Τι να χορτασεις Κωνσταντινε;με καροτσακι supermarket θα πηγαινα εκει και θα αδειαζα τα ραφια..αυτα εχει το Αμερικα και για να γινουν ετσι στην Ευρωπη θα περασει καμια 20ετια..οσο για την Ελλαδα ποτεΒλέπεις και δεν χορταίνεις Μίλτο![]()
Τι να χορτασεις Κωνσταντινε;με καροτσακι supermarket θα πηγαινα εκει και θα αδειαζα τα ραφια..αυτα εχει το Αμερικα και για να γινουν ετσι στην Ευρωπη θα περασει καμια 20ετια..οσο για την Ελλαδα ποτεΒλέπεις και δεν χορταίνεις Μίλτο![]()
Στην Αγγλία και Ιταλία σίγουρα υπάρχουν Μίλτο, σε εμάς κόβουν και τις ιταλικές που έφερνανΤι να χορτασεις Κωνσταντινε;με καροτσακι supermarket θα πηγαινα εκει και θα αδειαζα τα ραφια..αυτα εχει το Αμερικα και για να γινουν ετσι στην Ευρωπη θα περασει καμια 20ετια..οσο για την Ελλαδα ποτε
Σωστός ο Λευτέρης! Κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και λιγότεροι. Και μάλιστα κατά χιλιάδες...Ας πούμε ότι ανοίγει ένα κατάστημα το Cabela's ή η Frankonia στην Ελλάδα.
Για πόσο χρονικό διάστημα νομίζετε ότι θα μπορούσε να αυτοσυντηρηθεί;
Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμη, εμείς...τελειώσαμε.
Νικόλα χωρίς παρεξήγηση αλλά νομίζω πως έτσι όπως σου απάντησε ο κύριος Κυπρίδημος δεν απαντάει πλήρως στο ερώτημα σου. Πήγαινε μια μέρα με ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες να ρίξεις με 10 διαφορετικά εμπορικά φυσίγγια που έχουν διβασική πυρίτιδα. Πόσα πιστεύεις ότι θα πάνε καλά? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παίζει ρόλο το στήσιμο. Επίσης προσωπικά θεωρώ λάθος του χαρακτηρισμούς σου περί μυθομανών με μπουρδολογίες. Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι και κυνηγοί που απλά έτσι έμαθαν και έτσι συνεχίζουν έως τώρα. Φιλικά πάντα.Ερωτώ εγώ και απαντά και δημοσιεύει σήμερα κιόλας ο (γκουρού των όπλων και της βλητικής) Νικήτας Κυπρίδημος...
(Το ποστάρω εδώ, διότι είναι καιρός να καταρριφθούν κάποιες "μπουρδολογίες" μερικών "αδαών" και "μυθομανών", που ενίοτε κυκλοφορούν στο "κυνηγετικό καφενείο", σαν κι αυτή που πραγματεύεται η κάτωθι απορία μου...)
ΔΙΒΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η χρήση διβασικών πυρίτιδων σε συνθήκες με αρκετή ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες αντενδείκνυται και δίνει πιο «φτωχά» βλητικά αποτελέσματα…!
Ισχύει κάτι τέτοιο…; Και εάν ναι, κατά πόσο…;
Ευχαριστώ πολύ Νικήτα, να ‘σαι πάντα καλά…!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αυτά συνέβαιναν πολύ παλιά όταν δεν ήταν απόλυτα σταθεροποιημένες οι πυρίτιδες. Σήμερα οι διβασικές πυρίτιδες σταθεροποιούνται και δεν «ιδρώνουν» σε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο η μυθολογία καλά κρατεί και αναπαράγεται στα κυνηγετικά στέκια.
Βασίλη μου, το πράγμα είναι απλούστατο, ας μην το κάνουμε από μόνοι μας περίπλοκο χωρίς λόγο: οι σύγχρονες διβασικές πυρίτιδες παραμένουν απολύτως ικανές και εντελώς ανεπηρέαστες σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας...!!!Νικόλα χωρίς παρεξήγηση αλλά νομίζω πως έτσι όπως σου απάντησε ο κύριος Κυπρίδημος δεν απαντάει πλήρως στο ερώτημα σου. Πήγαινε μια μέρα με ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες να ρίξεις με 10 διαφορετικά εμπορικά φυσίγγια που έχουν διβασική πυρίτιδα. Πόσα πιστεύεις ότι θα πάνε καλά? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παίζει ρόλο το στήσιμο. Επίσης προσωπικά θεωρώ λάθος του χαρακτηρισμούς σου περί μυθομανών με μπουρδολογίες. Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι και κυνηγοί που απλά έτσι έμαθαν και έτσι συνεχίζουν έως τώρα. Φιλικά πάντα.
Kαθόλου δεν επηρεάζονται Βασίλη οι διβασικές πυρίτιδες από την υγρασία του περιβάλλοντος...!!! Ούτε απ' την ξηρασία, ούτε απ' το κρύο, ούτε κι απ' τη ζέστη...!!!Η διαφορά των διβασικών με τις μονοβασικές (και τις τροποποιημένες μονοβασικές) είναι η νιτρογλυκερίνη. Από την στιγμή που οι διβασικές πυρίτιδες λόγο της νιτρογλυκερίνης είναι όλες ζελατινοποιημένες επηρεάζονται λιγότερο από την υγρασία του περιβάλλοντος.
Συμφωνω και γω πως οι συγχρονες πυριτιδες ειναι καλυτερες ποιοτικα και πιο ανεπηρεαστες
Κατα την αποψη μου λοιπον, ολες οι πυριτιδες ειναι σταθερες, απλα ισως στις ακραιες μεταβολες των καιρων, τα φυσιγγια θελουν διαφορετικο στησιμο, και αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των διβασικων, αλλα ολων.
Πληρες και σοστοτατη απάντησηΕξακολουθω ομως να μην καταλαβαινω την ερωτηση, και ας μου συγχωρησετε την παρεμβαση. Συμφωνω και γω πως οι συγχρονες πυριτιδες ειναι καλυτερες ποιοτικα και πιο ανεπηρεαστες. Ομως, πως ακριβως το διαπιστωνουμε αυτο; Μονο εμπειρικα καθως συγκρινουμε το στησιμο ενος φυσιγγιου που φτιαξαμε σε διαφορετικους καιρους. Κατα την αποψη μου λοιπον, ολες οι πυριτιδες ειναι σταθερες, απλα ισως στις ακραιες μεταβολες των καιρων, τα φυσιγγια θελουν διαφορετικο στησιμο, και αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των διβασικων, αλλα ολων.
Σωστα τα λεςκαι εγω το ιδιο νομιζω απλα δεν εχω καταλαβει την καψουρα φιλων με 1-2 μπαρουτες και οτι αν σταματησουν να κυκλοφορουν θα ερθη το τελος του κασμουΕξακολουθω ομως να μην καταλαβαινω την ερωτηση, και ας μου συγχωρησετε την παρεμβαση. Συμφωνω και γω πως οι συγχρονες πυριτιδες ειναι καλυτερες ποιοτικα και πιο ανεπηρεαστες. Ομως, πως ακριβως το διαπιστωνουμε αυτο; Μονο εμπειρικα καθως συγκρινουμε το στησιμο ενος φυσιγγιου που φτιαξαμε σε διαφορετικους καιρους. Κατα την αποψη μου λοιπον, ολες οι πυριτιδες ειναι σταθερες, απλα ισως στις ακραιες μεταβολες των καιρων, τα φυσιγγια θελουν διαφορετικο στησιμο, και αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των διβασικων, αλλα ολων.
Θα στο εξηγησω αυτο. Ειναι τεραστιο ψυχολογικο αβανταζ το να εχεις εξαλειψει απο το μυαλο σου το αγχος πως μπορει να φταει το φυσιγγι. Μια συνταγη και μια πυριτιδα που εμπιστευεσαι μπορει να στο δωσει αυτο.Σωστα τα λεςκαι εγω το ιδιο νομιζω απλα δεν εχω καταλαβει την καψουρα φιλων με 1-2 μπαρουτες και οτι αν σταματησουν να κυκλοφορουν θα ερθη το τελος του κασμου
Ναι συμφωνω αλλα και η χαρα του ιδιογωμωτη ειναι να ψαχνετε και λιγο φετος ελειψε μια πυριτιδα απο την αγορα και καποιοι εκλαιγαν με μαυρο δακρυΘα στο εξηγησω αυτο. Ειναι τεραστιο ψυχολογικο αβανταζ το να εχεις εξαλειψει απο το μυαλο σου το αγχος πως μπορει να φταει το φυσιγγι. Μια συνταγη και μια πυριτιδα που εμπιστευεσαι μπορει να στο δωσει αυτο.
Ναι συμφωνω αλλα και η χαρα του ιδιογωμωτη ειναι να ψαχνετε και λιγο φετος ελειψε μια πυριτιδα απο την αγορα και καποιοι εκλαιγαν με μαυρο δακρυ