Καιρός

• Thread starter Thread starter dim63
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
PredatoΖ νοτια ευβοια μενεις;αν ναι τι νερο εχει πεσει τους τελευταιους θα πω 7 μηνες;
Καλησπερα φιλε Γιαννη, Κεντρονοτια.Γενικα ολοι στο ιδιο φεγγαρι ημασταν φιλε.Τωρα ενταξει κατι εκανε και θα ξανακανει μην ειναστε απληστοι.Αισιοδοξια και προχωραμε, εχει ο Θεος!

Η βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα εδώ. Οι σταθμοί της περιοχής γύρω από το βουνό έχουν γράψει πολλά χιλιοστα και συνεχίζουν. 162 η Στενή 195 η Σεττα 53 η Μακρυκαπα. Τα ποτάμια κατέβασαν πολύ νερό. Πολύ καλά πήγαμε λοιπόν. Χωρις ακρότητες και προβλήματα. Τα βουνα μας φτιάχτηκαν καλά. Οι καμποι μας οχι και τόσο αλλά κάτι έπεσε και εκεί. Πάμε για την επόμενη τώρα...

Η βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα εδώ. Οι σταθμοί της περιοχής γύρω από το βουνό έχουν γράψει πολλά χιλιοστα και συνεχίζουν. 162 η Στενή 195 η Σεττα 53 η Μακρυκαπα. Τα ποτάμια κατέβασαν πολύ νερό. Πολύ καλά πήγαμε λοιπόν. Χωρις ακρότητες και προβλήματα. Τα βουνα μας φτιάχτηκαν καλά. Οι καμποι μας οχι και τόσο αλλά κάτι έπεσε και εκεί. Πάμε για την επόμενη τώρα...
Αρα φιλε διακρίνω απο τα λεγόμενα σου οτι καπως δουλεψε και επιασε η τελευταία μου ανάρτηση ο τελευταίος χαρτης που ποσταρα!
Μια χαρα και εις αλλα με υγεια!
Και οι δεήσεις πιασανε...

Διρφάρα και πάσης Ελλάδος....
Ελπίζω φέτος να την απολαμβανουμε στολισμένη στα λευκά όπως της αξίζει.
Το βουνό μας φέτος ήταν στην χειρότερη κατάσταση όλων των εποχών. Και δεν το λέω εγώ αλλά άνθρωποι που έχουν ζήσει και δουλέψει εκεί πάνω και έχουν τα διπλάσια χρόνια από εμένα στην πλάτη τους.

Φέτος φαίνεται πως θα έχουμε χιόνια.
Τουλάχιστον στα ορεινά που χρειάζονται.

Από ψηλά που ήμουν σήμερα είδα και τον Όλυμπο χιονισμένο αλλά και στην οροσειρά του Μπέλες φαίνονταν πως είχε χιόνια.

Όχι σε όλη την οροσειρά αλλά στις ψηλότερες κορυφές είχε.

Πέρσι ούτε και μέσα στο χειμώνα είχε χιόνι ψηλά.

Χρειαζόμαστε τα χιόνια για να έχουμε νεράκι τρεχούμενο.

Καλη εβδομάδα να εχουμε

18 ωρες πίσω πήγε η κακοκαιρία..
Ουτε 1 ουτε 2 ......18..
Την Πέμπτη εδειχνε να κλεινει Σάββατο μεσημέρι και τελικα πηγε Κυριακή πρωι

Το μεγαλύτερο λαθος που εκαναν καποιοι ηταν να κοιτάνε τα προγνωστικά σε κακοκαιρια σε εξέλιξη..
Το χαμηλο έδειχνε απο την Παρασκευή οτι εχει μεινει πισω , φαινόταν ξεκάθαρα στον δορυφόρο (sat24 ) αλλα καποιοι έτρεξαν να το κρίνουν Σάββατο πρωι..
Το Σάββατο το μεσημέρι διόρθωσαν τα προγνωστικά την πρόβλεψη αλλα ηταν αργα..

Αυτα τα λεω για να καταλάβουμε οτι οταν διαβάζουμε προβλέψεις που καλύπτουν εναν ολόκληρο μηνα ειναι σαν να μας δινει καποιος τους αριθμούς του τζοκερ...
Οταν έχουμε αποκλίσεις ακομα και στις 48 ώρες μπροστα..

Και η εβδομάδα που περασε αλλα και αυτη που έρχεται ειναι μια φαπα σε ολους που το παίζουν Πυθιες Νοστραδαμοι και οτι αλλο , οταν εγραφαν φορα παρτιδα οτι η καιρικη ακινησία θα κρατήσει ολο τον Νοέμβριο,
με μοναδικό στοιχείο μια μακροπρόθεσμη εκτίμηση ενος φορέα..

Οπως το'πες Γιαννο... Διρφυ μου αγαπημενη!!!!!!
Αν σας πω ότι την έχουμε ανεβεί χιονισμένη, λίγο πριν την κορφή, με τη σχολή χειμερινού βουνού και έχουμε μείνει και ένα βράδυ στο καταφύγιο..! Υπέροχο βουνό και μαγευτικά τοπία τριγύρω!

Επίσης χιόνισε στις κορφές του Παρνασσού. Επιτέλους κρύο και χιονάκι όμορφο!

Αν σας πω ότι την έχουμε ανεβεί χιονισμένη, λίγο πριν την κορφή, με τη σχολή χειμερινού βουνού και έχουμε μείνει και ένα βράδυ στο καταφύγιο..! Υπέροχο βουνό και μαγευτικά τοπία τριγύρω!

Επίσης χιόνισε στις κορφές του Παρνασσού. Επιτέλους κρύο και χιονάκι όμορφο!
Έχω ανέβει πάνω από 20 φορές στην κορυφή. Και για πέρδικες και για βόλτα. Όταν φτάνεις η αγαλλίαση που νιώθεις δεν περιγράφεται! Μια φορά ανεβήκαμε για πέρδικες και βρήκαμε πολλά μανιτάρια αλλά δεν είχαμε που να τα μαζέψουμε. Κατεβήκαμε αφήσαμε τα σκυλιά στις Τσεργες στην θεία μου και ξανά ανεβήκαμε μαζέψαμε 10 κιλά και γυρίσαμε στο χωριό και χεστηκαμε στο φαΐ!!!

Κάργα χιονακια η γηραιά Ηπειρος...Εμείς ξεροκρυο. Τζούρες χειμώνα νωρίς φέτος...View attachment 93435
Χαμηλο 985mb μπαινει στην βόρεια Ευρώπη
Κανονικος χειμώνας για το μεγαλύτερο κομμάτι της κεντρικής Ευρώπης
Μας συμφέρει να ειμαστε εκτος ,αυτην την εποχη

Back