Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Μανώλη καλορίζικο. Ποιος το φτιάχνει αυτό το πρεσάκι; Οι κεφαλές των σταδίων είναι της ίδιας εταιρείας;
Cncexperts.gr γράφει πάνω από όσο το έχω ψάξει το έχω βρει μόνο στον Κένταυρο ηλεκτρονικά. Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μηχανές-γόμωσης-παρελκόμενα.1014/post-486138
Οι κεφαλές ειναι εκείνες του πεντασταδιακού του Καβαδία. Η ίδια εταιρία μόνο μαχαιράκια νομίζω βγάζει.

Το νέο μου εργαλείο.
View attachment 57472

Πείρα και αυτό το πρεσάκι διότι η πεντασταδιακή του Καβαδία αν και είναι τέλεια ειναι θεόβαρη και τεράστια και πρέπει να την έχεις κάπου σταθερά μόνιμα. Ενώ αυτό το πρεσάκι μπορείς να το βγάζεις απο το τραπέζι να το μεταφέρεις και να το αποθηκεύεις κάπου αλλού για να μην σου πιάνει χώρο. Ειναι μικρό πανάλαφρο στιβαρό αθόρυβο και από ότι φαινεται πολύ ποιοτικό και αξιόπιστο. Εκτός απο όλα αυτά τα θετικά που έχουν να κάνουν με το μέγεθος και το βάρος του έχει άλλα δυο μεγάλα πλεονεκτήματα. Το πρώτο ειναι ότι μπορείς να το συνδέσεις είτε σε κάποιο δράπανο-δραπανοκατσάβιδο χειρός για ρέλιασμα είτε μπορεί να φτίαξεις ένα λεβγεδάκι για να ρελιάζεις με το χέρι χωρίς να χρειάζεσαι ρεύμα. Το δευτερο είναι ότι το στοπ τις πρέσας ρυθμίζεται ξεχωριστά οπότε μπορείς να αλλάξεις το ύψος κλεισίματος του κάλυκα πχ. απο 67,5 , 68,5 , 69,5, magnum κλπ. χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζεις ξανα τα στάδια ένα ένα. Επίσης έχει 2 μειονεκτήματα. Το πρώτο ειναι ότι το ύψος του 5σταδίου δηλαδή του ρελιάσματος δεν ρυθμίζεται ξεχωριστά οπότε αν θέλεις να αλλάξεις το ύψος ρελιάσματος αλλάζει αυτόματα και το ύψος όλων των υπόλοιπων σταδίων. Η λύση για αυτό ειναι να ρυθμίζεις στην αρχή και να κλείνεις πρώτα όλα τα φυσίγγια σου με τα 4 πρώτα στάδια και αφού τελειώσεις να ρυθμίζεις ξανά το ύψος για το ρέλιασμα.
Και το δεύτερο μειονέκτημα του είναι η τιμή που είναι αρκετά τσιμπιμένη καθώς πρέπει να προσθέσεις στο κόστος έξτρα και τα στάδια -κεφαλές για το κλεισιμο που πουλούνται ξεχωριστά και ασφαλώς και κάποιο δράπανο-δραπανοκατσάβιδο για να κάνεις και ρέλιασμα. Εν ολίγης συνολικά στοιχίζει περισσότερο από ότι η πεντασταδιακή του Καβαδία που στην ίδια τιμή παίρνεις και το μοτέρ για ρέλιασμα. Αλλά όπως ειπα έχει άλλα θετικά όπως το μικρό βάρος και όγκο που διευκολύνει αρκετά.

Καλοριζικο , και καλοδουλευτο Μανωλη !!!

ΥΓ .Ο λαος μας λεει.....Οποιος εχει πολυ πιπερι βαζει και στα λαχανα φιλε !!! Μπραβο !!! :)

Καλοριζικο , και καλοδουλευτο Μανωλη !!!

ΥΓ .Ο λαος μας λεει.....Οποιος εχει πολυ πιπερι βαζει και στα λαχανα φιλε !!! Μπραβο !!! :)
Ευχαριστώ κ.Νικο. Από το άλλο το πιπέρι που εννοεί η παρόμοια δεν υπάρχει πολύ αλλά πλέον θα γίνω και μπαμπάς και δεν θα μπορώ να περνάω τόσες ώρες στην αποθήκη για να δουλεύω του Καββαδία ούτε θα μπορώ να την πηγαινοφερνω στο γραφείο. Οπότε έπρεπε να πάρω και κάτι πιο μικρό ελαφρύ και ευέλικτο και όσο το έψαξα δεν βρήκα κάποιο άλλο που να είναι και πεντασταδιακο μαζί και φτηνό. Το βράδυ θα γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις μου και κριτικές

Ευχαριστώ κ.Νικο. Από το άλλο το πιπέρι που εννοεί η παρόμοια δεν υπάρχει πολύ αλλά πλέον θα γίνω και μπαμπάς και δεν θα μπορώ να περνάω τόσες ώρες στην αποθήκη για να δουλεύω του Καββαδία ούτε θα μπορώ να την πηγαινοφερνω στο γραφείο. Οπότε έπρεπε να πάρω και κάτι πιο μικρό ελαφρύ και ευέλικτο και όσο το έψαξα δεν βρήκα κάποιο άλλο που να είναι και πεντασταδιακο μαζί και φτηνό. Το βράδυ θα γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις μου και κριτικές
Μανώλη, το δράπανο εφαρμόζει επάνω στην όλη κατασκευή ή πρέπει να έχεις και βάση για το δράπανο;

Με το καλο μπαμπας...Και με εναν πονο να ευχηθω στην γυναικα σου φιλε μου !!!.love.

Μανώλη, το δράπανο εφαρμόζει επάνω στην όλη κατασκευή ή πρέπει να έχεις και βάση για το δράπανο;
Στον Κένταυρο μου είπε ότι μπαίνει σε κολωνατο δράπανο αλλά επειδή έχει και δικό του μοχλικο δεν ξέρω πως μπορεί να δουλέψει. Εκτός και αν αποσυνδέσεις με κάποιο τρόπο το μοχλικο που έχει η αν γίνεται αντί να χρησιμοποιεις το μοχλικο του δραπανου να χρησιμοποιείς το μοχλικο της πρέσας. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος άλλος που το έχει και το χρησιμοποιεί με κολωνατο δράπανο. Έχω με δράπανο χειρός με μπαταρία το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι για κολωνατο δράπανο έχει άλλο πιο ειδικό πρεσακι με πεντασταδιακο το οποίο στοιχίζει σχεδόν το μισό.https://www.idiogomosi.com/media/kentavros/ergaleia/cnc5s.jpg

Στον Κένταυρο μου είπε ότι μπαίνει σε κολωνατο δράπανο αλλά επειδή έχει και δικό του μοχλικο δεν ξέρω πως μπορεί να δουλέψει. Εκτός και αν αποσυνδέσεις με κάποιο τρόπο το μοχλικο που έχει η αν γίνεται αντί να χρησιμοποιεις το μοχλικο του δραπανου να χρησιμοποιείς το μοχλικο της πρέσας. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος άλλος που το έχει και το χρησιμοποιεί με κολωνατο δράπανο. Έχω με δράπανο χειρός με μπαταρία το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι για κολωνατο δράπανο έχει άλλο πιο ειδικό πρεσακι με πεντασταδιακο το οποίο στοιχίζει σχεδόν το μισό.https://www.idiogomosi.com/media/kentavros/ergaleia/cnc5s.jpg
Μανώλη για το χειρός εννοούσα. Μπορεί να μπει επάνω στη πρέσα και να κατεβαίνει με το μοχλικό της πρέσας; Δεν εννοούσα κολωνάτο.

Μανώλη για το χειρός εννοούσα. Μπορεί να μπει επάνω στη πρέσα και να κατεβαίνει με το μοχλικό της πρέσας; Δεν εννοούσα κολωνάτο.
Ναι φυσικά. Απλά θα χρειαστείς ένα καρυδάκι 9 νούμερο για να το βάλεις στην κεφαλή του δραπανου γιατί η κεφαλή του δραπανου τουλάχιστον του δικού μου δεν ανοίγει τόσο πολύ ώστε να πιάσει απευθείας πάνω στην πρέσα. Η πρέσα δεν εχει κάποια βάση που να κρατάει το δράπανο οπότε πρέπει να το κρατάς εσύ με το ένα χέρι και με το άλλο κατεβάζεις τον μοχλό. Δηλαδή η κινήσεις που κανεις είναι να βάλεις το φυσιγγι να κατεβάσεις τον μοχλό ώστε να σφίξει το φυσιγγι για να μην χρειαστεί να το κρατάς και να ελευθερώσεις το ένα σου χέρι ώστε να πιάσεις το δράπανο και να το βάλεις στον άξονα της ρελιαστρας. Έτσι με το ένα χέρι κρατάς το δράπανο και με το άλλο τον μοχλό της πρέσας και ρελιαζεις. Δεν είναι ο πιο εργονομικός τρόπος ούτε ο πιο εύκολος αλλά κανείς την δουλειά σου άψογα και το ρελι βγαίνει τέλειο. Πιστεύω ότι αν το δράπανο ανοίγει τόσο ώστε να το πιάσεις και να το σφιξεις απευθείας πάνω στον άξονα της πρέσας τότε το μόνο που θα χρειαστείς είναι να το δέσεις κάπου για να μην στριφογυρίζει για κόντρα και μετα δεν χρειάζεται να κρατάς καθόλου το δράπανο. Αρκεί το κουμπί λειτουργίας του δραπανου να έχει μνήμη και να γυρίζει συνέχεια μόνο του.

Last edited:
Ναι φυσικά. Απλά θα χρειαστείς ένα καρυδάκι 9 νούμερο για να το βάλεις στην κεφαλή του δραπανου γιατί η κεφαλή του δραπανου τουλάχιστον του δικού μου δεν ανοίγει τόσο πολύ ώστε να πιάσει απευθείας πάνω στην πρέσα. Η πρέσα δεν εχει κάποια βάση που να κρατάει το δράπανο οπότε πρέπει να το κρατάς εσύ με το ένα χέρι και με το άλλο κατεβάζεις τον μοχλό. Δηλαδή η κινήσεις που κανεις είναι να βάλεις το φυσιγγι να κατεβάσεις τον μοχλό ώστε να σφίξει το φυσιγγι για να μην χρειαστεί να το κρατάς και να ελευθερώσεις το ένα σου χέρι ώστε να πιάσεις το δράπανο και να το βάλεις στον άξονα της ρελιαστρας. Έτσι με το ένα χέρι κρατάς το δράπανο και με το άλλο τον μοχλό της πρέσας και ρελιαζεις. Δεν είναι ο πιο εργονομικός τρόπος ούτε ο πιο εύκολος αλλά κανείς την δουλειά σου άψογα και το ρελι βγαίνει τέλειο. Πιστεύω ότι αν το δράπανο ανοίγει τόσο ώστε να το πιάσεις και να το σφιξεις απευθείας πάνω στον άξονα της πρέσας τότε το μόνο που θα χρειαστείς είναι να το δέσεις κάπου για να μην στριφογυρίζει για κόντρα και μετα δεν χρειάζεται να κρατάς καθόλου το δράπανο. Αρκεί το κουμπί λειτουργίας του δραπανου να έχει μνήμη και να γυρίζει συνέχεια μόνο του.
Κατάλαβα Μανώλη. Αν και πιστεύω, σε λίγο καιρό, κάποια πατέντα θα σκεφτείς, ώστε να μην χρειάζεται να κρατάς το δράπανο. Και πάλι καλορίζικη.

2022-10-0921.35.237559129876684236767.jpgΛοιπόν έβαλα ένα άλλο πιο παλιό δράπανο που βρήκα και αυτο σφίγγει κατευθείαν πάνω στον άξονα της ρελιαστρας. Έτσι διευκολύνεται και βολεύει περισσότερο γιατί ουσιαστικά δεν χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις το δράπανο. Αλλά και πάλι πρέπει να κρατάς κόντρα στο δράπανο καθώς και να πατάς το κουμπί λειτουργίας του δραπανου γιατί το συγκεκριμένο δεν έχει μνήμη το κουμπι λειτουργίας ώστε να δουλεύει μόνο του. Και τα δύο όμως αυτά προβλήματα λύνονται πάρα πολύ εύκολα με 2-3 tire up. Ακούγεται λίγο μπελαλιδικο αλλά δεν είναι καθόλου. Μπορείς και ρελιαζεις μια χαρά. Και το καλύτερο είναι ότι αν έχεις δραπανο μπαταρίας μπορείς να μεταφέρεις το πρεσακι παντού και έτσι μετατρέπεται πραγματικά σε εκδρομικό όπως το διαφημίζουν. Μπορείς να το πάρεις δηλαδή εύκολα και στο εξοχικό σου.

2022-10-0922.00.047113559443594669791.jpg2022-10-0922.01.025059212760598624307.jpgΑυτά είναι και τα πρώτα φυσίγγια που έφτιαξα και ρελιασα με το καινούριο πρεσακι. Μερικά έχουν μια μικρή τρυπουλα στην μέση αλλά για αυτό δεν φταίει το πρεσακι αλλά η ρύθμιση στα στάδια του που ακόμη δεν τα έχω ρυθμίσει τέλεια.

Γενικά είμαι πολυ ευχαριστημένος για αυτά που προσφέρει. Βέβαια για να πω και την αλήθεια αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει αυτή η ευελιξία που προσφέρει στην μετακίνηση του λόγο μικρου όγκου και βάρους και αν θέλει μια μηχανή που θα την χρησιμοποιεί αρκετά τότε σαν μηχανή θα του πρότεινα την πεντασταδιακη του Καββαδία που στα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα προσφέρει περισσότερη στιβαρότητα και αντοχή καθώς επίσης και έτοιμο μοτέρ ρελιασματος. Αυτο το πρεσακι όπως και να το κάνουμε είτε λόγο βάρους είτε λόγο αλουμινιου δεν σου βγάζει την ίδια στιβαρότητα και ανθεκτικότητα όπως του Καββαδία που από την πρώτη χρήση της καταλαβαίνεις ότι θα την έχουν και τα τρισέγγονα σου άνετα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το πρεσακι δεν είναι στιβαρο και ανθεκτικό. Απλά δουλεύοντας τα και τα δυο αυτή την αίσθηση μου βγάζει εμένα προσωπικά. Γενικοτερα ομως αυτες οι δύο μηχανές πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες και πιο value for noney επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή την στιγμή και είναι και οι δύο ελληνικές και σε αυτό αξίζουν και οι δύο κατασκευαστές συγχαρητήρια.

View attachment 57546Λοιπόν έβαλα ένα άλλο πιο παλιό δράπανο που βρήκα και αυτο σφίγγει κατευθείαν πάνω στον άξονα της ρελιαστρας. Έτσι διευκολύνεται και βολεύει περισσότερο γιατί ουσιαστικά δεν χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις το δράπανο. Αλλά και πάλι πρέπει να κρατάς κόντρα στο δράπανο καθώς και να πατάς το κουμπί λειτουργίας του δραπανου γιατί το συγκεκριμένο δεν έχει μνήμη το κουμπι λειτουργίας ώστε να δουλεύει μόνο του. Και τα δύο όμως αυτά προβλήματα λύνονται πάρα πολύ εύκολα με 2-3 tire up. Ακούγεται λίγο μπελαλιδικο αλλά δεν είναι καθόλου. Μπορείς και ρελιαζεις μια χαρά. Και το καλύτερο είναι ότι αν έχεις δραπανο μπαταρίας μπορείς να μεταφέρεις το πρεσακι παντού και έτσι μετατρέπεται πραγματικά σε εκδρομικό όπως το διαφημίζουν. Μπορείς να το πάρεις δηλαδή εύκολα και στο εξοχικό σου.
Μανώλη καλορίζικη, και με το καλό μπαμπάς και καλή λευτεριά στην γυναίκα. Την έχω ένα χρόνο πολύ καλή, έχω και του Καββαδία αλλά δεν μεταφέρεται όντως, είναι τεθωρακισμένο, η μικρή με βόλεψε της έχω ένα δράπανο μπαταρίας , και τη πας όπου θες. Αν πάρει η γυναίκα χαμπάρι τη λεφτά έχω χαλάσει για την ιδιογομοση θα με κλειδώσει έξω από το σπίτι . :) :)

Μανώλη καλορίζικη, και με το καλό μπαμπάς και καλή λευτεριά στην γυναίκα. Την έχω ένα χρόνο πολύ καλή, έχω και του Καββαδία αλλά δεν μεταφέρεται όντως, είναι τεθωρακισμένο, η μικρή με βόλεψε της έχω ένα δράπανο μπαταρίας , και τη πας όπου θες. Αν πάρει η γυναίκα χαμπάρι τη λεφτά έχω χαλάσει για την ιδιογομοση θα με κλειδώσει έξω από το σπίτι . :) :)
Ευχαριστω πολύ. Και εγώ μια από τα ίδια είμαι. Περυσι τα Χριστούγεννα πείρα του Καββαδία και τώρα αυτή και γενικά με τρώει ο απαυτος μου και με βλέπω κάποια στιγμή και με τρίτη μηχανή. Αλλά προς το παρών μπαίνουν άλλες προτεραιότητες με το νέο μελος της οικογένειας οπότε ότι πρόλαβα να πάρω πείρα χαχαχα.

Ευχαριστω πολύ. Και εγώ μια από τα ίδια είμαι. Περυσι τα Χριστούγεννα πείρα του Καββαδία και τώρα αυτή και γενικά με τρώει ο απαυτος μου και με βλέπω κάποια στιγμή και με τρίτη μηχανή. Αλλά προς το παρών μπαίνουν άλλες προτεραιότητες με το νέο μελος της οικογένειας οπότε ότι πρόλαβα να πάρω πείρα χαχαχα.
Του Καββαδία την έχω 4 χρόνια αλλά μέσα στο σπίτι είχα θέμα δεν βολεύει στην άκρη μέχρι νεωτέρας. :) :)

View attachment 57549View attachment 57550Αυτά είναι και τα πρώτα φυσίγγια που έφτιαξα και ρελιασα με το καινούριο πρεσακι. Μερικά έχουν μια μικρή τρυπουλα στην μέση αλλά για αυτό δεν φταίει το πρεσακι αλλά η ρύθμιση στα στάδια του που ακόμη δεν τα έχω ρυθμίσει τέλεια.

Γενικά είμαι πολυ ευχαριστημένος για αυτά που προσφέρει. Βέβαια για να πω και την αλήθεια αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει αυτή η ευελιξία που προσφέρει στην μετακίνηση του λόγο μικρου όγκου και βάρους και αν θέλει μια μηχανή που θα την χρησιμοποιεί αρκετά τότε σαν μηχανή θα του πρότεινα την πεντασταδιακη του Καββαδία που στα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα προσφέρει περισσότερη στιβαρότητα και αντοχή καθώς επίσης και έτοιμο μοτέρ ρελιασματος. Αυτο το πρεσακι όπως και να το κάνουμε είτε λόγο βάρους είτε λόγο αλουμινιου δεν σου βγάζει την ίδια στιβαρότητα και ανθεκτικότητα όπως του Καββαδία που από την πρώτη χρήση της καταλαβαίνεις ότι θα την έχουν και τα τρισέγγονα σου άνετα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το πρεσακι δεν είναι στιβαρο και ανθεκτικό. Απλά δουλεύοντας τα και τα δυο αυτή την αίσθηση μου βγάζει εμένα προσωπικά. Γενικοτερα ομως αυτες οι δύο μηχανές πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες και πιο value for noney επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή την στιγμή και είναι και οι δύο ελληνικές και σε αυτό αξίζουν και οι δύο κατασκευαστές συγχαρητήρια.
Καλορίζικη και εύχομαι να τα ξοδέψεις γρήγορα

Back