Μηχανισμοί λειτουργίας ραβδωτών (στρατιωτικών και κυνηγετικών)

Μόνο στη πυροδότηση έχει.Όμως περνάει ο επικρουστήρας μέσα από τη σφήνα για τα δύο κυλινδράκια.Εάν η σφήνα δεν είναι πατημένη μπροστά και να σπρώχνει έξω τα κυλινδράκια ο επικρουστήρας δεν φτάνει το καψύλιο.Μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο όταν μπορούν να εισέλθουν προς τα μέσα τα κυλινδράκια που κρατάνε κλειδωμένη τη κεφαλή και οπισθοχωρεί υπό την πίεση των αερίων θαλάμης.Στα μπενέλι μετακινείται το πίσω μέρος του κλείστρου πρώτα από την αδράνεια και η κίνηση του αυτή υποχρεώνει να περιστραφεί τη κεφαλή να ξεκλειδώσει και υπό τη πίεση θαλάμης να ανοίξει.
Λεμε τα ιδια και τα ιδια, πρωτα οπισθοχωρει το πισω τμημα που ειναι και το πιο βαρυ εξαρτημα και μετα ολα τα αλλα, αυτη η οπισθοχωρηση δεν μπορει να γινει με κανενα αλλο τροπο περαν της αδρανειας και γι'αυτο χρειαζεται και το βαρος που εχει. Το κλειστρο της benelli, εχει μεσα ενα ελατηριο που πρωτα συμπιεζεται και μετα ξεκλειδωνει, και αυτο το κλειστρο ειναι δυο κομματια και αυτο εχει αναμεσα τους λιγο κενο οταν ειναι κλειδωμενο, κατα τη συμπιεση του ελατηριου αυτο το κενο μηδενιζεται, ειναι αναποδο με το κλειστρο του g3 που το κενο αυτο ειναι οταν το κλειστρο ειναι ξεκλειδωτο.

Μόνο στη πυροδότηση έχει.Όμως περνάει ο επικρουστήρας μέσα από τη σφήνα για τα δύο κυλινδράκια.Εάν η σφήνα δεν είναι πατημένη μπροστά και να σπρώχνει έξω τα κυλινδράκια ο επικρουστήρας δεν φτάνει το καψύλιο.Μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο όταν μπορούν να εισέλθουν προς τα μέσα τα κυλινδράκια που κρατάνε κλειδωμένη τη κεφαλή και να οπισθοχωρήσει υπό την πίεση των αερίων θαλάμης.Στα μπενέλι μετακινείται το πίσω μέρος του κλείστρου πρώτα από την αδράνεια και η κίνηση του αυτή υποχρεώνει να περιστραφεί τη κεφαλή να ξεκλειδώσει και υπό τη πίεση θαλάμης να ανοίξει.Εάν στα μπενέλι δεν μετακινηθεί το ΠΙΣΩ βαρύτερο μέρος του κλείστρου από την αδράνεια δεν ξεκλειδώνει και η κεφαλή.Εάν τα κυλινδράκια δεν μπούν ΜΕΣΑ στο άλλο δεν ξεκλειδώνει,δεν τα βάζει μέσα η αδράνεια εδώ…
Ισως με αυτο καταλαβουν τι εννοεις οι συναδελφοι
Στο 3:50 περιπου φαινεται

Προβλεπω μακελειο......
γιατι ρε παιδια ;
Τι ειναι αυτο το κακο καθε φορα που ενα θεμα ειναι ενδιαφερον να καταληγει μπαχαλο;
Εκτος και αν εχει κανενας τα δικαιωματα των συστηματων ευρεσιτεχνιας και θα χασει το ψωμι του

Μεχρι και σημερα στο στρατευμα ως αυτοματο τυφεκιο αεριων το αναφερουν οι εκπαιδευτες

για μενα το g3 ειναι απο τα χειροτερα στρατιωτικα τυφεκια
Και το εχω στα χερια μου 24 χρονια ριχνοντας απειρες σφαιρες και βολες
Αμα θελετε και τωρα σας το βαζω φωτο λυμενο οποιο εξαρτημα θελετε

Δεν εννοειται οπλο σημερα να εξαρταται η λειτουργεια του απο ενα ´πλαστικό´´ δακτυλιδι στο επανατατικο ελατηριο!

Η που να παρουσιαζει τοσο ευκολα ´´αρυθμιεσ´´´ οταν η θαλαμη του μεινει ακαθαριστη για καποιες εκατονταδες βολες

Ειναι ανθρωποι που το λατρευουν!
Να τους βγαλω τρελους;
Ισως κατι παραπανω να ξερουν!

Ωστοσο αυτα εχουμε αυτα πρεπει να συντηρουμε και να ξερουμε μεχρι την τελευταια βιδα να αξιοποιουμε!

Εγω θεωρω το θεμα σημαντικο και ενδιαφερον
Δεν πουλαω ραβδωτα και δεν νομιζω οτι πουλαει καποιος αλλος εδω μεσα για να πρεπει να θεικτει εαν αναφερθουν ελατωματα η πλεονεκτηματα

Ουτε και με τον πολεμό´ μπερετά μπενελι συμφωνω

Ο καθε ενας διαλεγει με βαση τα δικα του θελω
Πρεπει να το σεβομαστε
το ελατωμα και το προτερημα περνει ουσια μονο στα ματια αυτουνου που το βλεπει ετσι

Μηχανισμοι λειτουργειας παρακαλω ο τιτλος
Οχι πυροδοτησης

Συγχωρεστε μου το λαθος και ευχαριστω για την διορθωση

Ειμαι με μια γαμ… γριππη α απο ξημερωματα πρωτοχρονιας που με εχει διαλυσει

γιατι ρε παιδια ;
Τι ειναι αυτο το κακο καθε φορα που ενα θεμα ειναι ενδιαφερον να καταληγει μπαχαλο;
Εκτος και αν εχει κανενας τα δικαιωματα των συστηματων ευρεσιτεχνιας και θα χασει το ψωμι του

Μεχρι και σημερα στο στρατευμα ως αυτοματο τυφεκιο αεριων το αναφερουν οι εκπαιδευτες

για μενα το g3 ειναι απο τα χειροτερα στρατιωτικα τυφεκια
Και το εχω στα χερια μου 24 χρονια ριχνοντας απειρες σφαιρες και βολες
Αμα θελετε και τωρα σας το βαζω φωτο λυμενο οποιο εξαρτημα θελετε

Δεν εννοειται οπλο σημερα να εξαρταται η λειτουργεια του απο ενα ´πλαστικό´´ δακτυλιδι στο επανατατικο ελατηριο!

Η που να παρουσιαζει τοσο ευκολα ´´αρυθμιεσ´´´ οταν η θαλαμη του μεινει ακαθαριστη για καποιες εκατονταδες βολες

Ειναι ανθρωποι που το λατρευουν!
Να τους βγαλω τρελους;
Ισως κατι παραπανω να ξερουν!

Ωστοσο αυτα εχουμε αυτα πρεπει να συντηρουμε και να ξερουμε μεχρι την τελευταια βιδα να αξιοποιουμε!

Εγω θεωρω το θεμα σημαντικο και ενδιαφερον
Δεν πουλαω ραβδωτα και δεν νομιζω οτι πουλαει καποιος αλλος εδω μεσα για να πρεπει να θεικτει εαν αναφερθουν ελατωματα η πλεονεκτηματα

Ουτε και με τον πολεμό´ μπερετά μπενελι συμφωνω

Ο καθε ενας διαλεγει με βαση τα δικα του θελω
Πρεπει να το σεβομαστε
το ελατωμα και το προτερημα περνει ουσια μονο στα ματια αυτουνου που το βλεπει ετσι
Μια φωτογραφία τη θαλάμη παρακαλώ να φαίνονται οι ραβδώσεις της. Όχι της κάνης!!!!!

Ρεεεεεε μου χαλάτε την κόντρα beretta benelli
Τι πολυβόλοοοοα και τσουφια όπλα εδώ μιλάμε για θρυλικές διαμάχες
Κατσε Νικο εχει δρομο ακομα ,τωρα ειμαστε στον μηχανισμο ,σε λιγο θα μαθεις οτι το g3 δεν σκοτωνει και θελει κωνους

Μια φωτογραφία τη θαλάμη παρακαλώ να φαίνονται οι ραβδώσεις της. Όχι της κάνης!!!!!
Σωστά.Flueted chamber.Αποτελεί μέρος του συστήματος λειτουργίας η διαμόρφωση της θαλάμης.Εάν το αφήσεις λερωμένο επηρεάζει το ρυθμό βολής.Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Δεν το εχω καθαρο απο την τελευταια βολη
Με προλαβε η γριππη και κρεβατωθηκα
Θα σε εξυπηρετησει ετσι;
Εαν το θες καθαρο θα πρεπει να περιμενεις λιγο

Δεν το εχω καθαρο απο την τελευταια βολη
Με προλαβε η γριππη και κρεβατωθηκα
Θα σε εξυπηρετησει ετσι;
Εαν το θες καθαρο θα πρεπει να περιμενεις λιγο
Οταν μπορεσεις, μια φωτογραφια το κλειστρο λυμενο, και αν μπορεις, με το κλειστρο στα χερια, κουμπωσε το να βγουν τα κυλινδρακια εξω και προσπαθησε να τα πιεσης με το χερι να δεις αν μπαινουν μεσα.

Οταν μπορεσεις, μια φωτογραφια το κλειστρο λυμενο, και αν μπορεις, με το κλειστρο στα χερια, κουμπωσε το να βγουν τα κυλινδρακια εξω και προσπαθησε να τα πιεσης με το χερι να δεις αν μπαινουν μεσα.
Αν τα πιάσεις σφιχτά( το πίσω και το μπροστά ) και τραβήξεις με δύναμη μπορείς να το ξεκουμπώσεις για να ξανα μπούν μέσα τα κυλινδράκια.

Ετσι ειναι οπως το λεει ο Στεφανος
Οταν το δενεις μπαινει σφηνωτο και εφαπτονται τα δυο μερη του κλειστρου
Τα ´´αυτακια ´´ειναι εξω
Ακολουθως γυρνας την κεφαλη στην θεση της
Περνας σφικτα με τους αντιχειρες την κεφαλη με τα αυτακιαμε φορα προς την μυτη του επικρουστηρα
Συμπιεζονταί περνουν την θεση τους μεσα και αποκτα μια χ αποσταση η κεφαλη απο το υπολοιπο μερος του κλειστρου

Ετσι μπορει να δεθει το οπλο
Αλλιως δεν θα μπαινει μεσα στο σωμα το κλειστρο η αν μπει θα σφηνωσει

Γιωργο
Δες το βιντεο ειναι πληρως κατανοητο
Αποφασισα οτι δεν θα βαλω το δικο μου για ευνοητους λογους(στο κλειστρο υπαρχει μερος τους s/n)

Γιαννη Κροκο
Οπως εξηγησα δεν θα ανεβασω φωτο
Επισυναπτω αυτο
Οποιος θελει να ασχοληθει θα δει οτι η ακαθαρτη θαλαμη αποτελει λογο για εμπλοκη
Εχει εξηγηθει ηδη ο λογος πιο πισω
Για μενα ειναι μειονεκτημα

Το πιο συνηθες ειναι να μην κανει σωστη διαδρομη το κλειστρο και κατα την εξολκευση να μενειο αδειος καλυκας αναμεσα στην εξαγωγη και το κλειστρο
Το χω δει χιλιαδες φορες σε οπλα

Υπαρχουν και αλλες αιτιες που μπορει να συμβει αυτο οπως αλλο μερος του κλειστου προβληματικο, ελατωματικη παρτιδα σφαιρων κ.α

Δεν ειναι του παροντος τωρα

https://www.athens.indymedia.org/media/old/g3d2zuvw.pdf

@kurtzhaar
Μια παρατήρηση μόνο
όλες οι περόνες σύνδεσης μπαίνουν από την αριστερή πλευρά του όπλου εκτός αυτή του μηχανισμού σκανδάλης.
Ο λόγος ότι το κουμπί αφαίρεσης γεμιστήρα είναι ακριβώς λίγο πάνω και κατά την νυχτερινή χρήση μπορεί κάλλιστα να μπερδευτεί.

Διαβάζω με ενδιαφέρον τα γραφόμενα καθώς έχω 35 χρόνια να πιάσω G3 στα χέρια μου και ομολογώ ότι τότε η τελευταία μου σκέψη ήταν αν είναι αδρανείας ή αερίων...
Βέβαια το εγχειρίδιο που ανέβασε ο Χρύσανθος λέει ξεκάθαρα ότι τα αέρια ωθούν την κεφαλή του κλείστρου:
1736031549203.png

αλλά αυτό που με έπεισε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το σύστημα λειτουργίας είναι αερίων είναι αυτό:

kurtzhaar said:

.big smile. .big smile..big smile.

Back