Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα εξαφανιστουν, και μετα θα βγει μια μελετη που για την εξαφανιση θα φταιει το κυνηγι, και μια ΜΚΟ για την προστασια του αγριογουρουνου.

Θα εξαφανιστουν, και μετα θα βγει μια μελετη που για την εξαφανιση θα φταιει το κυνηγι, και μια ΜΚΟ για την προστασια του αγριογουρουνου.

Έτσι ακριβώς. Βλέπω πως έχουμε μπει για τα καλά στη λογική τους... .sarcastic.

Διατύπωση σχετικών προτάσεων και ιεράρχηση τους με βάση τα κενά γνώσης που υπάρχουν όσο και τον χρονικό ορίζοντα για την ευρεία δημόσια διαβούλευση (πιθανών προτεινόμενων αλλαγών).αυτο μου αρέσει πολύ...και η ρυθμιστηκη ποτε θα βγει.hair.

Last edited by a moderator:
Ετσι και αλλιως ο Τσακαλωτος θα αποφασισει στο τελος .sarcastic.

Απο το στομα σου και στου θεου το αυτι. Mε καθαρα οικονομικα κριτηρια, η αποφαση θα ηταν περισσοτερο κυνηγι. Μεγαλυτερα ορια καρπωσης εκει που δεν κινδυνευει ο πληθυσμος θηραματων, κυνηγι επιβλαβων ολο το χρονο, σκοπευτηρια σε ολη την Ελλαδα για να ξελαμπικαρει ο κοσμος απο τα μνημονια, εσωτερικες κυνηγετικες εκδρομες για να κινηθει ο εσωτερικος τουρισμος, backintegration με βαριες βιομηχανιες παραγωγης πυριτιδων και σκαγιων, καλυτερη διαχειριση κυνηγετικου πλουτου με συνεισφορα οικολογων για να κινηθουν και αυτοι, αειθαλες κυνηγι σε στιλ αλα αμερικα, με ολα τα πιτσιρικια, τις γκομενες, τους παπουδες και τις γιαγιαδες να παιρνουν τα βουνα και τα λαγγαδια με τα οπλα τους.

Ας βαλει ο Τσακαλωτος οικονομολογο να του μετρησει το οικονομικο ωφελος απο τα μερικα πραγματα που απαριθμισα (υπαρχουν πολυ περισσοτερα) πιο πανω και θα βλεπες που θα εβαζε την αποψη των οικωλογων.

Καλα ολα τα μελη Δασολογοι/Περιβαλοντολογοι. Το κοιταζουν το θεμα πολυ μονοπλευρα.
Ρήγας Τσιακίρης, Υποψ. Βουλευτής ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στα Ιωάννινα

7ioantsiakiris.jpg

Γεννήθηκα το 1969 στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Θεσσαλονίκη στην σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία στον τομέα της Οικολογίας. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα διατριβής την διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.

Τα τελευταία 20 έτη είμαι ενεργό μέλος πολλών Μ.Κ.Ο. όπως της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετέχω εθελοντικές σε δεκάδες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα. Έχω εργαστεί σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταγραφή, θεσμοθέτηση, προστασία, διατήρηση, διαχείριση, αποκατάσταση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας και των άλλων βαλκανικών χωρών ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ΜΚΟ και στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Σήμερα εργάζομαι ως μόνιμος δασολόγος στο Δασαρχείο Κόνιτσας. Είμαι παντρεμένος, πατέρας 2 παιδιών. Αυτο φιλοι μου ειναι το βιογραφικο του δευτερου μελους της επιτροπης.
Τα σχολια δικα σας.

Θα ήθελα να μαθω με τη επιστημονικα στοιχεία θα προτινουν αλλαγεσ με αυτα τησ κ.σ.ε η αυτα που δεν κατεθεσαν αυτη.θα δεχτεί η κ.σ.ε. το αποτελεσματα αυτου του τσιρκου.ενω έχει φύγει απο τον διαλογο.εδω ζουμε το θέατρο του παραλογου.τη μερεσ δοξασ περνάμε...παντο ο μαρκοπουλοσ λεει οτι ολλα θα πανε καλα

Ρήγας Τσιακίρης, Υποψ. Βουλευτής ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στα Ιωάννινα

7ioantsiakiris.jpg

Γεννήθηκα το 1969 στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην Θεσσαλονίκη στην σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία στον τομέα της Οικολογίας. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα διατριβής την διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.

Τα τελευταία 20 έτη είμαι ενεργό μέλος πολλών Μ.Κ.Ο. όπως της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετέχω εθελοντικές σε δεκάδες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα. Έχω εργαστεί σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταγραφή, θεσμοθέτηση, προστασία, διατήρηση, διαχείριση, αποκατάσταση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας και των άλλων βαλκανικών χωρών ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ΜΚΟ και στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.

Σήμερα εργάζομαι ως μόνιμος δασολόγος στο Δασαρχείο Κόνιτσας. Είμαι παντρεμένος, πατέρας 2 παιδιών. Αυτο φιλοι μου ειναι το βιογραφικο του δευτερου μελους της επιτροπης.
Τα σχολια δικα σας.

Aξιοτιμε κε Τσακιρη

Καταρχην τα θερμα μου συγχατηρια για την παρουσιαση σας στο φορουμ μας στο επιμαχο και πολυσυζητημενο θεμα σχετικα με το κυνηγι. Επειδη αναφερθηκατε επωνυμα και πηρατε θεση σε μια απαντηση που παρεθεσα με το ψευδωνυμο μου σχετικα με την επιτροπη που συστηθηκε για να αξιολογησει τις συζητησεις (?) του εθνικου διαλογου για το κυνηγι, θα ηθελα και εγω να σας απαντησω και επωνυμα αυτη τη φορα.

Ονομαζομα Παυλος Κουρουπης, χημικος στο επαγγελμα, διδακτωρας οργανικης χημειας του Πανεπιστημιου της Zυριχης, γεννημενος και μεγαλωμενος στην Κερκυρα και πλεον μονιμος κατοικος Ελβετιας. Μελλος τοπικων ορνιθολογικων οργανωσεων και περηφανος κυνηγος. Σε ολα τα χρονια που ζω στο εξωτερικο δεν υπηρχε χρονια που να μην ανανεωσα την αδεια μου στην Ελλαδα, εστω και αν το κυνηγι μου περιοριζοταν σε μερικες μερες το χρονο. Το κυνηγι το θεωρω κατι ιερο, μια κληρονομια που πηρα απο τους προγονους μου και νοιωθω την ιδια υποχρεωση να το μεταβιβασω στις επομενες γεννιες, σεβομενος παντα τους γραπτους και αγραφους κανονες, αφου κανενας δεν ενδοιαφερθηκε στην Ελλαδα σε αντιθεση με τα αλλα κρατη να θεσπισει κυνηγετικους νομους.

Η προστασια της χλωριδας και της πανιδας ειναι ο απωτερος σκοπος και ηθικη δεσμευση ολων μας για να διασφαλισουμε αυτη τη κληρονομια στις επομενες γεννιες τοσο στους κυνηγους οσο στους ψαραδες, τους φυσιολατρες, τους ορειβατες και τοσους αλλους που σαν και εμας που βιωνουν πραγματικα τη φυση.

Περιμενα τον εθνικο διαλογο για το κυνηγι να αποτελεσει την πλατφορμα για μια σωστη διαχειριση της κοινης μας κληρονομιας, αναγνωριζοντας και σεβομενος τις πραγματικες αναγκες και εστιαζοντας στα σημεια που χρειαζεται βελτιωση. Πχ νομικο πλαισιο για κυνηγι , κυνηγετικη διαχειριση, στενη συνεργασια κυνηγετικων και οικολογικων οργανωσεων, καταπολεμηση της αλογιστης μολυνσης των υδροβιοτοπων μεσω λυματων, καταπολεμηση παρανομης υλοτομιας, πυρκαγιας, παρανομης δομησης, παρανομης ρεζερβοποιησης, ενισχυση της βιοποικιολιοτητας, στενοτερη συνεργασια με αγροτικους συνδεσμους για αποφυγη μονοκαλλιεργειας, με κτηνοτροφους για προστασια απο σαρκοβορα, αυστηρο ελεγχο φυτοφαρμακων κλπ

Ισως τα περισσοτερα θεματα που ανεφερα παραπανω, να μην διαφερουν πολυ απο τις δικες σας ιδεες. Αυτο ομως δυστυχως που ζησαμε και ακομη ζουμε εμεις σαν κυνηγοι ηταν μια μονοπλευρη παρουσιαση των πραγματων απο πολλους συναδελφους σας χαρακτηριζοντας τη δραστηριοτητα μας τουλαχιστον χυδαια και μας γενικα σαν κουρσαρους τους φυσης, πραγμα που θεωρουμε υψιστη προσβολη για ολη την κυνηγετικη οικογενεια με τις απειρες ενεργειες μας ατομικα και συλλογικα τοσα πολλα χρονια, επενδυοντας μαλιστα το δικο μας υστερημα για την προστασια της φυσης.

Η σημερινη μου τοποθετηση σχετικα με την επιτροπη αξιολογησης που σεις συμμετεχετε δεν αποσκοπουσε με τιποτα στη προσβολη των ικανοτητων σας. Μιλησα γενικα οτι για ενα τετοιο ειδικο θεμα, αν πραγματι ο δημιουργος αυτης της επιτροπης θα ηθελε μια πιο σφαιρικη αποψη με θεμα το κυνηγι, θα ειχε προσκαλεσει εκτος απο επιστημονες σαν και εσας και βιολογους/ορνιθολογους, νομικους, αγροτικους συνεταιρισμους, ψαραδες σε λιμνες και ποταμια, οικονομολογους, βιομηχανους και βιοτεχνες σχετικους με το θεμα και γιατι οχι και κυνηγους. Χωρις βεβαια αυτο το θεμα να σας ακουμπα καθοτι δεν εισαστε εσεις ο υπευθυνος για τον καταρτισμο αυτης της επιτροπης.

Εδω που ζω, εχω καθημερινες συζητησεις με ορνιθολογους και οι τασεις πληθυσμων των ειδων αποτελει καθημερινη μου απασχοληση. Με τους ιδιους ανθρωπους συζητω τοσο τις μεγαλες μειωσεις οσο και τις μεγαλες αυξησεις ορισμενων ειδων. Ολοι τους ειναι καταφατικοι οτι οσο λιγοτερο κυνηγετικη διαχειριση υπαρχει τοσο πιο πολυ θα ανοιξει η ψαλιδα στο μελλον. Σε μερη που το κυνηγι απαγορευται οπως πχ Κινα και Ινδια που ταξιδευω συχνα, τα κορακοειδη τρωνε ηδη και ανθρωπους τραυματισμενους. Για αλλα ειδη δεν συζηταμε καν. Ο νομος του ισχυρου στη φυση ειναι αμειλικτος.

Ευχομαι στο μελλον να μπορεσω με πραγματικους οικολογους και στην Ελλαδα να εχω το ιδιο επιπεδο συζητησεων. Και αυτο για το κοινο οφελος. Αν θελετε μπορειτε να εκφρασετε τις αποψεις σας εδω μεσα, το επιπεδο του φορουμ ειναι κοσμιο με ατομα μορφωμενα με επιχειρηματα. Αν δεν θελετε δημοσια μπορειτε να μου στειλετε προσωπικο μηνυμα.

Σας ευχομαι καλη επιτυχια για την επιστημονικη σας διατριβη

Φιλικα
Παυλος Κουρουπης

Στημένη, προσχηματική και άνευ λόγου η διαδικασία του Εθνικου Διαλόγου
http://www.ihunt.gr/content/stimeni-proshimatiki-kai-aney-logoy-i-diadikasia-toy-ethnikoy-dialogoy

Aρι αυτος που εφτειαξε την επιτροπη αξιολογησης απλα θελει να ριξει σταχτη στα ματια ολων μας. 7 Δασολογοι/Περιβαντολογοι μεσα. Αν ειναι δυνατον.
Επιπλεον περιμενει απο την επιτροπη αξιολογησης να ακουσει αυτα που τον συμφερουν. Στημενο παιγνιδι ειναι αυτο και καταπατηση καθε δημοκρατικης αρχης.

Status
Not open for further replies.
Back