Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω ότι πείστηκα να βάζω γρασσο. Είστε κακή επιρροή :mad:
Κοίτα αν μιλάγαμε για δουλειές στο Δημόσιο θα σου λεγα παντού και πάντα λάδι, όμως εδώ μιλάμε για όπλα! Οπότε και το γρασσο είναι απαραίτητο...

Η συνθετική έκδοση του hoppes 9 καταργήθηκε. Μάλλον ήταν για τον π@@@σο
Και το νέο μίγμα βασίζεται στο παλιό μίγμα το οποίο ήταν ότι καλύτερο υπάρχει για πολύ βρώμικες κάννες.
Το ερώτημα είναι αν η καινουργια έκδοση θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο αποδεδειγμένα ηταν η παλιά.
Πιθανά κάτι αφαίρεσαν ώστε να μην κάνει ζημιά σε σύγχρονα υλικά όπως τα πλαστικά , το καουτσούκ, το αλουμίνιο κλπ.

Last edited:
Ενδιαφέρον βίντεο για όσους θέλουν να διατηρήσουν-επαναφέρουν ένα κουρασμένο όπλο. Βέβαια ο τύπος πρέπει να ανακαλύψει τα ορειχάλκινα σφυράκια. @vagosbenelli μη φρικάρεις φίλε.
Σύρμα ψιλό με λάδι έχω χρησιμοποιήσει και εγώ σε σκουριές .. κάνει δουλειά.
Πρώτα όμως με μάλλινο ύφασμα και λάδι ... αν δεν ... σύρμα.

Ενδιαφέρον βίντεο για όσους θέλουν να διατηρήσουν-επαναφέρουν ένα κουρασμένο όπλο. Βέβαια ο τύπος πρέπει να ανακαλύψει τα ορειχάλκινα σφυράκια. @vagosbenelli μη φρικάρεις φίλε.
Ο τύπος του βίντεο μια χαρά την ξέρει την δουλειά του.

Στην αρχή σχεδόν κάθε βίντεο αναγράφει ρητά πώς αυτά που δείχνει δεν είναι για να τα κάνει ο καθένας επειδή νομίζει ότι πιάνουν τα χέρια του και είναι και καλά "Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ με τα 40 κιλά @ρχίδι@".

Σε ευχαριστώ Λάζαρε που έγραψες την γνώμη σου γιαυτό το ειδικό γρασσο. Το να το λέει μόνο ένας, εγώ, δεν λέει και πολλά πράγματα άσχετα αν είναι αμερικάνικη εταιρεία και το χρησιμοποιώ 30 χρόνια τώρα. Και εγώ το γνώρισα τότε, όταν αγόρασα το ίδιο γρασσο της Colonial Arms που κατασκευάζει τσοκ.
Μετράει πολύ περισσότερο η πρακτική εμπειρία οποιου αλλου το χρησιμοποιεί, είτε κυνηγός είτε σκοπευτης.
Το γρασσο όπως βλέπεις στέκεται πολύ καλά πάνω στο μέταλλο του τσοκ. Όταν μετά από μερικές αλλαγές τσοκ δεις ότι αρχίζει και φεύγει προσθέτεις πάλι ελάχιστο. Αν δεν αλλάζει κάποιος τσοκ, όπως μερικοί σκοπευτές που έχουν κατασταλάξει στο ζευγάρι τσοκ που χρησιμοποιούν, τότε τα αφήνεις βιδωμένα με το κλειδί τους για όσες χιλιάδες βολές θες και καθαρίζεις τις κάννες με τα τσοκ βιδωμένα επάνω.

Μετά από 4 κουτιά φυσίγγια δεν έχει περάσει ίχνος κάπνας στο σώμα του τσοκ. Ακριβώς όπως το έβαλα την 1η φορά. Ξεβίδωμα χωρίς το παραμικρό ζόρι. Γράσσο Permatex Anti-Seise απόλυτα ευχαριστημένος.
Κάπνα δεν περνάει καθόλου γιατί εσφιξες το τσοκ με το κλειδί και γιατί το γρασσο γεμίζει τέλεια το κενό ανάμεσα στο τσοκ και την κάννη και βοηθάει να μην ξεσφιγγει.

Κάπνα δεν περνάει καθόλου γιατί εσφιξες το τσοκ με το κλειδί και γιατί το γρασσο γεμίζει τέλεια το κενό ανάμεσα στο τσοκ και την κάννη και βοηθάει να μην ξεσφιγγει.
Το κλειδί δεν παίζει τόσο ρόλο Γιάννη, διότι τις 2 προηγούμενες χρονιές που έβαζα άλλο γράσσο στο τσοκ είτε έσφιγγα με κλειδί είτε με χέρι (τα έσω-έξω) παιρνούσε πάλι κάπνα και σε μεγάλο βαθμό. Το permatex μου άρεσε πάρα πολύ και στο ότι με το έσω-έξω που δεν έχει κλειδί όπως το έσφιγγα με το χέρι δεν λάσκαρε ούτε μισή στροφή, ενώ με το προηγούμενο γράσσο μετά από 5-6 τουφεκιές ήθελε τσεκάρισμα και σφίξιμο.

Μετά από 4 κουτιά φυσίγγια δεν έχει περάσει ίχνος κάπνας στο σώμα του τσοκ. Ακριβώς όπως το έβαλα την 1η φορά. Ξεβίδωμα χωρίς το παραμικρό ζόρι. Γράσσο Permatex Anti-Seise απόλυτα ευχαριστημένος.
View attachment 79255
Αυτό είναι ; https://protool.gr/permatex-graso-grafiti-swlinario-anti-seize-28-gr-81343-080123

Το κλειδί δεν παίζει τόσο ρόλο Γιάννη, διότι τις 2 προηγούμενες χρονιές που έβαζα άλλο γράσσο στο τσοκ είτε έσφιγγα με κλειδί είτε με χέρι (τα έσω-έξω) παιρνούσε πάλι κάπνα και σε μεγάλο βαθμό. Το permatex μου άρεσε πάρα πολύ και στο ότι με το έσω-έξω που δεν έχει κλειδί όπως το έσφιγγα με το χέρι δεν λάσκαρε ούτε μισή στροφή, ενώ με το προηγούμενο γράσσο μετά από 5-6 τουφεκιές ήθελε τσεκάρισμα και σφίξιμο.
Το συνηθισμένο γρασσο με τις πολλές τουφεκιες ζεσταίνεται πολύ και γίνεται σαν λάδι, οπότε το τσοκ ξεβιδωνει και περνάνε αέρια. Το antiseize Permatex για να λειώσει έτσι, θα έχει πρώτα καταστραφεί η κάννη αφού αντέχει πάνω από 800β κελσιου!

Αυτό έρχεται πολύ πολύ φθηνότερα!
Εχει 8πλασια ποσότητα! Συμφέρει...

Status
Not open for further replies.
Back