Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα Λευτέρη , αντεύχομαι, προφανώς νησιώτης και εσύ... :) ...

Προσωπικά, αυτήν την γόμωση ( στα χαμηλότερα της όρια για το διαμέτρημα 16 ) την έριχνα φέτος από την έναρξη σε Πέρδικα και Αγριοκούνελο με τις ζεστές έως και τώρα , χωρίς πρόβλημα , κάμψη απόδοσης η αυξημένο λάκτισμα ( με τις ζεστές )...

Νομίζω γιατί όχι και στο 12αρι...

Καλησπέρα Λευτέρη , αντεύχομαι, προφανώς νησιώτης και εσύ... :) ...

Προσωπικά, αυτήν την γόμωση ( στα χαμηλότερα της όρια για το διαμέτρημα 16 ) την έριχνα φέτος από την έναρξη σε Πέρδικα και Αγριοκούνελο με τις ζεστές έως και τώρα , χωρίς πρόβλημα , κάμψη απόδοσης η αυξημένο λάκτισμα ( με τις ζεστές )...

Νομίζω γιατί όχι και στο 12αρι...
Ζω ,δουλεύω κ κυνηγάω στην Κώ! Την δοκίμασα σε φυσίγγια εμπορίου,χωρίς να μου αφήσει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση!!! Αλλά όσο έχουν κοπεί οι δυναμικές αναγκαστικά πρέπει να αντικατασταθούν!!! Μου έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός σου για την συγκεκριμένη μπαρούτι!

Ζω ,δουλεύω κ κυνηγάω στην Κώ! Την δοκίμασα σε φυσίγγια εμπορίου,χωρίς να μου αφήσει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση!!! Αλλά όσο έχουν κοπεί οι δυναμικές αναγκαστικά πρέπει να αντικατασταθούν!!! Μου έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός σου για την συγκεκριμένη μπαρούτι!

Λευτερη ο Καπτεν σωστα τα λει...Οτι εγραψε σωστο ειναι ..και η μπαρουτι
αξιολογη φιλε μου!!

Λευτερη μην ξεχνάς ότι ο καπετάνιος γεμίζει μόνος του τα φυσίγγια του,
και εγω δεν την αλλάζω την MG2. στα χέρια του Ιδιογωμοτη εργαλείο.
Δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά κάνει απίστευτα χτυπηματα.
Αυτη και η sipe τα μαρμαρώνουν τα πουλιά.

Λευτερη μην ξεχνάς ότι ο καπετάνιος γεμίζει μόνος του τα φυσίγγια του,
και εγω δεν την αλλάζω την MG2. στα χέρια του Ιδιογωμοτη εργαλείο.
Δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά κάνει απίστευτα χτυπηματα.
Αυτη και η sipe τα μαρμαρώνουν τα πουλιά.
Sipe γεμίζω κ εγώ! Αλλά φέτος δύσκολα την βρισκεις στην αγορά!!! Την mg2 πολλοί συνάδελφοι την χρεισιμοποιουσαν σε δράμια ,μπίλιες,μονοβολα! Σε σκάγια δύσκολο την βλέπω... Για αυτό με εντυπωσίασε!!!

Καλησπερα! Ποια psb ειναι για 28γραμμαρια? Psb-5? Psb-6?

Θελω να παρω να φτιαξω απο 24εως 28γραμμαρια. Για τσιχλες. Με την 28αρα φτιαχνω και 24αρια σωστα? Και αν εχετε να προτςινετε και κανενα σεταπ με την 28αρα ευπροσδεκτο!
Χρειάζεσαι psb 5.
Είναι Χ28, ωστόσο πάει και 29-30 αναλόγως στησίματος.
Τα 24 δεν είναι γι'αυτην.
26-27 ναι.

Και αν εχετε να προτςινετε και κανενα σεταπ με την 28αρα ευπροσδεκτο!
Ξεκίνησε την από 1.40 με κυαθιο 25 και πάνω,αναλόγως νούμερου σκαγιων.
Μην βάλεις σκληρό.
Καψουλι μεγάλης ισχύος,με προτίμηση το ισπανικό.
Κλείσιμο γύρω στο 57.7mm με βάθος ρελιού 1.70mm.

Χρειάζεσαι psb 5.
Είναι Χ28, ωστόσο πάει και 29-30 αναλόγως στησίματος.
Τα 24 δεν είναι γι'αυτην.
26-27 ναι.
Ξεκίνησε την από 1.40 με κυαθιο 25 και πάνω,αναλόγως νούμερου σκαγιων.
Μην βάλεις σκληρό.
Καψουλι μεγάλης ισχύος,με προτίμηση το ισπανικό.
Κλείσιμο γύρω στο 57.7mm με βάθος ρελιού 1.70mm.
Ευχαριστω Γιαννη για τις πληροφοριες!

Καλησπέρα σ' όλους!... :) ...

Για αυτούς που δουλεύουν Ισπανικές πυρίτιδες , υπάρχει κάποια προτίμηση ανάμεσα στην PSB2 και την συγγενική CSB2?

Διαφορές στη απόδοση?

Άλλες τυχόν ιδιαιτερότητες?
Καλησπέρα Γιάννη!Την csb2 δεν την έχω δουλέψει,αλλά να ξέρεις ογκομετράται τέλεια,όπως και οι υπόλοιπες με δισκοειδη μορφή. Αν θυμάμαι καλα, παλιότερα είχε τις γομωσεις της Psb2 -0.05 .Έχω αυτήν την εντύπωση.Επιφυλακτικα όμως....

Καλησπέρα Γιάννη!Την csb2 δεν την έχω δουλέψει,αλλά να ξέρεις ογκομετράται τέλεια,όπως και οι υπόλοιπες με δισκοειδη μορφή. Αν θυμάμαι καλα, παλιότερα είχε τις γομωσεις της Psb2 -0.05 .Έχω αυτήν την εντύπωση.Επιφυλακτικα όμως....
Καλημέρα Πάρη!... :) ...

Ευχαριστώ πολύ....love.

Έχω κάποια ποσότητα PSB+2 αλλα δεν την έχω δοκιμάσει στο κυνήγι,...λόγο ιδιοτροπίας (λόξας,πες), κλίνω προς αυτή ...
Έχω ταμπέλες όμως και για τις δύο για το 16αρι...

ΜΑΧΑΜ PSB + 2.jpg

ΜΑΧΑΜ CSB2.jpg

Υ.Γ...πάντως η ELEY με ισπανικές δουλεύει ( άσχετα με το αν ειναι ΜΑΧΑΜ ), λέω δεν είναι άσχημες πυρίτιδες...

Ευχαριστώ πολύ....love.

Έχω κάποια ποσότητα PSB+2 αλλα δεν την έχω δοκιμάσει στο κυνήγι,...λόγο ιδιοτροπίας (λόξας,πες), κλίνω προς αυτή ...

View attachment 64233

View attachment 64234

Υ.Γ...πάντως η ELEY με ισπανικές δουλεύει ( άσχετα με το αν ειναι ΜΑΧΑΜ ), λέω δεν είναι άσχημες πυρίτιδες...
Καλημέρα φίλε!Δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ η csb2.Εχω την εντύπωση ότι κάποιος την είχε και την πούλαγε πανάκριβα.Τις csb1 και csb5 που έχω ρίξει αρκετά,έχω να πω τα καλύτερα..

Sipe γεμίζω κ εγώ! Αλλά φέτος δύσκολα την βρισκεις στην αγορά!!! Την mg2 πολλοί συνάδελφοι την χρεισιμοποιουσαν σε δράμια ,μπίλιες,μονοβολα! Σε σκάγια δύσκολο την βλέπω... Για αυτό με εντυπωσίασε!!!

Η MG2 εκτος απο βολια και μονοβολα δουλευει αψογα και σε σκαγια
απο Ν8-9 και 32 γραμμαρια μεχρι 46 γραμμαρια σε χοντρα σκαγια !!

Ευχαριστώ πολύ....love.

View attachment 64233

View attachment 64234

Η csb2 ειναι πιο "νευρικια" απο την psb2 και ηταν και αρκετα πιο φτινη οποτε την δουλευανε οι βιοτεχνες πιο πολυ !!

Η csb2 ειναι πιο "νευρικια" απο την psb2 και ηταν και αρκετα πιο φτινη οποτε την δουλευανε οι βιοτεχνες πιο πολυ !!
Νομιζω οι psb απευθύνονταν σε βιοτεχνες ενώ οι csb σε ιδιογομωτές, η ποιότητα τους ήταν στα επίπεδα των b&p, όσο είχαν χαμηλή τιμή ήταν vfm. Σχεδον όλα τα γνωστά φυσίγγια από Βρετανία τις χρησιμοποιούν.
Καλημέρα φίλε!Δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ η csb2.Εχω την εντύπωση ότι κάποιος την είχε και την πούλαγε πανάκριβα.Τις csb1 και csb5 που έχω ρίξει αρκετά,έχω να πω τα καλύτερα..
...όπως και να έχει, καλές είναι και οι δύο νομίζω...έτυχε τώρα να έχω κάποια ποσότητα απο την psb+2... :) ...

Στα 32 κ Νίκο την καις χωρίς κατάλοιπα;

Ναι Σακη μου χωρις καταλοιπα τα δικα μου σεταπ.
Εχω ''αλεργια''με τα καταλοιπα...ειδα καταλοιπα τροποποιω το
σεταπ φιλε μου.
Το 32ρι μεχρι να το βρω αλλαξα 3 δοσολογιες και στησιματα και
τελικα το βρηκα.

Στα 32 γραμμάρια τη δοκίμασα από καθαρή περιέργεια όταν είδα στο σάιτ της B&P το Dual shock την ξεκινησα από πολύ χαμηλά με steel 28 ταχύτητες πειρα αλλά κ πολλά κατάλοιπα γι αυτο ρωτάω. Στα Πολλά χιλιοστά τη βρήκες;
https://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/altre+leghe/1/index.aspx

Στα 32 γραμμάρια τη δοκίμασα από καθαρή περιέργεια όταν είδα στο σάιτ της B&P το Dual shock την ξεκινησα από πολύ χαμηλά με steel 28 ταχύτητες πειρα αλλά κ πολλά κατάλοιπα γι αυτο ρωτάω. Στα Πολλά χιλιοστά τη βρήκες;
https://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/altre+leghe/1/index.aspx

Εαν θυμαμαι καλα πρεπει να την εχω ανεβασει αυτην την δοκιμη.
Σε ποιο θεμα...μαλλον βλητικες δοκιμες..αλλα ποτε και σε ποια σελιδα
δεν ξερω.
Λογικα πρεπει να γραφω και το σεταπ επανω στον στοχο.
Οταν γυρισω στην Σαμο θα σου πω λεπτομερειες.

Status
Not open for further replies.
Back