Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
για οσους εχουν σκοπο να παρουν ssb 150 τωρα!!! απο τον κενταυρο να πω οτι εχει λοτ του 14 και οχι του 16 που ειχε και ειναι πριν την αλλαξουν, γεμιζεται με τις παλιες δοσολογιες και εχει πιο μεγαλη ογκομετρια απο του 16 εγω την πατησα δεν τον ρωτησα! και τωρα πρεπει να αρχισω το ψαξιμο παλι !!!

Τσίγκινα δοχεία - όταν παλιώσει το δίνεις στον @Νικολας
Η μαμά φωνάζει το δωμάτιο με τον αδερφό μου είναι γεμάτο .big smile. η κοπέλα αν δει ότι κανόνισα να παρω κανένα μου ζητάει δώρο στην αντίστοιχη τιμή .hair. και έτσι.. ότι βρω στην ζούλα .tired.

για οσους εχουν σκοπο να παρουν ssb 150 τωρα!!! απο τον κενταυρο να πω οτι εχει λοτ του 14 και οχι του 16 που ειχε και ειναι πριν την αλλαξουν, γεμιζεται με τις παλιες δοσολογιες και εχει πιο μεγαλη ογκομετρια απο του 16 εγω την πατησα δεν τον ρωτησα! και τωρα πρεπει να αρχισω το ψαξιμο παλι !!!
Δημήτρη πήρα πριν μια βδομάδα και είναι του 14, ενω μου είπε στο τηλέφωνο πως είναι πρόσφατη. Την δοκίμασα σε cx2000, 2,0x38 και 2,0χ42 με sg magnum και κλείσιμο με θερμοκολληση σε 70αρη καλυκα. Οι ταχύτητες ήταν στα 38 γραμμάρια 360, 361, 362, 364, 364 και στα 42. 362, 362. Αν και προφανώς με το κλείσιμο αυτό τα γραμμάρια είναι λίγα και η Pmax υποθέτω γύρω στα 450 με 500 bar, η ομοιομορφία στις ταχύτητες είναι μοναδική και δείχνει εξαιρετική πυρίτιδα. Εχει κάποιος μετρήσει ταχύτητες να τις γράψει για να συγκρίνουμε ;

Δημήτρη πήρα πριν μια βδομάδα και είναι του 14, ενω μου είπε στο τηλέφωνο πως είναι πρόσφατη. Την δοκίμασα σε cx2000, 2,0x38 και 2,0χ42 με sg magnum και κλείσιμο με θερμοκολληση σε 70αρη καλυκα. Οι ταχύτητες ήταν στα 38 γραμμάρια 360, 361, 362, 364, 364 και στα 42. 362, 362. Αν και προφανώς με το κλείσιμο αυτό τα γραμμάρια είναι λίγα και η Pmax υποθέτω γύρω στα 450 με 500 bar, η ομοιομορφία στις ταχύτητες είναι μοναδική και δείχνει εξαιρετική πυρίτιδα. Εχει κάποιος μετρήσει ταχύτητες να τις γράψει για να συγκρίνουμε ;
Λευτερη αυτη θελει σιγουρα το καψουλι τις μαξαμ η 688 ειχα παρει πιο παλια τετοια και δεν την ειχα βρει πουθενα !! Δεν ειχα και ταχογραφο τοτε και την αφησα στην ακρη ! Αν δεις του 16 που ειχε πριν και εχω ακομα εγω 1,5 κιλα οπτικα ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα ,εχω βαλει και μεσα στο φορουμ κατι φοτο ,αλλα και στην ογκομετρια εχουν πολυ διαφορα ,να φανταστεις με του 16 με αμορτησερ απο sg mag κλεινω 10 βολο 12/0 σε αστερι ενω με του 14 δεν κλεινει ! Ετοιμασα καποια φυσιγγια 2,05 χ 36 αν μπορεσω θα παω να τα ριξω και θα δω ,και καποια δραμια λιιιγο φορτωμενα να δω συμπεριφορα και θα τα ξαναπουμε μετα τις δοκιμες !! Αυτην παντος η μαξαμ την εδινε με το καψουλι τις 2,05χ32 ,2χ36,2,2χ42 σε ατσαλινα δεν ειχε για μολυβδινα οπως δινει τωρα

Λευτέρη Kαλημέρα!:)

Με χοντρά σκάγια υποθέτω έτσι?

Τι νούμερα?

Λευτερη νομιζω οτι εισαι χαμηλα σε δοσολογιες... γι΄αυτο εχεις χαμηλες ταχυτητες...
Εχω πολλες δοκιμες με αυτην την πυριτιδα...και σε μολυβι και σε ατσαλι... σε 12/70 και 12/76
Το καψουλι που αγαπαει ειναι το UEE της αρεσει και εχει καλυτερη αποδοση απο το 688.

Οταν ''λασκάρω'' θα ανεβασω καποιες ταχυτητες και σε μολυβι και σε ατσαλι φιλε !!!

εικόνα_Viber_2022-03-09_10-25-16-440.jpgεικόνα_Viber_2022-03-09_10-25-22-579.jpg

Λευτερη νομιζω οτι εισαι χαμηλα σε δοσολογιες... γι΄αυτο εχεις χαμηλες ταχυτητες...
Εχω πολλες δοκιμες με αυτην την πυριτιδα...και σε μολυβι και σε ατσαλι... σε 12/70 και 12/76
Το καψουλι που αγαπαει ειναι το UEE της αρεσει και εχει καλυτερη αποδοση απο το 688.

Οταν ''λασκάρω'' θα ανεβασω καποιες ταχυτητες και σε μολυβι και σε ατσαλι φιλε !!!

View attachment 44028View attachment 44029
αστο να το ψαξει Νικο η ssb του 14 ειναι παλια ειναι με αλλες δοσολογιες 1646820654710.png ειναι οπως η πανω στη φοτο αυτη ηταν μαλον πιο προοδευτικη γιατι μεχρι τα 42 γρ αφηνε ακαυτη στις δοκιμες που ειχα κανει τοτε που την ειχα παρει !

αστο να το ψαξει Νικο η ssb του 14 ειναι παλια ειναι με αλλες δοσολογιες View attachment 44036 ειναι οπως η πανω στη φοτο αυτη ηταν μαλον πιο προοδευτικη γιατι μεχρι τα 42 γρ αφηνε ακαυτη στις δοκιμες που ειχα κανει τοτε που την ειχα παρει !

ΟΚ. Το δικο μου ΛΟΤ ειναι αυτο....
Και αυτη η πυριτιδα !!

εικόνα_Viber_2022-03-09_12-53-25-773.jpgεικόνα_Viber_2022-03-09_12-53-43-955.jpg
Εμενα με την δοσολογια του κατασκευαστη....παιρνω ''μεγαλες'' ταχυτητες.... χωρις να την στριμωξω
Μητσαρα !!!

Ευχαριστώ Νίκο, Δημήτρη, η δική μου είναι του 14 ,η παλια όπως σωστά λέει ο Δημήτρης. Όλες οι maxam που έχουν το + είναι οι νέες και είναι διαφορετικές, η δική σου Νίκο ειναι η νέα ,στην περίπτωση μου φταίει το κλείσιμο που έκανα που δεν ανεβάζει Pmax, είναι πάντα 200, bar περίπου πιο χαμηλά, αλλά η πυρίτιδα έχει τόσο όγκο που ενώ αφαίρεσα το αμορτισέρ και κράτησα μόνο ποτηράκι και φούστα άφηνε μόνο 10 χιλιοστά ελεύθερο χώρο και αυτό με πολύ συμπίεση. Αλλά όπως έγραψα παρα τις πολλές ατέλειες των φυσιγγίων, με εντυπωσίασε η απόδοση της, αν όπως λένε όσοι δοκίμασαν την νέα έκδοση είναι τόσο βελτιωμένη, τότε πρόκειται για εξαιρετική πυρίτιδα. Από αυτά που γράφουν οι ειδικοί στις πυριτιδες η μόνη αληθινή εξέλιξη τα τελευταία 70 χρόνια στις πυριτιδες είναι οι εξειδικευμενες στα ατσάλινα ( οι steel), οι οποίες ενώ είναι πολύ προοδευτικές, καίγονται σχετικά εύκολα και με μικρά φορτία, η ssb+150 η καινούργια, μάλλον είναι πιο ταχυκαυστη από την παλιά, και σε δοκιμές σε ειδικό κλειστό κανονάκι εντυπωσιάζει. Δείτε στην Pmax media ( μέση μέγιστη πίεση), πόση ενέργεια περιέχει ίση ποσότητα από κάθε πυρίτιδα.

Attachments

• 20220309_131108.jpg
    20220309_131108.jpg
    446,7 KB · Προβολές: 41
  • 20220309_131118.jpg
    20220309_131118.jpg
    477,1 KB · Προβολές: 41
ΟΚ. Το δικο μου ΛΟΤ ειναι αυτο....
Και αυτη η πυριτιδα !!

View attachment 44043View attachment 44044
Εμενα με την δοσολογια του κατασκευαστη....παιρνω ''μεγαλες'' ταχυτητες.... χωρις να την στριμωξω
Μητσαρα !!!
το ξερω Νικο απο το ιδιο λοτ εχω και εγω ειχα παρει 2 κιλα αλλα επηδη μου αρεσε και ειχα καψει και το μισο κιλο ειπα να παρω αλλο 1 για να εχω !! αλλα εκανα λαθος και δεν ρωτησα τι λοτ ειχε θεωροντας οτι δεν θα ειχε τελειωσει αυτο που ειχα παρει , και μου εστηλε του 14 ,δεν θα το γυρισω πισω γιατι ειναι δικια μου μαλακια θα προσπαθησω να βρω φυσιγγια με σκαγια με αυτη και θα κρατησω την αλλη για δραμια που ηταν και ο πρωτος λογος που την πηρα

Ευχαριστώ Νίκο, Δημήτρη, η δική μου είναι του 14 ,η παλια όπως σωστά λέει ο Δημήτρης. Όλες οι maxam που έχουν το + είναι οι νέες και είναι διαφορετικές, η δική σου Νίκο ειναι η νέα ,στην περίπτωση μου φταίει το κλείσιμο που έκανα που δεν ανεβάζει Pmax, είναι πάντα 200, bar περίπου πιο χαμηλά, αλλά η πυρίτιδα έχει τόσο όγκο που ενώ αφαίρεσα το αμορτισέρ και κράτησα μόνο ποτηράκι και φούστα άφηνε μόνο 10 χιλιοστά ελεύθερο χώρο και αυτό με πολύ συμπίεση. Αλλά όπως έγραψα παρα τις πολλές ατέλειες των φυσιγγίων, με εντυπωσίασε η απόδοση της, αν όπως λένε όσοι δοκίμασαν την νέα έκδοση είναι τόσο βελτιωμένη, τότε πρόκειται για εξαιρετική πυρίτιδα. Από αυτά που γράφουν οι ειδικοί στις πυριτιδες η μόνη αληθινή εξέλιξη τα τελευταία 70 χρόνια στις πυριτιδες είναι οι εξειδικευμενες στα ατσάλινα ( οι steel), οι οποίες ενώ είναι πολύ προοδευτικές, καίγονται σχετικά εύκολα και με μικρά φορτία, η ssb+150 η καινούργια, μάλλον είναι πιο ταχυκαυστη από την παλιά, και σε δοκιμές σε ειδικό κλειστό κανονάκι εντυπωσιάζει. Δείτε στην Pmax media ( μέση μέγιστη πίεση), πόση ενέργεια περιέχει ίση ποσότητα από κάθε πυρίτιδα.
οι μονες που εχουν παραπανω απο την ς4 (484) ειναι οι sp !!!!! τυχαιο!!!;);)

Λευτερη οι δοκιμες ηταν πολυ ενθαριντικες το 2,05 χ36 νο 3 391,393,391 και σε δραμια με 0,20 λιγοτερο απο την αλλη του 16 ,την ιδια ταχ. 468,470 αυτα !! μαλον δεν φαγαμε φολα οπως ειχα φαει με την αλλη ,που μαλον ειναι ακομα πιο παλια γιατι εχει διαφορα οπτικη και απο του 14. Οι δοκιμες με 6 βαθμους και ταχυτητα στο 1,5 μετρα ,και θα μπορουσα να πω οτι ειναι και πολυ συγγεντρωτικο φυσιγγι το 3 αρι

Δημήτρη η άλλη που λες μάλλον δεν ήταν ssb 150 αλλά csb 146πιο αργή και άλλο χρώμα. Η ssb150 σύμφωνα με την εταιρεία είχε μόνο δύο εκδόσεις, την παλιά και την τωρινή. Βλέπω και τα δικά σου φυσίγγια έχουν πάρα πολύ ομοιόμορφες ταχύτητες, σημάδι ποιότητας, γιαυτό και η καλή συγκέντρωση και υποθέτω διάτρηση, είναι η νεώτερη πυρίτιδα που κυκλοφορεί και η μόνη steel εδω σε μάς ίσως μαζί και η mg2,ας ελπίσουμε να μην την χαλάσουν μόλις εδραιωθεί στην αγορά.

δεν ξερω Λευτερη μπορει να ειναι και αυτη που λες η csb παντος εχουν την ιδια ογκομετρια εχω ακομα λιγο την ειχα δοκιμασει σε κατι 10 βολα και σε 36-38 γρ σκαγια οταν δεν ειχα ταχογραφο, δεν σκοτωναν!! οταν πηρα ταχογραφο τα εριξα να δω τι γινεται τα 10 βολα 330-340 !!! και το 36 αρι γιρω στα 300 μ/δ παντα ειχα ακαυτη !!! και το εχω ξαναγραψει! τουφεκισα εναν λαγο στα 25-27 μετρα με το 36αρι και χτυπησαν τα σκαγια μαζι με τον συγγεντρωτηρα πανω του και επεσε φυσικα !! αλλα μετα τον τελειωσα με τα χερια !! οταν τον εγδαρε το φιλαρακι που παμε μαζι για κυνηγι, μου ειπε οτι το μονο που ειχε ηταν μια μεγαλη μελανια στο στηθος και ουτε μια τρυπα απο σκαι εεε! τοτε ηταν και που την παρατησα, μετα πηρα του 16 με ενθουσιασε και τωρα του 14 δειχνει πολυ καλη !! τοτε βεβαια μπορει να εφταιγε οτι ημουν και νεος στην ιδιογομωση !! αλλα!!!

Καλησπερα παλικαρια....και SOS.....

εικόνα_Viber_2022-03-13_16-34-07-836.jpg

Kαι τα δυο μισοκιλα αγοραστηκαν μαζι.....
Ανοιξα πρωτα και δουλεψα το 11070....η πυριτιδα γαζωνε....
Ανοιξα το 11067 και στα ΙΔΙΑ ΣΕΤΑΠ φλομωσα στα καταλοιπα !!!! :confused:
Οποιο παλικαρι εχει αυτο το ΛΟΤ...ας μου γραψει εαν θελει...τι συμπεριφορα εχει η πυριτιδα...η ακομα
καλυτερα ενα σεταπ που δεν του αφηνει καταλοιπα ....για να δω τι συμβαινει....δλδ εαν πηρε υγρασια
η πρεπει να τροποποιησω τα σεταπ μου....λογω ΛΟΤ !!!
Σας ευχαριστω παλικαρια !!! :)

Καλησπερα παλικαρια....και SOS.....

View attachment 44349

Kαι τα δυο μισοκιλα αγοραστηκαν μαζι.....
Ανοιξα πρωτα και δουλεψα το 11070....η πυριτιδα γαζωνε....
Ανοιξα το 11067 και στα ΙΔΙΑ ΣΕΤΑΠ φλομωσα στα καταλοιπα !!!! :confused:
Οποιο παλικαρι εχει αυτο το ΛΟΤ...ας μου γραψει εαν θελει...τι συμπεριφορα εχει η πυριτιδα...η ακομα
καλυτερα ενα σεταπ που δεν του αφηνει καταλοιπα ....για να δω τι συμβαινει....δλδ εαν πηρε υγρασια
η πρεπει να τροποποιησω τα σεταπ μου....λογω ΛΟΤ !!!
Σας ευχαριστω παλικαρια !!! :)
Ισχύει ότι τα φτιάχνουν στην ΡΟΥΜΑΝΊΑ τα Nobel sport

Status
Not open for further replies.
Back