθορα στον εξωστηρα απο τι δημιουργηθηκε?

Γρασο στο συστημα του κλειστρου καλο ειναι να μην βαζουμε ,δημιουργει προβληματα ΥΓ Ασχετο με την λιπανση αλλα επειδη ειναι στην φωτο το σχολιαζω, Προσεχτε την φθορα του εξωστηραView attachment 59934
Ποιο οπλο είναι;

Status
Not open for further replies.
Back