Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Aquila x36 είναι... Έφτιαξε αυτό το φυσίγγι ο Αγγελόπουλος πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά που που υπήρχε έλλειψη σε Μβ 36 κ όσοι το έριξαν ενθουσιάστηκαν τόσο που το έβαλε σέ παραγωγή από την αυξημένη ζήτηση... Ειδικά οι φάσσαδες... Αρκετά πιο συγκεντρωτικό κ πιο γρήγορο σε αίσθηση από το προηγούμενο, εμένα μου αρέσει περισσότερο για να είμαι ειλικρινής....
Αυτό μου είπε και ο κουνιάδος που το ρίχνει σε πέρδικα φασσα και χτες χτύπησε δύο πέρδικες και μου είπε γαζώνει ποιο καλύτερο από πριν με την mb36

Υπάρχει στην ελληνική αγορά;

ΥΓ: Στην Γερμανία χρησιμοποιείται η 800x κυρίως για ιδιογόμωση 9mm (πιστόλι), για λειόκαννο χρησιμοποιείται κυρίως η Hi Skor 700x.
στην ελληνικη αγορα δεν υπαρχουν αλλες κι'αλλες θα υπαρχουν οι hiskor?? ειναι η μονη πυριτηδα που στο 12αρη γεμιζεται απο 32μεχρι 53 γρ με επησημες δοσεις, οχι απο το κεφαλι καθε ιδιογωμοτη !! ;) ;)

ΤΕCNA.....απο 12/70 - 67,4=28 -Ν9 γραμμαρια σκαγια....Μεχρι και 52 γραμμαρια σκαγια σε 12/76+
βολια και μονοβολα....
Καλυμμενος απολυτα για ολα τα κυνηγια...και για ολους τους καιρούς !!!
Πες τα Νικόλαααααα!
Με τη σιπε να δω πως θα φτιαξουν 40αρια 10βολα και μη, για να μην πω παραπανω..... καλα ενταξει ειναι και ενας κρητικος που θα φτιαξει χεχε

Για να λεμε και του στραβου το δικιο ο καθενας κυνηγαει με οτι και οσα γραμμαρια τον ικανοποιουν. Ολα ειναι εφικτα με την ιδιογομωση πιστευω.

Κραξτε με αφοβα, περιμενω.cofee.

Πες τα Νικόλαααααα!
Με τη σιπε να δω πως θα φτιαξουν 40αρια 10βολα και μη, για να μην πω παραπανω..... καλα ενταξει ειναι και ενας κρητικος που θα φτιαξει χεχε

Για να λεμε και του στραβου το δικιο ο καθενας κυνηγαει με οτι και οσα γραμμαρια τον ικανοποιουν. Ολα ειναι εφικτα με την ιδιογομωση πιστευω.

Κραξτε με αφοβα, περιμενω.cofee.
Σωστή η σκέψη σου απλά εγώ δεν κυνηγάω τριχωτό! Και μέχρι 34 γραμμάρια πού ρίχνω με υπερκαλύπτει η sipe! Τώρα κάτι αλάνια εδώ βλέπω την στεινουν κ μέχρι 36! Δεν ξέρω για βόλια αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα κυνήγια μέχρι αυτά τα γραμμάρια γίνονται άνετα!

Σωστή η σκέψη σου απλά εγώ δεν κυνηγάω τριχωτό! Και μέχρι 34 γραμμάρια πού ρίχνω με υπερκαλύπτει η sipe! Τώρα κάτι αλάνια εδώ βλέπω την στεινουν κ μέχρι 36! Δεν ξέρω για βόλια αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα κυνήγια μέχρι αυτά τα γραμμάρια γίνονται άνετα!
Ναι γιαυτο εγραψα το 2ο κειμενακι. Ειναι αναλογα και τα κυνηγια που κανει καποιος και τι τον καλυπτει.
Με την S4 παιζω ανετα στα 36 παντως, με την sipe δεν ξερω τι παιζει αλλα λογικα θα γινεται να τα φτασεις και σε αυτη.

Ερώτηση:
Αν έπρεπε να πάρετε/χρησιμοποιήετε ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ πυρίτιδα για κυνήγι παντός είδους και παντός καιρού, δηλ. κρύο/ζέστη, ξηρασία/υγρασία, φτερωτά/τριχωτά, μονόβολα/σκαγια/δράμια, ποιά θα χρησιμοποιούσατε;

Η ερώτηση μπορεί να τεθεί και αλλοιώς: αν σας έλεγαν ότι από αύριο θα παράγεται παγκοσμίως ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κυνηγετική πυρίτιδα, ποιά θα έπρεπε να είναι κατά την γνώμης σας;

Παρακαλώ απαντήσεις χωρίς "ναι μεν, αλλά", γράψτε απλά και μόνο την πυρίτιδα. Ευχαριστώ.
Οι πυρίτιδες έχουν διάφορα εύρη γομώσεων.
Αν έπρεπε να γράψω μόνο μία θα ήταν η IMR-800X
1664729079123.png

Tecna, Sipe, Granular ακούω είναι εξαιρετικές.

Last edited:
Οι πυρίτιδες έχουν διάφορα εύρη γομώσεων.
Αν έπρεπε να γράψω μόνο μία θα ήταν η IMR-800X

Tecna, Sipe, Granular ακούω είναι εξαιρετικές.

Γεμιζεις ( εννοω κλεινεις ) 28 γραμμαρια με αυτην την πυριτιδα ???
Υπαρχει η HI -SKOR 800 X που ξεκιναει απο 32 εως 40 γραμμαρια.
Η IMR-800X απο που ξεκιναει και τελειωνει φιλε???
Δεν την εχω δουλεψει γι'αυτο ρωταω .

Δεν την εχεις δει καλα Νικο απο 32 μεχρι 53 γρ παει και την εχει δοσεις και ο γκαλαντι στο σαιτ του, σε αντιθεση με την τεκνα που την ξεκιναει απο τα 36 γρ

Δεν την εχεις δει καλα Νικο απο 32 μεχρι 53 γρ παει και την εχει δοσεις και ο γκαλαντι στο σαιτ του, σε αντιθεση με την τεκνα που την ξεκιναει απο τα 36 γρ

Δεν βρηκα στο σαιτ του γκουλαντι αυτην....Μονο την HI -SKOR 800 X βλεπω...
Υπαρχει η μαλλον υπηρχε στην αγορα....και ποιος την ειχε ???

Γιατί την έχω δουλέψει εγώ 😂
Ο pit έγραψε παραπάνω
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Κυνηγετικές-πυρίτιδες.2043/page-144#post-774832

Νομίζω ότι τα παλιά Rem γεμίζονταν με αυτή.

Δεν ήξερα πάντως ότι η Tecna γεμίζεται από 28gr μέχρι 52gr

Status
Not open for further replies.
Back