Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα που θα βρούμε την πυρίτιδα που ανέφερες φίλε μου
Καλημερα
Θα ηθελα και εγω στοιχεια για αυτην αν ξερει καποιος συναδερφος
Προτιμα καιρους , ευρος γομωσεων κλπ
Για μολυβδινα σκαγια 4-5-6 σκαγια και κυριως για γομωσεις 34-36

Ευχαριστω

Καλημερα
Θα ηθελα και εγω στοιχεια για αυτην αν ξερει καποιος συναδερφος
Προτιμα καιρους , ευρος γομωσεων κλπ
Για μολυβδινα σκαγια 4-5-6 σκαγια και κυριως για γομωσεις 34-36

Ευχαριστω

Καμία πυρίτιδα δεν προτιμά καιρούς.

SSB150Load_1631025882.png

Καμία πυρίτιδα δεν προτιμά καιρούς.

View attachment 89214
Σεβαστο και κατανοητο

Για αρκετες Μονο στην θεωρια ισχυει αυτο οταν μιλαμε για εμπορικα φιλε μου(αποψη μου)
Οι βιοτεχνιες θα βρουν ενα μεσο σεταπ θα το δοκιμασουν και θα προχωρησουν

Τα νησια και η βορεια ελλαδα που ειναι τα ακρα απο αλλαγες στον καιρο εχουν περισσοτερες απαιτησεις και συχνα τα εμπορικα (υπαρχουν εξαιρεσεις και ευτυχως) δεν σε καλυπτουν συνεχεια και παντου

Στην Κυπρο ξεκινας απο λεμεσο με υγρασια και ζεστη, πας τροοδος για κυνηγι και εχει 10-15 βαθμους διαφορα και ξηρασια σε μια ωρα αποσταση(και μεγαλη και αποτομη υψομετρικη διαφορα)

Στην ιδιογομωση ειναι αλλου παπα ευαγγελιο

Και σε ευχαριστω πολυ για τον πινακα!!!! .shake hands.

Αν καταλαβα σωστα αναφερετε σε ατσαλινα;
Ο πάνω είναι για μολύβια (lead), ο κάτω για ατσάλινα (steel).
Κανένας απολύτως κατασκευαστής πυρίτιδων σε παγκόσμια κλίμακα δεν αναφέρει, ούτε συνιστά "καιρούς" για το προϊόν του.
Δεν σε βάζει σε σκέψεις αυτό ;

Αυτά είναι εφευρέσεις των ιδιογομωτών.

Και ομως
Κανένας απολύτως κατασκευαστής πυρίτιδων σε παγκόσμια κλίμακα δεν αναφέρει, ούτε συνιστά "καιρούς" για το προϊόν του.

Και ομως ξερω
Στην Κυπρο τουλαχιστον
Ψαξε τις ιστοσελιδες και καταλογους τους η δες φου μπου σε οσες είναι ανοικτο για ολους(δεν εχω οποταν μονο σε καποιες μπορω να δω και περιορισμενα)
(Φυσιγγια βικτορυ-ολύμπια-εχτρα-ηλιονα) κλπ
Για να ξεκαθαρισω-και εγω δεν αρεσκομαι να αλλαζω φυσιγγια αναλογως καιρου και προσπαθω παντα να εχω μεσα φυσιγγιο που ειναι γενικα σταθερο
Αλλα η εμπειρια μου εδειξε οτι ειδικα στα εμπορικα με μονοβασικες δεν μπορεις να εχεις την ιδια αποδοση απο το πρωι μεχρι το βραδυ με το ιδιο φυσιγγιο σε ολες τις συνθηκες(κυπριακα φυσιγγια)
Ειδικα στις γομωσεις απο 32 και πανω

Και ομως ξερω
Στην Κυπρο τουλαχιστον
Ψαξε τις ιστοσελιδες και καταλογους τους η δες φου μπου σε οσες είναι ανοικτο για ολους(δεν εχω οποταν μονο σε καποιες μπορω να δω και περιορισμενα)
(Φυσιγγια βικτορυ-ολύμπια-εχτρα-ηλιονα) κλπ
Για να ξεκαθαρισω-και εγω δεν αρεσκομαι να αλλαζω φυσιγγια αναλογως καιρου και προσπαθω παντα να εχω μεσα φυσιγγιο που ειναι γενικα σταθερο
Αλλα η εμπειρια μου εδειξε οτι ειδικα στα εμπορικα με μονοβασικες δεν μπορεις να εχεις την ιδια αποδοση απο το πρωι μεχρι το βραδυ με το ιδιο φυσιγγιο σε ολες τις συνθηκες(κυπριακα φυσιγγια)
Ειδικα στις γομωσεις απο 32 και πανω

Φτιάχνουν στην Κύπρο πυρίτιδες ;
Δεν νομίζω.
Αφού ξέρεις βρε μου κάποια αναφορά ενός κατασκευαστή πυρίτιδων (ή φυσιγγίων αν μιλάς για βιοτέχνες φυσιγγίων) που να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πυρίτιδα είναι κατασκευασμένη για αυτές τις συνθήκες και η άλλη, για άλλες.
Για πυρίτιδες μιλούσαμε, όχι για φυσίγγια.
Τα φυσίγγια που αποδίδουν καλά μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι όλα τους προβληματικά.
Και δεν φταίει ο τύπος της πυρίτιδας που χρησιμοποιούν, μπορεί να φταίει οτιδήποτε άλλο.

Λάθος καψούλια, πυρίτιδες που έχουν πάρει υγρασία, μειωμένη δόση πυρίτιδας, αυξημένη δόση πυρίτιδας, προβληματικά βύσματα ή υλικό βυσμάτων, ποιότητα σκαγιών, υπερβολικά πατημένα φυσίγγια, λάθος σκάγια, μαγειρέματα ιδιογομωτών, αποθήκευση πυρίτιδων ειδικά μονοβασικών από ιδιογομωτές κτλ

Συνήθως τέτοια φυσίγγια αγαπάνε συγκεκριμένους καιρούς.

Και μάντεψε, όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό ... κάποιος έχει κάνει μια ή περισσότερες μαλακίες.
Και την πληρώνουν την νύφη συνήθως οι πυρίτιδες.

Δεν νομίζω.
Αφού ξέρεις βρε μου κάποια αναφορά ενός κατασκευαστή πυρίτιδων (ή φυσιγγίων αν μιλάς για βιοτέχνες φυσιγγίων) που να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πυρίτιδα είναι κατασκευασμένη για αυτές τις συνθήκες και η άλλη, για άλλες.
Τα φυσίγγια που αποδίδουν καλά μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι όλα τους προβληματικά.
Και δεν φταίει ο τύπος της πυρίτιδας που χρησιμοποιούν, μπορεί να φταίει οτιδήποτε άλλο.

Λάθος καψούλια, πυρίτιδες που έχουν πάρει υγρασία, μειωμένη δόση πυρίτιδας, αυξημένη δόση πυρίτιδας, προβληματικά βύσματα ή υλικό βυσμάτων, ποιότητα σκαγιών, υπερβολικά πατημένα φυσίγγια, λάθος σκάγια, μαγειρέματα ιδιογομωτών, αποθήκευση πυρίτιδων ειδικά μονοβασικών από ιδιογομωτές κτλ

Και μάντεψε, όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό ... κάποιος έχει κάνει μια ή περισσότερες μαλακίες.
Σωστό αυτό που λες, το ίδιο λέτε απλώς αυτά φαίνονται πολύ στα εμπορικά φυσίγγια που συνήθως είναι στημένα για νορμάλ καιρούς, αυτό κάνουν συνήθως η κατασκευαστές για αυτό σε εμπορικά φυσίγγια άμα θες για πιο ζορικο καιρό ανεβαίνεις σε γραμμάρια για εμπορικά.

Και αυτών που ντουφεκουν γιατί οι κατασκευαστές ότι άλλο θέλεις κάνουν αλλά ντουφέκιες στο πραγματικό τερέν δε ρίχνουν .Κάποιες πυρίτιδες δεν μπορούν να δούλεψουν ποτέ σε σκληρό καιρό .

Δεν νομίζω.

Άκου φίλε λιγάκι γιατί κάτι δε γνωρίζεις καλά μάλλον .Οι πυρίτιδες όπως και το κάθε τι που κατασκευάζει ανθρώπινο χέρι έχει προδιαγραφές.Τις προδιαγραφές λειτουργίας δεν μπορεί να στις γράψει ουδείς πρώτον γιατί είναι πολύ δύσκολο να τις μετρήσει ,δεύτερον δεν τον ενδιαφέρει .Εάν ήταν έτσι όπως το λες και όλες οι πυρίτιδες είναι για όλα θα είχαμε 2/3 όχι 123 πυρίτιδες και σου ξαναλέω αδυνατούν να μετρήσουν τις αποδόσεις μέσα στην διαφορά καιρικών συνθηκών γι'αυτό και σου αναγράφουν συνιστώμενο φορτίο μόνο,ότι δε γράφουν τι έργο παράγουν στους 20 και τι έργο παράγουν αν μπορούν στους -10 ή στο 95% υγρασία δε σημαίνει πως όλες οι πυρίτιδες κάνουν δουλειά παντού και πάντα,κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά .Εάν γέμιζες φυσίγγια θα έβλεπες ότι ίδιας εταιρίας πυρίτιδες με πλήρη ζελατινοποιηση και χαρακτηριστικά ως προς το ποσοστό νιτριγλυκερινης στα ίδια φορτία με ίδια υλικά γόμωσης ίδιου όγκου η μία έφτανε ως ένα όριο και η άλλη απέδιδε και παραπάνω .Είναι καλή η θεωρητική προσέγγιση αλλά η πράξη αποδεικνύει μόνο.

Δεν νομίζω.
Οχι εχεις δικαιο δεν φτιαχνουν πυριτιδες εξ οσων ξερω

Επισης ναι δικο μου λαθος γιατι εγω αναφερθηκα σε φυσιγγια οχι σε πυριτιδα
Εχεις απολυτο δικαιο

Οχι δεν εχω δει να λενε η ταδε πυριτιδα ειναι γιαυτο το καιρο
Μονο οτι το ταδε φυσιγγιο που ειναι πχ γεμισμενο με Α1 ειναι για αυτο το καιρο(πλεον οι πληστοι δεν δινουν πληροφοριες για την πυριτιδα η εαν εχουν κανει αλλαγες).αρκουνται στο διβασικη μονοβασικη κλπ

Τα υπολοιπα που αναφερεις δεν εχω τις γνωσεις να τα αξιολογησω
Δεν είμαι ιδιογομωτης!

Απλα υπαρχει ενα εμπορικο με την πυριτιδα που αναφερθηκε που κυξλοφορησε περσυ και ρωτησα για να μαθω δυο πραγματα καθως θα ηθελα να το δοκιμασω(μπαρουτι για ατσαλινα ειναι θελω να ξερω πριν το δοκιμασω)

Τωρα εαν σε εσενα ολα τα εμπορικα ευρους 32-36 που δοκιμασες ηταν το ιδιο καλα με 40 βαθμους και υγρασια και με 5-10 βαθμους ξηρασια η παγωμενο βορια και εχεις δει τις ιδιες άποδοσεις χωρις σκορπισματα κλπ τοτε εισαι ευτιχισμενος ανθρωπος και δεν εχω παρα να χαιρομαι για αυτο

Τωρα εαν σε εσενα ολα τα εμπορικα ευρους 32-36 που δοκιμασες ηταν το ιδιο καλα με 40 βαθμους και υγρασια και με 5-10 βαθμους ξηρασια η παγωμενο βορια και εχεις δει τις ιδιες άποδοσεις χωρις σκορπισματα κλπ τοτε εισαι ευτιχισμενος ανθρωπος και δεν εχω παρα να χαιρομαι για αυτο
Δεν έγραψα αυτό φίλε μου.
Το αντίθετο έγραψα, ότι τα φυσίγγια μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές και νομίζω συμφωνούμε σε αυτό.
Αυτές οι διαφορές δεν οφείλονται όμως στο είδος της πυρίτιδας.
Σε αυτό ίσως διαφωνούμε.
Ειδικά για Κύπρο το είδος της πυρίτιδας είναι το τελευταίο που πρέπει να σας απασχολεί.
Στο λέω για να μην ψάχνεις άδικα.

Γιατί ;
Για πες μερικές τέτοιες πυρίτιδες.
Η πλειοψηφία των ισπανικών και γενικά μια μεγάλη γκάμα μονοβασικων.Γεμιζω g3000 και mb32 δύο από της κορυφαίες μονοβασικες στα 32.5 γρ με ίδιες αναλογίες κάλυκες βύσματα καψυλια κλείσιμο πάτημα αντιγραφή ένα ένα μιας και είναι ίδιου όγκου και χαρακτηριστικών .Ντουφεκάω ένα ωραίο πρωινό με ένα όχι τόσο ιδιαίτερα κρύο αλλά χαμηλή θερμοκρασία αλλά εξωφρενικής υγρασίας τοπίο τσίχλες .Άκου τώρα αποτέλεσμα τα φυσίγγια με την mb 32 κάποιες τσίχλες σκουζανε πέφτοντας και με αίμα με την g3000 πανιά .Αυτό μόνο σε κάνει να καταλάβεις στο συγκεκριμένο φορτίο που είναι συνιστώμενο και για τις δύο ποια αποδίδει καλύτερα στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες τώρα αν αναιβαζα την mb32 από το 1.70 στο 1.75 θα ήταν οκ ίσως .Και μιλάμε για τέλειες καύσεις όχι κατάλοιπα στη κανη σε καμία περίπτωση πλήρη καύση .Όταν γεμίζεις φυσίγγια σίγουρα μπορεί και με μια μόνοβάσικη να αγγίξεις απόδοση ικανοποιητική στην πλειοψηφία και ίσως παντού αλλά θα πρέπει να την υπερφορτωσεις η να της κατεβάσεις τον κενό χώρο πιέζοντας την ποτέ όμως δε θα φτάσεις χαλαρά μια διβασικη .Εννοώ ότι αν δουλέψεις με τα στάνταρς της πυρίτιδας σε αναλογίες με προτάσεις ασφαλείας του κατασκευαστή θα έρθει ώρα που θα στεναχωρηθείς ,όπως στεναχωρήθηκαν κάτι φίλοι δύο φορές το χειμώνα φέτος με φυσίγγι πασίγνωστου κατασκευαστή που αγοράζουν χιλιάδες που τα πατάει κιόλας τα κάνει δυνατά,με πήραν τηλ και έκλαψαν δύο φορές με χαρακτηριστική πρόταση και από τούτο δύο μας γάμησαν τα φυσίγγια το ίδιο είχαν πάθει δύο άλλοι πέρσι στην Εύβοια με το κρύο με φυσίγγια του ίδιου τους πέσαν τα αυτιά φάγαμε φολα ολικής μου λέει δε σκότωναν τα άρχιδια μας και είχε πουλιά σωρό .

Last edited:
Άκου φίλε λιγάκι γιατί κάτι δε γνωρίζεις καλά μάλλον .Οι πυρίτιδες όπως και το κάθε τι που κατασκευάζει ανθρώπινο χέρι έχει προδιαγραφές.Τις προδιαγραφές λειτουργίας δεν μπορεί να στις γράψει ουδείς πρώτον γιατί είναι πολύ δύσκολο να τις μετρήσει ,δεύτερον δεν τον ενδιαφέρει .Εάν ήταν έτσι όπως το λες και όλες οι πυρίτιδες είναι για όλα θα είχαμε 2/3 όχι 123 πυρίτιδες και σου ξαναλέω αδυνατούν να μετρήσουν τις αποδόσεις μέσα στην διαφορά καιρικών συνθηκών γι'αυτό και σου αναγράφουν συνιστώμενο φορτίο μόνο,ότι δε γράφουν τι έργο παράγουν στους 20 και τι έργο παράγουν αν μπορούν στους -10 ή στο 95% υγρασία δε σημαίνει πως όλες οι πυρίτιδες κάνουν δουλειά παντού και πάντα,κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά .Εάν γέμιζες φυσίγγια θα έβλεπες ότι ίδιας εταιρίας πυρίτιδες με πλήρη ζελατινοποιηση και χαρακτηριστικά ως προς το ποσοστό νιτριγλυκερινης στα ίδια φορτία με ίδια υλικά γόμωσης ίδιου όγκου η μία έφτανε ως ένα όριο και η άλλη απέδιδε και παραπάνω .Είναι καλή η θεωρητική προσέγγιση αλλά η πράξη αποδεικνύει μόνο.
Την ζελατινοποίηση γιατί την αναφέρεις ;
Μπορείς να μου πεις μερικές πυρίτιδες μη πλήρως ζελατινοποιημένες ;

Το έργο που παράγει η πυρίτιδα είναι το πιο εύκολο πράγμα να το μετρήσεις σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Οι προδιαγραφές που δεν μπορούν να μετρηθούν δεν είναι προδιαγραφές.

Όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω
Όλες οι πυρίτιδες δουλεύουν παντού με τροποποιήσεις.
Αυτό είναι το σωστό.

Το φυσίγγι το αξιολογείς σαν σύνολο, όχι από ένα συστατικό ή την πυρίτιδα που φέρει και το αξιολογείς πάντα για την δουλειά που το θες.

Η πλειοψηφία των ισπανικών και γενικά μια μεγάλη γκάμα μονοβασικων
Πάνω από τις μισές πυρίτιδες δηλαδή δεν δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες.
Δουλεύουν όμως ας πούμε οι διβασικές αμερικάνικες που παρήγαγαν ταχύτητες των 360 μ/δ τουλάχιστον παλιότερα στα εμπορικά φυσίγγια.
Ενδιαφέρον.

Status
Not open for further replies.
Back