Άμα πάρεις τα κενά της μπαρας, τις μονοβασικες τις δουλεύει πολύ καλά όντος.Γενικα κανει ολα τα αλλα εκτος απο ρελιασμα και σταθερη στις ογκομετριες της παρολο το χαμηλο κοστος της.
Άμα πάρεις τα κενά της μπαρας, τις μονοβασικες τις δουλεύει πολύ καλά όντος.Γενικα κανει ολα τα αλλα εκτος απο ρελιασμα και σταθερη στις ογκομετριες της παρολο το χαμηλο κοστος της.
Δεν έχω δει ποτέ μου αλλά από ότι φαίνεται, κολυμπραρει το μέταλλο και ίσως καψουλωνει και αποκαπσουλωνει δεν φαίνεται καλα, θέση για γομωση πυριτιδας και σκαγιων, και ρελιαστρα. Ωραία ιδέα, πρόγονος των σημερινών.Πείτε μας οι παλιοί αυτή η μηχανή τι κάνει... Βαζει και την γόμωση πριν ρελιασουμε; Καλυμπράρει; Ωραία φαίνεται και προσεγμένη.
View attachment 10190
Καλυμπραρει στο οριζοντιο εκει που ειναι το φυσιγγι με τον παφιλα και το καψουλι. Γεμιζει πυριτιδα και σκαγια απο το καθετο με το χωνι.Ξεκαψουλωνει και καψουλωνει στο οριζοντιο με την μανιβελα αριστερα. Σπρωχνει την μαλλινη ταπα και το χαρτονακι απο δεξια εκει με το μεταλλικο εμβολο. Ρελιαζει αφου τραβηξεις εξω το μεταλλικο εμβολο δεξια και σπρωξεις τον μοχλο αριστεραΠείτε μας οι παλιοί αυτή η μηχανή τι κάνει... Βαζει και την γόμωση πριν ρελιασουμε; Καλυμπράρει; Ωραία φαίνεται και προσεγμένη.
View attachment 10190
Δεν κατάλαβα την ερώτηση συγνωμη.αυτη σε μια απλη βαση θα δουλεψει και οχι σε δραπανο παγκου?
Μια χαρά δουλεύει!!!!
Την βάση και το μηχανισμό που ανεβοκατεβάζει το δράπανο που μπορούμε να τα βρούμε;
Γιάννη, βλέπω έχεις κάνει heavy-duty πατέντα για στοπ. Ήταν ανάγκη ;;; Δεν έχει η βάση δικό της στοπ; Ή σου φάνηκε μη αξιόπιστο;;;
https://www.bestprice.gr/cat/7826/baseis-ilektrikon-ergaleion.html?q=βαση+δραπανουΤ
Την βάση και το μηχανισμό που ανεβοκατεβάζει το δράπανο που μπορούμε να τα βρούμε;
Γιάννη, βλέπω έχεις κάνει heavy-duty πατέντα για στοπ. Ήταν ανάγκη ;;; Δεν έχει η βάση δικό της στοπ; Ή σου φάνηκε μη αξιόπιστο;;;
Μια παρόμοια βάση έχω κι εγώ, καμιά 15αριά χρόνια, στην αρχή είχα σκεφτεί κι εγώ κάποια τέτοια πατέντα για στοπ, αλλά είδα ότι δεν την είχε ανάγκη. Άμα ρυθμίσεις το δικό της στοπ στο επιθυμητό ύψος και σφίξεις καλά την αλλενόβιδα στο πλάι, δεν το κουνάει ούτε ο διάολος όσα φυσίγγια κι αν ρελιάσεις.
View attachment 10213
View attachment 10214
Για να ρελιάσεις, η βάση με το δράπανο θα πρέπει να είναι βιδωμένη στον πάγκο ή μπορείς κάθε φορά να την μεταφέρεις όπου σε βολεύει; Ρωτάω γιατί δεν έχω χώρο που θα μπορούσα να το έχω μόνιμα.Γιάννη, βλέπω έχεις κάνει heavy-duty πατέντα για στοπ. Ήταν ανάγκη ;;; Δεν έχει η βάση δικό της στοπ; Ή σου φάνηκε μη αξιόπιστο;;;
Μια παρόμοια βάση έχω κι εγώ, καμιά 15αριά χρόνια, στην αρχή είχα σκεφτεί κι εγώ κάποια τέτοια πατέντα για στοπ, αλλά είδα ότι δεν την είχε ανάγκη. Άμα ρυθμίσεις το δικό της στοπ στο επιθυμητό ύψος και σφίξεις καλά την αλλενόβιδα στο πλάι, δεν το κουνάει ούτε ο διάολος όσα φυσίγγια κι αν ρελιάσεις.
View attachment 10213
View attachment 10214
Το καλύτερο θα ήταν να είναι βιδωμένη. Αλλά ούτε εγώ έχω χώρο να την έχω μόνιμα ... Την πιάνω με ένα σφιχτήρα στην άκρη του τραπεζιού.Για να ρελιάσεις, η βάση με το δράπανο θα πρέπει να είναι βιδωμένη στον πάγκο ή μπορείς κάθε φορά να την μεταφέρεις όπου σε βολεύει; Ρωτάω γιατί δεν έχω χώρο που θα μπορούσα να το έχω μόνιμα.
Καλό είναι να είναι σταθερό κάπου!!Μπορείς να το κάνεις φορητό και να το βιδώνεις σε μία τάβλα παραλληλόγραμμη ή ακόμη και μόνιμη! Κάπως έτσι........ για να κρατάει κόντρα!!Για να ρελιάσεις, η βάση με το δράπανο θα πρέπει να είναι βιδωμένη στον πάγκο ή μπορείς κάθε φορά να την μεταφέρεις όπου σε βολεύει; Ρωτάω γιατί δεν έχω χώρο που θα μπορούσα να το έχω μόνιμα.