Κυνηγετικές Πυρίτιδες

Μην κάνετε πλάκα 45 κιλά ζυγίζει η μηχανή του Καββαδία. Μου είχε βγει ο πάτος να την μεταφέρω από το αμάξι στο υπόγειο. Για ποιον λόγο να ζυγίζει τόσο πολυ;
Μην το λες σ' μένα την έχω ζύγιση τόσα είναι 45 κιλά, κάνω και μουσχουλα όπως λένε και οι Ρώσοι.

Μα αυτό είπα ότι η μηχανή του Καββαδία θέλει να έχεις χώρο να την έχεις μόνιμα στημένη καπου. Δεν έχουν όλοι χώρο και μάλιστα αρκετό. Και δεν νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός με αυτό το προβλημα. Μπορεί να θέλεις να βάλεις και ογκομετρικα και καλυμπραδορο και καψουλωτη και να έχεις περιορισμένο χώρο για όλα αυτα. Ακόμη και εκεί το πρεσακι του Παπαϊωάννου θα σου κάνει οικονομία στον χώρο. Συν ότι είναι πιο εύχρηστο.

Αλλά γιατί το βάρος είναι πλεονέκτημα; Θα κοπάνας τίποτα με αυτήν την μηχανή; Σφυρί θα την κάνεις; Κόντρα χρειάζεται να είναι βιδωμενη για να μην αναποδογυριζει δεν χρειάζεται βαρος. Αν το βιδωσεις και το πρεσακι μια χαρά στιβαρό και αμετακίνητο είναι και κάνει την ίδια δουλειά με του Καββαδία το ίδιο καλά μην πω και καλύτερα. Εδώ άλλες μηχανές είναι πλαστικές όπως οι Lee και αντέχουν μια ζωή. Το πρεσακι του Παπαϊωάννου είναι παραπάνω από αρκετά στιβαρό και αξιόπιστο για να το έχουν και τα δισέγγονα σου με σωστή χρήση. Η μηχανή του Καββαδία πάλι είναι υπερβολικά βαριά και ογκωδη χώρις κανένα ουσιαστικο λόγο. Συν ότι προσωπικά πιστεύω ότι το ενσωματωμένο μοτέρ που έχει ίσως είναι και μειονεκτήμα και την καθιστά λιγότερο αξιόπιστη. Αν σου χαλάσει τι γίνεται; Πόσο εύκολο είναι να βρεις το ίδιο μοτέρ με τις ίδιες διαστάσεις και προδιαγραφες να το αντικαταστήσεις που νομίζω ότι τα πειράζει και ο Καββαδίας οπότε δεν μπαίνει out of the box; Κάποια στιγμή δεν μου έκανε καλή επαφή το καλώδιο του μοτέρ και νόμιζα ότι κάηκε. Εκεί να δεις απογοήτευση και νεύρα και χριστοπαναγιες που έριξα. Ευτυχώς τελικά το άνοιξα για να δω μήπως είχε καμία ασφάλεια και είχε καει και βρήκα το προβλημα και το διόρθωσα. Αλλά αν όντως είχε καεί τι θα γινόταν; Στου Παπαϊωάννου παίρνεις ένα άλλο δράπανοκατσαβιδο και τελείωσες.
Καταλαβαίνω...

Καταρχήν για κάποιον που δεν έχει χώρο ή πάγκο ειδικά για ιδιογομωση να τα έχει μόνιμα στημένα και αποθηκεύει τα εργαλεία μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναγεμίσει είναι μεγάλο πρόβλημα η μηχανή του Καββαδία. Εγώ πχ τα έχω στην αποθήκη στο υπογειο τα εργαλεία ιδιογομωσης αλλά εκεί ούτε θέρμανση έχει ούτε aircondition ούτε καλό εξαερισμό. Οπότε παίρνω τα υλικά που θέλω ανάλογα τι θα γεμίσω, παίρνω και το πρεσακι και τα στήνω σε ένα τραπέζι στο σπίτι. Γεμίζω ότι θέλω να γεμίσω και τα ξανααποθηκευω μετά. Ελπίζω να σε καλυψα.
Είχα πάρει το ίδιο πρεσακι του Παπαϊωάννου,ίσως από τους πρώτους,μόλις το είχε βγάλει,πολύ καλό και ποιοτικό όμως έχανα χρόνους στο ρελιασμα με το δραπανακι και όσο να ναι κούραζε η όλη διαδικασία όταν γεμίζεις πολλά φυσίγγια για την τσίχλα..
Το έδωσα και πήρα μια colvini evo και δε μπορώ να πω πως το μετάνιωσα....

Το ρυθμίζεις ότι στροφές θες εσύ. Ότι γουστάρεις το κάνεις. Δεν είναι απαραίτητα να τα ρελιαζεις τα φυσίγγια στης 1400στροφες. Τα δικά μου τα ρελιαζω 350 στροφές.
Έχετε βρει κάποιο που να έχει σταθερή ρυθμιση στροφών και όχι απ' την σκανδάλη;

Θα πάει η πατέντα στην ρελιαστρα χειρός σύννεφο .big smile.
Βάρα κοντά αν έχεις χρόνο, και πιάνουν τα χέρια σου και εγώ μαζί σου, ένα 80 ντάρι το είχα πάρει, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Έχω κι άλλο με ρεύμα, αυτό είναι πολύ ποίο μεγάλο με απόλυτη ακρίβεια στης στροφές, ( της δουλειάς ) αλλά πίστεψέ με δεν χρειάζεται κάτι άλλο.;)

Έχετε βρει κάποιο που να έχει σταθερή ρυθμιση στροφών και όχι απ' την σκανδάλη;
Την πατάς τέρμα την σκανδάλη στο δράπανοκατσαβιδο δεν παίζεις με αυτήν και έτσι έχει σταθερές στροφές. Δεν χρειάζονται πολλές στροφές όπως του Καββαδία που βγάζει 1300 γιατί καίνε το κάλυκα. Για αυτό βγάζει και την ρουλεμανατη για να ρίξει τις στροφές. Εδώ κάποιοι ρελιαζουν και με το χέρι.

Του Αγίου ποτέ ανήμερα,
Μα τι ρωτάς Νικόλα δεν είδες που το πήγαν το πράγμα. Όσοι έκαναν κάβα από παλιά θα συνεχίσουν να γεμίζουν.
και εγω εχω καβα απο παλια , αλλα σιγα σιγα θα τελειωσουν σε 3 χρονια , η 5 χρονια οταν δεν εχει πολλα πουλια , μετα τι γινετε τελος , η θα βγαλουν καινουριες μαρκες πυριτιδων

Ο Κένταυρος έφερε drago και Aquila τιμή κιλού 86 € . Χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουμε και κάλυκες.
Νομιζω πως αυτο το τροπαριο με τους υποχρεωτικους καλυκες, ισχύει μονο για αγορες των πυριτιδων psb....νομίζω...

Τώρα θα έλεγα τίποτα και για της PSB και για αυτόν που της φέρνει
Για να φέρει ο άλλος μπαρουτες 28 άρες θα σου πω εγώ αν θα είναι υποχρεωτική η 300αδα κάλυκες.
Μακάρι να του πήρε την francchi μπας και φαγωθούνε μεταξύ του και δούμε άσπρη μέρα.
Λέμε τώρα…..

Back