Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γρασο στο συστημα του κλειστρου καλο ειναι να μην βαζουμε ,δημιουργει προβληματα ΥΓ Ασχετο με την λιπανση αλλα επειδη ειναι στην φωτο το σχολιαζω, Προσεχτε την φθορα του εξωστηραView attachment 59934
Η φθορά του εξωστηρα που παραθέτει ο Βαγγέλης οφείλεται σε λασκαρισμα των πειρων που τον συγκρατούν πάνω στην κάννη.
Το παρατήρησα σχετικά νωρίς σε μια Benelli Centro που έχω από το 2000 και διόρθωσα τα πειρακια με άλλα ιδιοκατασκευης και ο εξωστηρας είναι σαν καινούργιος.
Οπωσδήποτε στον οπλουργο μόλις δούμε ότι λασκάρει για τοποθέτηση σωστών πειρων.

Η φθορά του εξωστηρα που παραθέτει ο Βαγγέλης οφείλεται σε λασκαρισμα των πειρων που τον συγκρατούν πάνω στην κάννη.
Το παρατήρησα σχετικά νωρίς σε μια Benelli Centro που έχω από το 2000 και διόρθωσα τα πειρακια με άλλα ιδιοκατασκευης και ο εξωστηρας είναι σαν καινούργιος.
Οπωσδήποτε στον οπλουργο μόλις δούμε ότι λασκάρει για τοποθέτηση σωστών πειρων.
αστα το κανει και στους νεου τυπου πειρους που ειναι μασιφ Την πατησα ετσι με φρανκι ευτυχως δεν εχει κανει ζημια ,ενω ο πισω ηταν ενταξει ο μπροστα δεν ειχε πριτσινωθει και εκανε εμπλοκες

Εχω καταληξει οτι στις καραμπινες μονο λαδι για οπλα (καλης ποιοτητας/μαρκας). Για τα τσοκ ακομα δεν εχω καταληξει τι ειναι καλυτερο. Τείνω προς το λαδι ομως.
Δύο σταγόνες από το λάδι benelli πάνω στις βόλτες του τσοκ , σφίξιμο το πρωί της εξόδου και χαλαρωμα στην επιστροφή ,Σε κανένα όπλο μου αυτή τη στιγμή δεν είναι σφιγμένα τα τσοκ .Και φυσικά έλεγχος κατά τις βολές μην έχει χαλαρώσει κάποιο.

Δύο σταγόνες από το λάδι benelli πάνω στις βόλτες του τσοκ , σφίξιμο το πρωί της εξόδου και χαλαρωμα στην επιστροφή ,Σε κανένα όπλο μου αυτή τη στιγμή δεν είναι σφιγμένα τα τσοκ .Και φυσικά έλεγχος κατά τις βολές μην έχει χαλαρώσει κάποιο.
Αυτό με το συνεχές σφίξιμο των τσοκ καταντάει νευρικό τικ, το άλλο με το λασκαρισμενο τσοκ αν μια φορά ξεχάσουμε και δεν το ξανασφιξουμε μπορεί να ψάχνουμε το τσοκ στο απέναντι βουνό (έχω δει και κατεστραμενο πάνω στην κάννη).
Σωστό γρασσο + ελαφρύ σφίξιμο με το κλειδί και τα ξεχνάς αυτά, το τσοκ αν δεν το αλλάξεις μένει στην κάννη σφιγμενο όσο καιρό θες.
Αν είναι εξωτερικό και δεν έχει εγκοπές για κλειδί, τότε ένα κομματάκι από σαμπρελα ποδηλάτου είναι οκ.

Αυτό με το συνεχές σφίξιμο των τσοκ καταντάει νευρικό τικ, το άλλο με το λασκαρισμενο τσοκ αν μια φορά ξεχάσουμε και δεν το ξανασφιξουμε μπορεί να ψάχνουμε το τσοκ στο απέναντι βουνό (έχω δει και κατεστραμενο πάνω στην κάννη).
Σωστό γρασσο + ελαφρύ σφίξιμο με το κλειδί και τα ξεχνάς αυτά, το τσοκ αν δεν το αλλάξεις μένει στην κάννη σφιγμενο όσο καιρό θες.
Αν είναι εξωτερικό και δεν έχει εγκοπές για κλειδί, τότε ένα κομματάκι από σαμπρελα ποδηλάτου είναι οκ.
Εδώ άλλους δεν τους πειράζει να καθαρίζουν αχρωμιωτες κάννες ακόμα και αν δεν ρίξουν φυσίγγι ,θα με πειράξει εμένα να ρίξω μισή στροφή με το τσοκοκλειδο;

Εμενα παντως οταν κυνηγουσα με την benelli montefeltro τα τσοκ λασκαρανε μονα τους μετα απο καποιες βολες.....αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι μερικα σπειρωματα ειναι πιο φαρδια απο αλλα και δεν κολλανε ευκολα...π.χ στην baikal mp153 του αδερφου μου ειναι πιο στενα απο benelli τα σπειρωματα και κολλανε....θελουν πιο συχνο καθαρισμα...! Εγω παντως βαζω λιγο γρασακι tetra gun ή super lube στα σπειρωματα οταν τελειωσουν θα δοκιμασω το permatex) .

Ένα ωραίο σύστημα είχαν τα εσωτερικά τσόκ της Beretta A302 όταν πρωτοεμφανίστηκαν.
Εσωτερικό τσόκ χωρίς σπείρωμα με ένα δακτύλιο στην άκρη για να σταματάει στο χείλος της κάννης και μία βίδα που βίδωνε σε σπείρωμα στο εξωτερικό του άκρου της κάννης (όπως στις παλιές Breda, L. Franchi κλπ) και συγκρατούσε το τσόκ σταθερά στην θέση του.
Ήταν πιό ογκώδες από την μετέπειτα εξέλιξή του σαν σύστημα αλλά δεν υπήρχε επαφή των σπειρωμάτων με τα αέρια της βολής. Η βίδα προστάτευε το σπείρωμα και άν πάθαινε ποτέ κάτι ήταν εύκολη η αντικατάστασή της.

Είμαι σίγουρος ότι είσαι προσεκτικός, το λέω για τα νέα παιδιά, όταν ελέγχουμε το τσοκ αν λασκαρισε η θαλάμη να είναι ΆΔΕΙΑ.

Σε τι σε ενοχλεί ακριβώς το λάδι;
Αν θες κάποιο μη ειδικό προιον τότε καθαρό πετρέλαιο η white spirit που έχουμε όλοι στο σπίτι.
Απλά προτιμώ να μην μένουν λάδια, στα εξαρτήματα, γιατί μετά έχω την εντύπωση ότι τα μπαρούτια με λάδια που γίνονται ένα, και βγαίνουν πιο δυσκολα

Απλά προτιμώ να μην μένουν λάδια, στα εξαρτήματα, γιατί μετά έχω την εντύπωση ότι τα μπαρούτια με λάδια που γίνονται ένα, και βγαίνουν πιο δυσκολα
Είναι αναγκαίο να λαδωθουν όλα μετά το καθάρισμα. Λάδωμα εννοείται και όταν αλείφεις το εξάρτημα και το σκουπίζεις τελείως μετά. Αν δεν έχει το εξάρτημα το λεπτό φιλμ λαδιού, τότε είναι που κολλάνε τα μπαρουτια πάνω.

Status
Not open for further replies.
Back