Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κωνικό κυάνιο;;;;; ούτε εκτελεστής του Σωκράτη να 'τανε!!!! .yelling.

προφανώς ο Δημήτρης ο φίλος μου εννοεί κωνικό πυθμένα κυαθίου.... κατάλληλο για μπαρούτες μικρού όγκου και υπαίτιο για παραγωγή αστραπών και βροντών ανά πάσα ώρα και στιγμή.....

χωρίς πλάκα τώρα, ξαναβγήκε στην παραγωγή η Ballistite? με ποιά σύνθεση? που την βρήκες; γέμισες; συμπεριφορά; από πιέσεις πως τα πάμε; από χοληστερίνη; τριγλυκερίδια;;;;
καθότι έχω μείνει λιγάκι πίσω ως προς τα εμπορικά σήματα (εδώ δεν πήρα χαμπάρι ότι η τέκνα έγινε τεκνοφσκα).....

έχω πάντως συνταγή για αυτήν από το 1978

topic. "από τους βαλιστίτες ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι οι διβασικές δεν άντεχαν το κρύο" οπότε το ερώτημα επιστρέφει ΦΛΕΓΟΝ: τι κάνανε και ΠΛΕΟΝ δεν μασάει εκεί που μάσαγε; οεο;;;; .think.
Έχει να κάνει με την υγρασία της πυριτιδας;

To 2019 η B&P παρουσίασε την πυρίτιδα Balistite, συνθέσεως 70% Νιτροκυτταρίνης και 30% Νιτρογλυκερίνης, "με σημαντικό θερμοδυναμικό και μια εμφανή βαλλιστική θετικότητα, ανεπηρέαστη στο υγρό χειμερινό κλίμα και μέτριο κρύο."

Last edited:
To 2019 η B&P παρουσίασε την πυρίτιδα Balistite, συνθέσεως 70% Νιτροκυτταρίνης και 30% Νιτρογλυκερίνης, "με σημαντικό θερμοδυναμικό δυναμικό και μια εμφανή βαλλιστική θετικότητα, ανεπηρέαστη στο υγρό χειμερινό κλίμα και μέτριο κρύο."
Η θεωρία ειναι οτι πρεπει να μειωθεί η νιτρογλυκερινη ως ποσοστο σε πολυ κρυο, αλλά επειδή έχω ρίξει σε πολυ πάγο κ με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε καταλόγους, αυτό στην πραξη απλά δεν ισχυει

Και ο Δημήτρης και ο Μάριος(και κάποιοι άλλοι) έχουν τον σωστό τρόπο να σε κάνουν να μάθεις..... Να μάθεις ψαχνοντας...και πρακτικά αλλά και θεωρητικά...
Για αυτό το λόγο σε κάποιες αναφορές σε διάφορα θέματα κρατά screenshots...;)
αυτό λέγεται Σωκρατική μαιευτική μέθοδος, ότι μάθεις με αυτήν, δεν το ξεχνάς εύκολα ;)

η ίδια η BP αναφέρει σε επίσημη σελίδα της εν συντομία ότι σε πολυ κρυο 2 λυσεις έχουμε, η κόντρα δόση η διβασικη πυριτιδα, ο μυθος ότι οι διβασικες δεν αντέχουν στο κρυο απλά είναι μυθος, οι διβασικες πυριτιδες είναι απλά ανώτερη κατηγορία
θα ηθελα να δω το λινκ
η ΒΡ είναι εταιρεία που εκτιμώ, πλην όμως ΔΕΝ εμπιστεύομαι τους ιταλιάνους, οι εμπορικές μπαγαποντιές είναι μέσα στο αίμα τους.......
γεγονός είναι ότι η "νεα ballistite" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βαλιστίτης αλλά κορδίτης με 30% νιτρογλυκερίνη!!!!!
https://www.ilbraccoitaliano.net/forum/showthread.php?t=71155
https://www.cacciamagazine.it/baschieri-pellagri-balistite-34-calibro-12-il-test/

επομένως ας το πούμε "διαφημιστικό τρυκ"
Η θεωρία ειναι οτι πρεπει να μειωθεί η νιτρογλυκερινη ως ποσοστο σε πολυ κρυο, αλλά επειδή έχω ρίξει σε πολυ πάγο κ με θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε καταλόγους, αυτό στην πραξη απλά δεν ισχυει
α, μπράβο αυτό: ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!! παλιά όμως ίσχυε!!!! το ερώτημα είναι γιατί δεν εξακολουθεί να ισχύει;;; τι άλλαξε;;; ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;;;;;;

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;;;;;;
Θα μας γκαστρώσεις εσύ, το βλέπω .sarcastic.
Μη μας τα βγάζεις με το τσιγκελι πέσε στο παρασύνθημα!

Η ίδια η ΒΡ πάντως όπως έγραψα με ".." τον κορδιτη-πορδιτη της για μέτριο κρύο και υγρασία πρακτικά το συστήνει. Για να μην τάζει λαγούς με πετραχήλια κάτι σημαίνει..;;

Κυαθιο ρε Μαριε, αρχισα κ δεν βλέπω καλά κοντά, γέρασα ρε φίλε, αναφέρεσαι στην χημική συσταση ; η ίδια η BP αναφέρει σε επίσημη σελίδα της εν συντομία ότι σε πολυ κρυο 2 λυσεις έχουμε, η κόντρα δόση η διβασικη πυριτιδα, ο μυθος ότι οι διβασικες δεν αντέχουν στο κρυο απλά είναι μυθος, οι διβασικες πυριτιδες είναι απλά ανώτερη κατηγορία
Αυτος ο μυθος εχει βγει απο τα αγοραστα φυσηγγια που εχουν διβασικες....

θα ηθελα να δω το λινκ
η ΒΡ είναι εταιρεία που εκτιμώ, πλην όμως ΔΕΝ εμπιστεύομαι τους ιταλιάνους, οι εμπορικές μπαγαποντιές είναι μέσα στο αίμα τους.......
γεγονός είναι ότι η "νεα ballistite" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βαλιστίτης αλλά κορδίτης με 30% νιτρογλυκερίνη!!!!!
https://www.ilbraccoitaliano.net/forum/showthread.php?t=71155
https://www.cacciamagazine.it/baschieri-pellagri-balistite-34-calibro-12-il-test/

επομένως ας το πούμε "διαφημιστικό τρυκ"

α, μπράβο αυτό: ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!! παλιά όμως ίσχυε!!!! το ερώτημα είναι γιατί δεν εξακολουθεί να ισχύει;;; τι άλλαξε;;; ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;;;;;;
Ίσως το ποσοστό, δεν ξέρω ακριβως, αν ξέρεις κάτι πες μας

Θα μας γκαστρώσεις εσύ, το βλέπω .sarcastic.
Μη μας τα βγάζεις με το τσιγκελι πέσε στο παρασύνθημα!

Η ίδια η ΒΡ πάντως όπως έγραψα με ".." τον κορδιτη-πορδιτη της για μέτριο κρύο και υγρασία πρακτικά το συστήνει. Για να μην τάζει λαγούς με πετραχήλια κάτι σημαίνει..;;
Το ΄χεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην ξέρω την απάντηση και να ρωτάω εσάς;;;; .yelling.
Αυτος ο μυθος εχει βγει απο τα αγοραστα φυσηγγια που εχουν διβασικες....
φίλε μου οπαδός των διβασικών είσαι; έχεις παρακολουθήσει την κουβέντα από την αρχή; .think.
ποιά αγοραστά εννοείς; δεν σε κατάλαβα...

να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να προχωρήσουμε στο τέλος;
υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ επίπτωση των καιρικών συνθηκών (κρύο ή υγρασία) στις τουφεκιές μας;
τι πιστεύετε;
Στην υγρασία σίγουρα...από τη στιγμή που θα βγουν τα σκάγια από την κάνη ....

υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ επίπτωση των καιρικών συνθηκών (κρύο ή υγρασία) στις τουφεκιές μας;
τι πιστεύετε;
Για την υγρασία έχω παρατηρήσει πως ναι, συμφωνώ και εγώ με το Στράτο.
Βέβαια 95% ρίχνω την πιο "κοινή" μονοβασικη CSB 1.
Επίσης με ψιλά σκάγια για τσίχλα επίπτωση έχει και ο πολύ δυνατός άνεμος, έχω δει στην πράξη.... βέβαια αυτό δεν αφορά την πυρίτιδα-προωθητικο υλικό, αλλά τα σκάγια καθεαυτού.

τι πιστεύετε;
Υγρασία ουσιαστικά όχι στην εσωτερική βλητική, μόνο στην εξωτερική.

Θερμοκρασία θα μας πείς εσύ πιστεύω για την εσωτερική βλητική, στην εξωτερική υπάρχει πάλι λόγω αλλαγής πυκνότητας αέρα αλλά δεν μπορώ να σου πω πόσο την επηρρεάζει.
Αν καθίσω ίσως να μπορέσω να την υπολογίσω.

Υγρασία ουσιαστικά όχι στην εσωτερική βλητική, μόνο στην εξωτερική.

Θερμοκρασία θα μας πείς εσύ πιστεύω για την εσωτερική βλητική, στην εξωτερική υπάρχει πάλι λόγω αλλαγής πυκνότητας αέρα αλλά δεν μπορώ να σου πω πόσο την επηρρεάζει.
Αν καθίσω ίσως να μπορέσω να την υπολογίσω.
Δηλαδή πιστευεις οτι ιδιο έργο αναπτυσεται με την Χ πυριτυδα σε συνθήκες παγετου κ σε καυσωνα στην κανη του Χ όπλου ;;

τι πιστεύετε;
Υγρασία, θερμοκρασία , ατμοσφαιρική πιεση, οι τρεις χαριτες Μαριε, οι τρεις παραμετροι που μετράνε οι τοπ εταιρίες φυσιγγιων στα κλιματικά κελιά τους, λες να το κάνουν για να περασει η ωρα ;;;;;

Δηλαδή πιστευεις οτι ιδιο έργο αναπτυσεται με την Χ πυριτυδα σε συνθήκες παγετου κ σε καυσωνα στην κανη του Χ όπλου ;;
όχι αλλά δεν ξέρω να υπολογίσω την διαφορά ...
έχω ειδίκευση στα external ballistics ... :)
To excel-άκι είναι δικό μου ...
Δυστυχώς το excel-άκι είναι για βλήματα αεροβόλου ... πολλές ώρες για να φτιαχτεί ... και δεν κάνει μόνο αυτά που ίσως φαντάζεστε ...

Attachments

• IMG_20201217_230337.jpg
    IMG_20201217_230337.jpg
    387,6 KB · Προβολές: 31
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back