Τον παντρεύομαι!Εννοείται ότι κάποιος που ξέρει,φτάνει τον αμερικανό και τον περνάει!!!Δε το πάω εκεί....
Τον παντρεύομαι!Εννοείται ότι κάποιος που ξέρει,φτάνει τον αμερικανό και τον περνάει!!!Δε το πάω εκεί....
Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στη τάπα όταν το φυσίγγι είναι σωστά αποθηκευμένο πριν ούτε είναι σε θέση να αλλοιώσουν την τάπα και να υπερνηκισουν τις ιδιότητες που αποκτά κατά την πυροδότηση.Το έργο παραγωγής μειώνεται και αυξάνεται ανάλογα τις συνθήκες των πυρίτιδων ούτε των καψυλιων αλαζει ούτε των ταπων ούτε του κάλυκα εφόσον λέω τα φυσίγγια είναι σωστά αποθηκευμένα πριν και τα παίρνεις και πας για κυνήγι το μόνο που μεταβάλει ο καιρός είναι το παραγόμενο έργο των πυρίτιδων γι'αυτό οι υπερποοδευτικες και οι διβασικες είναι σταθεροτερες και αυτές κυρίως χρειάζονται απλά ένα ισχυρό καψυλι όχι το ισχυρότερο .Είναι φάουλ να γεμίζεις πυρίτιδες και επειδή έχεις παίξει μπάλα με τα φορτία να προσπαθείς να τους μειώσεις το έργο από το καψυλι μεσαίας η χαμηλής ισχύος όπως ανέφερε ο Ηλίας ποίο πάνω με s4 και 686.Μπορεις αν θες να δώσεις μεγαλύτερο ΚΑΧ στο φυσίγγι για να ρίξεις λίγο τις πιέσεις όχι να βάζεις χαμηλής ισχύος καψυλι.Σποψη μου βέβαια.Οσο για το υπερβολικο κρύο σας το έγραψα πιο πάνω αλλά πολλοί δεν παρακολουθείται καλά κάποιες λεπτομέρειες στις υπερβολές αρκετά κάτω του μηδενός οι διβασικες γίνονται κολλώδεις και δεν αντιδρούν σωστά γι'αυτό και εκεί βλέπεις άλλου είδους πυρίτιδες ποιο προοδευτικής καύσης που σηκώνουν και μεγαλύτερα φορτία.Με -15 θα χρειαστείς για χοντρό φτερωτό μια Α0 , από τις γνωστές η διβασικη στο λιγότερο φορτίο που της αναλογεί με ισχυρότατα καψιλια μειωνοντας το ΚΑΧ .Όσον αφορά για το θέμα ταπας που αναφέρει ο φίλος και απαντώ δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο ο συγκεντρωτηρας μέσα στο φυσίγγι ενώ κάνει σωστή έμφραξη πριν επειδή βρέθηκες στους -15 να μην κάνει έμφραξη ,μόνο αν είναι ήδη αλλοιωμένος από λάθος αποθήκευση μακροχρόνια .Για κάποιους ποιο παλιούς κυνηγούς ίσως να έχετε ακούσει για φυσίγγια στο βουνό που με πολύ κρύο τι έκαναν αν ήταν δυνατόν άνοιγαν και έβγαζαν μερικά σκακια από μέσα δεν άλλαζαν ούτε τάπες ούτε καψυλια ούτε τίποτε απλά γιατί το έργο της πυρίτιδας δεν επαρκούσε να καλύψει και να δώσει σωστό αποτέλεσμα στις συγκεκριμένες συνθήκες με το συγκεκριμένο φορτίο μόλις τις αφαιρούσαν φορτίο τουλάχιστον δεν πήγαινε τσάμπα η ημέρα και σκότωναν και κάτι .Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παγωνιά είναι οι διαφυγές αερίων επειδή γίνεται κούτσουρο ο συγκεντρωτήρας.
Πολύ σωστά οι προηγούμενοι αναφέρουν ότι το στήσιμο πρέπει να αλλάζει για τις παγωνιές.
Αλλά και οι πυρίτιδες αποδίδουν λιγότερο έργο στο κρύο.
Μη ξεχνάμε ότι στο λειόκανο το έργο παράγεται στο ένα με δύο εκατοστά, το πολύ, μέσα στον κάλυκα.
Το θέμα είναι να εξισορροπήσεις αυτή τη διαφορά στην ιδιογόμωση, πράγμα που στα εμπορικά το πετυχαίνεις με πιο χοντρά σκάγια αλλά θέλει καλύτερη σκόπευση, κάτι που στο κρύο δεν είναι τόσο απλό.
Τώρα αν ψάχνουμε όλες τις παραμέτρους( σκάγια -ρέλιασμα -κενό χώρο -κτλ) τότε ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση .
Δεν χρειάζονταν να την φτάσεις τόσο.Εγώ κάποτε στο βάλτο είχα ξεμείνει από υλικά και γεμησα με μια aguilla στο 2×33 με παγωνιά και -5 με βοριά και θέριζε
Αν το δοκιμάσετε με νορμάλ καιρό το συγουρο είναι ότι θα σπάσει το όπλο
Θέλω να πω ολλα γίνονται
Δεν θα προσπαθήσω να σε γεμίσω το κεφάλιΟι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στη τάπα όταν το φυσίγγι είναι σωστά αποθηκευμένο πριν ούτε είναι σε θέση να αλλοιώσουν την τάπα και να υπερνηκισουν τις ιδιότητες που αποκτά κατά την πυροδότηση.
Χαρτάκι από χαρτοπετσέτα βάζεις και δεν καίγεται. Μιλάμε για ακαριαία καύση.,και δεύτερο ξέρεις γιατί θερμοκρασίες μιλάμε κατά την έκρηξη του καψυλιου και την καύση της πυρίτιδας αν δεν είναι καλής ποιότητας λιώνει ο συγκεντρωτηρας
H aquila Ηλία πάει καλύτερα με 1,65 στα 32 γρ με 2000/616.Ο χειρότερος χειμώνα εδω έχει πάει στο -5 με χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχω γνώμη Γιάννη δεν ξέρω να φανταστείς έχω κυνηγιση με 2 βαθμούς με Άκουιλα σε νορμάλ δόση 1,60*32 με μισοταπα sg. Κοτσιφια σε βαλτοδη περιοχή μάλιστα είχα βαρεση και παπιά εκείνη την μέρα ....ολλα για μένα είναι συνδιασμός όπλου φυσηγγιου..
Καθόλου έχω γεμίσει και έχω ανατινάξει πράγματα που τα μόνο σε ταινία τα έχεις δει με πυρίτιδα επομένως κρατά μικρό καλάθι.παμε για αλλά όταν έχει κρύο καιρό βάλε τους συγκεντρωτήρες στο φούρνο και περίμενε ότι έτσι θα είναι καλύτερο το φυσίγγι .πάμε για άλλα.Καθεις με τις απόψεις του .Η θερμοκρασία προέρχετε από πολλούς παράγοντες όχι από φωτιά μόνο αλλά από έκρηξη τριβή η και ωστικό κύμα σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μακρύτερα της κεντρικής εστιας της έκρηξης αν σου δοθεί η ευκαιρία ποτέ και γνωρίσεις κάποιον που να ασ ολειται με εκρηκτικά ρώτησε εγώ είχα δικό μου στο στρατό όπως και φίλο στη Βαλιστική επεξεργασία ψάξτο λίγο ποίο βαθιά .που μου εξηγούσε και για τις σφαίρες των ελεύθερων σκοπευτών τις δυνατότητες που έχουν ανάλογα την περίπτωση ώστε να μην συνεχίσουν πορεία και διαπεράσουν και κάποιον άλλον πίσω που δεν πρέπει αν δε γίνετε αλλιώς ψιλά γράμματα.Τελος πάντων .Όλα οκ πάμε για άλλαΧαρτάκι από χαρτοπετσέτα βάζεις και δεν καίγεται. Μιλάμε για ακαριαία καύση.
Έχεις καμία γνώση από ιδιογόμωση;
Ελάττωσε τις ταινίες.Καθόλου έχω γεμίσει και έχω ανατινάξει πράγματα που τα μόνο σε ταινία τα έχεις δει με πυρίτιδα επομένως κρατά μικρό καλάθι.παμε για αλλά όταν έχει κρύο καιρό βάλε τους συγκεντρωτήρες στο φούρνο και περίμενε ότι έτσι θα είναι καλύτερο το φυσίγγι .πάμε για άλλα.Καθεις με τις απόψεις του .Η θερμοκρασία προέρχετε από πολλούς παράγοντες όχι από φωτιά μόνο αλλά από έκρηξη τριβή η και ωστικό κύμα σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μακρύτερα της κεντρικής εστιας της έκρηξης αν σου δοθεί η ευκαιρία ποτέ και γνωρίσεις κάποιον που να ασ ολειται με εκρηκτικά ρώτησε εγώ είχα δικό μου στο στρατό όπως και φίλο στη Βαλιστική επεξεργασία ψάξτο λίγο ποίο βαθιά .που μου εξηγούσε και για τις σφαίρες των ελεύθερων σκοπευτών τις δυνατότητες που έχουν ανάλογα την περίπτωση ώστε να μην συνεχίσουν πορεία και διαπεράσουν και κάποιον άλλον πίσω που δεν πρέπει αν δε γίνετε αλλιώς ψιλά γράμματα.Τελος πάντων .Όλα οκ πάμε για άλλα
Αν συναντηθούμε ποτέ σε καμία συνάντηση του φόρουμ θα σου πω από κοντά κάποια πράγματα γιατί δε λέγονται δημοσίως παρεπιπτόντως έχω κάνει ζωή σαν ταινία μέχρι που παντρεύτηκα αν ήξερες ένα τελευταίο τι κάνει αυτή η απλή κυνηγετική πυρίτιδα υπό προϋποθέσεις μέσα στο νερό θα αναθεωρουσες αρκετά πράγματα για πολλά .Για να δεις ότι δε βλέπω έργα δημιουργώ.Το κλείνω προσωπικά το θέμα.Γιατι ίσως είπα και πράγματα που δεν πρέπει.Και Στέφανε φίλε πάντα υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν περισσότερα από έμας ίσως κάποια στιγμή αναφέρω(ίσως ) πως κάνεις εκρηκτικό ένα μόνοβόλο που θα ρίξεις και σε χαρτί και θα το διαλύσει δε θα το τρυπήσει.Το έφτιαχνε φίλος ένα δύσκολο εγχείρημα .Εξαιρετικής λεπτομέρειας δουλειά .Ελάττωσε τις ταινίες.
Αυτά που ακούς από το τηλέφωνο τα έχω ζήσει.
Και στο φινάλε για λειόκανο cal12 γράφουμε, όχι για μασούρια στο λατομείο.
Για να συναντηθούμε χλομό το κόβω.Αν συναντηθούμε ποτέ σε καμία συνάντηση του φόρουμ θα σου πω από κοντά κάποια πράγματα γιατί δε λέγονται δημοσίως παρεπιπτόντως έχω κάνει ζωή σαν ταινία μέχρι που παντρεύτηκα αν ήξερες ένα τελευταίο τι κάνει αυτή η απλή κυνηγετική πυρίτιδα υπό προϋποθέσεις μέσα στο νερό θα αναθεωρουσες αρκετά πράγματα για πολλά .Για να δεις ότι δε βλέπω έργα δημιουργώ.Το κλείνω προσωπικά το θέμα.Γιατι ίσως είπα και πράγματα που δεν πρέπει.Και Στέφανε φίλε πάντα υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν περισσότερα από έμας ίσως κάποια στιγμή αναφέρω(ίσως ) πως κάνεις εκρηκτικό ένα μόνοβόλο που θα ρίξεις και σε χαρτί και θα το διαλύσει δε θα το τρυπήσει.Το έφτιαχνε φίλος ένα δύσκολο εγχείρημα .Εξαιρετικής λεπτομέρειας δουλειά .
Ωωωω ναι!!!!!Μύλος έγινε πάλι η συζήτηση!!!
Δεν χρειάζονται προσωπικές αντιπαραθεσεις...
Όλοι έχουμε την ιστορία μάς...την κρατάμε και αν κερδίσουμε και κάτιτι απο την εμπειρία που μάς έδωσε...Καλό είναι...
Κάθομαι και συζητάω με την 12χρονη κόρη μου και ακούω με μεγάλη προσοχή τις σκέψεις τής...
Καθημερινά ζύγιζω αυτα που ακούω και βλέπω και αναθεωρώ πράγματα...θα ήμουν ηλίθιος αν δεν το κάνα (για μενα αναφέρομαι, δεν υπονοώ κάτι για κανέναν)
Συζητάμε (πολιτισμένα)...σεβομαστε την αποψη του άλλου...προβληματιζόμαστε με την αντίθετη άποψη...κρατάμε αυτά που που νομίζουμε σωστά...
Κρίμα είναι να (ξανά) χαλάμε το κλίμα...
Κανένα φυσίγγι δεν μπορεί να πιάσει το 2% σταθερότητα στην συγκέντρωση.παλιός ιδιογομωτής και επαγγελματίας κατασκευαστής φυσιγγίων για 40 χρόνια, σε σχετική συζήτηση, μου έλεγε ότι η Jk6 της Σουηδικής Bofors (παλιός έρωτας) από τους 5 στους 25 βαθμούς...με το ίδιο στήσιμο...έδινε διαφορές στο ποσοστό συγκέντρωσης, όχι πάνω από 2%,
Να μην θυμάμαι καλά και να ήταν συν-πλην 2%...πάνε 12-13 χρόνια που είχε γίνει η συζήτηση...πάντως θυμάμαι 2% περίπου μου είχε πει...Κανένα φυσίγγι δεν μπορεί να πιάσει το 2% σταθερότητα στην συγκέντρωση.
Είναι αδύνατο.
Ακόμα και στην ίδια θερμοκρασία.
Σκέψου, μιλάς για 2 σκάγια στα 100, 4 στα 200 και 8 στα 400.