Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο ρε Παύλο, έτσι είναι, αν βάλεις και τις φετινές μετρήσεις ρεκόρ στο Δ του Έβρου, μόνο για να κερδίσει πράγματα θα πήγαινε κάποιος. Αλλά ....

Οι αποδειξεις υπαρχουν Γιωργο, ερχονται απο τις ιδιες τις ορνιθολογικες οργανωσεις (τις πραγματικες οχι αυτες του Κολωνακιου) και ειναι αποκαλυπτυκες σε πολλα ειδη (πχ παπια, τσιχλες, κοτσυφια, φασσες) σε αλλα ειδη κρουουν τον κωδωνα (σιταρηθρα, καλημανα και δυστυχως προσφατα τρυγονι). Οι οποιες προτασεις απαγορευσης η οριων καρπωσης πρεπει να ερχονται παντα σε σχεση με αυτες τις μελετες. Και επειδη οι μελετες ειναι σωστες δεν πρεπει να υπαρχει σημειο αντιπαραθεσης λογικα ουτε απο οικολογους ουτε απο κυνηγους. Βαζεις κατω τα δεδομενα και αποφασιζεις. Δεν μπορει πχ να μου φερνει ενας οικολογος για παραδειγμα οτι δεν βλεπει γερακοτσιχλες στο παρκο της γειτονιας του και γιαυτο πρεπει να απαγορευτει η γερακοτσιχλα. Αλλα ουτε κι απο μας τους κυνηγους πχ επειδη στον καμπο της Κονιτσας ειχε πολλα κοτσυφια το οριο απο 25 πρεπει να παει 50.

Παύλο η δεκαοχτουρα που κάνει ζημιά?
Το μονο που ξέρω είναι ότι δεν αφήνει καλαμπόκι απο τα κοτετσια...sarcastic.

Η δεκαοχτουρα Τασο ειναι ενα ειδος που εξαπλωθηκε στην Ευρωπη τα τελευταια 100 χρονια και εχει την ταμπελα invasive species. Οι ζημιες στις καλλιεργειες ειναι μεγαλες, η εξαπλωση με 4 γεννες το χρονο αστρονομικη. Θελει διαχειριση ο πληθυσμος της, γιαυτο και κυνηγιεται σε πολλες χωρες της Ευρωπης.

Τα κοπάδια που είδα φέτος από δεκαοχτούρες, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήμουν για κυνήγι και πέρασαν σε ένα σημείο καμιά χιλιάδα μέσα σε 20 λεπτά σε ασταμάτητα κοπάδια από 5 μέχρι 20-30 πουλιά. Αφού βαρέθηκα να τις βλέπω και όταν έφυγα δεν είχαν σταματήσει να περνάνε .fff.

Παυλο οι αποψεις σου με βρσικουν απολυτα συμφωνο...
Κανονικα επρεπε η κυνηγετικη ηγεσια να σκασει μυτη στο τραπεζι με ενα κατεβατο απαιτησεις:
-ομοιωματα, κραχτες
-δεκαοχτουρα, κορμορανοι
-ανοιγμα πολλων απαρχαιωμενων απαγορευμενων περιοχων
-ζαρκαδι
-παραδοσιακα κυνηγια
-μειωση στα ορια καποιων θηρευσιμων
-Κ χιλια δυο αλλα πραγματα
Κ ολα αυτα γιατι? Μα γιατι περα απο το οτι αποδεικυωνται με μελετες, ισχυουν κ στην υπολοιπη Ευρωπη, στην Ευρωπη που τοσο ευκολα υιοθετησαμε ολους τους περιρισμους που μας επεβαλε...
Ας τρεχει κ η αντιπερα οχθη μια φορα να αντικρουσει τις απαιτησεις μας...

Τα κοπάδια που είδα φέτος από δεκαοχτούρες, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήμουν για κυνήγι και πέρασαν σε ένα σημείο καμιά χιλιάδα μέσα σε 20 λεπτά σε ασταμάτητα κοπάδια από 5 μέχρι 20-30 πουλιά. Αφού βαρέθηκα να τις βλέπω και όταν έφυγα δεν είχαν σταματήσει να περνάνε .fff.
Γενικα φιλαρακι, οσο με ακολουθεις στο κυνηγι θα ζεις πολλες πρωτογνωρες εμπειριες... .buy.

Αρι μονο αν απαιτησεις δυναμικα θα μπορεσεις να διεκδικησεις κατι καλυτερο. Ετσι που παμε τωρα στη διαβουλευση δλδ ολα καλα οπως ειναι, αναμενουμε την επομενη φετα απο το σαλαμι να κοπει, δεν μπορει να υπαρχει αισιοδοξια.

Αρι μονο αν απαιτησεις δυναμικα θα μπορεσεις να διεκδικησεις κατι καλυτερο. Ετσι που παμε τωρα στη διαβουλευση δλδ ολα καλα οπως ειναι, αναμενουμε την επομενη φετα απο το σαλαμι να κοπει, δεν μπορει να υπαρχει αισιοδοξια.
Η σαλαμοποιηση οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και συντηρηθηκε από τη ΝΔ.
Απο αυτούς τους δύο χώρους προέρχεται και η ηγεσία μας,ΚΣΕ, που δεν έχει σκοπό να κοντράρει με τα αφεντικά της. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΚ
.

Η σαλαμοποιηση οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και συντηρηθηκε από τη ΝΔ.
Απο αυτούς τους δύο χώρους προέρχεται και η ηγεσία μας,ΚΣΕ, που δεν έχει σκοπό να κοντράρει με τα αφεντικά της. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΚ
.

Το καταλαβαινω Γιαννη, αλλα ο καθενας κρινεται απο τα εργα του και τα αποτελεσματα του. Και η ΚΣΕ εχει μονο σκοπο να εξυπηρετει τους κυνηγους και να δινει μαχες για το κυνηγι χωρις να φοβαται μηπως και σπασει κανενα αυγο με καποιο κομμα. Αν ο προεδρος της ΚΣΕ ηταν CEO σε καποια εταιρεια με την αποδοση του θα τον ειχαν σουταρει προ πολλου. Το να εχει η ηγεσια μας αφεντικα το θεωρω κακιστο, πολιτικα δεν θα επρεπε να ανηκει πουθενα και να κραταει μονο δημοσιες σχεσεις με τα κομματα για την εκπληρωση του αποτερου σκοπου. Εμενα προσωπικα θα μου αρεσε παρα πολυ ο ανωτατος εκπροσωπος των κυνηγων, να ηταν κυνηγος, μισθωτος, δικηγορος κατα προτιμηση, να τον πληρωνουμε απο την τσεπη μας για να δουλευει 100% για μας τρεχοντας ολα τα ζητηματα.

.....Εμενα προσωπικα θα μου αρεσε παρα πολυ ο ανωτατος εκπροσωπος των κυνηγων, να ηταν κυνηγος, μισθωτος, δικηγορος κατα προτιμηση, να τον πληρωνουμε απο την τσεπη μας για να δουλευει 100% για μας τρεχοντας ολα τα ζητηματα.
.RESPECT..RESPECT.

Το να εχει η ηγεσια μας αφεντικα το θεωρω κακιστο, πολιτικα δεν θα επρεπε να ανηκει πουθενα και να κραταει μονο δημοσιες σχεσεις με τα κομματα για την εκπληρωση του αποτερου σκοπου
Ο συνδικαλισμος αλωθηκε από το ΠΑΣΟΚ και ξεσαλωθηκε από τη ΝΔ.
Από τη στιγμή που οι ψήφοι μας δεν ανταλλαχθηκαν προς το συμφέρον μας αλλά ξεπουληθηκαν τσάμπα, τα μεγάλα κόμματα στράφηκαν σε άλλες δεξαμενές ψήφων που είναι της μόδας και της κονομας, όπως τα δήθεν οικολογικά κινήματα (πράσινη ανάπτυξη, αγροτουρισμος, Natura, κλπ).

Last edited:
Τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου.ο χρονος θα δειξει αν κι εγώ πιστεύω Ότι μαθηματικά βαδιζουμε σε μια περίοδο Θήρας απο 1η Οκτώβρη ως 31γεναρη.μακάρι να διαψευστω όχι απλα πανηγυρικά αλλά απο δω μέχρι εκεί που δεν παει.το μονο που μας σώζει είναι να σκεφτούν τα έσοδα που θα χάσουν και οτι ανοίγουν ακόμα ενα μέτωπο.

Τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελή μου.ο χρονος θα δειξει αν κι εγώ πιστεύω Ότι μαθηματικά βαδιζουμε σε μια περίοδο Θήρας απο 1η Οκτώβρη ως 31γεναρη.μακάρι να διαψευστω όχι απλα πανηγυρικά αλλά απο δω μέχρι εκεί που δεν παει.το μονο που μας σώζει είναι να σκεφτούν τα έσοδα που θα χάσουν και οτι ανοίγουν ακόμα ενα μέτωπο.

Μονο και μονο απο το πως ανοιξε ο διαλογος καταλαβαινεις ποιος θα ειναι τελικα ο νικητης. Καναν αυτοι τοσο μεγαλο ανοιγμα για να ειμαστε ευχαριστημενοι αν μας κοψουν τα μισα απο αυτα. Μεγαλο λαθος δικο μας που πηγαμε στο διαλογο με την ουρα στα σκελια αντι με παρατεταμενο στηθος. Η εξελιξη μεχρι στιγμης αναμενομενη και απο τους μεν και απο τους δε.

Last edited:
Mιλαμε για μεγαλους τζιρους σε ΦΠΑ. Επισης μη ξεχνατε, φωναζουν και τσιριζουν, αλλα το πρασινο ταμειο απο το οποιο ροκανιζουν, εμεις το αιμοδοτουμε κυριως, γιατι τα προστιμα που πανε σ'αυτο σπανιως εισπρατονται τοσο αμεσα

Οχι για αυτο αλλα ξερω σιγουρα οτι ψαχνουν πολιτοφυλακεσ.κατι παιζει εδω.θα εχουμε πολυ κακα ξεμπερδεματα και με το μεταναστευτικο.
Αυτό πιστεύω κι εγώ.τα πραγματα δεν είναι καθόλου καλα

Status
Not open for further replies.
Back