Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα Κώστα επειδή αυτόν τον καιρό δοκιμάζω την Α1 θα σου γράψω μερικά σεταπ ......
688 1,60x32 SG22 No9-10 68,50-57,20
Cx2000 1,65x33No6 SG19 57,70
(Αυτό λογικά πηγαίνει και 1,70 γιατί στο 1,65 μου έδωσε συγκέντρωση 68% με 3*)
12/67 686 1,70x32 GT18 No7 56
12/67 686 1,70x33 SG17 No7 56²
Επίσης ξέχασα να γραψω
Α1 cx2000 1,65x32 free shot No8 57,40 πολύ ωραία κατανομή ανοιχτή μεν (στα 36,50 μέτρα 3* τσοκ 54%)αλλά χωρίς κενά.
Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη....να'σαι καλά.....ιδικά το σεταπ με το Νο6 πρέπει να κεντάει όπως το βλέπω. .my man.

Επίσης ξέχασα να γραψω
Α1 cx2000 1,65x32 free shot No8 57,40 πολύ ωραία κατανομή ανοιχτή μεν (στα 36,50 μέτρα 3* τσοκ 54%)αλλά χωρίς κενά.
Βαγγέλη αυτό το σετ απ έστησα για τρυγόνια φέτος. Δεν μπορώ να πω ότι μ'άρεσε.
Ίσως να μην μου ταίριαξε γιατί κλαμπανισα tortoria και ορτυκια.
Χαρδαλια επιτρέποντος θα το ξαναριξω στα κιχλια.

Βαγγέλη αυτό το σετ απ έστησα για τρυγόνια φέτος. Δεν μπορώ να πω ότι μ'άρεσε.
Ίσως να μην μου ταίριαξε γιατί κλαμπανισα tortoria και ορτυκια.
Χαρδαλια επιτρέποντος θα το ξαναριξω στα κιχλια.
Εγώ το δοκίμασα μόνο σε πίνακα......το προοριζω για δοκιμή σε μπεκάτσες,Χαρδαλιάς θέλωντος.....

Εγώ το δοκίμασα μόνο σε πίνακα......το προοριζω για δοκιμή σε μπεκάτσες,Χαρδαλιάς θέλωντος.....
Δεν ήθελα να σε προδιαθεσω αρνητικα!
Το σετ ατ μπορει να ξυριζει. Θέλει ευκαιρίες στην πίστα.
Η Α1 είναι τρομερό υλικό.

Δεν ήθελα να σε προδιαθεσω αρνητικα!
Το σετ ατ μπορει να ξυριζει. Θέλει ευκαιρίες στην πίστα.
Η Α1 είναι τρομερό υλικό.
Έχω σετάρει ένα setup με την Α1 εδώ κ καιρό, στα 34 με Ν.5....δν το έχω ρίξει ακόμη λόγω υψιλών θερμοκρασιών.....μήπως ήρθε η ώρα του τώρα με το κρύο;;;

Έχω σετάρει ένα setup με την Α1 εδώ κ καιρό, στα 34 με Ν.5....δν το έχω ρίξει ακόμη λόγω υψιλών θερμοκρασιών.....μήπως ήρθε η ώρα του τώρα με το κρύο;;;
Ρίχτο στο 1,70-1,75χ34 με cx 2000 και πατημα 57,7 εως 57,5. Βυσμα όποιο σου παταει στην καννη σου.
Νουμερο απο 5 και κατω.

βρήκα αυτή την πυρίτιδα απ' τον πατέρα μου (έχω γύρω στα 2 κιλά απ' αυτή), είναι αγορασμένη '98-'99.
καταρχάς η επιγραφή σοκόλ Ρωσίας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;;;;

βρήκα και μια πυρίτιδα που την αναγράφει ως "diamod-νταϊμοντ" ίδια χρονολογία, η οποία όμως μου φαίνεται οπτικά ολόιδια με αυτή τη "σοκόλ Ρωσίας" (η φωτό που έχει το κόκκινο σεσουλάκι)
στο κόκκινο σεσουλάκι που είναι μετράδι πυρίτιδας για γεμισιά cal32 (άγνωστης γόμωσης σκαγίων) αναγράφει σοκολ 0.79γρ - gm3 0.89γρ (αν αυτό βοηθά...)

πληροφορίες, γνώμες, ό,τι ξέρετε οι ειδικοί....!!!

Attachments

• 0-02-05-c2ee9265968328867f7d3a3acc0bf45f6f84129cb25afd46d3dc80fdb327af4e_53d7c6bc.jpg
    0-02-05-c2ee9265968328867f7d3a3acc0bf45f6f84129cb25afd46d3dc80fdb327af4e_53d7c6bc.jpg
    187,6 KB · Προβολές: 53
  • 0-02-05-443bebb72e2ef0db86ddd98dccc22d3e37284992c8d910568df31b114e907c2c_8899fc88.jpg
    0-02-05-443bebb72e2ef0db86ddd98dccc22d3e37284992c8d910568df31b114e907c2c_8899fc88.jpg
    217,9 KB · Προβολές: 53
  • 0-02-05-a0971fea4a9db892d50f4ab14d817d182f343ff4b21a0965acd503f6bd2e6a0e_8e895011.jpg
    0-02-05-a0971fea4a9db892d50f4ab14d817d182f343ff4b21a0965acd503f6bd2e6a0e_8e895011.jpg
    230,1 KB · Προβολές: 53
βρήκα αυτή την πυρίτιδα απ' τον πατέρα μου (έχω γύρω στα 2 κιλά απ' αυτή), είναι αγορασμένη '98-'99.

βρήκα και μια πυρίτιδα που την αναγράφει ως "diamod-νταϊμοντ" ίδια χρονολογία, η οποία όμως μου φαίνεται οπτικά ολόιδια με αυτή τη "σοκόλ Ρωσίας" (η φωτό που έχει το κόκκινο σεσουλάκι)
στο κόκκινο σεσουλάκι που είναι μετράδι πυρίτιδας για γεμισιά cal32 (άγνωστης γόμωσης σκαγίων) αναγράφει σοκολ 0.79γρ - gm3 0.89γρ (αν αυτό βοηθά...)

Για το cal 32 ισχυουν καπου εκει γεμιζω και εγω και 15 γραμ σκαγια

Καλημέρα παιδιά...αυτές τις μέρες θα παραγγείλω πυρίτιδα για το 16αρι...
Να πάρω μόνο ( 1kg) sipe? Η να πάρω. Και κάποια άλλη? Π.χ Α1/ psb1?
Για καλοκαίρι ( πολύ χλωμό το βλέπω φέτος το κυνήγι τρυγονιου) με αυξημένες θερμοκρασίες, μήπως είναι καλύτερα μια άλλη εκτός της sipe?.think.

Καλημέρα παιδιά...αυτές τις μέρες θα παραγγείλω πυρίτιδα για το 16αρι...
Να πάρω μόνο ( 1kg) sipe? Η να πάρω. Και κάποια άλλη? Π.χ Α1/ psb1?
Για καλοκαίρι ( πολύ χλωμό το βλέπω φέτος το κυνήγι τρυγονιου) με αυξημένες θερμοκρασίες, μήπως είναι καλύτερα μια άλλη εκτός της sipe?.think.
Διονύση αν θες μια πυρίτιδα για "ζεστές/ήπιες" καιρικές συνθήκες για το 16άρι κοίτα κ την D20 κ Aqilla μαζί με Α1 κ PSB1 που αναφέρεις.....κ διάλεξε.

Νομιζω τη ιδια την ειχα αγορασει πριν απο πολλα χρονια για το 36αρι αλλα τελικα δεν την χρησιμοποιησα και την πεταξα περσι μαλλον. Δε θα ρισκαρα πια να χρησιμοποιησω πυριτιδα που δεν τη ξερω, ποσο μαλλον και σε ποσοτητα 300-400 γρ που ειχα

Καλέ μου φίλε Διονύση,
άντε να στα πω και δημοσίως:
η Σίπε ΔΕΝ συγχωρεί Λάθη λόγω ακριβώς των ιδιοτήτων της! θέλει ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ στις δοσολογίες!
η Α1 προκρίνεται ως ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ (ως συγχωρούσα μικρολαθάκια) για κάποιον που πρωτοξεκινά την ιδιογόμωση
κάνε λίγο υπομονή μάθε να γεμίζεις την Α1 ή την D20 κ.λ.π. και μετά πήγαινε στις πιο "ζόρικες" διβασικές.... ;)

Επίσης κάτι ακόμα

η Σίπε "κάνει" και για "ζεστές/ήπιες" καιρικές συνθήκες με την κατάλληλη συνταγή, μάλιστα δε, σχεδόν μέχρι τα τέλη του περασμένου (20ου) αιώνα ήταν σε ισχύ το ρητό: "Οι μονοβασικές αντέχουν το κρύο αλλά όχι την υγρασία, ενώ οι διβασικές αντέχουν την υγρασία κι όχι το κρύο", την Σίπε την δούλευαν κυρίως το φθινόπωρο. Επίσης με άλλες γεμισιές καλοκαίρι και άλλες τον χειμώνα, αλλά ποτέ στα μεγάλα ψύχη, ρώτα και τον πατέρα σου, θα το θυμάται....

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ
Από την ανακάλυψή τους μέχρι σήμερα ΟΛΕΣ οι πυρίτιδες έχουν ΑΛΛΑΞΕΙ την χημική σύνθεσή τους ΠΟΛΛΕΣ φορές, δηλαδή είναι ΑΛΛΕΣ μπαρούτες με το ΙΔΙΟ όνομα για εμπορικούς λόγους!
Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και ότι οι φυσικοχημικές της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης παραμένουν ίδιες!!!
Και ναι μεν την νιτροκυτταρίνη την "αδιαβροχοποίησαν" με την ζελατινοποίηση, την νιτρογλυκερίνη τι την έκαναν για να "αντιμετωπίσει" το ψύχος;;;

απάντηση: "φτιάξαν την ΤΕCΝΑ και με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ" fgr2
(ωχ, ωχ μόλις αντιλήφθην ότι βάζω μπουρλότο στη συζήτηση και δεν έχω χρόνο να γράφω κατεβατά απαντήσεις ).yelling.

Υ.Γ. χαίρομαι πολύ Διονυσάκη που παίρνεις καινούργια παιχνίδια (16 αρι - πεντασταδιακή), γιατί θα παίζω κι εγώ μ' αυτά!!!! .my man.

Καλέ μου φίλε Διονύση,
η Σίπε ΔΕΝ συγχωρεί Λάθη λόγω ακριβώς των ιδιοτήτων της! θέλει ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ στις δοσολογίες!
η Α1 προκρίνεται ως ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ (ως συγχωρούσα μικρολαθάκια) για κάποιον που πρωτοξεκινά την ιδιογόμωση
κάνε λίγο υπομονή μάθε να γεμίζεις την Α1 ή την D20 κ.λ.π. και μετά πήγαινε στις πιο "ζόρικες" διβασικές.... ;)

Επίσης κάτι ακόμα

η Σίπε "κάνει" και για "ζεστές/ήπιες" καιρικές συνθήκες με την κατάλληλη συνταγή, μάλιστα δε, σχεδόν μέχρι τα τέλη του περασμένου (20ου) αιώνα ήταν σε ισχύ το ρητό: "Οι μονοβασικές αντέχουν το κρύο αλλά όχι την υγρασία, ενώ οι διβασικές αντέχουν την υγρασία κι όχι το κρύο", την Σίπε την δούλευαν κυρίως το φθινόπωρο. Επίσης με άλλες γεμισιές καλοκαίρι και άλλες τον χειμώνα, αλλά ποτέ στα μεγάλα ψύχη, ρώτα και τον πατέρα σου, θα το θυμάται....

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ
Από την ανακάλυψή τους μέχρι σήμερα ΟΛΕΣ οι πυρίτιδες έχουν ΑΛΛΑΞΕΙ την χημική σύνθεσή τους ΠΟΛΛΕΣ φορές, δηλαδή είναι ΑΛΛΕΣ μπαρούτες με το ΙΔΙΟ όνομα για εμπορικούς λόγους!
Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ότι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και ότι οι φυσικοχημικές της νιτροκυτταρίνης και της νιτρογλυκερίνης παραμένουν ίδιες!!!
Και ναι μεν την νιτροκυτταρίνη την "αδιαβροχοποίησαν" με την ζελατινοποίηση, την νιτρογλυκερίνη τι την έκαναν για να "αντιμετωπίσει" το ψύχος;;;

(ωχ, ωχ μόλις αντιλήφθην ότι βάζω μπουρλότο στη συζήτηση και δεν έχω χρόνο να γράφω κατεβατά απαντήσεις ).yelling.

Υ.Γ. χαίρομαι πολύ Διονυσάκη που παίρνεις καινούργια παιχνίδια (16 αρι - πεντασταδιακή), γιατί θα παίζω κι εγώ μ' αυτά!!!! .my man.
Της ενσωματωσαν κουβερτουλα;

Σορρυ για το αστειακι, δεν κρατηθηκα :cool:

Καλέ μου φίλε Διονύση,

Επίσης κάτι ακόμα

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ

Παιχνιδιαρη .sarcastic.

Τελικα να παρω, η να μην παρω(για αρχη) sipe? Nα παρω A1, και μια ΜΒ32 ας πουμε?
Θα γεμιζω ψιλα 7/8/9 κυρίως....
Διονύση αν πάρεις Sipe και Α1 δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά με πυρίτιδες!
Είσαι καλυμμένος απόλυτα με αυτές τις δύο!

Διονύση αν πάρεις Sipe και Α1 δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά με πυρίτιδες!
Είσαι καλυμμένος απόλυτα με αυτές τις δύο!
Ευχαρηστω Γιωργο για την απαντηση...
Δεν κρατιομουνα, και πηρα 1/2 kg (αυθεντικη συσκευασια) sipe, + 1/2 kg (Aυθεντικη συσκευασια) AO. ;)

Status
Not open for further replies.
Back