Κυνήγι & Πολιτική

Εμπλουτισμός της πανίδας, ασχέτως αν οι αλεπούδες δεν αφήσουν τίποτα και στο όνομα αυτού του εμπλουτισμού, απαγορεύσεις κυνηγίου. Βάλε και την κονόμα από την εισαγωγή, εκτροφή κτλ κτλ

• Like
Reactions: DrV
Βγάζω άδεια 21 χρόνια ανελλιπώς και δεν θυμάμαι να άκουγα κάθε Ιούνιο ότι θα κοπεί ο Φλεβάρης. Από σένα και τον Διονύση το άκουσα αυτό.
Είναι πάνω από δεκαετία που παίζει το σεναριο του Φεβρουαριου.

Για άδειες δεν έχω, η πληροφορία που έχω από συγγενή που το επάγγελμα του έχει να κάνει με κτηνο-πτηνοτροφικές τεχνολογίες (δεν ξέρω ακριβώς την ειδικότητα), είναι ότι έχουν σκοπό να γεμίσουν όλη την Ελλάδα φασιανούς, με ότι αυτό συνεπάγεται ... ;)
Ίσως είναι ένας νέος έμμεσος τρόπος για απαγορεύσεις.
Γιατί να το κάνουν αυτό;:confused:.xm.
μια κυβέρνηση με αποτυχίες προβλήματα και έχοντας κάνει μηδέν απ αυτά που είπε θα προσπαθήσει να κάνει κάτι για να ευχαρίστησει μερίδα πελατών ψηφοφόρων
πιστεύω ότι μέσα είναι και το κυνήγι και εκεί είμαστε μειοψηφία απέναντι στους άλλους και τις <<άλλες>>
δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά είμαι συγκρατημένα αισιοδοξος
δεν ξέρω κάτι για την ρυθμιστική
ξέρω όμως σίγουρα ότι στο θέμα κυνήγι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι είναι η θηροφυλακή την οπόια το υπουργείο θέλει να καταργήσει

καλημερα κυριοι ελπιζω να ειστε καλα ολοι.δυστηχως οι φοβοι απο τον γεναρη που ειχαμε για το αγαπημενο μας χομπι καθε μερα φουντονουν πιο πολλη απο ανθρωπους ανικανους χειριστουνν και την τυχη του κρατους.τα σεναρια που κυκλοφορουν για την καινουργεια χρονια θα μεινετε ξεροι οταν τα μαθετε ελπιζω να γινουν συντομα εκλογες για να μην αλλαξουν τιποτα οσο για αυτους που τους ψηφισαν λυπαμαι πολλη γιατι φωναζαμε μηνες ορισμενοι απο εδω μεσα.τελος ολοι οι συριζεοι να εχετε τυψεις για κακο που εγινε.

Δεκέμβρη περιμένετε να μας κόψουν μέρες από τον Φεβρουάρη αν όχι όλο τον μήνα,δεν το λένε τώρα τα λαμόγια για να μη χάσουν άδειες,έτσι πληροφορήθηκα χθες βράδυ από άνθρωπο 3ου κυνηγετικού συλλόγου Αθηνών

υπάρχει ένταση και μεγάλη μάλιστα,για το αν οι μέρες είναι του αυγούστου ( δεν συμφέρει σε μεγάλο σύνολο τους κυνηγούς της επαρχίας ) ή του Φεβρουάρη ( δεν συμφέρει τους Αθηναίους κυνηγούς )

μακάρι όλα αυτά να μην ισχύουν ούτε στο απειροελάχιστο και να είναι απλά μια μπόρα ( δεν το βλέπω )

καλημερα κυριοι ελπιζω να ειστε καλα ολοι.δυστηχως οι φοβοι απο τον γεναρη που ειχαμε για το αγαπημενο μας χομπι καθε μερα φουντονουν πιο πολλη απο ανθρωπους ανικανους χειριστουνν και την τυχη του κρατους.τα σεναρια που κυκλοφορουν για την καινουργεια χρονια θα μεινετε ξεροι οταν τα μαθετε ελπιζω να γινουν συντομα εκλογες για να μην αλλαξουν τιποτα οσο για αυτους που τους ψηφισαν λυπαμαι πολλη γιατι φωναζαμε μηνες ορισμενοι απο εδω μεσα.τελος ολοι οι συριζεοι να εχετε τυψεις για κακο που εγινε.
Δεκέμβρη περιμένετε να μας κόψουν μέρες από τον Φεβρουάρη αν όχι όλο τον μήνα,δεν το λένε τώρα τα λαμόγια για να μη χάσουν άδειες,έτσι πληροφορήθηκα χθες βράδυ από άνθρωπο 3ου κυνηγετικού συλλόγου Αθηνών

υπάρχει ένταση και μεγάλη μάλιστα,για το αν οι μέρες είναι του αυγούστου ( δεν συμφέρει σε μεγάλο σύνολο τους κυνηγούς της επαρχίας ) ή του Φεβρουάρη ( δεν συμφέρει τους Αθηναίους κυνηγούς )

μακάρι όλα αυτά να μην ισχύουν ούτε στο απειροελάχιστο και να είναι απλά μια μπόρα ( δεν το βλέπω )
για να δούμε ρε παιδιά
περιμένουμε τα χειρότερα έχοντας αποκλείσει ότι πιο καλό(όχι καλύτερο)

Το υπουργείο του Τσιρώνη δεν έχει καμμιά ευθύνη για τις πυρκαγιές που κατάστρεψαν και καταστρέφουν τον κοσμάκη; Έγινε ο κατάλληλος μηχανισμός πρόληψης και οι σωστές επιχειρήσεις κατάσβεσης; Μήπως οι ευαισθητούληδες των Μ.Κ.Ο. για το περιβάλλον θα πρέπει να κάνουν κάτι για τις πύρινες καταστροφές των τόπων μας από το να τα βάζουν με τους κυνηγούς επειδή τους έρχεται πιο εύκολο και ξεκούραστο γ@μώ τα λεφτά που παίρνουν γ@μώ; Υπάρχει μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές; Αλλά βέβαια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θέλει δουλειά και @ρχχίδι@... .fiurius.
Άντε από εκεί πέρα τους μάθαμε να τους χαϊδεύουμε και μας βγήκαν και από πάνω! Άντε από εκεί! Μου φαίνεται παραέγινε μ΄ αυτούς! .fiurius.

Καλημέρα σε όλους,
η δική μου πρόβλεψη είναι ότι κόβεται ο Αύγουστος
και ξεκινάμε 01 Σεπ ή 15 Σεπ και τελειώνει στις 31 Ιαν.
Το τυράκι θα είναι πιστεύω η μειωμένες τιμές για να είναι προσιτές στα λαϊκά στρώματα.
Για να μην ξεχνάμε ότι η πρώτη φορά αριστερά νοιάζεται για τον λαό πρώτα και μετά για το κυνήγι.
Βέβαια ότι χαθεί δύσκολα εώς ακατόρθωτο να ανακτηθεί
σε αντίθεση με τις τιμές οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να "αναπροσαρμοστούν"...

Πριν ένα μήνα στην Ηλιούπολη γινόταν δοκιμή σε δύο κανονακια πυροσβεσης και λειτουργουσαν κανονικά, τα είδε φίλος μου που πέρναγε. Προχθές άκουσα ότι δεν λειτούργησε τίποτα από αυτά. Δεν εξήγησε κανεις γιατί.
Η πλαγια πάνω από την Αγία Ειρήνη στην Αργυρούπολη κάηκε τελείως. Πάνε τα εκπαιδευτικά στις περδικες και το λαγό. Η μισή Γλυφαδα τη γλύτωσε γιατί το απόγευμα γύρισε ανάποδα ο αέρας(μπατης).
Κατά τα άλλα η απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό τον προστατεψε.
Αν θέλανε τα λαμογια να προστατευθει το βουνό αρκεί να λέγανε στους κυνηγούς να το φυλαξουν από τις φωτιές και τη λαθροθηρια.
Από την άλλη ,όλη η δυτική πλαγια έχει πέντε ξύλινα πυροφυλακια επιτήρησης για φωτιές, δεν μπορεί ο στρατός από το πεντάγωνο και τις άλλες μονάδες της πλακας που κολοβαρανε μέσα στην Αθήνα να φυλανε για φωτιά;;; Απλά δεν θέλουνε να κουρασουν τα καλομαθημενα κομματοσκυλακια, κοινώς γλυψιματιες. Που είσαι Ωρε Καμενε που θα τους εστελνες στα σύνορα που είναι μισοαδειες οι μονάδες;;;
Ολη η πλαγια πάνω από τη Γλυφάδα διεκδικειται από τον ελληνικό ερυθρό σταυρό, τον λυκουρεζο και ένα ντοπιο γιδοβοσκο με ταβέρνα και καθόμαστε και τα ακούμε απαθεις.
Έγινε σιωπηρη κατάληψη όλης της κορυφογραμμης από κεραίες με πιθανότητες φωτιάς από βραχυκυκλωματα και τους πείραξε το κυνηγι. Παντού άνοιξαν δρόμους για κεραίες αλλά και για εύκολη πρόσβαση των εμπρηστων....
Οι καταπατησεις περιμετρικά δεν τους πειράζουν. Ή μήπως και γιαυτό έγινε η απαγόρευση κυνηγίου.;;;
Το δασαρχειο Πεντέλης ξέρει να πιάνει κυνηγούς που κάνουν εκπαιδευτικό αλλά δεν είδα να πιάνουν σαράντα χρόνια έναν εμπρηστη.
Προχθές πιάσανε δύο μελισσοκομους στο Βύρωνα για εμπρησμο από αμελεια, με τις άλλες τρεις εστίες που ξεκίνησαν όπως λέγανε όλες μαζί τι έγινε;;; Τίποτα.

Last edited:
Και ξαναερχόμαστε στο γνωστό παλιό δίλημμα...αν κοπούν τα προνόμιά μας (ημέρες κυνηγίου, μέρη κυνηγίου κλπ.) τι κάνουμε με την άδεια? Την βγάζουμε ή αφήνουμε το κράτος να μας κάνει παράνομους?

Το θεμα ειναι πωσ αν μασ κοψουν μερεσ να μην παει να βγαλει κανενασ Άδεια. Το κανουμε Δυστυχώς δεν το κάνουμε. γιατι η η ηγεσία μασ δεν βγαινει σε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο να κανει καταγγελία για τα παιγνιδια και τησ βρομιεσ που λενε για μασ γιατι δεν απάντησε στο αγγελατο με μηνυσεισ ποιοσ μασ υπερασπίζεται εμασ.γιατι πληρωνουμε αδειεσ. η πεβεκε που ειναι.μια ειναι η λύση κανενασ για άδειες.και αλαγμα ηγεσίασ αμεσα βαρεθηκα καθε χρονο να με συκοφαντουν τα λαμογια και η κλεφτεσ. και η ηγεσία μασ που την πληρώνουν 300.000 κυνηγι να μασ γραφη κανονικα χεστηκα εγω για τησ μελετεσ που κανει και τι καταφερε τοσα χρονια με αυτε.μασ κοροιδευουν ρεεε.ολεσ η χορεσ δίπλα μασ κυνηγουν με κασετοφονα και ομοιοματα τσιχλεσ/παπια.ορτικια.και εμεισ που ειμαστε και η ποιο σωστη απο ολλουσ μασ συκοφαντουν ρε αντε απο εδω.

και θα έρθει το κράτος να πει μετά....

αν σταματήσουν οι παρανομίες,οι παράνομοι κυνηγοί ( που αυτοί θα τους έχουν δημιουργήσει στην τελική ) θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσουν οι κυνηγετικές μέρες και τα μέρη πίσω

"off topic"
όπως χθες που έβλεπα μια εκπομπή για το θέμα οπλοφορίας στην ελλάδα - έλεγε ο Βουλγαράκης τότε,εφόσον έχουμε πολλές παράνομες οπλοφορίες,δεν μπορούμε να αφήσουμε ελέυθερη την οπλοφορία - και δεν μιλάμε για την παράνομη οπλοφορία με "λερωμένα" όπλα αλλά όπλα δηλωμένα με τα απαραίτητα έγγραφα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από μεριάς χρήστη - ρε Βουλγαράκη εσείς οδηγείτε τον κόσμο στην παρανομία δεν πάει από μόνος του

από την άλλη δεν θα ήθελα ο κάθε καθυστερημένος,χωρίς παιδεία,αυτός που νομίζει κουβαλώντας όπλο γ@μ@ει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας
"off topic end"

τα πράγματα είναι δύσκολα και θέλουν ότι έχει σχέση με το κυνήγι,το σκοπευτήριο,γενικά τον χειρισμό και κατοχή κυνηγετικού ή μη να το ισοπεδώσουν

προσωπικά δεν θα βγάλω άδεια φέτος τουλάχιστον όχι στην έναρξη,έχω κανονίσει ήδη δύο κυνήγια εξωτερικό και αργότερα βλέπω πως θα κινηθώ,δεν χαρίζω σε κανέναν αυτή την φορά

περιμένουμε όπως κάναμε τα τελευταία 10 χρόνια
μετά τις οριστικές ανακοινώσεις ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του
είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σίγουρα
οι πληροφορίες όμως χωρίς σιγουριά και αλήθεια νομίζω ότι δεν βοηθούν
δεν θέλω να προσβάλω κανένα και πιστεύω να γίνεται κατανοητό :)
οι 10-20-30-η δεν ξέρω πόσες χιλιάδες κυνηγοί που δεν θα βγάλουν άδεια λόγω αντίδρασης η αδυναμίας οικονομικής είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σ αυτούς τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν πολλά η όλα από τον Σεπτέμβρη
λίγο ως καθολου τους νοιάζει για τους κυνηγούς
αναμονή λοιπόν στο σκοτάδι όπως μας έχουν ομοσπονδία και υπουργείο με μεγαλύτερη ευθύνη τους πρώτους κατά την γνώμη μου

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους φίλους και τους συναδέλφους αυτού του Forum μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι μας με του ακατανόμαστους να μην γράφουν κάποια από τα πιθανά σενάρια που αναγράφονται παραπάνω γιατί οι καλοθελητές μπορούν να πατούν πάνω σε αυτά (άσχετα αν είναι αλήθεια) και κάποια χειρότερα που γνωρίζω εγώ από ανθρώπους του κυνηγητικού χώρου μας. Ίσως όλα αυτά που ακούμε αυτό το διάστημα μας βοηθήσουν να συσπιρωθούμε μεταξύ μας και με τους συλλόγους μας (ξέρω πως διαφωνείται μερικοί αλλά σας καταλαβαίνω). Μόνο από δω και πέρα αν είμαστε όλοι μαζί ίσως να καταφέρουμε κάτι (γιατί όχι και με συγκεντρώσεις που μπορούμε να ξεκινήσουμε και από δω μέσα, στα ανάλογα γραφεία). Όμως, υπομονή και πάλι μέχρι την συνάντηση τους. Μην τους δίνουμε τροφή σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα.

περιμένουμε όπως κάναμε τα τελευταία 10 χρόνια
μετά τις οριστικές ανακοινώσεις ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του
είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σίγουρα
οι πληροφορίες όμως χωρίς σιγουριά και αλήθεια νομίζω ότι δεν βοηθούν
δεν θέλω να προσβάλω κανένα και πιστεύω να γίνεται κατανοητό :)
οι 10-20-30-η δεν ξέρω πόσες χιλιάδες κυνηγοί που δεν θα βγάλουν άδεια λόγω αντίδρασης η αδυναμίας οικονομικής είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σ αυτούς τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν πολλά η όλα από τον Σεπτέμβρη
λίγο ως καθολου τους νοιάζει για τους κυνηγούς
αναμονή λοιπόν στο σκοτάδι όπως μας έχουν ομοσπονδία και υπουργείο με μεγαλύτερη ευθύνη τους πρώτους κατά την γνώμη μου

Φίλε μου δεν λέω ότι νοιάζει στην πολιτεία αν είναι μειωμένες οι άδειες
κατα μερικές χιλιάδες αλλά νοιάζεται σίγουρα η δική μας ηγεσία, γιατί σε λίγα χρόνια
θα βρεθεί να είναι μόνοι τους χωρίς κόσμο να εκπροσωπούν.
Θα καταντήσουν σαν κάτι ΜΚΟ με προεδρείο και λίγα μέλη συνδρομητές.

Φίλε μου δεν λέω ότι νοιάζει στην πολιτεία αν είναι μειωμένες οι άδειες
κατα μερικές χιλιάδες αλλά νοιάζεται σίγουρα η δική μας ηγεσία, γιατί σε λίγα χρόνια
θα βρεθεί να είναι μόνοι τους χωρίς κόσμο να εκπροσωπούν.
Θα καταντήσουν σαν κάτι ΜΚΟ με προεδρείο και λίγα μέλη συνδρομητές.
κι εγώ τα ίδια υποστηρίζω φίλε μου δεν λέω κάτι άλλο
είναι άκαιρο όμως να πούμε τα καλά και τα κακά......ας περιμένουμε
ένα όμως είναι σίγουρο:
<<μαγαζί πετυχημένο είναι αυτό που σέβεται τους πελάτες του>> κι αυτό είναι πολύυυυυ μεγάλη συζήτηση
είδωμεν :)
φλικά πάντα Μάκης

Νομίζω και εγώ ότι σωστό είναι να περιμένουμε. Αρκεί βέβαια οι αρμόδιοι να είναι προετοιμασμένοι για το plan A (το επιθυμητό) αλλά ακόμη περισσότερο για το plan B (το ανεπιθύμητο)...

E εννοειται πως ειναι προετοιμασμενοι... .buy buy.Το εχουν αποδειξει αλλωστε ολα αυτα τα χρονια....hit.
Τελοσπαντων, μαλλον εγω ειμαι περιεργος... .vah. Ειδωμεν...

Back