Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα από τις δύο ακραίες περιπτώσεις, προτιμώ την καθόλου λάδι.
Είναι μια πολύ καλή αρχή αυτή αγαπητέ.
Στα κέντρα απεξάρτησης δε λένε ποτέ στο πρεζόνι δε θα πάρεις ηρωίνη ποτέ ξανά. Δεν θα το αντέξει.
Του λένε, σήμερα δεν θα πάρεις ηρωίνη. Αύριο βλέπουμε.
Και έτσι τον πάνε μέρα με τη μέρα μέχρι να αποτοξινωθεί.

Στα κέντρα απεξάρτησης δε λένε ποτέ στο πρεζόνι δε θα πάρεις ηρωίνη ποτέ ξανά. Δεν θα το αντέξει.
Υπαρχει ορατος κινδυνος καταθλιψης....

Υπαρχει ορατος κινδυνος καταθλιψης....
Ξαναδιαβάστε το ποστ μου. Έβαλα λεπτομέρειες

Φίλοι μου αγαπημένοι καλημέρα σας. Έχω και εγώ άποψη..... Με δυο λόγια. Τίποτα μα τίποτα κινούμενο πού έρχεται σε επαφή - τριβή με οτιδήποτε, δεν πρέπει να είναι στεγνό! Δεν χρειάζεται υπερβολή, ούτε στο πολύ, ούτε στο καθόλου. Και πάλι καλημέρα σας

Το πολύ λάδι βλάπτει όπως βλάπτει και το καθόλου λάδι.
Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα από τις δύο ακραίες περιπτώσεις, προτιμώ την καθόλου λάδι.
Αυτό όμως είναι ρητορικό.
Τα αδρανείας κατά την άποψη μου πρέπει να είναι ''υγρά'' για να λειτουργούν σωστά και γλυκά. Όταν λέω υγρά εννοώ ελάχιστο λίγο λάδι σε κάποια σημεία και καλό άπλωμα, αλλά όχι τελείως σκούπισμα. Τα σημεία αυτά είναι:
1. Τα αυλάκια της βάσης που κινείται το κλείστρο.
2. Το κάτω μέρος του κορμού του κλείστρου εκεί που γλυστράει πάνω στη σφύρα της σκανδαλοθήκης και στο άλλο το κερατάκι που είναι αριστερά από τη σφύρα όπως βλέπω τη σκανδαλοθήκη από πίσω.
3. Στο ελατήριο του κλείστρου.
4. Κεφαλή κλείστρου.
5. Επικρουστήρας.
6. Σκανδαλοθήκη:
α. Όπου υπάρχει κίνηση/τριβή σε πείρο
β. Στο ελατήριο που έχει από πάνω ένα καπέλο και πατάει η σφύρα όταν οπλίζει
γ. Στο ελατήριο που είναι αριστερά απ' έξω στο πλάι.

Όλα το άλλο όπλο πέρασμα με λάδι (σπρευ ή λαδόπανο) και μετά καλό σκούπισμα να μη μείνει τίποτα. Εδώ θέλουμε μόνο ένα φίλμ που θα μείνει μετά το σκούπισμα για προστασία απο την διάβρωση.
Για τα μπολταρισμένα απαιτούνται μερικές σταγόνες λάδι. Όχι παραπάνω.
Για τα ελατήρια επανάταξης εάν περιβάλλουν την αποθήκη φυσιγγίων βάζω δύο σταγόνες λάδι στην αποθήκη απ' έξω και το απλώνω με το χέρι να μη φαίνεται τίποτα (σαν το φιλμ που είπα παραπάνω). Αν είναι στο κοντάκι μιά φορά το χρόνο λύσιμο καθάρισμα και 4 σταγόνες λάδι μέσα στο σωλήνα.
Το ελατήριο της αποθήκης φυσιγγίων μια φορά το χρόνο λύσιμο (αν λύνεται) καθάρισμα και άπλωμα με το δάχτυλο λίγο λάδι.

ΥΓ.: Ο Μάρκου στην Κάσο πρέπει να έχει ξεπουλήσει το hoppe's. Ήδη έχουμε πάρει 7 μπουκαλάκια από δω μέσα. Εγώ, ο @manfles και ο @gvp9000
Φρίκη! Υποτροπίασες 🥺🤕

Όταν τραβούσα των παθών μου τον ταραχο με τις εμπλοκές στη Μπενελα μου έψαχνα για λύση όπου μπορούσα.
Μέσα στα υπόλοιπα μίλησα και με φίλο που ήταν Αμερική κι είχε κάμποσες γνώσεις κι εμπειρία στο λειοκανο όπως και το ραβδωτό.
Θα ρωτήσω και θα σου πω,μου είπε.
Αυτό που μου μετέφερε,από τρεις διαφορετικούς αμερικανους οπλουργους ήταν να αφήσω το όπλο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΑΔΩΤΟ και να το δουλέψω για να πάρει ΑΝΟΧΈΣ!
Και οι τρεις,το ίδιο!
Ότι καταλάβατε, καταλάβατε...

Το πολύ λάδι βλάπτει όπως βλάπτει και το καθόλου λάδι.
Αυτό όμως είναι ρητορικό.
Τα αδρανείας κατά την άποψη μου πρέπει να είναι ''υγρά'' για να λειτουργούν σωστά και γλυκά. Όταν λέω υγρά εννοώ ελάχιστο λίγο λάδι σε κάποια σημεία και καλό άπλωμα, αλλά όχι τελείως σκούπισμα. Τα σημεία αυτά είναι:
1. Τα αυλάκια της βάσης που κινείται το κλείστρο.
2. Το κάτω μέρος του κορμού του κλείστρου εκεί που γλυστράει πάνω στη σφύρα της σκανδαλοθήκης και στο άλλο το κερατάκι που είναι αριστερά από τη σφύρα όπως βλέπω τη σκανδαλοθήκη από πίσω.
3. Στο ελατήριο του κλείστρου.
4. Κεφαλή κλείστρου.
5. Επικρουστήρας.
6. Σκανδαλοθήκη:
α. Όπου υπάρχει κίνηση/τριβή σε πείρο
β. Στο ελατήριο που έχει από πάνω ένα καπέλο και πατάει η σφύρα όταν οπλίζει
γ. Στο ελατήριο που είναι αριστερά απ' έξω στο πλάι.

Όλα το άλλο όπλο πέρασμα με λάδι (σπρευ ή λαδόπανο) και μετά καλό σκούπισμα να μη μείνει τίποτα. Εδώ θέλουμε μόνο ένα φίλμ που θα μείνει μετά το σκούπισμα για προστασία απο την διάβρωση.
Για τα μπολταρισμένα απαιτούνται μερικές σταγόνες λάδι. Όχι παραπάνω.
Για τα ελατήρια επανάταξης εάν περιβάλλουν την αποθήκη φυσιγγίων βάζω δύο σταγόνες λάδι στην αποθήκη απ' έξω και το απλώνω με το χέρι να μη φαίνεται τίποτα (σαν το φιλμ που είπα παραπάνω). Αν είναι στο κοντάκι μιά φορά το χρόνο λύσιμο καθάρισμα και 4 σταγόνες λάδι μέσα στο σωλήνα.
Το ελατήριο της αποθήκης φυσιγγίων μια φορά το χρόνο λύσιμο (αν λύνεται) καθάρισμα και άπλωμα με το δάχτυλο λίγο λάδι.

ΥΓ.: Ο Μάρκου στην Κάσο πρέπει να έχει ξεπουλήσει το hoppe's. Ήδη έχουμε πάρει 7 μπουκαλάκια από δω μέσα. Εγώ, ο @manfles και ο @gvp9000
Μιας και έκανες τον κόπο και τα έγραψες αναλυτικά, να προσθέσω στο κλείστρο δύο σταγόνες στον πύρο πίσω στην ουρά του και το βασικότερο στον εξωλκεα.
Επίσης στην βάση της κάννης στα αδράνειας έχει ένα κυλινδρακι με εσωτερικό ελατήριο στο οποίο κτυπάει το φυσιγγι και φεύγει στο πλάι. Εκεί που φωλιάζει ο μοχλός ανοιγματος του κλείστρου έχει μια μπίλια με εσωτερικό ελατηριακι που κανένας δεν υποπτεύεται την ύπαρξη του.

🤮🤮🤮
Επειδή βλεπω έχεις σκοπό να χαλάσεις το νήμα καθαρισμού και λίπανσης των όπλων θα σε παρακαλούσα να άνοιγες άλλο νημα όπου θα αναπτυσεις γιατί δεν πρέπει να λαδώνουμε τα οπλα και να επεκταθείς και στα λάδια αυτοκινήτου, τις κλειδαριές κλπ. όπου δηλαδή ο φυσιολογικός κόσμος χρησιμοποιεί λάδι.

Last edited:
🤮🤮🤮
Επειδή βλεπω έχεις σκοπό να χαλάσεις το νήμα καθαρισμού και λίπανσης των όπλων θα σε παρακαλούσα να άνοιγες άλλο νημα όπου θα αναπτυσεις γιατί δεν πρέπει να λαδώνουμε τα οπλα και να επεκταθείς και στα λάδια αυτοκινήτου, τις κλειδαριές κλπ. όπου δηλαδή ο φυσιολογικός κόσμος χρησιμοποιεί λάδι.
Με συγχωρείς αν σε ενόχλησα jnp. Δεν θα συνεχίσω προς το παρόν διότι αυτό που υποστηρίζω έγινε σαφές.
Επίσης νομίζω ότι συνέβαλα στο νήμα διότι πλέον έχει καταγραφεί και η άλλη άποψη. Ότι πολλές φορές τα λάδια δημιουργούν προβλήματα αντί να λύνουν. Εκτός από εμένα το υποστήριξαν και άλλα μέλη λόγο ακριβώς της συζήτησης που έγινε.

Όσον αφορά το νήμα, μάλλον μπερδεύτηκες. "Καθαρισμός" είναι ο τίτλος, όχι "καθαρισμός και λίπανση" όπως λες. Και στον καθαρισμό του όπλου συμπεριλαμβάνεται και η απομάκρυνση περιττών λαδιών. Κατά συνέπεια όταν θα θελήσω να ξανασυζητήσω το θέμα, θα το κάνω ακριβώς σε αυτό το νήμα ξανά.

Όταν τραβούσα των παθών μου τον ταραχο με τις εμπλοκές στη Μπενελα μου έψαχνα για λύση όπου μπορούσα.
Μέσα στα υπόλοιπα μίλησα και με φίλο που ήταν Αμερική κι είχε κάμποσες γνώσεις κι εμπειρία στο λειοκανο όπως και το ραβδωτό.
Αυτό που μου μετέφερε,από τρεις διαφορετικούς αμερικανους οπλουργους ήταν να αφήσω το όπλο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΑΔΩΤΟ και να το δουλέψω για να πάρει ΑΝΟΧΈΣ!
Και οι τρεις,το ίδιο!
Αλλά τελικά δεν ήταν αυτό απ όσο θυμάμαι.

Εσένα μην σου θίξουμε τον γκρα .yelling.
.sarcastic.
Ρε μπερετάκια πόσο φορές πρέπει να πω ότι η benelli δεν είναι κανένα φοβερό και τρομερό όπλο σε συγκέντρωση ?
Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω και κανένα που να είναι ... 🤣

Θυμάσαι καμιά τουφεκιά πάνω από 80% @36,5m εδώ μέσα με μετρημένα σκάγια με μη αμερικάνικο εμπορικό και κλασικό τσοκ ?
Εγώ δεν θυμάμαι ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Κάνα δυό είχε βάλει ο 1100g3 αλλά με μη μετρημένα σκάγια και φλογέρες μπροστά.

Γιατί να πιστέψω δηλαδή το μακρύ και το κοντό του καθενός ?
Σου θυμίζω ότι ο Λεό είχε γράψει ότι με το όπλο του δεν έχει δει πάνω από 75%.

Σόρρυ για το off topic.

Και οι τρεις,το ίδιο!
Μη γραφεις τετοια πραματα......

Τέλεια!
Σήμερα λάδωσα και τα καρούλια του ψαρέματος μ' αυτό. Βούτυρο έγιναν.
Πρέπει να πάρουμε και singer !!!!
Η μάνα μου ήταν μοδίστρα και το χρησιμοποιούσα συχνά.
Το προτείνει και ο Γιάννης.
Θα χτυπήσω κάνα λίτρο .my man.

.sarcastic.
Ρε μπερετάκια πόσο φορές πρέπει να πω ότι η benelli δεν είναι κανένα φοβερό και τρομερό όπλο σε συγκέντρωση ?
Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω και κανένα που να είναι ... 🤣

Θυμάσαι καμιά τουφεκιά πάνω από 80% @36,5m εδώ μέσα με μετρημένα σκάγια με μη αμερικάνικο εμπορικό και κλασικό τσοκ ?
Εγώ δεν θυμάμαι ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Κάνα δυό είχε βάλει ο 1100g3 αλλά με μη μετρημένα σκάγια και φλογέρες μπροστά.

Γιατί να πιστέψω δηλαδή το μακρύ και το κοντό του καθενός ?
Σου θυμίζω ότι ο Λεό είχε γράψει ότι με το όπλο του δεν έχει δει πάνω από 75%.

Σόρρυ για το off topic.
IMG-e6c45474c4313469f2313be1a226905b-V.jpgθεωρω ότι με FULL θα ήταν καλύτερα. Βέβαια δεν ξέρω αν η βολή είναι όπως πρέπει. Μάλλον όπως θα την έκανες εσύ. Έτσι ενδεικτικά..

Status
Not open for further replies.
Back