Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στην πεζοπορια που κανουν δεν συναντας κοσμο δεν πασ στο δρομο για κανενα καφε δεν θες τυροπιττά στο κολυμπη δεσ θες καφε τσιγαρα στησ ομαδες μπασκετ βολει μασκα ουτε στον παγκο δεν φορανε δεν ερχοντε σε επαφη με κοσμο σε γιαλα τους εχουν . Ας το εκαναν ολικο κλεισιμο για 15 ημερες μονο 1 εξοδο την ημερα τοτε θα βλεπαμε αποτελεσματα (τα σκυλακια χεσιμο βεραντα )

όσο τα κρούσματα δεν πέφτουν ξεχάστε το κυνήγι
Η κατάσταση στο εξής θα πηγαίνει κάπως έτσι:
  • όσο τα κρούσματα δεν πέφτουν, ξεχάστε το κυνήγι
  • τα κρούσματα δεν πέφτουν, ξεχάστε το κυνήγι
  • δεν πέφτουν ξεχάστε το κυνήγι
  • ξεχάστε το κυνήγι
  • ξεχάστε… ξεχάστε….
  • ξεχάστε

-Κανενας ανθρωπος ποτε στην ιστορια της ανθρωποτητας δεν ειχε ποτε 100% δικιο
- Ο αλγοριθμος της επιστημονικης επιτροπης για τον ιο ειναι τοσο πολυπλοκο πραγμα που και οι ιδιοι ψηφιζουν για το τι θα κανουν με βαση οσα τους βγαζει. Δυσκολο να κατανοηθει απο μη ειδικο
- Αυτος εδειξε εφαρμογη των μετρων στην πρωτη καραντινα 70%. Τα καλοκαιρινα φθινοπωρινα μετρα σχεδιαστηκαν αριστα αλλα εφαρμογη 70% ειχαν μονο στη μιση Ελλαδα.
- Αφου σε ενα μερος λοιπον ειχες πχ 30% εφαρμογη, στην τωρα καραντινα βαζεις 200% μετρα σε σχεση με την πρωτη για να πετυχεις το 70%
-Τα επιπλεον μετρα φαινονται αδικα στους ενδιαφερομενους γιατι ... δεν κατανοουν τον αλγοριθμο.
Βασικη του παραμετρος ειναι οι μετακινησεις , ετσι αν και ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ τα παιδια στα σχολεια , με το κλεισιμο ελαττωθηκαν 25% οι μετακινησεις (αυτο ηθελε ο αλγοριθμος). Μα η μανα θα παει μονη το παιδι στο σχολειο και μονη θα παει να το παρει ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ αυτο σημασια αλλα παραμετροι του αλγορυθμου που δεν τους ξερουμε , οπως πχ οτι αναγκαζεται ο ενας γονεας να μεινει σπιτι να φυλλαξει το παιδι κλπ αντι να παει για δουλεια, να πηδηξει, να παρει καφε στο χερι κλπ
- Μου κοψανε και μενα το κυνηγι, που θα πηγαινα να ριξω τις τουφεκιες μου με το φιλο μου (1 επαφη) στα Οινοφυτα, πηγαινοντας θα παιρναμε καφε τυροπιτες (+2 επαφες), θα τα ελεγα εκει με τον αλβανο τσοπανη που εχουμε γινει φιλοι (+2 επαφες) γυρνωντας θα περναμε ψωμι καφε απο το γνωστο φουρνο (+2επαφες), θα περναγαμε απο Καπανδριτι να δω τον αδερφο μου και την οικογενεια του (+2χ4=8 επαφες) κατι θα τσιμπαγαμε με τα τσιπουρακια μας κακουργα καραντινα και επιστροφη.
ΣΥΝΟΛΟ 15 επαφες αντι για 0 τωρα στον καναπε μου. Ετσι λειτουργει ο αλγοριθμος
Μα δεν κολλαει μεσα στα σχολεια και στο βουνο με τα σκυλια μου ;
Μαζι ειμαστε ολοι, και γω κοντευω να σκασω μακρυα απο το βουνο, αλλα εχω μαθει να περιοριζω τις αυταπατες μου.
Δεν εχουμε και την καλυτερη ηγεσια , αλλα δεν θα μπορουσε να κανει και πολλα . Μπορει ομως να το εκμεταλευτει και να κερδισει αλλα στην πορεια, εχουμε πολυ σοβαροτερα θεματα στο κυνηγι απο μερικες βδομαδες διακοπη, αλλα δεν θα το κανει γιατι δεν ειναι και η καλυτερη οπως ειπα.
Το ξερω οτι βρισκομαι σε κυνηγετικο site ειμαι 4-5 χρονια καθε μερα εδω μεσα και πιστευω αυτα επρεπε να ειπωθουν. Αν ειμασταν σε μπουρδελοσαιτ θα διαλεγαμε πουτανες , σοβαρη δουλεια δεν λεω αλλα εδω κανουμε σοβαροτερη
Δεν πάμε κόντρα στον αλγόριθμο ο αλγόριθμος καλά τα βγάζει
Το θέμα μας είναι αυτοί που εφαρμόζουν τον αλγόριθμο σε εμάς έχουν αφήσει άλλους εκτός αλγόριθμου και αυτοί οι άλλοι οργιάζουν είς βάρος όλων μας δεν γίνεται να μην ξέρουν τι παίζει με τις εξαιρέσεις που υποτίθεται ότι πάνε για άθληση
Η ηγεσία θα μπορούσε πρώτον να πάρει μέτρα πιο νωρίς αφού το έβλεπαν ότι έρχεται αντιθέτως πήρε όταν τα κρούσματα ήταν χιλιάδες πια
Δεύτερον να μην λέει ψέματα ότι δεν θα πάμε σε γενική απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή και ξαφνικά να ανακοινώνει πως πηγαίνουμε σε γενική απαγόρευση

δες λοιπόν την παράνοια..........
Πάντως, αυτός ο θρίαμβος του παραλόγου, μου φέρνει στο νου εποχές που μόνο έχουμε ακούσει και διαβάσει για αυτές.
Όμως, κι εμείς, τη δεκαετία του ’30, την έχουμε μπροστά μας!...

Σωστος .shake hands.
Δεν πάμε κόντρα στον αλγόριθμο ο αλγόριθμος καλά τα βγάζει
Το θέμα μας είναι αυτοί που εφαρμόζουν τον αλγόριθμο σε εμάς έχουν αφήσει άλλους εκτός αλγόριθμου και αυτοί οι άλλοι οργιάζουν είς βάρος όλων μας δεν γίνεται να μην ξέρουν τι παίζει με τις εξαιρέσεις που υποτίθεται ότι πάνε για άθληση
Η ηγεσία θα μπορούσε πρώτον να πάρει μέτρα πιο νωρίς αφού το έβλεπαν ότι έρχεται αντιθέτως πήρε όταν τα κρούσματα ήταν χιλιάδες πια
Δεύτερον να μην λέει ψέματα ότι δεν θα πάμε σε γενική απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή και ξαφνικά να ανακοινώνει πως πηγαίνουμε σε γενική απαγόρευση

Απλά, τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα απόβλητα της "βαριάς μας βιομηχανίας" για την οποία οι κυβερνήσεις μας τρέφουν μια υπερβολική αδυναμία. Δημιούργησαν κλίμα χαλάρωσης και ασφάλειας το καλοκαίρι για να έρθουν οι ξένοι και να μετακινηθούν οι ντόπιοι και το κράτησαν με νύχια και με δόντια μέχρι και την 28η Οκτωβρίου. Ειδικά η Θεσσαλονίκη πληρώνει τη λυπητερή του Αγίου Δημητρίου.

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό της Κυβέρνησης για την ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου μέσω καραντινας,όπως επίσης θεωρώ απαράδεκτο ότι μερικοί (συνάδελφοι) αγνοούν την απαγόρευση.Ολοι μας θέλουμε να ξεχυθουμε στα βουνά, και το έχουμε ανάγκη καθώς μας λείπει.Το να χαρακτιριζεται όμως από 10 ,20 100 άτομα ολόκληρη η κυνηγετική οικογένεια το θεωρώ απαράδεκτο. Σε πολλά σάιτ μας κατηγορούν αναφανδόν όλους τους κυνηγους
Ηλία ψάχνω να βρω τις ανακοινώσεις της ΚΣΕ για τα συγκεκριμένα άρθρα και δεν βλέπω τίποτα. Μήπως δεν ψάχνω σωστά; Ας με βοηθήσει κάποιος

View attachment 18975
Θαυμάστε τους.ειδικη παράγραφος για το κυνήγι λες και κυνηγάνε τρομοκράτες.και μετά ρωτάμε αν θα κυνηγήσουμε φέτος
Και οταν επητραπη το κυνηγι θα περιμένουν καινουργιο εγραφο οτι επητρεπεται....ορε γελια που θα πεσουν

Και οταν επητραπη το κυνηγι θα περιμένουν καινουργιο εγραφο οτι επητρεπεται....ορε γελια που θα πεσουν
Ηλία δυστυχώς ο πόλεμος πλέον εναντίον του κυνηγίου άνοιξε σε όλα τα μέτωπα.πολυ φοβάμαι ότι στην μετά covid εποχή θα δούμε δυστυχώς μεγάλες αλλαγές προς το χειρότερο.2 μέρες τώρα τα κανάλια ασχολούνται στοχευμένα όχι μόνο με τις παραβάσεις στο κυνήγι αλλά και με το θέμα όπλο.θα γίνουν αλλαγές και στην οπλοκατοχη

Σιγουρα η κριτικη ειναι αναφαιρετο δικαιωμα ολων μας, για τα παντα. Για ολους και για ολα.
Παντα μεσα απο την κριτικη βγαινουν συμπερασματα. Ολοι κανουμε λαθη, σκοπουμενα ή μη και οποιος εκτιθεται δημοσια, υποχρεωτικα δεχεται αυτην.
Το επικοδομητικο θα ειναι να επισημαινονται τα λαθη και να μην αναπαραγονται.
Στο θεμα του κυνηγιου, εχουν γινει λαθη. Απο ολες τις πλευρες. Θελω να πιστευω οτι εχουν επισημανθει, εχουν αξιολογηθει και οτι στο μελλον θα υπαρχουν ευστοχες λυσεις και λογικες διευκρινησεις για την κυνηγετικη ενασχοληση.

κουβεδιάζουν και στέρηση της άδειας κυνηγιού για τα επόμενα 3-5 χρόνια για όσους πάνε στο κυνήγι μέσα στην καραντίνα
παιδιά καταλάβετε το
αν δεν αποδώσουν τα μέτρα κυνήγι δεν έχει
ήδη φαίνεται μια μικρή κάμψη, αν γίνει μεγαλύτερη έχουμε ελπίδα

Σιγουρα η κριτικη ειναι αναφαιρετο δικαιωμα ολων μας, για τα παντα. Για ολους και για ολα.
Παντα μεσα απο την κριτικη βγαινουν συμπερασματα. Ολοι κανουμε λαθη, σκοπουμενα ή μη και οποιος εκτιθεται δημοσια, υποχρεωτικα δεχεται αυτην.
Το επικοδομητικο θα ειναι να επισημαινονται τα λαθη και να μην αναπαραγονται.
Στο θεμα του κυνηγιου, εχουν γινει λαθη. Απο ολες τις πλευρες. Θελω να πιστευω οτι εχουν επισημανθει, εχουν αξιολογηθει και οτι στο μελλον θα υπαρχουν ευστοχες λυσεις και λογικες διευκρινησεις για την κυνηγετικη ενασχοληση.
Μακάρι να έχεις δικιο

Η κατάσταση στο εξής θα πηγαίνει κάπως έτσι:
  • όσο τα κρούσματα δεν πέφτουν, ξεχάστε το κυνήγι
  • τα κρούσματα δεν πέφτουν, ξεχάστε το κυνήγι
  • δεν πέφτουν ξεχάστε το κυνήγι
  • ξεχάστε το κυνήγι
  • ξεχάστε… ξεχάστε….
  • ξεχάστε
Ακριβώς έτσι. Όλα τα άλλα... αυταπατες...

Ηλία δυστυχώς ο πόλεμος πλέον εναντίον του κυνηγίου άνοιξε σε όλα τα μέτωπα.πολυ φοβάμαι ότι στην μετά covid εποχή θα δούμε δυστυχώς μεγάλες αλλαγές προς το χειρότερο.2 μέρες τώρα τα κανάλια ασχολούνται στοχευμένα όχι μόνο με τις παραβάσεις στο κυνήγι αλλά και με το θέμα όπλο.θα γίνουν αλλαγές και στην οπλοκατοχη
τι αλλαγή δηλαδή θα γίνει στο θέμα της οπλοκατοχής?
το νομοσχέδιο πέρασε
από τον περασμένο μήνα αυτό που άλλαξε είναι ότι εκτός από βεβαίωση παθολόγου ή νευρολόγου θες και βεβαίωση ψυχιάτρου για να βγάλεις ή να ανανεώσεις άδεια οπλοφορίας

Καλημέρα σε όλους!

Λυπάμαι που θα το πώ....αλλά τόση μιζέρια....τόση επανάληψη των ιδίων και ιδίων δεν την καταλαβαίνω!

Είμαι σίγουρος....όταν θα περάσει όλο αυτό....που θα περάσει....και σύντομα μάλιστα....θα διαβάζουμε τις αράδες που έχουν γραφτεί εδώ μέσα....και θα γελάμε με την φαντασία μας!!

Κανείς δεν θέλει να μας κόψει το κυνήγι....όπως κανείς δεν θέλει να κόψει το ψάρεμα.....το skydive....το παραπέντε.....τον αερομοντελισμό....και κάθε λογής δραστηρότητα που τώρα είναι σε αναστολή!

Νομίζω ότι έχουμε μπλέξει τα πάντα...και τα έχουμε κάνει αχταρμά...βλέποντας φαντάσματα να μας κυνηγούν!

Μπλέξαμε το τρυγόνι...που το συζητά όλη η Ευρώπη.....με την άδεια αγοράς όπλου και το χαρτί ψυχιάτρου...που υπάρχει και αυτό σε όλη την Ευρώπη!

Από την μια δεν μπορούμε να λέμε ότι όλη η Ευρώπη κυνηγά.....αλλά όταν όλη η Ευρώπη θέλει 10πλάσια χαρτιά για να πάρεις μια berreta.... να φωνάζουμε ότι σε εμάς το κάνουνε για να μας κόψουν το κυνήγι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι όποιος έχει "κυνηγετικό" όπλο....δεν είναι αυτομάτως και κυνηγός! Οι περισσότεροι φόνοι με "κυνηγετικό" όπλο....δεν έχουν γίνει από κυνηγούς.....αλλά από ψυχικά ασταθή άτομα...τα οποία μπορούν να αγοράσουν ένα όπλο με τα ίδια απλά κριτήρια που αγοράζει ένα όπλο και ένας κυνηγός.

Πρόσφατο παραγείγμα η δολοφονία της 44χρόνης στην Μάνη από τον παθολογικά άρρωστο άντρα της μπροστά στα μάτια της κόρης τους!

Αντίστοιχα δε...μελανή σελίδα στο κυνήγι είναι η δολοφονία Θηροφύλακα το 2009 από λαθροθήρα στην Αμαλιάδα καθώς και η μαζική εκτέλεση των 5 κυνηγών στο Αγρίνιο το 2006! Τέλος μην ξεχνάμε και το μακελειο με τους 3 νεκρούς κυνηγούς το 2002 στην Φθιώτιδα με αφορμή τις οικονομικές διαφορές που είχαν προκύψει από την αγορά ενός κυνηγετικούς σκύλου.

Γενικά είναι μια μεγάλη κουβέντα...αλλά ούτε το κυνήγι θα κοπεί...ούτε τίποτα! Κάποια πράγματα όντως πρέπει να εξορθολογιστούν γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι οι καιροί αλλάζουν και ότι από δεν είναι ίδιο το 1969 με το 2020!

Καλή δύναμη σε όλους και αν σας στεναχώρησα είναι γιατί αγαπώ το κυνήγι....και θέλω την προστασία του....και όχι να είναι έρμαιο του κάθε ΜΜΕ!

Προσωπικά....ίσως θα νιώθω μεγάλυτερη ασφάλεια....όταν θα συναντώ κάποιον στο βουνό....να ξέρω ότι κάποια στιγμή για να πάρει το όπλο του.....τον είδε ένας ψυχιάτρος. Δεν θα ήθελα ποτέ....να με κλάψει κανείς....για ένα καρτέρι τσίχλας!

Last edited:
Τωρα να μιλησουμε και λιγο σοβαρα!!
Ο κυριακος αν το μαθατε εχει πει οτι ο ελληνας αποταμιευει λεφτα αυτη την περιοδο!!!
Θα συμφωνησω!!
Τωρα κανεις ευκολα πολλες μπιζνες, αφου το μονο που τους νοιαζει ειναι το χαρτι της μετακινησης!!
Λεφτά αποταμιεύσει ο Έλληνας επδ παίρνει παχυλούς μισθούς;;;η επδ είναι το 80% των καταστημάτων κλειστό;;;το ότι ο κόσμος αναγκάζεται να χαλάσει περισσότερα λεφτά στου σούπερ γτ πολύ απλά κάθεται περισσότερες ώρες στο σπίτι αρα τρώει κ παραπάνω βγήκε να το πει αυτό;;;

Λεφτά αποταμιεύσει ο Έλληνας επδ παίρνει παχυλούς μισθούς;;;η επδ είναι το 80% των καταστημάτων κλειστό;;;το ότι ο κόσμος αναγκάζεται να χαλάσει περισσότερα λεφτά στου σούπερ γτ πολύ απλά κάθεται περισσότερες ώρες στο σπίτι αρα τρώει κ παραπάνω βγήκε να το πει αυτό;;;
όλες οι τράπεζες έχουν ανακοινώσει αύξηση των καταθέσεων και της αποταμίευσης κατά το 2020, και ειδικά τον καιρό της καραντίνας
δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο

Εγω το μονο να πω ειναι οτι λοιπαμε για αυτο το μ@@@@@ο...που ζω.αν μπορουαα θα εφευγα χτες...οσοι εχετε παιδια παρτετα εξω να ερχονται εδω μονο για διακοπες ....το κρατος βρομαει απο παντου....κουβεντιαζο με φιλαρακια απο αλλες χωρες και μετα νομιζω οτι ζω σε τριτοκοσμική χωρα

όλες οι τράπεζες έχουν ανακοινώσει αύξηση των καταθέσεων και της αποταμίευσης κατά το 2020, και ειδικά τον καιρό της καραντίνας
δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο
Μπορεί αν κ εμένα οι ανακοινώσεις δννμ λένε κ τπτβγτ αμφιβάλλω κατά πόσο ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα ..δες πχ τους αριθμούς covid από θετικά τεστ που γίνονται..δν βγήκε ένας επιστήμονας να πει ότι υπάρχει απόκλιση στους αριθμούς καθώς κάποια τεστ λανθασμένα έχουν βγει θετικά η κάποια τεστ ενώ δν εγιναν ποτέ καταχωρήθηκαν στον εοδυ ως επιβεβαιωμένα....τεσπα στις εποχές που ζούμε πολλά λέγονται κ πολλά γίνονται μέρη βοήθεια των ΜΜΕ...

Status
Not open for further replies.
Back