Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.

Διονύσι έχω ξεμείνει από εναλλακτικές, έχασα μερικά κιλά, χαπακωθηκα, εκανα χειροπρακτικες και βελονισμους. Πηγα σε 3 ορθοπεδικούς και έναν νευροχειρουργο και μου είπαν όλοι εκτώς ενός, ναι έχεις πρόβλημα αλλά να μην εγχειριστείς. Ο νευροχειρουργός μου ειπε για gel με ποσοστό επιτυχίας 60-70% και άλλοι μου είπαν λιγότερο λόγο ύψους και σωματοδομής. Άρα ο Θεός βοηθός και όπου βγεί
Θεόφραστε τα έχουμε πει και από κοντά.
Η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου ειναι βλάβη , τελεία και παύλα.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κήλες αλλά δεν έχουν πονέσει ποτέ διότι οι κήλες τους δεν ακουμπούν σε κάποιο νεύρο.Δυστυχώς εσυ , εγώ και εκατοντάδες χιλιάδες σαν και εμας δεν είναι τόσο τυχεροί .
Το φυσικό αμορτισέρ που υπάρχει ανάμεσα στους δίσκους μας πέταξε "βυζί" και ακουμπάει σε καποιο νεύρο .
Αυτό καλέ μου φίλε δεν επανέρχεται στην προτερα κατασταση , όσες φυσικοθεραπείες και αν κάνεις , όσες ευχές και αν σου δώσουμε .
Η αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γινει μόνο με δυο τρόπους .
Ο ένας ειναι μέσω της ιατρικής η οποία τα τελευταια χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα στην αντιμετώπιση της δισκοκήλης.Πράγματι το gel είναι μια αναίμακτη και ακίνδυνη μέθοδος με ποσοστά επιτυχίας από 50%έως 80%.Δεν είναι μικρό το ποσοστό Θεόφραστε ,ειδικά όταν ειναι μια τελειως ακίνδυνη μέθοδος.Φυσικα υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι .

Ο άλλος τρόπος ειναι η δραστική μείωση του σωματικού βάρους ώστε το χαλασμένο αμορτισέρ να έχει να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά.Όπως αντιλαμβάνεσαι άλλες πιέσεις δέχεται ο δίσκος οταν εισαι 130 κιλά και άλλες όταν εισαι 90 κιλά.
Φυσικά ο καλυτερος συνδιασμός ειναι απώλεια βάρους και άσκηση .
Με λίγα λογια μιλάμε για αλλαγή τρόπου ζωής κατι που δεν ειναι εύκολο.

Ο λογος λοιπόν που σου λέω οτι οι φυσικοθεραπείες ειναι χάσιμο χρονου δεν ειναι για να σε απογοητεύσω αλλά για να σου πω ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα σου δεν θα λυθεί με αυτές τις μεθόδους.Τις έχω δοκίμασει ολες και όταν λεω ολες εννοώ ολες.
Είσαι πολύ νέος για περάσεις το υπολοιπο της ζωής σου με πόνους στην μεση .

Αυτά φιλε μου , ευχομαι και εγώ τα καλύτερα ..

Καλημεραα και στο υπόλοιπο φόρουμ

Καλημέρα σε όλους.
Τσιρώνης τωρα στην ΕΡΤ1 : "οι φίλοι κυνηγοί δεν εχουν να φοβηθουν τίποτα.Το κυνήγι στην Ελλάδα είναι νόμιμη δραστηριότητα και θα συνεχίσει να είναι.Αυτό που θελουμε να αλλάξουμε είναι τον τρόπο που θα δίνονται οι άδειες κυνηγίου .Επίσης πρεπει να δούμε πως θα ελέγχεται η βιοποικιλότητα σε κάθε περιοχή.
Το κυνήγι θα αρχίσρι τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμισυική."
Αμήηηηηηηηηηνννν..

"οι φίλοι κυνηγοί δεν εχουν να φοβηθουν τίποτα.Το κυνήγι στην Ελλάδα είναι νόμιμη δραστηριότητα και θα συνεχίσει να είναι.Αυτό που θελουμε να αλλάξουμε είναι τον τρόπο που θα δίνονται οι άδειες κυνηγίου. Επίσης πρεπει να δούμε πως θα ελέγχεται η βιοποικιλότητα σε κάθε περιοχή.
Το κυνήγι θα αρχίσει τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμιστική."

Έκανα bold τα σημεία που δεν μου αρέσουν....πολύ...ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ οι δηλώσεις του!!!

Ειδικά το δεύτερο μυρίζει ψωμί...ποιός θα "μετράει" την βιοποικιλότητα? κάποια ΜΚΟ? κάποιος άλλος φορέας? και τί δύναμη θα έχει η μέτρηση αυτού του κάποιου? θα αρκεί μια μέτρηση, νουθεσία αυτού του "κάποιου" για να έχουμε αυτόματα απαγόρευση για αυτήν την "κάθε περιοχή"?
Καλά αυτό το "θα αρχίσει τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμιστική" μεγάλη σοφία...πότε θα άρχιζε? άλλη ημερομηνία από αυτήν που θα όριζε?? ή μήπως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες επειδή κάποια στιγμή θα αρχίσει??

"οι φίλοι κυνηγοί δεν εχουν να φοβηθουν τίποτα.Το κυνήγι στην Ελλάδα είναι νόμιμη δραστηριότητα και θα συνεχίσει να είναι.Αυτό που θελουμε να αλλάξουμε είναι τον τρόπο που θα δίνονται οι άδειες κυνηγίου. Επίσης πρεπει να δούμε πως θα ελέγχεται η βιοποικιλότητα σε κάθε περιοχή.
Το κυνήγι θα αρχίσει τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμιστική."

Έκανα bold τα σημεία που δεν μου αρέσουν....πολύ...ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ οι δηλώσεις του!!!

Ειδικά το δεύτερο μυρίζει ψωμί...ποιός θα "μετράει" την βιοποικιλότητα? κάποια ΜΚΟ? κάποιος άλλος φορέας? και τί δύναμη θα έχει η μέτρηση αυτού του κάποιου? θα αρκεί μια μέτρηση, νουθεσία αυτού του "κάποιου" για να έχουμε αυτόματα απαγόρευση για αυτήν την "κάθε περιοχή"?
Καλά αυτό το "θα αρχίσει τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμιστική" μεγάλη σοφία...πότε θα άρχιζε? άλλη ημερομηνία από αυτήν που θα όριζε?? ή μήπως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες επειδή κάποια στιγμή θα αρχίσει??
Αυτό με την βιοποικιλότητα είναι ένα απο τα μεγάλα αγγούρια .Τρόπο ψάχνουν για περιορισμούς.

Εμενα μου θυμιζει παντως πολιτικαντικη δηλωση του στυλ "Και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ". Τα λεφτα των αδειων ειναι μεγαλο ποσο και μαζεμενο, τα παραπλευρα λεφτα που εχουν να κανουν με το κυνηγι ειναι εξισου πολλα, και τα περισσοτερα απο αυτα ειναι μαζεμενα στην εναρξη στο τρυγονι, και το Φλεβαρη στις τσιχλες. Ωραιες οι ρητορικες και οι μυδροι, αλλα στο τελος της μερας οταν κοιτας τη τσεπη σου και πρεπει να πληρωσεις, το ξανασκεφτεσαι, εκτος αν βαλεις φορο σε κατι αλλο που δεν ειναι σιγουρο αν εισπραχθει. Επισης μεγαλο ποσοστο του κοστους αδειων ειναι ενα ποσο που παει στο πρασινο ταμειο, και λογικα το λιγουρευονται πολλοι εκ των μεγαλων ΜΚΟ, γιαυτο και η πρεμουρα της καταργησης των Συλλογων, ωστε οι οποιες φιλοθηραματικες δρασεις να ειναι ελεγχομενες απο συγκεκριμενα "καναλια"

Καλημέρα σε όλους.
Εμένα πάλι δεν μου αρέσει η παραπάνω δήλωση. Αντί να με καθησυχάζει με ανησυχεί περισσότερο. Είναι από αυτές τις ... διφορούμενες δηλώσεις, που στην ουσία δεν λένε τίποτα! Μόνο στάχτη στα μάτια μας προσπαθεί να ρίξει ...
Το κυνήγι στην Ελλάδα είναι νόμιμη δραστηριότητα και θα συνεχίσει να είναι.
Χαίρω πολύ !!! Αυτό το γνωρίζουμε, σε όλο τον κόσμο είναι, αυτό δα έλειπε να "μην συνέχιζε να είναι" ... .yel.
Αυτό που θελουμε να αλλάξουμε είναι τον τρόπο που θα δίνονται οι άδειες κυνηγίου
.xm.... Αυτό πως μεταφράζεται;;; Μήπως ... "να βρούμε ένα τρόπο που θα δυσκολεύει τους κυνηγούς, ώστε ένα σημαντικό ποσοστό να μην μπει στη διαδικασία έκδοσης άδειας" ... ??? ;) Όπως και να το κάνουμε, η έκδοση των αδειών μέσω των κυνηγετικών συλλόγων είναι μια σημαντική διευκόλυνση, παρόλο που ίσως για κάποιους το κόστος είναι υψηλό (εισφορές κλπ.). Και η ομαδική ασφάλιση επίσης. Αν π.χ. ο καθένας πρέπει να τρέχει στο δασαρχείο (με όλα τα γνωστά ... "καλά" των δημόσιων υπηρεσιών), ή/και αν πρέπει να κάμει ατομική ασφάλεια, αυτό δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς από μας στο να βγάλουν άδεια φέτος ;;; .xm.
Επίσης πρεπει να δούμε πως θα ελέγχεται η βιοποικιλότητα σε κάθε περιοχή.
Πως θα ελέγχεται, με τι μέθοδο; Από ποιους; Οι κυνηγοί θα συμμετέχουν; Πως; Το κόστος ποιος θα το πληρώνει; ... Μήπως αυτό σημαίνει ... κάθε τόσο νέες τοπικές (και χρονικές) απαγορεύσεις ;;; .what.
Το κυνήγι θα αρχίσει τότε που θα ορίζει η νέα ρυθμιστική.
Άλλη μια αοριστολογία! Δηλαδή πότε ;;; Γιατί δεν λέει ξεκάθαρα ότι δεν θα αλλάξει η έναρξη και η λήξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ;;;
Εγώ πάντως δεν λέω "Αμήν" ... αλλά "ο Θεός βοηθός μας" !!!

Τις ιδιες ανησυχιες εχουμε ολοι σιγουρα. Απλα πιστευω οτι ακομα μια φορα (οπως και σ'αυτη τη κυβερνηση) θα υπερισχυσει το χρημα και η αναγκη του, εναντι των ιδεων ασχετως αν οι τελευταιες μας βρισκουν αντιθετες

Ωχ, έστειλα το μήνυμα προτού δω τα μηνύματα που γράφτηκαν εντωμεταξύ, του Γιώργου, του Βίκτωρα κλπ. Αλλά βλέπω ότι τα ίδια περίπου λέμε !!! ;)
Χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι!!:)
Έχω μια ερώτηση πάω στην "μαλλινη τάπα":)

Status
Not open for further replies.
Back