Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πρέπει να πάρουμε και singer !!!!
Η μάνα μου ήταν μοδίστρα και το χρησιμοποιούσα συχνά.
Το προτείνει και ο Γιάννης.
Θα χτυπήσω κάνα λίτρο .my man.
Υπάρχουν 2. Αυτό που είναι 1 λίτρο και γράφει type c for industrial sewing machine και το άλλο 100ml που λέει all purpose oil.
Το πρώτο μπορεί να είναι για πιο σκληρή χρήση.

Όταν τραβούσα των παθών μου τον ταραχο με τις εμπλοκές στη Μπενελα μου έψαχνα για λύση όπου μπορούσα.
Μέσα στα υπόλοιπα μίλησα και με φίλο που ήταν Αμερική κι είχε κάμποσες γνώσεις κι εμπειρία στο λειοκανο όπως και το ραβδωτό.
Θα ρωτήσω και θα σου πω,μου είπε.
Αυτό που μου μετέφερε,από τρεις διαφορετικούς αμερικανους οπλουργους ήταν να αφήσω το όπλο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΑΔΩΤΟ και να το δουλέψω για να πάρει ΑΝΟΧΈΣ!
Και οι τρεις,το ίδιο!
Ότι καταλάβατε, καταλάβατε...
Άλλο να το δουλεψω καινούργιο για πχ 200 φυσίγγια ώστε να λειανθουν τυχόν ατέλειες και άλλο ότι πρέπει να δουλεύουμε αλαδωτο το όπλο για μια ζωή.

Υπάρχουν 2. Αυτό που είναι 1 λίτρο και γράφει type c for industrial sewing machine και το άλλο 100ml που λέει all purpose oil.
Το πρώτο μπορεί να είναι για πιο σκληρή χρήση.
Έχω το λίτρο και μου δίνει την αίσθηση ότι είναι ελάχιστα πιο παχυρευστο από τα μπουκαλάκια. Δουλεύει άψογα σε ό,τι μηχανισμό το έχω βάλει.

Όσον αφορά το νήμα, μάλλον μπερδεύτηκες. "Καθαρισμός" είναι ο τίτλος, όχι "καθαρισμός και λίπανση" όπως λες. Και στον καθαρισμό του όπλου συμπεριλαμβάνεται και η απομάκρυνση περιττών λαδιών. Κατά συνέπεια όταν θα θελήσω να ξανασυζητήσω το θέμα, θα το κάνω ακριβώς σε αυτό το νήμα ξανά.
Αν διαβάσεις το νήμα από την αρχή θα δεις ότι μπορεί να γράφει καθαρισμός αλλά περιλαμβάνει και λιπανση και γρασάρισμα. Οποιαδήποτε φυσιολογικός χρήστης όπλων αυτή τη σειρά ακολουθεί. Πρώτα καθαρίζει και μετά λαδώνει και γρασσαρει.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Καθαρισμός.211/post-14094
Γιαυτό ποτέ δεν χρειάστηκε να ανοιχτεί καινούργιο νημα που να αναφέρεται σε αυτά χώρια. Μόνο ειδικά θέματα για γρασσο τσοκ κλπ.

Last edited:
Αν διαβάσεις το νήμα από την αρχή θα δεις ότι μπορεί να γράφει καθαρισμός αλλά περιλαμβάνει και λιπανση και γρασάρισμα. Οποιαδήποτε φυσιολογικός χρήστης όπλων αυτή τη σειρά ακολουθεί. Πρώτα καθαρίζει και μετά λαδώνει και γρασσαρει.
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Καθαρισμός.211/post-14094
Γιαυτό ποτέ δεν χρειάστηκε να ανοιχτεί καινούργιο νημα που να αναφέρεται σε αυτά χώρια. Μόνο ειδικά θέματα για γρασσο τσοκ κλπ.
Εντάξει jnp. Συγνώμη για την ενόχληση.
Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για το αντικείμενο που πραγματεύεται ένα νήμα απλά δεν πρέπει να ασχολείτε με το συγκεκριμένο νήμα, όχι να μπαίνει μέσα και να χλευάζει αυτό που αρέσει στους άλλους. Οπότε δε μου αρέσει να ενοχλώ.

Το θέμα όμως είναι ότι το νήμα ονομάζεται "καθαρισμός", όχι "λίπανση". Και εγώ ενδιαφέρομαι για τον καθαρισμό των όπλων μου και κάποια από αυτά, όχι όλα, στα πλαίσια τους καθαρισμού τους φροντίζω να είναι τελείως στεγνά από λάδι ακριβώς διότι θεωρώ ότι το λάδι είναι βρωμιά. Μετά από 1 κουτί φυσίγγια το φιλμ λαδιού έχει γίνει φιλμ βρωμιάς και μάλλον εμποδίζει παρά βοηθάει το όπλο.

Αντιθέτως έχω άλλα όπλα, που χωρίς επαρκές λάδωμα δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά.

Ψηνομαστε κανονικά τρυπωμενοι μέσα στα σπίτια μας, όσοι μπορούμε, ας δούμε κανένα βίντεο καθαρισμού δικαννου όπλου.
Ξεκινάω με το φίλο μας αρχισκοπευτη του Σπόρτινγκ George Digweed ο οποίος περιποιείται το Perazzi του

Last edited:
Συνεχίζω με έναν επαγγελματία Άγγλο τεχνίτη και ένα όπλο ημιχειροποιητο. Προσοχή στο 9 λεπτό!Ο τύπος λέει το αυτονόητο για το οπλο: μηχανολογικο σύστημα είναι...

Φυσικά τέτοιο λύσιμο εξαρτημάτων στο τέλος είναι για επαγγελματιες, εμείς μένουμε στον καθαρισμό και λιπανση.

Last edited:
Συνεχίζω με το σέρβις της Purdey με όπλα 50.000-100.000 λιρών.
Αυτός μας λέει ότι στα τσοκ βάζει γρασσο για υψηλές θερμοκρασίες.Αν δείτε είναι τσοκ λεπτού τοιχώματος χωρίς εγκοπές για τσοκοκλειδο. Άμα κολλησουν, εκεί μέσα θα μείνουν, ποιός να ζορίσει τέτοιες κάννες του δεκαχιλιαρου και βάλε...
Ο ίδιος συνεχίζει με περιποίηση εσωτερικά του μηχανισμού.Προσέξτε λειανσεις!

Last edited:
How to oil and lubricate your gun(and how NOT to)
Ο κύριος αυτός μας λέει δύο πράγματα. Γιατί πρέπει να λαδώνουμε ένα καθαρό όπλο και πότε δεν πρέπει να το λαδώνουμε καθόλου! Αναφέρεται σε πιστόλια που είναι λίγο πιο βρωμιαρικα από τα ημιαυτοματα αλλά βασικά ισχύουν τα ίδια πράγματα.
Λαδώνουμε λοιπόν το όπλο για να προστατεψουμε από σκουριά τα μεταλλικά μέρη που δεν είναι ανοξείδωτα και λαδώνουμε με μικρές σταγονιτσες λάδι όπου τριβονται μέταλλα, πυροι περιστροφης αλλά και λείες επιφάνειες.
Δεν λαδώνουμε καθόλου το όπλο όταν βρισκόμαστε σε συνθήκες Καναδά ή Σιβηρίας, δηλ κάτω από
- 10β Κελσίου, βλέπε σπάνιους πλέον χειμώνες σε Β. Ελλάδα, και όταν είμαστε σε συνθήκες ερήμου με αέρα και αμμοβολη, πράγμα άγνωστο στην Ελλάδα.
Τα επικίνδυνα σημεία για δυσλειτουργιες είναι η σκανδαλοθηκη και οι βελόνες.

Συνεχίζω με το σέρβις της Purdey με όπλα 50.000-100.000 λιρών.
Αυτός μας λέει ότι στα τσοκ βάζει γρασσο για υψηλές θερμοκρασίες.Αν δείτε είναι τσοκ λεπτού τοιχώματος χωρίς εγκοπές για τσοκοκλειδο. Άμα κολλησουν, εκεί μέσα θα μείνουν, ποιός να ζορίσει τέτοιες κάννες του δεκαχιλιαρου και βάλε...
Ο ίδιος συνεχίζει με περιποίηση εσωτερικά του μηχανισμού.Προσέξτε λειανσεις!
Ποτε δεν καταλαβα το σκεπτικο του τσοκ χωρις εγκοπες (teague)

Status
Not open for further replies.
Back