Μάλλινη τάπα

Ευχαριστώ Ωρίωνα, θα πράξω όπως λες και θα επανέλθω να αναφέρω τα αποτελέσματα, έχω tricolor No5 δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα θα τα πάρω το Σάββατο μαζί να τα δω.
Καλά λες δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες υλικών κατασκευής φυσιγγίου απλά λιγο να ξεχωρίσω φυσίγγια ζεστού και κρύου. Στην Κρήτη στον τόπο μου δεν έχουμε κρύο και σπάνια θα πάμε κάτω των 12C λογο βοριά διαφορετικά είμαστε 15-18C
Το Winchester Νο6 πάντως ειναι πολύ δυνατό ο λαγός είχε τραύματα διαμπερές απο τα σκάγια στα 25μ plus.

έχω tricolor No5 δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα θα τα πάρω το Σάββατο μαζί να τα δω.

Πριν τα ρίξεις στο κυνήγι, κανε και μια δοκιμή σε χαρτί 1Χ1 με τα τσοκ και στις αποστασεις που ρίχνεις, προκειμένου να έχεις και μια ιδέα της αποτύπωσης της κατανομής που δίνουν και μια συγκριτική δοκιμή διάτρησης... το καλύτερο είναι σε τηλ. καταλογο , αλλά εμένα μου δίνει σαφή εικόνα και ο ντενεκές λαδιού-τυριού (προσωπικά ο ντενεκές, από το πόσο μακρόσυρτο ήχο κάνουν τα σκάγια όταν τον χτυπούν, μου δίνει και ''πληροφορίες'' για το μήκος της ατράκτου των υπό δοκιμή φυσιγγίων)...

Καταλόγους έψαξα αλλά δεν βρίσκω, συγνώμη που σε ξανά ρωτάω, πως σου δίνει σαφή εικόνα ο ντενεκές ;
Δεν έχω ανεπτυγμένη τέτοια διαίσθηση δεν θα μπορέσω να κάνω δουλειά.
Δεύτερο φυσίγγι έχω καταλήξει σε Rottweiler tape No4 αν χρειαστεί μακριά

(προσωπικά ο ντενεκές, από το πόσο μακρόσυρτο ήχο κάνουν τα σκάγια όταν τον χτυπούν, μου δίνει και ''πληροφορίες'' για το μήκος της ατράκτου των υπό δοκιμή φυσιγγίων)...

Καταλόγους έψαξα αλλά δεν βρίσκω, συγνώμη που σε ξανά ρωτάω, πως σου δίνει σαφή εικόνα ο ντενεκές ;
Δεν έχω ανεπτυγμένη τέτοια διαίσθηση δεν θα μπορέσω να κάνω δουλειά.
Δεύτερο φυσίγγι έχω καταλήξει σε Rottweiler tape No4 αν χρειαστεί μακριά
Δεν είναι διαίσθηση είναι απλά ο απόηχος που φτάνει στα αφτιά μου από την πρόσκρουση των σκαγιών στην επιφανεια του ντενεκέ...ένα χαρακτηριστικό ''γκρρριιιιιννν''...
Οσο πιο μακρόσυρτος είναι αυτός ο ήχος τόσο πιο μακρυά η άτρακτος...
Εννοείτε αφορά δοκιμές φυσιγγίων που κάνεις την ίδια στιγμή για να μπορείς να αξιολογήσεις-συγκρίνεις τις όποιες πληροφορίες παίρνεις...
Βέβαια είναι προσωπικές εμπειρικές παρατηρήσεις και όχι κάποια επιστημονική μέθοδο...μπορεί να είναι και λάθος...

Για ότι θες μη διστάζεις να ρωτάς...;)

Κατάλαβα λόγο πείρας αντιλαμβάνεσαι ακούς τους ήχους της κρούσης των σκαγιών. Καλό το βρίσκω.
Προσωπικές εμπειρικές παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν επιστημονική μέθοδος, φαντασία θέλει πρώτα και μετα βάζουμε τα μέτρα και τα σταθμά. .well done.

Καλησπερα! Ανοιξα τωρα ενα fob Rubis! Με την πυριτιδα δεν βγαζω ακρη..
Έπισης η ταπα σαν φελος μοιαζει δεν εχω ξαναδει τετοια.καθε πληροφορια επι του φυσιγγιου πολυτιμη θα ειναι.
WKLsYwC.jpg

ru58UYo.jpg

Καλησπερα! Ανοιξα τωρα ενα fob Rubis! Με την πυριτιδα δεν βγαζω ακρη..
Έπισης η ταπα σαν φελος μοιαζει δεν εχω ξαναδει τετοια.καθε πληροφορια επι του φυσιγγιου πολυτιμη θα ειναι.
WKLsYwC.jpg

ru58UYo.jpg
H μπαρούτη για Α1 μου κανει...
Η τάπα είναι συνδυασμός φελλου-κετσε-φελλού, παλιά Γαλλική πατέντα...

Καλησπέρα παιδιά, δεν βρίσκω πουθενά στο Ίντερνετ να παραγγείλω ενα κουτί Winchester super green No5 ή Νο6.
Βρίσκω 7αρι αλλά δεν το θέλω.

Το βάζω εδώ μιας και η μισόταπα πιο πολύ στην μάλλινη έρχεται.
Σήμερα είδα τα συγκεκριμένα φυσίγγια και πήρα ένα κουτάκι για δοκιμή.
Καινούργια είναι ή εγώ δεν τα είχα πάρει χαμπάρι;
image uploading
Τα δοκίμασες Γιώργο?
Περιμένω μήπως τα φέρουν εδώ..Με psb1 τα γεμιζει..

Τα δοκίμασες Γιώργο?
Περιμένω μήπως τα φέρουν εδώ..Με psb1 τα γεμιζει..

Τάσο δεν τα δοκίμασα εκτενώς για να έχω μια ξεκάθαρη άποψη.
Αλλά στα τρυγόνια που έριξα μερικά μου άρεσαν.
Ακόμα και σε λίγο πιο μεγάλες αποστάσεις τα πατσαβούριαζε.
Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι η πολύ χαμηλή ανάκρουση που είχε.
Ακόμα και με το δίκαννο δεν κατάλαβα τίποτα.

Τάσο δεν τα δοκίμασα εκτενώς για να έχω μια ξεκάθαρη άποψη.
Αλλά στα τρυγόνια που έριξα μερικά μου άρεσαν.
Ακόμα και σε λίγο πιο μεγάλες αποστάσεις τα πατσαβούριαζε.
Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι η πολύ χαμηλή ανάκρουση που είχε.
Ακόμα και με το δίκαννο δεν κατάλαβα τίποτα.
Thanks george,Πολυ ωραία όλα αυτά..:)

Back