Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά την (όχι και τόσο) ακαδημαική ερώτησή μου δεν την απάντησε κανείς!

να την επαναλάβω;

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και ότι οι φυσικοχημικές της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης παραμένουν ίδιες!!!
Και ναι μεν την νιτροκυτταρίνη την "αδιαβροχοποίησαν" με την ζελατινοποίηση, την νιτρογλυκερίνη τι την έκαναν για να "αντιμετωπίσει" το ψύχος;;;
αν η νιτρογλυκερίνη είναι αυτή που μειώνει την απόδοση της πυριτιδας στο κρύο...βάζουν λιγότερη ποσότητα η κάτι τέτοιο;;;;

όλα καλά κι όλα ωραία, αλλά την (όχι και τόσο) ακαδημαική ερώτησή μου δεν την απάντησε κανείς!

να την επαναλάβω;

Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και ότι οι φυσικοχημικές της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης παραμένουν ίδιες!!!
Και ναι μεν την νιτροκυτταρίνη την "αδιαβροχοποίησαν" με την ζελατινοποίηση, την νιτρογλυκερίνη τι την έκαναν για να "αντιμετωπίσει" το ψύχος;;;
Βαλιστιτης πληρους ζελατινοποιησης με 50 % νιτρογλυκερινη , δεν μασαει με τίποτα φίλε

να την επαναλάβω;

Την εβαλαν στον φουρνο με ρυζακι, και κοτοπουλοοοοοο.very funny..exciting..sarcastic.

Τι έγινε;
εκτός του Στράτου που πήγε να σηκώσει το γάντι, κανείς άλλος;;;;;
άντε πείτε την γνώμη σας, κουβέντα κάνουμε.... δεν δαγκώνουμε!!!! .my man.

μάλλον δαγκώνουμε και λιγάκι αλλά έχουμε κάνει αντιλυσσικό .yelling.

Υ.Γ. πολύ μΕ αρέσουν οι φατσούλες που έχει το σαιτ .love..yelling..big smile..sarcastic..very funny.

Last edited:
Βαλιστιτης πληρους ζελατινοποιησης με 50 % νιτρογλυκερινη , δεν μασαει με τίποτα φίλε
μΕ φαίνεται ρίχνεις λάδι ανακατεμένο με βαλιστοκορδίτες στη φωτιά .very funny.

για την ιστορία:
Βαλιστιτης είναι όντως η διβασική πυρίτιδα που δημιούργησε ο Νόμπελ, μητέρα όλων των διβασικών
Βαλιστιτης επίσης είναι η ΚΑΘΕ διβασική που έχει περίπου 50% νιτρογλυκερίνη στη σύστασή της όπως ΗΤΑΝΕ η Sipe και η Ballistite Nobel Αγγλίας
Κορδίτης είναι η ΚΑΘΕ διβασική που έχει περίπου 30% νιτρογλυκερίνη στη σύστασή της

από τους βαλιστίτες ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι οι διβασικές δεν άντεχαν το κρύο

συνεπώς Δημήτρη φίλε μου, μασάει και παραμασάει στο κρύο ..... οπότε τι κάνουμε να ΜΗΝ ΜΑΣΑΕΙ::: .think.

Έχουμε και λέμε οι μονοβασικες δεν έχουν νιτρογλυκερίνη, οι τροποποιημενες ένα μικρό ποσοστό περίπου 10% ,οι διβασικες αρκετά παραπανω... Στο 50% νιτρογλυκερινης που λέει παραπάνω ο Δημήτρης είναι το μυστικο;;;

να την επαναλάβω;

οι παλιοι εβαζαν μερικα φυσιγγια στην απο τη ζωνη στην τσεπη , πριν τα χρησιμοποιησουν

Έχουμε και λέμε οι μονοβασικες δεν έχουν νιτρογλυκερίνη, οι τροποποιημενες ένα μικρό ποσοστό περίπου 10% ,οι διβασικες αρκετά παραπανω... Στο 50% νιτρογλυκερινης που λέει παραπάνω ο Δημήτρης είναι το μυστικο;;;
όχι το αντίθετο!!!!! ;)

αν η νιτρογλυκερίνη είναι αυτή που μειώνει την απόδοση της πυριτιδας στο κρύο...βάζουν λιγότερη ποσότητα η κάτι τέτοιο;;;;
φίλε Στράτο, μέσα έπεσες!!! .shake hands.

έτσι δημιουργήθηκαν οι κορδίτες παρόλο που δεν ήταν πλήρως πλαστικοποιημένοι....
δεν σου απάντησα πιο πριν γιατί περίμενα κι άλλες συμμετοχές στην κουβέντα .my man.

εκτός όμως από την μείωση της νιτρογλυκερίνης τι άλλο μπορεί να έκαναν;

οι παλιοι εβαζαν μερικα φυσιγγια στην απο τη ζωνη στην τσεπη , πριν τα χρησιμοποιησουν
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ!!!!! .shake hands.

τι μΕ θύμισες τώρα φιλαράκι, ..... εποχή π.τ. (προ τέκνα) παγωνιά κάτω από -10, πυκνό ανήλιο ρέμα, εγώ πιτσιρικάς ντυμένος σε σημείο ασφυξίας και να τρέμω και ο μακαρίτης ο πατέρας μου την ώρα που μ' αφήνει στο καρτέρι να μΕ λέει: "βγάλε 4 δράμια και 4 μονά απ' το φυσεκλίκι, βαλ'τα δυό στ' όπλο (δίκαννο) τα 6 στην δεξιά την τσέπη! κάθε 5-10 άλλαζε τα με ζεστά απ' την τσέπη, τα κρύα στην αριστερή μέχρι να ζεσταθούν"........................;)

μΕ φαίνεται ρίχνεις λάδι ανακατεμένο με βαλιστοκορδίτες στη φωτιά .very funny.

για την ιστορία:
Βαλιστιτης είναι όντως η διβασική πυρίτιδα που δημιούργησε ο Νόμπελ, μητέρα όλων των διβασικών
Βαλιστιτης επίσης είναι η ΚΑΘΕ διβασική που έχει περίπου 50% νιτρογλυκερίνη στη σύστασή της όπως ΗΤΑΝΕ η Sipe και η Ballistite Nobel Αγγλίας
Κορδίτης είναι η ΚΑΘΕ διβασική που έχει περίπου 30% νιτρογλυκερίνη στη σύστασή της

από τους βαλιστίτες ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι οι διβασικές δεν άντεχαν το κρύο

συνεπώς Δημήτρη φίλε μου, μασάει και παραμασάει στο κρύο ..... οπότε τι κάνουμε να ΜΗΝ ΜΑΣΑΕΙ::: .think.
Κ όμως δεν μασάει φίλε πουθενα, με ένα γρηγορο καψουλι κ κωνικό κυάνιο βγάζει αστραπές στο πολυ κρυο

Κ όμως δεν μασάει φίλε πουθενα, με ένα γρηγορο καψουλι κ κωνικό κυάνιο βγάζει αστραπές στο πολυ κρυο
κωνικό κυάνιο;;;;; ούτε εκτελεστής του Σωκράτη να 'τανε!!!! .yelling.

προφανώς ο Δημήτρης ο φίλος μου εννοεί κωνικό πυθμένα κυαθίου.... κατάλληλο για μπαρούτες μικρού όγκου και υπαίτιο για παραγωγή αστραπών και βροντών ανά πάσα ώρα και στιγμή.....

χωρίς πλάκα τώρα, ξαναβγήκε στην παραγωγή η Ballistite? με ποιά σύνθεση? που την βρήκες; γέμισες; συμπεριφορά; από πιέσεις πως τα πάμε; από χοληστερίνη; τριγλυκερίδια;;;;
καθότι έχω μείνει λιγάκι πίσω ως προς τα εμπορικά σήματα (εδώ δεν πήρα χαμπάρι ότι η τέκνα έγινε τεκνοφσκα).....

έχω πάντως συνταγή για αυτήν από το 1978

topic. "από τους βαλιστίτες ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι οι διβασικές δεν άντεχαν το κρύο" οπότε το ερώτημα επιστρέφει ΦΛΕΓΟΝ: τι κάνανε και ΠΛΕΟΝ δεν μασάει εκεί που μάσαγε; οεο;;;; .think.

προφανώς ο Δημήτρης ο φίλος μου εννοεί κωνικό πυθμένα κυαθίου.... κατάλληλο για μπαρούτες μικρού όγκου και υπαίτιο για παραγωγή αστραπών και βροντών ανά πάσα ώρα και στιγμή.....

χωρίς πλάκα τώρα, ξαναβγήκε στην παραγωγή η Ballistite? με ποιά σύνθεση? που την βρήκες; γέμισες; συμπεριφορά; από πιέσεις πως τα πάμε; από χοληστερίνη; τριγλυκερίδια;;;;
καθότι έχω μείνει λιγάκι πίσω ως προς τα εμπορικά σήματα (εδώ δεν πήρα χαμπάρι ότι η τέκνα έγινε τεκνοφσκα).....

topic. "από τους βαλιστίτες ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι οι διβασικές δεν άντεχαν το κρύο" οπότε το ερώτημα επιστρέφει ΦΛΕΓΟΝ: τι κάνανε και ΠΛΕΟΝ δεν μασάει εκεί που μάσαγε; οεο;;;; .think.
ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ!!!! .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .big smile.

ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ!!!! .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .hair. .big smile.
Και ο Δημήτρης και ο Μάριος(και κάποιοι άλλοι) έχουν τον σωστό τρόπο να σε κάνουν να μάθεις..... Να μάθεις ψαχνοντας...και πρακτικά αλλά και θεωρητικά...
Για αυτό το λόγο σε κάποιες αναφορές σε διάφορα θέματα κρατά screenshots...;)

Κυαθιο ρε Μαριε, αρχισα κ δεν βλέπω καλά κοντά, γέρασα ρε φίλε, αναφέρεσαι στην χημική συσταση ; η ίδια η BP αναφέρει σε επίσημη σελίδα της εν συντομία ότι σε πολυ κρυο 2 λυσεις έχουμε, η κόντρα δόση η διβασικη πυριτιδα, ο μυθος ότι οι διβασικες δεν αντέχουν στο κρυο απλά είναι μυθος, οι διβασικες πυριτιδες είναι απλά ανώτερη κατηγορία

Status
Not open for further replies.
Back