Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δ.Σ. Αλεξ/πολης: Προτάθηκε η κατασκευή σκοπευτηρίου. (video)
Ο κ. Βαγγέλης Θεοδώρου, καθηγητής Φυσική Αγωγής και πρώην Δημοτικός Σϋμβουλος, εισηγήθηκε την κατασκευή σκοπευτηρίου στη Δημοτική Ενότητα Φερών, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξ/πολης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, το άθλημα της σκοποβολής είναι αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά από τη μικρή ήδη ηλικία, ώστε να μαθαίνουν τη σωστή χρήση του όπλου.

Η περιοχή των Φερών ενδείκνυται για αυτή τη δράση, καθώς υπάρχει πλήθος κυνηγών, ΤΕΑ, ανθρώπων του στρατού, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τα παιδιά σε ένα οργανωμένο σκοπευτήριο.

Ο κ. Θεοδώρου, επίσης, δήλωσε στη Δέλτα Τηλεόραση ότι πρότασή του είναι και η δημιουργία ενός μεγάλου σκοπευτηρίου, στην περιοχή της Αλεξ/πολης, 80 θέσεων και 300 μέτρων στις καραμπίνες, πράγμα που δεν υπάρχει αντίστοιχο πανελλαδικά, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, σημείωσε, πως οι κάτοικοι των Βαλκανικών Χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.) είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο συγκεκριμένο άθλημα και, έτσι, η δημιουργία ενός σκοπευτηρίου θα τους έλκυε, όταν επισκέπτονταν την περιοχή μας, αφού και οι ίδιοι το ζητάνε.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης:
http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/d-s-ale3-polhs-prota8hke-h-kataskeyh-skopeythrioy/post27350

Οταν θα στματησουν οι συλλογοι να χαλανε ασκοπα τα λεφτα των κυνηγων σε απελυεθερωσεις με "κοτοπουλα" εκτροφειου κ αποασισουν οτι ειναι πολυ σημαντικοτερο για την πανιδα να τα επενδυσουν στη διαμορφωση του φυσικου περιβαλλοντος ( φυσικοι φραχτες κτλ), την καταπολεμηση των επιβλαβων (παντα απορρουσα πως μπορει να γινεται μια απελευθερωση σε μια περιχοη χωρις πρωτα να εχουν καταπολεμηθει εκτενως οι φυσικοι αρπαγες) η σε ερευνες πιο ουσιαστικες σε σχεση με την πανιδα τοτε κατι θα εχει αρχισει να γινεται...
Οι εποχες που εβγαζαν ολοι οι παραγοντες μαζι φωτογραφιες αφηνωντας τα πουλια απο τα χερια τους να χυθουν στον καμπο εχουν περασει κ η νεα γενια κυνηγων ουτε ηλιθιοι ειναι, ουτε αγραμματοι ουτε αναισθητοι... Πεταμενα λεφτα...

παντα απορρουσα πως μπορει να γινεται μια απελευθερωση σε μια περιχοη χωρις πρωτα να εχουν καταπολεμηθει εκτενως οι φυσικοι αρπαγες) η σε ερευνες πιο ουσιαστικες σε σχεση με την πανιδα τοτε κατι θα εχει αρχισει να γινεται...
Προφανως δεν ειναι οτι το μυαλο μας ειναι πιο μπροστα απο αυτων, απλα οπως καταλαβαινεις υπαρχουν και πραγματα τα οποια ειμαστε απειροι να καταλαβουμε....buy buy.
Μην στεναχωριεσαι...

Προφανως δεν ειναι οτι το μυαλο μας ειναι πιο μπροστα απο αυτων, απλα οπως καταλαβαινεις υπαρχουν και πραγματα τα οποια ειμαστε απειροι να καταλαβουμε....buy buy.
Μην στεναχωριεσαι...
Δεν ειμαστε απειροι καθολου... Μια χαρα τα καταλαβαινουμε ολα... Απλα καποιες καρεκελες εχουν πολυ καιρο να αλλαξουν κ νομιζουν οτι οι εποχες και οι ανθρωποι ειναι ακομα ιδιοι... Δεν ειναι ετσι ομως...

Δεν ειμαστε απειροι καθολου... Μια χαρα τα καταλαβαινουμε ολα... Απλα καποιες καρεκελες εχουν πολυ καιρο να αλλαξουν κ νομιζουν οτι οι εποχες και οι ανθρωποι ειναι ακομα ιδιοι... Δεν ειναι ετσι ομως...
.well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done..well done.

Καλημέρα σε όλους,
για την κυνηγετική σεζόν να ρωτήσω αν έχουμε κανένα νέο
ή λόγω των εξελίξεων δεν κουνιέται φύλλο;

Καλημέρα σε όλους,
για την κυνηγετική σεζόν να ρωτήσω αν έχουμε κανένα νέο
ή λόγω των εξελίξεων δεν κουνιέται φύλλο;
Δεν έχω ακούσει τίποτα επίσημο.
Εγώ θέλω να δω μεγάλη μείωση στις τιμές... Αν δεν γίνει και φέτος, δεν θα γίνει ποτέ... Και οι άδειες θα πέσουν κάτω από 100.000 και καλά να πάθουν

Δεν έχω ακούσει τίποτα επίσημο.
Εγώ θέλω να δω μεγάλη μείωση στις τιμές... Αν δεν γίνει και φέτος, δεν θα γίνει ποτέ... Και οι άδειες θα πέσουν κάτω από 100.000 και καλά να πάθουν

Βασίλη συμφωνώ με την μείωση των τιμών. Και θα πρέπει να είναι όχι μια απλή μείωση αλλά μια γενναία!

Εγώ πολύ φοβάμαι μάγκες ότι εκμεταλλευόμενοι την γενική κατάσταση στην χώρα,θα περικόψουν πολλά πράγματα στο κυνήγι.
Για αυτούς είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν.
Μακάρι να βγω ψεύτης....αλλά έτσι την φαντάζομαι την δουλειά.

Αν περικόψουν το κυνήγι σε χρονική διάρκεια αλλά και ως προς τα
επιτρεπόμενα θηράματα, ίσως θα ήταν μια επιλογή να αποσύρει
η ΚΣΕ την θηροφυλακή από τον έλεγχο της υπαίθρου για τον επόμενο χρόνο και ας αναλάβει το κράτος
και ο αρμόδιος υπουργός με μόνο όπλο κατά της λαθροθηρίας την δασική υπηρεσία.
Θα μου πείς ότι θα αυξηθεί η λαθροθηρία έτσι και ίσως έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, ίσως.
Θα αναγνωριστεί όμως το μεγάλο έργο που έκανε και θα δεχτούν την βοήθειά της και την μέχρι τώρα εμπειρία της.
Εγώ δεν δέχομαι να πληρώνουμε για κάτι που δεν το δέχεται το επίσημο κράτος.

Προσωπικά πιστέυω ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές και θα παρουσιαστεί και σαν επιτυχία το ότι δεν ανέβηκαν.
Γενικά με ανθρώπους που "περιμένουν στην γωνία" το κυνήγι στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου πιστεύω οτι θα πάμε ΠΑΛΙ στην λογική του "αφού τους είναι το χόμπυ τους ας πληρώσουν για αυτό", δεν θα πεθάνουν κιόλας από ενδεχόμενη μείωση αδειών αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα τους σκοπός τους είναι να βγεί το "μικρόβιο" του κυνηγιού απο μόνο του χωρίς να χρειάζεται να το απαγορεύσουμε.

ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ 100% και κάποια βήματα που έκανε το κυβερνών κόμμα προς το κυνήγι (παρουσία στελεχών του στην έκθεση με ικανοποιητικές δηλώσεις τους) να μην αποδειχθούν απλά τηλεοπτικά.

Αυτό με την απόσυρση απο μέρους μας της θηροφυλακής, ριζοσπαστικό μεν, αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε από τον στόχο μας εμάς των κυνηγών που πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος (πράγμα που πρέπει να προβάλλεται με κάθε μέσο και κάθε στιγμή).

Η θηροφυλακη λειτουργεί με νόμο του κράτους και η ΚΣΕ δεν μπορεί να την αποσύρει.

Status
Not open for further replies.
Back