Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τωρα οσον αφορα την υγρασια σε συνδιασμο με χαμηλες
θερμοκρασιες καταλοιπα σε νορμαλ σεταπ θα δεις. Ειτε σε μονοβασικες
πυριτιδες ειτε τροποποιημενες.
Μονο σε σωστα σεταπ και διβασικες πυριτιδες δεν θα δεις.
Καταλοιπα για μενα σημαινει οτι το φυσιγγιο και το σεταπ δεν εδωσε
το 100% της αποδοσης του .
Εμεις σαν ιδιογομωτες εχουμε την λυση , στα εμπορικα φυσιγγια τα
πραγματα ''αλλαζουν'' και αιματα θα δεις και καταλοιπα και
ξεπουπουλιασματα και χαμενα θηραματα.
Δλδ αυτο που παθαινουμε και εμεις οι ιδιογομωτες οταν ριχνουμε
νορμαλ σεταπ στους μειον βαθμους.
Εδωσε η γκρανουλαρ ( η ροζουλα η παλια ) καταλοιπα με νορμαλ
σεταπ στους μειον βαθμους σε δικο μου σεταπ...και μου το ειπε καλος
μου φιλος που το εριξε...Και θεωρειται πυριτιδα που αγανταρει στην
υγρασια...
Μειον βαθμοι + φουλ υγρασια δεν σηκωνουν ''αστεια''...θελουν
ειδικα φυσιγγια και σεταπ εαν θελουμε να ξερουμε γιατι χασαμε
το θηραμα.
Την επιλογη λαθος φυσιγγιου παντα την πληρωνουμε !!! ;)

Ευγενικη και γεναιοδωρη χειρονομια απο τον καλο φιλο Γιωργο Βαρθαλιτη !!!! :)
Μου χαρησε μισο κιλο Τεκνα....
και τωρα θα καει και το πελεκουδι !!
Και μην φερουν....την επομενη σεζον θα εχω φυσιγγια για μενα και για να χαρησω σε 2-3 καλους φιλους
να ριχνουν τουφεκια....και να ακουω τα μπινελικια τους στην Σαμο !!! :D

εικόνα_Viber_2023-01-31_12-08-19-645.jpg

ΥΓ. Γιωργαρε.....χιλια ευχαριστω αδελφε μου....και επιφυλασσομαι !!!!;):)

Η F2x32 και η F2x36 είναι διβασικες? Ρωτάω για 2 λόγους: 1. Λόγω του ποσοστού νιτρογλυκερίνης που λέγεται ότι έχουν (15% αν δεν κάνω λάθος) και 2. Λόγω της πολύ καλής απόδοσης σε κρύο και υγρασία, με σχεδόν μηδενικά κατάλοιπα στην κάννη. Αναφέρομαι κυρίως στην F2x32

Η F2x32 και η F2x36 είναι διβασικες? Ρωτάω για 2 λόγους: 1. Λόγω του ποσοστού νιτρογλυκερίνης που λέγεται ότι έχουν (15% αν δεν κάνω λάθος) και 2. Λόγω της πολύ καλής απόδοσης σε κρύο και υγρασία, με σχεδόν μηδενικά κατάλοιπα στην κάννη. Αναφέρομαι κυρίως στην F2x32

Εγω δεν την εχω πιασει στα χερια μου...δεν την εχω δουλεψει καθολου και δεν γνωριζω....
Περιμενε και θα σου απαντησει καποιος αλλος συναδελφος !!!

Όχι δεν είναι διβασικες,είναι μονοβασικες τροποποιημένες με 10% νιτρογλυκερίνη αν θυμάμαι καλά..
Όντως και εγώ δουλεύω πολλά χρόνια την mb 32 με άριστα αποτελέσματα σε όλους τους καιρούς ..

Τροποποιημένες μονοβασικές, με πολύ καλή απόδοση σε κρύο και υγρασία.

Όχι δεν είναι διβασικες,είναι μονοβασικες τροποποιημένες με 10% νιτρογλυκερίνη αν θυμάμαι καλά..
Όντως και εγώ δουλεύω πολλά χρόνια την mb 32 με άριστα αποτελέσματα σε όλους τους καιρούς ..
Και η mb32, μου αρέσει πολύ! Βέβαια δεν είμαι (ακόμα) ιδιογομωτης και δουλεύω φυσίγγια του εμπορίου κυρίως B&P.

Τακη μου....Μην ορκιζεσαι στις τροποποιημενες.....εχω παρει πολυ πικρα κατα καιρους !!!
Σαν τις διβασικες.....δεν ειναι καμια τροποποιημενη φιλε !!!

Και η mb32, μου αρέσει πολύ! Βέβαια δεν είμαι (ακόμα) ιδιογομωτης και δουλεύω φυσίγγια του εμπορίου κυρίως B&P.
Κι αυτή ,όπως επίσης και οι mb36,g3000,m92s ανήκουν στις τροποποιημένες με πρόσμιξη ~10% νιτρογλυκερίνη.Παντως,και η γκρανουλαρ εμένα,μου μυρίζει ακετόνη...

Τακη μου....Μην ορκιζεσαι στις τροποποιημενες.....εχω παρει πολυ πικρα κατα καιρους !!!
Σαν τις διβασικες.....δεν ειναι καμια τροποποιημενη φιλε !!!
Βεβαίως άρχοντα,οι διβασικες είναι η κορυφή στην υγρασία,όμως και αυτές της baschieri λόγω νιτρογλυκερυνης τα πάνε καλά και στην υγρασία..
Εμένα προσωπικά δε με έχουν κρεμάσει ποτέ με ότι καιρό κι αν κάνει...

Κι αυτή ,όπως επίσης και οι mb36,g3000,m92s ανήκουν στις τροποποιημένες με πρόσμιξη ~10% νιτρογλυκερίνη.Παντως,και η γκρανουλαρ εμένα,μου μυρίζει ακετόνη...
Πάρη, και η γκρανουλαρ πολύ καλή, φωτιά 🔥 στο διαβατης.

Δεν υπάρχει ποιο εχθρικό τερέν από την επιφάνεια της θάλασσας μαζί με χαμηλές θερμοκρασίες τις έχω δουλέψει πάρα πολύ πριν μας περιορίσουν με τα ατσάλινα.Με το κατάλληλο στήσιμο ξυρίζουν.

Δεν υπάρχει ποιο εχθρικό τερέν από την επιφάνεια της θάλασσας μαζί με χαμηλές θερμοκρασίες τις έχω δουλέψει πάρα πολύ πριν μας περιορίσουν με τα ατσάλινα.Με το κατάλληλο στήσιμο ξυρίζουν.
Ισχύει! Τεράστια διαφορά το ίδιο φυσιγγι στην έναρξη των υδροβίων και στον τελευταίο μήνα! Ερώτηση, τα μολύβδινα σε πλημμυρισμένα χωράφια και σε περιοχές που πιάνουν νερό μετά από πολλές βροχές, επιτρέπονται?

Ειναι σχεδον ιδιες με τις mb τωρα γιατι τις βγαζουν και αυτες δεν ξερω .think. .think.

Ισχύει! Τεράστια διαφορά το ίδιο φυσιγγι στην έναρξη των υδροβίων και στον τελευταίο μήνα! Ερώτηση, τα μολύβδινα σε πλημμυρισμένα χωράφια και σε περιοχές που πιάνουν νερό μετά από πολλές βροχές, επιτρέπονται?
Αν δεν έχει χαρακτηριστεί υδροβιοτοπος επιτρέπεται.

Αν δεν έχει χαρακτηριστεί υδροβιοτοπος επιτρέπεται.
Υπάρχει κάποιο site ή έγγραφο που να έχει περιοχές χαρακτηρισμένες? Προφανώς τα δέλτα ποταμών, λίμνες κτλ χαρακτηρίζονται ως υγρότοποι.

Υπάρχει κάποιο site ή έγγραφο που να έχει περιοχές χαρακτηρισμένες? Προφανώς τα δέλτα ποταμών, λίμνες κτλ χαρακτηρίζονται ως υγρότοποι.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103 (ΦΕΚ 1495/6-9-2010) άρθρο 8 παρ. 4

Άρθρο 8. Απαγορευμένα μέσα/τρόποι θήρας
4. Μετά τρία (3) έτη από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης αυτής, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση σκαγιών μολύβδου για την θήρα πτηνών σε πάσης φύσεως υγροτοπικά οικοσυστήματα.

Άρθρο 2. Ορισμοί
«Υγρότοπος»: όπως ορίζεται στο άρθρο 1 παρ.1 του ΝΔ 191/74 (Α΄350), με το οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση Ραμσάρ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα μέρη που αναφέρεις στο αρχικό σου ερώτημα, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν υγροτοπικά οικοσυστήματα. Επειδή όμως μπορεί να είναι πολύ κοντά σε τέτοια, ρώτησε τον πλησιέστερο Θηροφύλακα, μη τυχόν και μπλέξεις.

Η ΚΥΑ κωδικοποιημένη

Attachments

Last edited:
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθ. Η.Π. 37338/1807/Ε.103 (ΦΕΚ 1495/6-9-2010) άρθρο 8 παρ. 4

Άρθρο 8. Απαγορευμένα μέσα/τρόποι θήρας
4. Μετά τρία (3) έτη από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης αυτής, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση σκαγιών μολύβδου για την θήρα πτηνών σε πάσης φύσεως υγροτοπικά οικοσυστήματα.

Άρθρο 2. Ορισμοί
«Υγρότοπος»: όπως ορίζεται στο άρθρο 1 παρ.1 του ΝΔ 191/74 (Α΄350), με το οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση Ραμσάρ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα μέρη που αναφέρεις στο αρχικό σου ερώτημα, δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν υγροτοπικά οικοσυστήματα. Επειδή όμως μπορεί να είναι πολύ κοντά σε τέτοια, ρώτησε τον πλησιέστερο Θηροφύλακα, μη τυχόν και μπλέξεις.

Η ΚΥΑ κωδικοποιημένη
Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη απάντηση! Έψαχνα πολλές φορές να βρω κάτι επίσημο! Θηροφυλακα είχα ρωτήσει για την περιοχή που κυνηγάω πριν χρόνια!

Status
Not open for further replies.
Back