Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η μετακίνηση για κυνήγι λογικά επιτρέπεται στο ΦΕΚ το προηγουμενο έλεγε ότι απαγορεύεται μέχρι 1φεβρουαριου 6ωρα το πρωι . Στον νέο ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενα κάτι για το κυνήγι άρα επιτρέπει την μετακίνηση. Ουτε ο χαρδαλιας ανέφερε ότι απαγορεύεται.
Ρε παιδια αυτα που τα διαβασατε? κανενα φεκ δε λεει τι απαγορευεται...λενε μονο τι επιτρέπεται και δια της ατοπου απαγωγης, ολα τα υπολοιπα απαγορεύονται...
Αυτο με το νεο φεκ που δε λεει ενω το παλιο ελεγε, το αναπαραγουν και στο φβ για το ψαρεμα και ειλικρινα δε καταλαβαινω πως ξεκινα!!!

Οι συγκεντρώσεις στην Αθηνα ηταν πολλα υποσχομενες, και οπως ειδατε δεν εγινε καμια επιχειρηση να βεβαιωσουν προστιμα η οτι αλλο φοβαται ο καθενας και δε ορθωνει αναστημα..

Προσωπικη αποψη: οποιος δεν εμφανιστηκε, αν δεν ηταν για κυνηγι εκεινη την ωρα, δεν εχει αλλη δικαιολογια (φυσικα προσωπικα κολλήματα οπως οικογενειακες υποχρεωσεις κτλ εννοειται οτι ειναι υπεράνω)...

Ρε παιδια αυτα που τα διαβασατε? κανενα φεκ δε λεει τι απαγορευεται...λενε μονο τι επιτρέπεται και δια της ατοπου απαγωγης, ολα τα υπολοιπα απαγορεύονται...
Αυτο με το νεο φεκ που δε λεει ενω το παλιο ελεγε, το αναπαραγουν και στο φβ για το ψαρεμα και ειλικρινα δε καταλαβαινω πως ξεκινα!!!

Οι συγκεντρώσεις στην Αθηνα ηταν πολλα υποσχομενες, και οπως ειδατε δεν εγινε καμια επιχειρηση να βεβαιωσουν προστιμα η οτι αλλο φοβαται ο καθενας και δε ορθωνει αναστημα..

Προσωπικη αποψη: οποιος δεν εμφανιστηκε, αν δεν ηταν για κυνηγι εκεινη την ωρα, δεν εχει αλλη δικαιολογια (φυσικα προσωπικα κολλήματα οπως οικογενειακες υποχρεωσεις κτλ εννοειται οτι ειναι υπεράνω)...
Τα προηγουμενα ΦΕΚ έλεγαν για απαγόρευση μετακίνησης κυνηγίου. Όταν σου βάλει προστιμο ο αστυνομικός για παρανομη μετακίνηση κυνηγίου συμφωνα με ποιο ΦΕΚ θα σου βάλει προστιμο .? Επίσης ουτε κολύμβηση αναφέρει αλλά επιτρέπεται

Οι μηχανοβιοι- ες αυτοί- ες δεν φτύνουν την κοινωνία και την κοροϊδεύουν στα μούτρα τους όλοι αυτοί οι περιπατητες δεν φτύνουν όλους εμάς και μας λένε σας γράφουμε κανονικά αλλά ξέρει που βγήκε να μιλήσει ο μπουμπουκος στο κανάλι τούς.

Στέφανε πάντως εδώ λένε έγινε μία συγκέντρωση αλλά δεν πήρε χαμπάρι κάνεις όσους ρώτησα δεν ήξεραν τπτ μήπως έγινε γ μεταξύ μας λέω εγώ τώρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Στέφανε πάντως εδώ λένε έγινε μία συγκέντρωση αλλά δεν πήρε χαμπάρι κάνεις όσους ρώτησα δεν ήξεραν τπτ μήπως έγινε γ μεταξύ μας λέω εγώ τώρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
Για Ευβοια εγω ουτε ειδα ουτε άκουσα συγκέντρωση...
Κακα τα ψέματα μονο μεσω φβ μπορει να γινει μαζικη κινητοποίηση, και εγω για Χαλκιδα και γενικα Ευβοια, δεν ειδα τιποτα στις ομαδες του φβ...

Τα προηγουμενα ΦΕΚ έλεγαν για απαγόρευση μετακίνησης κυνηγίου.
Επειδή εγω δεν το εχω δει, αν μπορεις στειλτο...
Σου εξήγησα την λογικη, και βασει της λογικης αυτης σου κοβουν το προστιμο...
Πουθενα δεν γράφτηκε ποτε ότι απαγόρευεται συγκεκριμένα η ταδε μετακινηση...Ακομα και για τις συγκεντρώσεις σου λενε μεχρι ποσους επιτρέπεται, οχι οτι απαγόρευεται πανω απο 100 πχ....Δεν ξερω τι αλλο παραδειγμα να φερω για να στο εξηγησω

Για Ευβοια εγω ουτε ειδα ουτε άκουσα συγκέντρωση...
Κακα τα ψέματα μονο μεσω φβ μπορει να γινει μαζικη κινητοποίηση, και εγω για Χαλκιδα και γενικα Ευβοια, δεν ειδα τιποτα στις ομαδες του φβ...
Τί να πω και εγώ κάπου πήρε το μάτι μου μια φωτογραφία με λογότυπο evima κάτι τέτοιο.

ΦΕΚ ΜΕΚ και γαμω το οικωλογικο τους συνονθύλευμα. Για φέτος έχουμε τελειώσει και δυστυχώς θα έχουμε και συνέχεια. Όσο για τους γουρουναδες που λέτε η συντριπτική τους πλειοψηφία θα πάει γιατί παίζει χρήμα σε αυτό το κυνηγι. Και μην μου πείτε ότι πάνε για το κρέας. Εγώ ξέρω ομάδα που πέρισυ είχαν βαρέσει πάνω από 60. Σε μια μέρα μόνο είχαν πάρει 9. Τα έφαγαν όλα αυτα? Δεν νομιζω. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλο μας.Όσο για το αν είναι γκαστρωμενα τα γουρούνια , στη Βόρεια Εύβοια στις γιορτές είχαν βαρέσει 6 γουρούνες και οι 6 ήταν γκαστρωμενες.

Παιδιά τις καρακάξες, τις κουρουνες, τις αλεπούδες τις τρώτε;
Το αγριογούρουνο τυγχάνει να είναι και βρώσιμο είδος, εκτός από επιβλαβές (πλέον).
Καλό θα ήταν να μπει στα επιβλαβή, ως χαρακτηρισμός, αφού έτσι αντιμετωπίζεται πρακτικά από το κράτος.
Επίσης ασχέτως του πως χαρακτηρίζεται στη ρυθμιστική ένα είδος, οφείλουμε να σεβόμαστε την αναπαραγωγική περίοδο.
Αν τώρα απ' την άλλη το κρέας του έγινε εμπόριο, ας το πατάξει το κράτος (καλά μη γελάτε, σας ακούω! )
Αλλά αφού πρέπει να μειωθούν δραστικά για το καλό της φύσης πρώτιστα και το δικό μας δευτερευόντως, αφού οι νόμοι επιτρέπουν τη χωρίς περιορισμό αριθμητικά θήρα, ας γίνεται με προβλεπόμενο τρόπο η θήρα του σε όσους αριθμούς μπορεί να χτυπήσει μια ομάδα.
9 σε μια μέρα; Ας είναι.
15; Ας είναι!
Άμα πάω και σκοτώσω 50 καρακάξες, που δε θα τις φάω κιόλας, είμαι ανήθικος ή κακούργος;
Το ατόπημα είναι η ασέβεια ως προς την αναπαραγωγική περίοδο. Κι απ' τη δικιά μου οπτική, όχι τόσο ως ευθεία ασέβεια προς αυτό το μπασταρδεμενο είδος που γεννοβολα σα κουνέλι, όσο για το μήνυμα που περνιέται ότι δεν υπάρχει αναπαραγωγική περίοδος που πολλοί αφελείς ή επιτήδειοι θα μεταφράσουν, όπως επίσης ότι την ίδια περίοδο δε θα προστατεύονται αποτελεσματικά τα υπόλοιπα είδη, ενδημικά ή μη και θα είναι στο έλεος του καθενός κατσαπλιά που θα το παίζει γουρουνοκυνηγος.

ΦΕΚ ΜΕΚ και γαμω το οικωλογικο τους συνονθύλευμα. Για φέτος έχουμε τελειώσει και δυστυχώς θα έχουμε και συνέχεια. Όσο για τους γουρουναδες που λέτε η συντριπτική τους πλειοψηφία θα πάει γιατί παίζει χρήμα σε αυτό το κυνηγι. Και μην μου πείτε ότι πάνε για το κρέας. Εγώ ξέρω ομάδα που πέρισυ είχαν βαρέσει πάνω από 60. Σε μια μέρα μόνο είχαν πάρει 9. Τα έφαγαν όλα αυτα? Δεν νομιζω. Πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλο μας.Όσο για το αν είναι γκαστρωμενα τα γουρούνια , στη Βόρεια Εύβοια στις γιορτές είχαν βαρέσει 6 γουρούνες και οι 6 ήταν γκαστρωμενες.
Φιλε η ομαδα στην οποια ξεκινησα φετος οφειλω να σου πω οτι εκανε πολλα περισσότερα, χωρις να πουλαμε σαν ομαδα τίποτα...
Αν ο καθενας μονος του αποφάσισε να διαθεσει στο χασαπη της γειτονιάς του, δεν βλεπω τον λογο να ειναι κατακριτεα αυτη η πραξη...
Παρεπιπτόντως η ομαδα στην οποια αναφερομαι ειναι επισης στην Β.Ευβοια, οποτε αν θες σε προσωπικο μήνυμα περισσοτερες διευκρινίσεις μου λες...
Σχετικα με τις γκαστρωμενες γουρουνες, οι περιοδοι θηρευσης ειναι συγκεκριμένες με συγκεκριμένη λογικη, τα γουρουνια μπορει να καβαλιουντε ολο τον χρονο, αλλα εχουν τεθει καποιες περιοδοι "θηρευτικης ανάπαυσης" για την μειωση της πιεσης...
Το να βρεθει γουρουνα τα Χριστούγεννα γκαστρωμενη προφανως γινεται, αλλα αυτο δε σημαινει οτι οκ ας τα βαραμε ολο τον χρονο...
Επισης προφανως δε θα τους κανουμε τεστ εγκυμοσύνης, και δε θα το φιλοσοφησω αν ειναι γκαστρωμενο οταν ερχεται απανω μου!

Επισης το χρημα που παιζει σε αυτο το κυνηγι, επετρεψε μου να σου πω οτι ειναι σε εξοδα και όχι σε εσοδα οπως εννοεις!
Δηλαδή δεν υπάρχουν ομάδες που πάνε μόνο για να πουλάνε κρεας? Γιατί εγώ αλλά μαθαίνω και ακουω. Ειδικά από τότε που γέμισε ο τόπος εδω. Το θέμα της αναπαραγωγικής περιόδου είναι λυμένο. 20/1 σταματάει το κυνηγι του αγριοχοιρου . Το αν υπάρχουν γκαστρωμενα μερικά πιο πριν είναι εξαίρεση στον κανονα και φυσικά βαράς χωρίς να τους κάνεις τεστ!!!

Το θέμα της αναπαραγωγικής περιόδου είναι λυμένο. 20/1 σταματάει το κυνηγι του αγριοχοιρου
Εδω και μια βδομάδα δεν ειναι λυμενο...

Δηλαδή δεν υπάρχουν ομάδες που πάνε μόνο για να πουλάνε κρεας?
Υπάρχουν σαφως περιπτωσεις που πουλανε κρεας, αλλα δε καταλαβα γιατι ειναι κακο αυτο? Δλδ αμα πας για φασσες, παρεις 20-30 και ερθω εγω και σου πω παρε ενα 100€ και φερε 10, εισαι κακος?

Κυνηγαμε ενα ειδος βασει κανονισμων που μας εχουν θεσει και απο κει και περα οτι γουσταρεις κάνεις, ουτε ασέβεια στο θηραμα ειναι να το πουλήσεις ουτε τιποτα..

Τι 60 ; εγω ξερω τρεις ομαδες που παιζουν καθε χρονο 110-130

Η μετακίνηση για κυνήγι λογικά επιτρέπεται στο ΦΕΚ το προηγουμενο έλεγε ότι απαγορεύεται μέχρι 1φεβρουαριου 6ωρα το πρωι . Στον νέο ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενα κάτι για το κυνήγι άρα επιτρέπει την μετακίνηση. Ουτε ο χαρδαλιας ανέφερε ότι απαγορεύεται.
Όπως ακριβώς το γράφεις.
Οι α(χ)ρηστοι μπερδεύτηκαν και αυτήν την φορά είναι προς όφελος μας.
Δεν το είδα αλλά θα κατεβάσω και τα δύο φεκ για να το δω και να τα έχω μαζί μου.
Δεν ξέρεις καμιά φορά.

Η απαγορευση της αγοραπωλησιας θηραματων ειναι ενα μετρο πολλων δεκαετιων πισω , που ειχε τους λογους του γιατι η πλειοψηφια του πληθυσμου ζουσε στην επαρχια και ηταν μεσα στη φτωχεια. Δεν ζηταμε αναιρεση γιατι φοβομαστε μην κατηγορηθουμε για κρεατεποροι. Εγω θα ηθελα ομως στα κρεοπωλεια της χωρας να κρεμονται φασσες, περδικες λαγοι κλπ , θα υπηρχαμε σαν εικονα στην καθημερινοτητα του αστου πολιτη, θα ημασταν μερος της καθημερινης διαδικασιας στην διατροφικη αλυσιδα της κοινωνιας. Τις δεκαετιες 90 και 2000 ειχε φτασει η τιμη του αγριογουρουνου 20 και 25 ευρω και οι ταβερνες αγοραζαν ενα μια φορα το χρονο απο εκτροφιο για να εχουν τιμολογιο και με αυτο δικαιολογουσαν ολο το χρονο το οτι ειχαν και σερβιραν. Το ιδιο κανουν και σημερα αλλα οι τιμες εχουν πιασει πατω , ουτε 5 ευρω το κιλο.
Ο κουμπαρος μου με ενα μισθο ΔΥ τον μοναδικο στην οικογενεια , σπουδασε ενα παιδι σε αλλη πολη και ενα εξωτερικο με τα γουρουνια και . . . . μαντεψτε , αντι να μειωθουν κοντευουν να μας φανε . Ας αφησουμε τις ηθικολογιες.
Ετσι το πηγιναν και στην αμερικη και αναγκαστηκαν να το αφησουν ελευθερο ολο το χρονο , με οτι οπλο θες( πιστολι, ραβωτο, παγιδες , τοξο , μαχαιρι κλπ) αρκει να ειναι περιοδος του οπλου για το κυνηγιν πχ δυο μηνες για τα riffles kai na μην μπεις σε ιδιοκτησια αλλου
Ποιός ελέγχει την κάρπωση, και πώς γίνεται αυτός ο έλεγχος;
δεν υπαρχει ετησιο οριο

Last edited:
Ποιός ελέγχει την κάρπωση, και πώς γίνεται αυτός ο έλεγχος;
Τι να ελεγξει ρε φιλε? 10 ανα εξοδο επιτρεπονται...
Ο θηροφυλακας αμα σε πιασει με 11 σε γραφει...
Ότι ισχύει με ολα τα ειδη δλδ... γιατί μπερδευομαστε?

Όπως ακριβώς το γράφεις.
Οι α(χ)ρηστοι μπερδεύτηκαν και αυτήν την φορά είναι προς όφελος μας.
Δεν το είδα αλλά θα κατεβάσω και τα δύο φεκ για να το δω και να τα έχω μαζί μου.
Δεν ξέρεις καμιά φορά.
Το μονο που πιστευω οτι μπορεί να εννοειτε, ειναι ότι είχαν γράψει πως στην περίπτωση παραβιασης των ορων μετακινησης για θηρα αγριοχοιρου στους νομους Ξανθης κτλ κτλ, σου αφαιρείται η αδεια...
Πιθανοτατα αυτο το έβγαλαν γιατι δεν θεσμοθετουταν να γινει απο τα ελεγκτικά οργανα, στα οποια δεν είναι το δασαρχειο....Αυτο που εχω ξαναγραψει δηλαδη...

Status
Not open for further replies.
Back