Μάλλινη τάπα

Ευχαριστώ Παυλο.
Να σε καλα.
Σευχαριστω αν και νομιζω οτι δεν ειμαι αξιος αναφορας.
ΟΛΟΙ εδω μεσα ετσι είμαστε.
Αγαπαμε το κυνήγι.
Αλλο να το αγαπας άλλο να το έχεις συγχύσει με την προβολη και το διαγωνισμο ποιος την εχει πιο μεγαλη.
Καποιοι οπλοφοροι δεν κυνηγούν. ..θεριζουν.
Ευτυχως εδω μεσα ειμαστε μια εξαιρεση και βλεπεις ποιοτητα.
Η καρπωση ειναι περα για περα επιθυμητη. Κυνηγι παμε οχι πεζοπορία
Ωστοσο το πως φτανεις στην καρπωση είναι που μετρα .
Ναι στην ποσοτητα αλλα με ποιότητα.
Κ αυτο ακριβως μας ξεχωριζει απο τους οπλοφορους.
Αυτο είναι που πρέπει να βλεπει ο κόσμος άμα ακούει κυνηγος.
Οχι αυτο που προβάλουν τα φάτσοβιβλία κ οι ανικανοι να κυνηγήσουν οπλοφοροι.
Υποβαλλω ξανα τα σεβη μου.shake.
Κυνηγετικη ηθικη και μαγκια!!!

Στο τελος της μερας, περαν των φατσοβιβλιων, και της οποιας προβολης ομως, ξερεις μεσα σου ποσο εντιμα το πηρες το θηραμα. Οποτε, οσα μπραβο και αν ακουσεις, ή like δεις στη φωτογραφια, μεσα σου ξερεις αν και ποσο τα αξιζεις.

Στα της μαλλινης τωρα, μην την φοβασαι. Δεν ειναι διασπορεας, απλα θα σου δωσει ομοιομορφες κατανομες. Αν νομιζεις οτι δεν κανει για τις αποστασεις που κυνηγας το λαγο, δοκιμασε την σε τουφεκιες 25-30 μετρα. Θα εκπλαγεις ευχαριστα.

Στο τελος της μερας, περαν των φατσοβιβλιων, και της οποιας προβολης ομως, ξερεις μεσα σου ποσο εντιμα το πηρες το θηραμα. Οποτε, οσα μπραβο και αν ακουσεις, ή like δεις στη φωτογραφια, μεσα σου ξερεις αν και ποσο τα αξιζεις.

Στα της μαλλινης τωρα, μην την φοβασαι. Δεν ειναι διασπορεας, απλα θα σου δωσει ομοιομορφες κατανομες. Αν νομιζεις οτι δεν κανει για τις αποστασεις που κυνηγας το λαγο, δοκιμασε την σε τουφεκιες 25-30 μετρα. Θα εκπλαγεις ευχαριστα.
Είναι και μερικοί που τους ενδιαφερει περισσότερο το like στο φατσοβιβλίο Βίκτορα,παρά αυτη καθαυτή η κυνηγετική εμπειρία...
Ειλικρινά λυπάμαι γιαυτούς, γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουν να νοιώσουν αυτή την ψυχική ανάταση που σου προσφέρει η επαφή με τη φύση και το πραγματικό κυνήγι...

Νικόλα για ''μαλλινόταπα'' στα 34 γρ. και πρωτο στο λαγό θα σου πρότεινα να δεις και αυτό
3MB-Tricolor.jpg

Χαρτινος καλυκας με ρελιαστό κλείσιμο, με ωραίες κατανομές...
πολύ μαλακό ''μαλλινόταπο'' στα 34 γρ...
Το αρνητικό είναι οτι είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή, αλλά ο λαγός δεν έχεις κατανάλωση και απαιτεί και το καλύτερο...
Το καλητερο κατα εμενα εμπορηκο

Ευχαριστώ Παυλο.
Να σε καλα.
Σευχαριστω αν και νομιζω οτι δεν ειμαι αξιος αναφορας.
ΟΛΟΙ εδω μεσα ετσι είμαστε.
Αγαπαμε το κυνήγι.
Αλλο να το αγαπας άλλο να το έχεις συγχύσει με την προβολη και το διαγωνισμο ποιος την εχει πιο μεγαλη.
Καποιοι οπλοφοροι δεν κυνηγούν. ..θεριζουν.
Ευτυχως εδω μεσα ειμαστε μια εξαιρεση και βλεπεις ποιοτητα.
Η καρπωση ειναι περα για περα επιθυμητη. Κυνηγι παμε οχι πεζοπορία
Ωστοσο το πως φτανεις στην καρπωση είναι που μετρα .
Ναι στην ποσοτητα αλλα με ποιότητα.
Κ αυτο ακριβως μας ξεχωριζει απο τους οπλοφορους.
Αυτο είναι που πρέπει να βλεπει ο κόσμος άμα ακούει κυνηγος.
Οχι αυτο που προβάλουν τα φάτσοβιβλία κ οι ανικανοι να κυνηγήσουν οπλοφοροι.
Γιαννη εχω χασει απο τα 16 που κυνηγαω λαγο με οπλο 23 λαγους.
Τους θυμαμαι εναν εναν.

Ευτυχως τους επερνε ο συγκηνηγος μου
Δεν θυμαμαι αυτους που πηρα τοσο οσο αυτους.
Εφαγα πολυ μαλλι μεχρι να μαθω που κ ποτε την ριχνεις κ οτι σκοτώνει το κοντακι κ οχι οι καννες η το φυσιγγι.
Ενας μπάρμπας μου άνοιξε τα ματια.
Αμα κοντευε το ξεφωλ μου κοβονταν τα πόδια.
Το μυστικο είναι απομυθοππιηση παρατηρηση κ για μας πιυ χουμε σκυλια φερμας να μην θαυμαζεις την φερμα του σκυλου αλλα να βλεπεις μπροστά ωστε να μπεις πανω του στο πεταμα.
Εχω πολλά να μαθω ακομη κ σιγουρα θα χασω κ αλλους.
Όμως προσπαθω να βοηθω να μην περάσουν κ άλλοι νεοι κυνηγοι τα λαθη μου.
Θελω να βκεπω νεους κυνηγους στο.λαγοκυνηγι κ οσο μπορω προσπαθω να βοηθω
Ειλικρινά χαίρομαι να βλεπω Κυνηγούς με τέτοιες αποψεις..........
Τα σέβη μου Χρυσανθε.
Ευτυχώς αυτό το Φόρουμ αποτελείται απο Κυνηγούς που σέβονται και τιμούν το θήραμα και οχι οπλοφορους δολοφόνους που τους ενδιαφέρει μόνο η τσάντα και η προβολη.

Συμπεριφορες τετοιες ειναι εναντια προς το θηραμα και προς τους κυνηγους.Βαζουν πετρες στα χερια αυτων που μας πετροβολανε!
Το θηραμα δεν ειναι ανεξαντλητο.Δεν το γεννουν οι πετρες και τα δεντρα.
Ειδικοτερα στο ενδημικο,οι υπερκαρπωσεις,ειναι εγκλημα.
Οπως και να το δεις,ειναι επιζημιο και κατακριτεο!

Μιας και πιάσαμε τα λαγο φυσιγγια αν το ρεμινκτον εξπρες είναι η αμερικάνικη επιλογή των λαγαδων το αντίστοιχο ποιοτικό ευρωπαϊκό είναι το ροτβαιλ.
Χάρτινο με μάλλινη φαίνεται ιδανικό για πρώτη τουφεκια στο λαγό η την πέρδικα.
WAIDMANNSHEIL PAPPE, Φυσίγγια ROTTWEIL- Βάρος Σκαγιών: 36γρ. με χάρτινο κάλυκα

http://www.kalkantzakos.com/Product/4633/waidmannsheil-pappe,-fusiggia-rottweil

Το pappe στην Κύπρο δουλεύεται παρά πολύ και έχει φανατικούς φίλους στο ενδημικό θήραμα από ότι διαβάζω κατά καιρούς,Στην Ελλάδα όμως θα έλεγα ότι είναι σχετικά άγνωστο,δεν έχω ακούσει η διαβασει ποτέ καμιά αναφορά από κάποιον που να τα έχει χρησιμοποιήσει..
Πιστεύω όμως ότι είναι κ ένα φυσίγγι που δεν βρίσκετε εύκολα στα εδώ κυνηγομαγαζα σε σχέση με το πλαστικό αδελφάκι του,Ίσως και για αυτό να μην είναι τόσο γνωστό..

Και λίγα λόγια για τα θρυλικά φυσίγγια με της "άσπρες σφραγίδες"όπως τα έλεγαν οι παλιοί κυνηγοί..
http://www.ethnos.gr/themata/arthro/germaniki_aksiopistia-64316190/

εγω πηγα την πρωτη μερα σε γνωστο μερος κοντα σε νερο και πηρα 13 αγριοπεριστερα , μετα μου την εσπασαν , με εδιωξε η θυροφυλακη , γιατι καποιος που εχει σπιτι εκει στα 200 μετρα εκανε καταγκελια οτι του ερχονταν τα σκαγια στην σκεπη , γιατι καποιος ηληθιος κυνηγος πηγε και τουφεκαγε διπλα στο σπιτι του , οποτε εδιωξαν μετα ολους τους κυνηγους απο εκεινη την περιοχη

.off topic. αλλά για εμένα αν ήσασταν στα 200 μέτρα -και μιλάμε για μεμονωμένο σπίτι και όχι για κάποιον οικισμό- κάνατε μεγάλο λάθος που φύγατε!! Ήσασταν πέρα ως πέρα νόμιμοι..kkk.
Επειδή στο νησί έχω συχνά συνομιλίες με τους "βιλλάτους" που γκρινιάζουν για μπαμ μπουμ και σκάγια, δεν υποχωρώ εύκολα σε αυτό το θέμα.

Back