Για πιο λόγο?Ποτέ λάσκα τα τσοκ, ελαφρό σφίξιμο πάντα.
Για πιο λόγο?Ποτέ λάσκα τα τσοκ, ελαφρό σφίξιμο πάντα.
Πολύ σωστά τα κάνεις!Μετά από 3-4 κυνήγια ψεκαζω το εσωτερικό των Κανών μαζί με τα τσοκ με brunox η αν έχει βαριές μολυβδωσεις με διαλυτικό που περιέχει νίτρο... Μετά ξεβιδωνουμε τα τσοκ και τα καθαρίζουμε εξωτερικά με πανάκι βουτηγμένο στο καθαριστικό της αρεσκείας μας... Μετά με το πανάκι το παιρναμε εσωτερικά μέχρι να γυαλίσει ( το τυλίγουμε στο μικρό μας δάχτυλο).... Μετά με άλλο πανάκι βουτηγμένο στο καθαριστικό καθαρίζουμε την φωλιά και τις βόλτες των τσοκ.... Σκουπιζουμε με καθαρό πανί ( χρησιμοποιώ πανί μικροίνων).... Μετά παίρνω με το δαχτυλάκι γρασσο και παίρνω φωλιά και βόλτες με γρασσο.... Περναω και το τσοκ εξωτερικά με γρασσο και βιδωνω... Το βιδωμα είναι σαν να κόβεις βούτυρο... Χρησιμοποιώ το παρακάτω γράσσο από το 2008 που το ανακάλυψα... Με τον παραπάνω τρόπο αποθηκεύω το όπλο από Φεβρουάριο μέχρι Αύγουστο και κατά την κυνηγετική περίοδο το κάνω πάνω από 20 φορές... Ψωναρα εεε;;
Για να σφραγίζει το σύστημα και να μην μπαίνει ούτε αέρας ούτε υγρασία. Και τα δύο οξειδωνουν. Κάποιες εταιρείες το γράφουν και στις οδηγίες τους.Για πιο λόγο?
Αντέχει έως 500 βαθμούς Fahrenheit, δηλαδή περίπου 260 βαθμούς Κελσίου...Πολύ σωστά τα κάνεις!
Το γρασσο φαίνεται να αντέχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.
Ειναι τύπου antiseize.
Μήπως γράφει μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει;
Τα συνηθισμένα γρασσα αντεχουν συνήθως μέχρι 120-150β Κελσίου. Αυτό είναι ένα σκαλί παραπάνω, δεν φθάνει βέβαια τους 800-1400β Κελσίου που φθάνουν τα πιο σύγχρονα.Αντέχει έως 500 βαθμούς Fahrenheit, δηλαδή περίπου 260 βαθμούς Κελσίου...
Θα φωτογραφήσω και τα τσοκ, τα οποία τα έχω από τον Μάιο του 2004...
Είναι κατά της κλιματικής αλλαγής η υπέρΤο έχω ξαναγράψει αλλά το λέω άλλη μια φορά.
Το καλύτερο clp που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Όποιος ψάχνεται ακόμα, το συστήνω.
https://www.outdooraction.gr/ladi-k...ploy-browning-legia-standard-200ml-12494.html
Κώστα, καλύτερο από το HOPPE΄S 9; Είμαι σε φάση για αγορά, γι΄ αυτό ρωτάω.Το έχω ξαναγράψει αλλά το λέω άλλη μια φορά.
https://www.outdooraction.gr/ladi-k...ploy-browning-legia-standard-200ml-12494.html
Το legia είναι 3 σε 1. Καθαρίζει λιπαίνει προστατεύει. Τα κάνει και τα 3 αξιοπρεπώς. Το άλλο καθαρίζει μόνο, αλλά πολύ καλά και μετά θέλει λάδι. Είναι για τα δύσκολα.Κώστα, καλύτερο από το HOPPE΄S 9; Είμαι σε φάση για αγορά, γι΄ αυτό ρωτάω.
Όλοι λάδι βάζαμε μέχρι που έγινε η ζημιά. Το λάδι δίνει την δυνατότητα στο τσοκ να λασκάρει, να περάσουν μέσα τα αέρια, να καεί το λάδι και να κολλήσει το τσοκ.15 χρόνια βάζω λάδι benelli στα τσοκ και ποτέ δεν μου κόλλησε κανένα . Σφίξιμο το πρωϊ και λύσιμο μισή στροφή στην επιστροφή .Στη νεκρή περίοδο μισή στροφή λυμένο.Φετος έβαλα στα δύο δίκανα γράσο ,στο ένα το έβγαλα είδη γιατί δεν πάνε μέσα έξω τοσο εύκολα όπως με το λάδι.
Το λασκαρισμα το ελέγχω κατά διαστήματα και τα μόνα που μου λασκαρουν είναι τα brain ποτέ τα μαμά.Όλοι λάδι βάζαμε μέχρι που έγινε η ζημιά. Το λάδι δίνει την δυνατότητα στο τσοκ να λασκάρει, να περάσουν μέσα τα αέρια, να καεί το λάδι και να κολλήσει το τσοκ.
Με το σωστό γρασσο απλά το ξεχνάς.
Έψαχνα ένα σπρει καθαρισμού και το κοίταξα αυτο που προτείνεις γιατί είναι αυτό ακριβώς που θέλω ,προστασία ,καθαρισμός ,λίπανσηΤο έχω ξαναγράψει αλλά το λέω άλλη μια φορά.
https://www.outdooraction.gr/ladi-katharismoy-syntirisis-oploy-browning-legia-standard-200ml-12
Άκυρο, το legia που έβλεπα είναι χωρίς την πράσινη επισήμανση στο κάτω μέρος του μπουκαλιού, ίσως είναι παλιότερη έκδοση legiaΈψαχνα ένα σπρει καθαρισμού και το κοίταξα αυτο που προτείνεις γιατί είναι αυτό ακριβώς που θέλω ,προστασία ,καθαρισμός ,λίπανση
Είδα όμως γράφει αυτό (Ασφαλές για ξύλινα μέρη-ΟΧΙ) (Ασφαλές για συνθετικά μέρη-ΟΧΙ) . Η είναι όλα αυτής της κατηγορίας τα σπρέι με αυτη την επισήμανση ή ειδικά αυτό ?
Αυτό αποφεύγεις, δεν ασχολείσαι καθόλου.Το λασκαρισμα το ελέγχω κατά διαστήματα και τα μόνα που μου λασκαρουν είναι τα brain ποτέ τα μαμά.
Δεν μιλάω για γραφιτουχο ή λιθιου αλλά για υψηλών θερμοκρασιών που είναι χειρότερο.Στο κυνήγι τσίχλας χρειάζεται να αλλάξεις τσοκ από μαύρες σε καρτέρι και περπατητο, γίνεσαι χάλια ιδίως με το γραφιτούχο.
Ολα τα clp σπρέι καλό είναι να μην μπαίνουν σε πλαστικά και ξύλα άσχετα με το τι λένε οι εταιρείες.Έψαχνα ένα σπρει καθαρισμού και το κοίταξα αυτο που προτείνεις γιατί είναι αυτό ακριβώς που θέλω ,προστασία ,καθαρισμός ,λίπανση
Είδα όμως γράφει αυτό (Ασφαλές για ξύλινα μέρη-ΟΧΙ) (Ασφαλές για συνθετικά μέρη-ΟΧΙ) . Η είναι όλα αυτής της κατηγορίας τα σπρέι με αυτη την επισήμανση ή ειδικά αυτό ?