Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το μονο που πιστευω οτι μπορεί να εννοειτε, ειναι ότι είχαν γράψει πως στην περίπτωση παραβιασης των ορων μετακινησης για θηρα αγριοχοιρου στους νομους Ξανθης κτλ κτλ, σου αφαιρείται η αδεια...
Πιθανοτατα αυτο το έβγαλαν γιατι δεν θεσμοθετουταν να γινει απο τα ελεγκτικά οργανα, στα οποια δεν είναι το δασαρχειο....Αυτο που εχω ξαναγραψει δηλαδη...
Θα το δω.
Αν όμως πριν αναφέρονταν η απαγόρευση και τώρα δεν αναφέρεται τότε αυτόματος παύει.
Θα το δω όμως για να είμαι σίγουρος.
Αν και δεν έχει μπλόκα εδώ απ' όσο βλέπω και η μετακίνηση μπορεί να γίνει πιο εύκολα.
Για τους θηροφυλακες και το δασαρχείο τα έχουμε ξαναπεί.
Γενικά πάντως όσο νόμιμος και ηθικός ειναι ο ποδηλάτης που πάει από Θεσσαλονίκη στην Ρεντινα για ποδηλαταδα ή ο σερφιστας στην Βολβη για σερφ(αποσταση και τα δύο περί τα 80-90χλμ),
τόσο νόμιμος είμαι και εγώ που πάω μια βόλτα και μάλιστα πιο κοντά σε χλμ.

όσο νόμιμος και ηθικός ειναι ο ποδηλάτης που πάει από Θεσσαλονίκη στην Ρεντινα για ποδηλαταδα ή ο σερφιστας στην Βολβη για σερφ(αποσταση και τα δύο περί τα 80-90χλμ),
τόσο νόμιμος είμαι και εγώ που πάω μια βόλτα και μάλιστα πιο κοντά σε χλμ.
Το ηθικός αστο δεν χρειάζεται...
Σχετικα με το νομιμος, ναι τοσο νομιμος εισαι και συ και αυτος...

Φιλε η ομαδα στην οποια ξεκινησα φετος οφειλω να σου πω οτι εκανε πολλα περισσότερα, χωρις να πουλαμε σαν ομαδα τίποτα...
Αν ο καθενας μονος του αποφάσισε να διαθεσει στο χασαπη της γειτονιάς του, δεν βλεπω τον λογο να ειναι κατακριτεα αυτη η πραξη...
Παρεπιπτόντως η ομαδα στην οποια αναφερομαι ειναι επισης στην Β.Ευβοια, οποτε αν θες σε προσωπικο μήνυμα περισσοτερες διευκρινίσεις μου λες...
Σχετικα με τις γκαστρωμενες γουρουνες, οι περιοδοι θηρευσης ειναι συγκεκριμένες με συγκεκριμένη λογικη, τα γουρουνια μπορει να καβαλιουντε ολο τον χρονο, αλλα εχουν τεθει καποιες περιοδοι "θηρευτικης ανάπαυσης" για την μειωση της πιεσης...
Το να βρεθει γουρουνα τα Χριστούγεννα γκαστρωμενη προφανως γινεται, αλλα αυτο δε σημαινει οτι οκ ας τα βαραμε ολο τον χρονο...
Επισης προφανως δε θα τους κανουμε τεστ εγκυμοσύνης, και δε θα το φιλοσοφησω αν ειναι γκαστρωμενο οταν ερχεται απανω μου!
Με κάλυψες φιλαράκι μου. Εχουμε δώσει φέτος για ραψιματα και επεμβάσεις σε σκυλιά πανω απο 6.000 ευρώ. Έχουμε χάσει 4 σκυλιά απο χτυπήματα. Σκυλιά που την αξία τους σε ευρώ λίγοι μπορουν να την φανταστούν. Ξέρετε τι έσοδα είχαμε απο την πώληση κρέατος? Μηδενικηηηηηηηη. Κλείνουμε καθε χρόνο με τριψήφιο αριθμό. Το κρέας το μοιράζονται οι φίλοι μας οι συγγενείς μας και κάποιες δωρεές που κάνουμε σε εκκλησίες και ιδρύματα. Καλό θα είναι να μην περνει η μπάλα όλους τους γουρουναδες.

Τι να ελεγξει ρε φιλε? 10 ανα εξοδο επιτρεπονται...
Ο θηροφυλακας αμα σε πιασει με 11 σε γραφει...
Ότι ισχύει με ολα τα ειδη δλδ... γιατί μπερδευομαστε?
Δεν με κατάλαβες, απλά από την στιγμή που ξέρω ότι δεν υπάρχει έλεγχος, κάνω απλά ότι γουστάρω.

Εδω και μια βδομάδα δεν ειναι λυμενο...

Υπάρχουν σαφως περιπτωσεις που πουλανε κρεας, αλλα δε καταλαβα γιατι ειναι κακο αυτο? Δλδ αμα πας για φασσες, παρεις 20-30 και ερθω εγω και σου πω παρε ενα 100€ και φερε 10, εισαι κακος?

Κυνηγαμε ενα ειδος βασει κανονισμων που μας εχουν θεσει και απο κει και περα οτι γουσταρεις κάνεις, ουτε ασέβεια στο θηραμα ειναι να το πουλήσεις ουτε τιποτα..
Στέφανε δεν σού κουνάω το δάκτυλο αλλά και με το που λες πουλω θήραμα είσαι παράνομος διότι απαγορεύεται η αγοροπωλησια και η περιφορά θηράματος.

Με το ΦΕΚ 313 τεύχος Β της 28-1-2021…καθιερώνεται κυνήγι όλον τον χρόνο, από ομάδες κυνηγών, χωρίς την συνοδεία δημοσίου οργάνου, με μια άδεια Δασαρχείου, τυπικής μορφής στην πράξη.
Θεωρητικά, χιλιάδες κυνηγοί , μέλη των συλλόγων της ΚΣΕ, θα βρίσκονται στα γνωστά κυνηγοτόπια, με όλα τα πιθανά συνεπακόλουθα, τους επόμενους μήνες της Άνοιξης και του καλοκαιριού…
Επειδή η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων ΥΠΑΤΤ και Περιβάλλοντος, φέρνει τα πάνω κάτω σε όλο το περιβάλλον και τα καθιερωμενα του κυνηγιού…
Θεωρώ απλό, εύλογο και λογικό να βγουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας μου, της ΚΟΜΑΘ, να τοποθετηθουν επί του θέματος…Και αν όχι αυτοι, η ίδια η ΚΣΕ…
Τα ανωτέρω τα μεταφέρω και με mail, σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, τόσο στην Ομοσπονδία μου, όσο και στην ΚΣΕ, κοινοποιώντας τα στον σύλλογο μου τον ΚΣΘ και σε μέσα κυνηγετικού τύπου ηλεκτρονικά και ενχαρτα καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυνηγών..
Σωτήρης Δημηροπουλος
Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας.
Κυνηγι δηλαδη χωρις να πληρωσεις αδεια μεχρι τον οριστικο τελειωμο των γουρουνιων και του κλεισιματος του κυνηγιου.

Άνθρωπος με ήθος:
Ο διευθυντής της Β’ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου είπε “Προκαλεί γέλιο η απαγόρευση του κυνηγιού στα βουνά και τα λαγκάδια. Πρόκειται για ιλαροτραγωδία.
Ναι τον είδα τον είχε τό πρωί ο Παπαδάκης.

Τώρα μόλις αναφέρθηκαν 11 με κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου ιού στην Κατερίνη τι λέμε τώρα άντε μετά να ανοίξει το κυνήγι.
Σταύρο το να μεταλλάσσεται ένας ιός....είναι λογικό και επόμενο....το ότι μας το κάνανε "έκτακτη είδηση" και "κοσμοϊστορικό γεγονός " είναι αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει!!!!

Οι μηχανοβιοι- ες αυτοί- ες δεν φτύνουν την κοινωνία και την κοροϊδεύουν στα μούτρα τους όλοι αυτοί οι περιπατητες δεν φτύνουν όλους εμάς και μας λένε σας γράφουμε κανονικά αλλά ξέρει που βγήκε να μιλήσει ο μπουμπουκος στο κανάλι τούς.
Δεν φταει το καναλι πατριδα.Ισα ισα που σε καποιες εκπομπες,το θιγουν το θεμα και θετουν τις ερωτησεις στους πολιτικους.Το θεμα ειναι,εκεινη την ωρα που παρακολουθει καποιος δικος μας,να βγει ζωντανα και να θεσει το απλα ερωτημα "Πως γινεται να κυκλοφορουν ολοι σε βουνα,καμπους,θαλασσες για ποδηλατο,πεζοπορια,μοτοκρος,κολυμπι κλπ κλπ,κανοντας ουσιαστικα καταχρηση του κωδικου 6 (γιατι για καταχρηση προκειται) και δεν μπορουν οι κυνηγοι και ψαραδες"
Απλα,λιτα και περιεκτικα....Αλλα που....

Ο σιριζα το γλητωσε το ξυλο αυτοι δεν νομιζω
Λεμε για το Συριζα, αλλά τελικα, φερθηκε αξιοπρεπεστατα στους κυνηγους.. Αυτα τα μπουμπουκια υπουλα σαν γλοιωδη που ειναι, μας απαξιωσαν εντελως..

Από βδομάδα έρχεται καινούργια μετάλλαξη του ιού των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών....
Μας βλέπω με το καινούργιο ΦΕΚ να μας κλείνουν έως το 2030....Οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν...
Μεχρει το καλοκαιρι ...θα γινει της πουτανας ....αν δεν ανηξουν μαγαζια ...

Status
Not open for further replies.
Back