Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρίχνω αλλά δεν βλέπω κίνηση.....κάτι ψιλολοίδια γυρνούν στο μώλο αλλά επίσης δεν έχει ούτε έναν άλλο ψαρά......
Τα ίδια και εδώ..Τίποτα ψάρια φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές..Κάθε πέρσι και καλύτερα..Τελοσπαντων το παλεύουμε..
 
Στο μώλο είχε "γόνο" και μικράτα...τίποτε μεγαλύτερο....ούτε περαστικό τουλάχιστον να το δω.....
Σε παρακείμενη όμως παραλία λουόμενων, είχε και μεσαίους σπάρους σε μεγάλους αριθμούς !!!!
 
Άμα κλαιγεστε κιεσεις αρχίζω να ανησυχώ.
Έτσι όπως τα λέω ειναι κ.Γιαννη αν κάτσω να συγκρίνω με άλλες χρονιές και ίδιους μήνες..Κάποια στιγμή ίσως όλη πρέπει να ανυσηχουμε γιατί το ψάρι ίσως το βλέπουμε μόνο στα ιχθυοτροφεία..Μιλάω πάντα για τον τόπο μου,Άλλου δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται.Μπορει να μην υπάρχει θέμα..Αν και δεν το πιστεύω..
 
Μερικές χρονιές παρατηρώ αυτό το πράγμα στα λιθρινια.
Είναι σαν τις τσίχλες, έχουν τις καλές και κακες χρονιές τους.
Εδώ έχουν εξαφανιστεί τα λαβρακια, με την μεγαλυτερη ζημια να έχει γίνει από τα σύγχρονα ψαρέματα: καρτέρι, σπινινγκ και εγγλεζικο.
 
Κ.Γιαννη σύμφωνα πάντα με την άποψη μου τα ψάρια δεν μειώθηκαν από τα εργαλεία του ερασιτέχνη ψαρά σε καμία περίπτωση..Τι ζημιά μπορει κάνει μια κάθετη,τα πεταχταρια,τα καλάμια,Η ένα παραγαδι των 150 η 300 αγκιστριων?ΥΓ Αυτό που δεν χώνεψα ποτέ στον (κακό)ερασιτέχνη ειναι να κρατάει τον γόνο.ιδιαιτερα στα μικρά λαβρακακια..που συνήθως πιανοντε σαν χαζά..Εφόσον έχει την δυνατότητα να τα απελευθερώσει..Ίσως αυτό να εννοείται και εσείς για τα λαβράκια που ειπατε.
 
Συμφωνώ και με αυτά που λέτε, αλλά επιπλέον σκεφθείτε πόσοι ανεγκεφαλοι δεν αφήνουν τα μικρά λαβρακοπουλα στο εγγλεζικο και πόσοι νόμιμα με καρτέρι και σπινινγκ δεν πιάνουν τα αυγωμενα θηλυκά που γυαλωνουν για γέννα το χειμώνα.Βλέπετε το λαβράκι δεν γεννάει τον Μάιο που απαγορευονται κάποια ερασιτεχνικά ψαρέματα, αλλά Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Αυτή την εποχή έπρεπε κατά τη γνώμη μου να απαγορευεται να κρατάμε τα λαβρακια άνω του ενα ή ενάμιση κιλού ή άνω των τριανταπεντε εκατοστών γιατί είναι θηλυκά.Αυτά λέει η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο ψαρι τα τελευταία τριάντα χρόνια.
 
Last edited:
Χαιρετώ την παρέα. Επιστροφή από τη θάλασσα στην καθημερινότητα. Την πέφτω τώρα γιατί είμαι πτώμα.... Καλό χειμώνα σε όλους!
 
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα στην παρέα. Αφού στην μαγνησία δεν παίζουν τρυγόνια, βαράω καρτέρι μέρα νύχτα στα τσιπουράδικα της περιοχής. Στην υγειά μας!!! .drunk.
Ελπίζω όχι στην παραλια γιατί το έχουν λίγο ξεφτιλισει το θέμα.
 
Δεν είναι μόνο θέμα τιμών αλλά κυρίως ποιότητας.
Το στομάχι μου κάνει χημική ανάλυση και λίγο μετά το φαί ξέρω αν αξίζει.

Έτσι είναι στην παραλία του βόλου δεν αξίζει κανένα τσιπουράδικο. Πρέπει να ξέρεις που θα πας και για να μην πληρώσεις ακριβά αλλά κυρίως να φας ποιότητα. Επίσης μακριά από το χύμα τσίπουρο παιδιά αν δεν είστε σίγουροι 100% για την ποιότητα του.
 
Έτσι είναι στην παραλία του βόλου δεν αξίζει κανένα τσιπουράδικο. Πρέπει να ξέρεις που θα πας και για να μην πληρώσεις ακριβά αλλά κυρίως να φας ποιότητα. Επίσης μακριά από το χύμα τσίπουρο παιδιά αν δεν είστε σίγουροι 100% για την ποιότητα του.
Εδώ αρχίζεις και φοβάσαι για μαϊμούδες μάρκες πόσο μάλλον για το χύμα.
Χύμα εμπιστεύομαι μόνο σε ενα σοβαρό μαγαζι με κρητικά προϊόντα στην περιοχή μου τσεκαρισμενο επί πέντε χρόνια.
 
Last edited:
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.
Με το ''χύμα'' έχω φάει μεγάλες φόλες στο παρελθόν οπότε το έχω κόψει εδώ και χρόνια.
Προτιμώ να πάρω ένα εμφιαλωμένο το οποίο είναι και εγγυημένο...
Μεγάλη κουβέντα το φαγοπότι....
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top