πιο πολύ από στερια αλλα πηγαινω και με βαρκα μερικες φορεςΒάρκα τα ψαρεύεις Φίλιππε;
αν θυμαμαι καλα από 15-20 οριες..Τα καλαμαρια θελουν καυτο λαδι και γρηγορο τηγανισμα.Σε τι βαθος τα βρηκες αδελφε??
πιο πολύ από στερια αλλα πηγαινω και με βαρκα μερικες φορεςΒάρκα τα ψαρεύεις Φίλιππε;
αν θυμαμαι καλα από 15-20 οριες..Τα καλαμαρια θελουν καυτο λαδι και γρηγορο τηγανισμα.Σε τι βαθος τα βρηκες αδελφε??
Θέλουν προσοχή οι πολυ φθηνές καλαμαριερες γιατί σε πολλες ξεκολλάει εύκολα η βάση με τα βελόνια..Υπάρχει και απομίμηση τούς ποιό φθηνή αλλά τζάμπα λεφτά.
Σωστός, κόβετε και το ύφασμα που είναι καλυμμένο πανεύκολα ειδικά όταν ψαρευεις από στεριά και κοπανιεται πάνω στις πέτρες, άσε που δεν έπιανα τίποτα με αυτό λες και είχε απωθητικο πάνω τουΘέλουν προσοχή οι πολυ φθηνές καλαμαριερες γιατί σε πολλες ξεκολλάει εύκολα η βάση με τα βελόνια..
Εγω ψαρευω με τηλεσκοπικο καλαμι και μηχανισμο για spinning και δουλευει μια χαρα..
δε ξερω για πιο πανω παντως εδω στη Κασο χρησιμοποιω την παρακατω καλαμαριερα και σπανια θα με αφησει παραπονεμενο! εχω δοκιμασει παρα πολλες αλλα τη συγκεκριμενη δεν την αλλαζω εχω παντα 2-3 μαζι μου.
https://www.google.gr/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&sa=1&ei=I058W8meK5DQkwXj4J74DA&q=DTD+καλαμαριερα+killer&oq=DTD+καλαμαριερα+killer&gs_l=img.3...10545.15973.0.16173.12.7.5.0.0.0.128.814.0j7.7.0....0...1c.1.64.img..0.0.0....0.3MVzsVmudIg#imgrc=0v684KVfI0TpBM:
Αξιζει φιλε μου, την προτινω ανεπιφυθλακτα αν και παιζουν μεγαλο ρολο τα νερα..ψαρευα περσι όταν την πρωτοχρησιμοποιησα σε ένα τοπο μαζι με αλλους 3 φιλους(αποσταση 2-3 μετων ο ενας από τον άλλο),ολοι με επονυμες καλαμαριερες κ εγω ξεσκιστηκα να βγαζω και εκεινοι να εβγαλαν κανα δυο ο καθενας..από τοτε τη χρησιμοποιω σε κάθε μου ψαρεμα σχεδόν παντα πηρνα μερικα καλαμαρια..αν και δεν εχει πολλα εδώ κατω πια..τα Λαφοκεφαλα μεγαλη πληγη!!Φίλιππε είναι η τελευταία που αγόρασα αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Έχει πάρα πολλές καλές κριτικές.
μόνο πληγή; δεν υπάρχει τεχνική κ μέρος στη Ρόδο που να μην σε βασανίζουν. έχουμε σταματήσει τις σιλικόνες τελείως (πόσο κρίμα) έχει καταντήσει ασύμφορο το ψάρεμα με αυτούς τους δαίμονες.Λαφοκεφαλα μεγαλη πληγη
Αστα φιλε μου, πρεπει να παρθουν μετρα αμεσα αλλιως δε θα αφησουν λεπι..πηγαμε για πλακα να τα ψαρεψουμε μπας και ξεπαστρεψουμε κανενα και βγαλαμε 60 κομματια μεσα στο λιμανι..επαθα τη πλακα μουμόνο πληγή; δεν υπάρχει τεχνική κ μέρος στη Ρόδο που να μην σε βασανίζουν. έχουμε σταματήσει τις σιλικόνες τελείως (πόσο κρίμα) έχει καταντήσει ασύμφορο το ψάρεμα με αυτούς τους δαίμονες.
Μπράβο Φίλιππε.Αστα φιλε μου, πρεπει να παρθουν μετρα αμεσα αλλιως δε θα αφησουν λεπι..πηγαμε για πλακα να τα ψαρεψουμε μπας και ξεπαστρεψουμε κανενα και βγαλαμε 60 κομματια μεσα στο λιμανι..επαθα τη πλακα μου
εμεις εδω οτι μπορουμε το κανουμε τουλαχιστον οι ερασιτεχνες..βεβαια το ενδιαφερον ειναι ελαχιστο απο εππαγγελματιες..μονο να μουρμουρανε ξερουν αντι να διαμαρτυριθουν για τη ληψη μετρων..το μονο που θα μπορουσε να τους αφυπνησει ειναι το χρηματικο αντιτιμο γι αυτα τα ψαρια πιστευω..ειναι μεγαλο κινητρο και θα αποδωσει καρπους εαν φυσικα εφαρμοστει...να δεις για ποτε θα εξαφανιστουν..Μπράβο Φίλιππε.
Αφιερώστε χρόνο και εργαλεία αλλιώς θα χαθούν τα πάντα καθώς οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών είναι μόνο στην βόλτα εν όψει εκλογών.
Οργανώστε τους επαγγελματίες και πιέστε τους τοπικούς ...άρχοντες να πιέσουν παραπάνω.
Αυτά τα σκατόψαρα είναι χειρότερα από καρακάξες και κοράκια της ξηράς.
Άσε που μεγαλώνουν και για να χορτάσει ένα 3κιλο θέλει 1 κιλό ψάρια την ημέρα, χωρίς να έχουν εχθρό!!
Εδώ πάντως οι βάρκες πιάνουν στα ανοιχτά αλλά από ξηρά δεν έχω ακούσει να έχει γίνει κάτι καλό, μόνο κάτι λίγα μικρά ... ανάξια λόγου.Πήγα πριν 2 εβδομάδες και πήρα 1 καλαμάρι μικρό. Θα ξαναπαω σε κανα διβδομαδο γτ είμαι εκτός
Υπάρχουν Γιαπωνεζες με τέτοια πισω κινηση???? Εντυπωσιακο....... Να μπαίνουμε στο κλίμα
...έχει και μερικές πρωτοτυπίες