Σιγά, ο Βασίλης ακόμα με Άλτις καθαρίζει τα όπλαΕυγενέστατος!
Σιγά, ο Βασίλης ακόμα με Άλτις καθαρίζει τα όπλαΕυγενέστατος!
Το κοκοράτο και η Α303 έχουν φάει πολύ Άλτις όταν δεν είχα λάδι κινητήρα αυτοκινήτου ή singer της μάνας μου.Σιγά, ο Βασίλης ακόμα με Άλτις καθαρίζει τα όπλα
Μήπως είσαι από την Καλαμάτα που ξέρουν από καλό λάδι;;Το κοκοράτο και η Α303 έχουν φάει πολύ Άλτις όταν δεν είχα λάδι κινητήρα αυτοκινήτου ή singer της μάνας μου.
Μόλις πήρα την 1187 άρχισα το Remoil για να μην πάθει τίποτα τρομάρα της.
Άλλα καλά έχει η Καλαμάτα...Μήπως είσαι από την Καλαμάτα που ξέρουν από καλό λάδι;;
Τριβές μεταξύ των μετάλλων,δεν τη θέλουμε,αλλά ούτε κ να γίνει *κλαπαθέλουμε....έπαθα εμπλοκή με την Μπράου στο πολλλλλυ λάδι καθως κ εμπλοκή στο παντελώς στεγνό όπλοΗ καθόλου λίπανση τί κακό κάνει;
Johnny το συζητήσαμε πιο πάνω το θέμα. Μη με σέρνεις πάλι στην ίδια συζήτηση γιατί θα με περιλάβει ο Κόλλιας και δεν θα ξέρω που να κρυφτώ.Τριβές μεταξύ των μετάλλων,δεν τη θέλουμε,αλλά ούτε κ να γίνει *κλαπαθέλουμε....έπαθα εμπλοκή με την Μπράου στο πολλλλλυ λάδι καθως κ εμπλοκή στο παντελώς στεγνό όπλο
Στον Άρι αναφέρεσαι...φαντάζομαι...Άλλα καλά έχει η Καλαμάτα...
Αυτό μου φαίνεται λογικό.Ο κάθε κάτοχος πρέπει να εντοπίσει στο όπλο του τα σημεία τριβής και να γίνεται στοχευμενα,όχι με την σέσουλα.
Και όμως έχει! Φίλου η Μ2 που έιχε να την καθαρίσει, και εγώ δεν ξέρω από πότε, του έκανε εμπλοκές στο κυνήγι, μόλις της έσταξα από δυό σταγόνες λάδι που πάντα έχω μαζί μου, δούλεψε ρολόι!. Ο καλύτερος οπλουργός που πέρασε από την Πάτρα μου είχε πεί ότι ήταν σημαντική λεπτομέρεια για όλα τα όπλα να ρίχνουμε λίγο λαδάκι κατά μήκος του σιδηρόδρομου που κινείται το κλείστρο!.Αν η τριβή μέταλλο με μέταλλο, κλείστρο με βάση δηλαδή, ήταν τόσο έντονη που θα δημιουργούσε ρινίσματα μετάλλου σε ένα όπλο αδρανείας ας πούμε, τότε όταν θα έμενε το μπενέλλι με αλάδωτο κλείστρο θα έκανε συνέχεια εμπλοκές διότι θα ήταν μεγάλη η τριβή και θα παρεμπόδιζε τη λειτουργεία του κλείστρου.
Κάτι τέτοιο όμως ξέρουμε ότι δε συμβαίνει.
Αντιθέτως, η κίνηση του κλείστρου στη βάση είναι ανεμπόδιστη και δεν έχει ανάγκη κανένα λάδι για να λειτουργήσει σωστά.
Μα το λες και μόνος σου αγαπητέ manfles, ο φίλος σου είχε να καθαρίσει το όπλο αιώνες. Για αυτό έκανε εμπλοκή το όπλο, όχι γιατί δεν είχε βάλει λάδι. Και εννοείτε με το που έριξε λάδι και καθάρισε λίγο άμεσα αμέσως άρχισε να ξαναδουλεύει.Και όμως έχει! Φίλου η Μ2 που έιχε να την καθαρίσει, και εγώ δεν ξέρω από πότε, του έκανε εμπλοκές στο κυνήγι, μόλις της έσταξα από δυό σταγόνες λάδι που πάντα έχω μαζί μου, δούλεψε ρολόι!.
Οι δυο σταγόνες λάδι είναι λύση ανάγκης και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ενδελεχής καθαρισμός μετά...Και όμως έχει! Φίλου η Μ2 που έιχε να την καθαρίσει, και εγώ δεν ξέρω από πότε, του έκανε εμπλοκές στο κυνήγι, μόλις της έσταξα από δυό σταγόνες λάδι που πάντα έχω μαζί μου, δούλεψε ρολόι!. Ο καλύτερος οπλουργός που πέρασε από την Πάτρα μου είχε πεί ότι ήταν σημαντική λεπτομέρεια για όλα τα όπλα να ρίχνουμε λίγο λαδάκι κατά μήκος του σιδηρόδρομου που κινείται το κλείστρο!.
Καθαρίζεις σχολαστικά τη βάση, με λαδακι σκουπίζεις εεεεεπιμελως ,αλλά όσο κ να σκουπίσεις ένα λεπτό φιλμ...(ΑΑΑΑΑΑΥΤΟ όχι απλά το θέλουμε αλλά επιβάλλεται για τη σωστή λειτουργία ,καθως κ για το λοντζεβιτυ του οπλου)θα μείνει ,εσύ με το ντιγκριζερ το κάνεις εντελώς απολύπανση κατ εμέ εγκληματικό λάθοςαλλά, δικαιώμα στο λάθος έχουν όλοιΘα πάω να ρίξω λάδι στο δρόμο κάτω από το σπίτι μου τότε για να μην έχουνε φθορές τα ελαστικά των αυτοκινήτων κατά το φρενάρισμα.
Την εξυπνάδα την είπα για να δείξω ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξετάζεται ξεχωριστά. Στα όπλα άσκοπη λίπανση σημαίνει προσέλκυση βρωμιάς και περαιτέρω τριβές και περαιτέρω κόπωση των υλικών. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι θεμιτή η λίπανση. Στις περισσότερες που την χρησιμοποιούν οι κυνηγοί, όχι.
Ε ρε Κόλλια που θες εσύ