Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μάγκες μια ερώτηση όπλα με καρμπόν Ρίγα πως τα καθαρίζουμε χωρίς να βγάλουμε την Ρίγα που δεν ξέρω πως βγαίνει έτσι και αλλιώς.

Έχει θέμα το καρμπόν από τα καλα λάδια όπλου? πχ g96
Δες το μανιουαλ μη γραφει καμια οδηγια. Αν χρησιμοποιησεις ballistol δε θα εχεις θεμα σιγουρα

Μάγκες μια ερώτηση όπλα με καρμπόν Ρίγα πως τα καθαρίζουμε χωρίς να βγάλουμε την Ρίγα που δεν ξέρω πως βγαίνει έτσι και αλλιώς.

Η ρίγα βγαίνει εύκολα. Λύνεις την βίδα που έχει μπροστά και είναι συρταρωτη. Η δικιά μου είναι ακόμα στην αρχική της μορφή. Πάντα χρησιμοποίησα clp φιλικά προς ξύλα και πλαστικά

Η δικιά μου Centro 20ετιας έχει κάννη με ρίγα καρμπον και έχει πλυθεί και λαδωθει επί πολλά χρόνια με g96 και ότι άλλο clp όπλων ή άλλο σχεδόν κυκλοφορεί πλην νίτρο solvent. Δεν έχει αλλοιωθεί στο ελάχιστο. Μην την ξεβιδωσεις γιατί θα χάσεις το βιδακι στο κυνήγι όπως εγώ. Ψεκασε την με g96 ή ότι άλλο έχεις και σκούπισε τη.

Η δικιά μου Centro 20ετιας έχει κάννη με ρίγα καρμπον και έχει πλυθεί και λαδωθει επί πολλά χρόνια με g96 και ότι άλλο clp όπλων ή άλλο σχεδόν κυκλοφορεί πλην νίτρο solvent. Δεν έχει αλλοιωθεί στο ελάχιστο. Μην την ξεβιδωσεις γιατί θα χάσεις το βιδακι στο κυνήγι όπως εγώ. Ψεκασε την με g96 ή ότι άλλο έχεις και σκούπισε τη.
Ο φόβος μου είναι μην πιάσει υγρασία και σκουριά η κάνη κάτω από την Ρίγα αλλά άμα αντέχει g96 όλα καλά

View attachment 62783

Η φωτό είναι αφιερωμένη στον @jnp που το πρότεινε. Βρέθηκε τελικά στην Κρήτη ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες
Θυμίσου τέλος της σεζόν να μας γράψεις εντυπώσεις. Η γνώμη σου μετράει γιατί προσέχεις το όπλο σου.

βατονετα βασιλη τσακιζεις λιγο πριν την ακρη δυο σταγονες επανω και παιρνας ραγες;)
Με πρόλαβες στο παρά πέντε.
Μπατονέττες υπάρχουν σε κάθε μπάνιο σπιτιού.

Με το ίδιο υλικό καθαρίζεται και το αυλάκι - χείλος του εσωτερικού της κάννης εκεί που "φωλιάζει" το πίσω μέρος του τσόκ.

Το εχω ξαναγράψει οτι είμαι ευχαριστημένος στον καθαρισμό (απο την πρόταση που είχα βρει απο τον Κυπρίδημο) Ορυκτέλαιο 30γραμμ. Βενζίνη καθαρή 70 γραμμ. και αμμωνία σε υγρη μορφή 3 γραμμ
Συνταγή για μο..τωφ;; .think.

Τελικά για λίπανση παραγγειλα το κλασικο hoppe's 9. To χρησιμοποιούσα παλιά και σε σπρευ που τελείωνε αμέσως και σε μπουκαλάκι. Είναι λιγο πηχτο για τα γούστα μου, αλλα η αλήθεια είναι οτι ειναι παρα πολύ καλό. Το οτι ειναι λιγο πηχτο το κανει ιδανικό για το εσωτερικο των δικαννων πιστευω. Αν βαλεις οσο πρεπει (ελαχιστο) θα μεινει στη θεση του.
https://www.hoppes.com/cleaners-and.../2.25-oz.-bottle-lubricating-oil/HO-1003.html

Παρτε ενα τετοιο μαμημενο μπουκαλακι και καντε δουλιτσα
Άι ρε ,μια χαρά είναι με μπαλ σε σουβλακοξυλο με κότον....εεεενα φιλμάκι θέλω....αν μείνει περισσότερο,μου μπλοκάρει,μαγκωνει τον κάλυκα στην επιστροφή κ επίσης στο τελευταίο φυσιγγι το κλείστρο δεν μένει ανοιχτό‼️

Άι ρε ,μια χαρά είναι με μπαλ σε σουβλακοξυλο με κότον....εεεενα φιλμάκι θέλω....αν μείνει περισσότερο,μου μπλοκάρει,μαγκωνει τον κάλυκα στην επιστροφή κ επίσης στο τελευταίο φυσιγγι το κλείστρο δεν μένει ανοιχτό‼️
Τζωνη κατι μου λεει οτι δε φταιει το πολυ μπαλ φιλε. Δε το κανεις ενα φουλ ντισασεμπλυ, ντιπ κλινινγκ και ριλουμπ?

βατονετα βασιλη τσακιζεις λιγο πριν την ακρη δυο σταγονες επανω και παιρνας ραγες;)
Με πρόλαβες στο παρά πέντε.
Μπατονέττες υπάρχουν σε κάθε μπάνιο σπιτιού.

Με το ίδιο υλικό καθαρίζεται και το αυλάκι - χείλος του εσωτερικού της κάννης εκεί που "φωλιάζει" το πίσω μέρος του τσόκ.
Έτσι καθάριζα όπως λέτε ... ίσως ξαναγυρίσω σε αυτόν τον τρόπο ...

Παρτε ενα τετοιο μαμημενο μπουκαλακι και καντε δουλιτσα
Δεν υπάρχει στην Ουγκάντα τέτοιο πράγμα και όταν πάμε σε πόλη το ξεχνάμε.

Διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω και αισθάνομαι εξωγήινος! Εγώ καθαρίζω με WD40 και λαδωνω καμιά φορά αν το θυμηθώ με ότι έχω εύκαιρο. Α και λίγο γράσο στα κλειδιά του δικανου. Τα όπλα μου είναι σχεδόν πάντα "στεγνά" και δεν είχα ποτέ πρόβλημα λειτουργίας. Αλλά εντάξει, δεν είμαι και παράδειγμα νοικοκύρη....🙄😁

Status
Not open for further replies.
Back